Bu sayfada HM kategorisindeki Önemli Konular! forumunda The Zeitgeist Movement başlıklı konu tartışılıyor; Uzun zamandır türevlerini izliyordum ilk olarak çoğu kişi gibi Loose Change ile neyin ne olduğunu insan biraz anlıyor, sadece onu ...
Uzun zamandır türevlerini izliyordum ilk olarak çoğu kişi gibi Loose Change ile neyin ne olduğunu insan biraz anlıyor, sadece onu izleyenlerin eminim aklında çok fazla soru işareti kalmıştır peki ya neden? diye. Bugünkü krizleri iflasları ekonomiyi düşününce de bir çok kişi alakalı olduğunu düşünecektir, buradaki belgeseli 2 saatinizi ayırın ve mutlaka izleyin, emin olun Loose Change ile ilgili geçen konu bu belgesel içinde 2 kelime ile özetleniyor, devede kulak bile değil. Bu konu ile ilgili izlediklerim yaklaşık 10 kadar belgesel filmi oldu, ancak hiçbirinde peki ne yapıcaz gibi bi cevap yer almıyordu ancak artık sonunda karşı bir fikir doğmuş.
Herkesin izlemesini ve her tanıdığına izletmesini rica ediyorum.
Dünyadaki ekonomik çıkmazı anlamanızı sağlıyor dikkatle izlerseniz. Başta biraz maliye dersi gibi gelebilir ama anlatılan aslında oldukça basit. bugünkü küresel krizin başından beri nasıl apaçık ortada olduğunu anlatıyor. paranın çıkış kaynağından itibaren her zaman borç yüklü ve faiziyle geri alındığını anlatıyor kabaca özetlersek. aynı bankadan kredi almak gibi, devletlerin aldığı kredinin de bi farkı yok.
amerikanın federal rezervden para almasından başlıyor herşey, zaten olayın başı bu, amerikanın dünya devletlerine nasıl müdahale ettiğini ve içişlerine kolayca karışabildiğini de anlatıyor. olay basit, devletleri borçlu yap, paralarının değerini düşür, her kaynağını kolayca ve ucuza satın al...
ve bu faiz gittikçe yükseliyor, geri dönüş yok çünkü işin kuralı bu böyle başlamış, böyle de gidiyor. yani işler hiç bir zaman iyiye gitmeyecek. para oldukça borç ta var. ve borç oldukça aynı köylünün köy ağasına borçlu olduğu gibi dünyadaki herkes de aynı durumda...
Hmm enteresanmış. Bölümüm iktisat olduğu için ilgilendiğim konuların başında geliyor para politikaları. Belgesellere varana kadar yüzlerce öğrenme kaynağı aslında gözümüzün önünde yaşıyor zaten. Ama ilgi alanı farklı olan arkadaşların bir anda "haaa, lan bu böyle oluyor hakkaten" diyerek birşeylerin farkına varabilmesi için gerçekten güzel bir kaynağa benziyor. Tebrik ederim bu paylaşımından ötürü. Zira 10 kişi izlese, 10 bilinçli vatandaş daha kazanmış olur ülkemiz. ve biz..
yav ben bu torınt işinden pek çakmıyorum,reklam yapmak gibi olmasın isohunt diye bi yere takılıyordum,genelde yarıyordu ama bazı torrentlarda yarım bırakıyor kapatıyordum bilgisayarı,sonra ölsem devam etmiyor öyle kalıyordu