Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Önemli Konular! forumu altında Trafik Kuralları İçin Bir Devlet Böyle Çalışır! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Uzun zamandır bizlerin Avustralya'da hergün sürekli olarak izlediği devletin (because enough is enough) reklamlarından bahsetmek istiyordum. Örneğini Türkiye'de görmeyi çok ..." şeklinde özetlenebilir....
Uzun zamandır bizlerin Avustralya'da hergün sürekli olarak izlediği devletin (because enough is enough) reklamlarından bahsetmek istiyordum. Örneğini Türkiye'de görmeyi çok isterdim zira devlet vatandaşını bu kadar güzel eğitebilir ancak. Bir çok videoda gerçek kişler diğerlerinde ise profesyonel canlandırmalar yoluyla tabiri caizse size yapacağınız hata sonucunda geleceğiniz gösterililyor! Çoğu için yabancı dil ihtiyacı yok ancak kalanı için müsait bir zaman Türkçe altyazısı hazırlayacağım. Avustralya bir çok kişinin bildiği gibi trafik kurallarının çok sıkı uygulandığı bir yer ve bu nedenle yolunuzdaki ve etrafınızdaki tüm araçların ne yapacağını biliyorsunuz.
Aşağıda kategorilere ayrılmış hepsi birbirinden etkileyici ve meşhur backround ile "because enough is enough" videoları var.
Not: Türkiye'de bir zamanlar trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım gibi saçma bir kampanyanın işe yaramayacağı ve aşağıdaki gibi ülkelerin gelişmişlik seviyesine göre profesyonel yapımlar ile halka daha güzel anlatım yapabilecek ciddi organizasyonlar kurulması gerekliliği için hepimizin bunları talep etmesi gerekir.
Not2: Videoları tercüme ederek youtube aktarıyorum. Tüm videolar tercüme edilecektir. Halen link olarak gördüğünüz videolar tercüme edilmemiş demektir ve hazırlama aşamasındadır.
Yollarda, Gazetelerde, Billboardlarda ve diğer yerlerde kampanyaların fotoğrafları
Hazırlanıyor
*****VEE BU da bizim anlı şanlı trafik eğitimimiz...***** http://www.tffv.org.tr:8383/login.]türkiye trafik kazalarını önleme derneği web sitesi
Giriş için login gerekli. Login olmak için ne yapılacak o belli değil. Herhal 50 yere dilekçe yazmalı. Vize alır defolur giderim daha iyi...
Ynt: Trafik Kuralları İçin Bir Devlet Böyle Çalışır!
kardeş sen ne yapmışsın ya bu kadar link video dağıtmışsın ya ben gerçekten üşendim o kadar linke tıklamaktan video izlemekten kusura bakma ama bunun hepsini kimseler izlemez söyleyeyim sana.
Alıntı:
delgado13 tarafından iletildi.
kardeş sen ne yapmışsın ya bu kadar link video dağıtmışsın ya ben gerçekten üşendim o kadar linke tıklamaktan video izlemekten kusura bakma ama bunun hepsini kimseler izlemez söyleyeyim sana.
Kardeş bıraktığım notta dediğim gibi o link olarak gördüğün videolar tıpkı youtube videoları gibi olacak. Yani tercüme etikçe linkler gidecek ve youtube pencereleri gelecek. Eh artık bundan sonrada izlemeye üşenirseniz sizde bir gariplik var diyeceğim ve trafiğe çıkmamanız için dua edeceğim
Alıntı:
gOkO tarafından iletildi.
Ben izlerim.Emeğine sağlık kardeşim ayrıca haklısın.
Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederim. Avustralya trafiğinde araç kullandıktan sonra Türkiye'yi ziyaret hiçte iyi olmuyor. Sıfır kural olarak görülüyor hiç mubalaasız! Vatandaş kurallara uymuyor ve aynı vatandaş ya yaya yada sürücü olarak kazalara (burda kaza denmiyor) neden oluyor ve buna artık ciddi bir bakış açaısı gerekiyor. Hergün verilen ölü sayıları sadece sayı ve başkalarının başına gelen ve bizim başımıza asla gelmeyecek günlük olaylar gibi kafamıza nakşoluyor.
Bak bu doğru işte, ne kazası? Göz göre göre olan şeye kaza denmez. Adam olmaz bizden velhasıl kelam.. Ayrıca ülke olarak bizim çok anlamsız ve faydasız ve alakasız ve patavatsız bir çok işimiz, uğraşımız var. Yani trafiğimiz ne durumda yaşanan felaketler ölen vatandaşlar ne durumda ilgilenmesi gereken kurum ve kuruluşların pekte umurunda olduğunu düşünmüyorum.
Alıntı:
Lazaronnie tarafından iletildi.
Bak bu doğru işte, ne kazası? Göz göre göre olan şeye kaza denmez. Adam olmaz bizden velhasıl kelam.. Ayrıca ülke olarak bizim çok anlamsız ve faydasız ve alakasız ve patavatsız bir çok işimiz, uğraşımız var. Yani trafiğimiz ne durumda yaşanan felaketler ölen vatandaşlar ne durumda ilgilenmesi gereken kurum ve kuruluşların pekte umurunda olduğunu düşünmüyorum.
arkadaş ehliyet sınavı denen sınavla sürücü mü alınır?adamın işi ehliyetle diye acıyıp ehliyet veriyolar,adam 55 yaşından sonra ehliyete koşuyor,ya da aha benim annem,radyatörler çatlamış sular akmış bitmiş kadının haberi yok böyle şöför olursa böyle olur memlekette
Alıntı:
giray40 tarafından iletildi.
arkadaş ehliyet sınavı denen sınavla sürücü mü alınır?adamın işi ehliyetle diye acıyıp ehliyet veriyolar,adam 55 yaşından sonra ehliyete koşuyor,ya da aha benim annem,radyatörler çatlamış sular akmış bitmiş kadının haberi yok böyle şöför olursa böyle olur memlekette
Evet malesef ehliyet araba sürmüyor.. Bilmesi gereken kurumlar bunun gayet farkındalar. Alınması gereken önlemlerde gayet basit ve açık. Ama hangi işlerine gelmiyorsa bir türlü önünü almak istemiyorlar. Hayır benimde anlayamadığım ne iş o hangi işlerine gelmiyor? Sadece 30-40 yıllık kazalarda ölenleri toplasan bi ülke kurarsın be, yazık günah değil mi? Zaten buna müteakip yıllar sonra biri çıkıyo ordan "her aileye en az 3 çocuk lazım". Hülen sen büyütüp besleyip yetiştirdiğin, tam randıman alacakken öldürdüğün vatandaşına sahip çıksana önce, o sana 3'te yapar 12 çocukta yapar. Ben çözemedin nasıl bir hesap mantığıdır bu? Yoksa birilerinin canımıza sülalemize kastı olduğunu düşünücem harbi harbi..
6 video daha hazırladım ancak ilk mesajı düzenleme imkanım yok. İlk yarım saat düzenleme hakkımız var galiba. Bu konuda geçici bir hak verilebilri mi çünkü daha bir sürü video ve posterler telefon müzikleri (trafik kampanyasının) var sırada.
Alıntı:
pulsar tarafından iletildi.
6 video daha hazırladım ancak ilk mesajı düzenleme imkanım yok. İlk yarım saat düzenleme hakkımız var galiba. Bu konuda geçici bir hak verilebilri mi çünkü daha bir sürü video ve posterler telefon müzikleri (trafik kampanyasının) var sırada.
bir moda rica et yardımcı olur düzenleme konusunda
konu trafik araba kullanırken sadece önüne bakan öküzleri gördükçe kazalar normal diyorum eğitim şart diyorlarda önce insanlıktan nasibini almalı bazıları trafikte saygı sonra sinyal kolu ne işe yarar öğretmek lazım
önce ben geçeyim sonra nolursa olsun diyip trafiği kitleyenler saymakla bitmez