Paint yazlımı ile evimdeki internet bağlantısını göstermeye çalıştım. Biraz karışık oldu,farkındayım :P
Resimde de görüldüğü gibi ana hat kablosu bir noktadan sonra içindeki ince kablolar ayrık vaziyette. Bu şekilde olmasının nedeni eve gelen bağlantıyı kuracak görevlinin haltı. O şekilde bir ayrım yaptı ve kabloyu kutucuğa o şekilde bağladı.
Aynı noktadan bir çift ince kablo çıkıyor ve o kablolarda resimde soru işareti olan kısımdaki kutucuğa bağlandı. Bunu zaten hiç kavrıyamadım. Ne mantıkla öyle yapıldığı konusunda ...
Bu yazdıklarımı birisi açıklayabilir mi? Bu şekilde bir bağlantı ne kadar doğru? Neden bu şekilde bir bağlantı kuruldu? Normallerinin dışında sizcede dimi

bu işin mantığını anlayan,kavrayan varsa burada iletisiyle paylaşsın.
Bu dandik ,acayip bağlantı nedeninden dolayı olsa gerek şu şekilde bir sorun var.
Ev telefonu her çaldığında veya biz arama yapmak istediğimizde internet bağlantısını kaybediyoruz. İnternet gidiyor geliyor vs....
Olması gereken bağlantı şeklini bu bağlantı üzerinden yorumluyaraktan açıklamanızı umuyorum ki bir daha telefon yüzünden internetten düşmek istemiyorum.
DipNot: Bu haltı yiyen görevliye niye bu şekilde bir bağlantı yaptınız diye sorduğumda cevabı şuydu: " Evinizde bir sabit telefon bir de telsiz telefon var da ondan." Ne alaka?