Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > İnternet > ADSL »

ADSL Bağlantısındaki Gariplik ve Hattan Düşme Sorunu!

Bu sayfada İnternet bölümü içerisindeki ADSL forumu altında ADSL Bağlantısındaki Gariplik ve Hattan Düşme Sorunu! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Paint yazlımı ile evimdeki internet bağlantısını göstermeye çalıştım. Biraz karışık oldu,farkındayım :P Resimde de görüldüğü gibi ana hat kablosu bir ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 27-09-08, 10:37   #1 (permalink)
derhasan
New Member

Katılım tarihi: 26.09.08
Nereden: Ankara
Question ADSL Bağlantısındaki Gariplik ve Hattan Düşme Sorunu!

Paint yazlımı ile evimdeki internet bağlantısını göstermeye çalıştım. Biraz karışık oldu,farkındayım :P

Resimde de görüldüğü gibi ana hat kablosu bir noktadan sonra içindeki ince kablolar ayrık vaziyette. Bu şekilde olmasının nedeni eve gelen bağlantıyı kuracak görevlinin haltı. O şekilde bir ayrım yaptı ve kabloyu kutucuğa o şekilde bağladı.

Aynı noktadan bir çift ince kablo çıkıyor ve o kablolarda resimde soru işareti olan kısımdaki kutucuğa bağlandı. Bunu zaten hiç kavrıyamadım. Ne mantıkla öyle yapıldığı konusunda ...

Bu yazdıklarımı birisi açıklayabilir mi? Bu şekilde bir bağlantı ne kadar doğru? Neden bu şekilde bir bağlantı kuruldu? Normallerinin dışında sizcede dimi bu işin mantığını anlayan,kavrayan varsa burada iletisiyle paylaşsın.

Bu dandik ,acayip bağlantı nedeninden dolayı olsa gerek şu şekilde bir sorun var. Ev telefonu her çaldığında veya biz arama yapmak istediğimizde internet bağlantısını kaybediyoruz. İnternet gidiyor geliyor vs....

Olması gereken bağlantı şeklini bu bağlantı üzerinden yorumluyaraktan açıklamanızı umuyorum ki bir daha telefon yüzünden internetten düşmek istemiyorum.

DipNot: Bu haltı yiyen görevliye niye bu şekilde bir bağlantı yaptınız diye sorduğumda cevabı şuydu: " Evinizde bir sabit telefon bir de telsiz telefon var da ondan."

Ne alaka?
derhasan çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-08, 11:19   #2 (permalink)
frantic
V.I.Member

frantic Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.09.05
Nereden: Kurtuluş
Ynt: ADSL Bağlantısındaki Gariplik ve Hattan Düşme Sorunu!

valla çok karışık geldi ama kendi bildiğimi anlatayım:
eve gelen ana hat adsl splitter'den geçtikten sonra, modeme gidecek olan hat bağlanmalı ve telefonlar için de splitterden sonra paralel hat yapılıp telefonlara ayrı ayrı bağlanmalı..

Dean MS rüyası...
frantic çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-08, 01:50   #3 (permalink)
derhasan
New Member

Katılım tarihi: 26.09.08
Nereden: Ankara
onthe fire Ynt: ADSL Bağlantısındaki Gariplik ve Hattan Düşme Sorunu!

1-)Kablolu bir ürün.

2-)Telsiz Marka ve Modeli: Siemens, GigasetA2

Olayı biraz açayım.

1-)Ana hat duvarın içinden çıkıyor.Yani bir priz olarak giriş çıkış yeri yok. Duvardan geliyor hat.

2-)Bu hat splitter'in ana hat bölmüne takılı.

3-)Ayrıca ana hattın bitiminde kablolar ayrık vaziyette. Yani bir kablo var ki o bitimde içindeki telcikler ayrılmış durumda.

4-)O kablocıklarla splitter'in kapağını açıp birşekilde görevli adam bağladı ana hat giriş kısmına splitterin.

5-)Ardından ana hattın girdiği yerden(splittere girdiği yerden) bir kablocık çıkardı ve bir başka splittere bağladı.Resme bakıcak olursan en üstteki
splitterden ana hat yazan kısımdan bir kablocık aşağıdaki splittere bağlanmış durumda. O diğer splitterin diğer ucu ise boşta,bir yere bağlanmadı.

6-)İlk baştaki söz ettiğimiz splitterin ana hat kablosunun giriş yerinin diğer ucunda iki çıkışı var. İşte bu splitterin bu iki çıkışyla telefon ve modem bağlantısı var.

7-)Bir çıkışı kablo ile sabit telefona gidiyor. Bir diğer çıkışı ise kablo ile modeme bağlı vaziyette.

8-)Ayrıca evde telsizde bulunduğundan sabit telefon ile telsiz arasında da bir kablo mevcut. Bu sayede sabit telefon çaldığında telsizde çalabiliyor ve konuşabiliyoruz.

Umarım şimdi açıklayabilmişimdir. Sorun şu ki ben adamın neden iki splitter kullandığını anlamış değilim. Bir splitterden diğer splittere bağlantı kurdu ama diğer splitter bir yere bağlıda değil. Öylece boşta. Resme bakıcak olursan(Soru işareti olan splitter,üstteki splitterin aşağısındaki) o splitter kafanı kurcalar seninde.
Bir diğer noktada ana hattın kablo bitim yerinin normal girişi yok. Yani hani splittere sokmak için bir tür başlığı olur ya, ondan yok. Kablocuklara ayrılmış vaziyette.
O kablocıkları teker teker ayırdı ve splitterin içindeki yerlere dolaya dolaya bağladı.

Olay bu..
Eski 29-09-08, 02:10   #4 (permalink)
frantic
V.I.Member

frantic Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.09.05
Nereden: Kurtuluş

çok saçma bir bağlantı yapmış, bir kere duvardan gelen ana hat, ucu açık ikili kablo, bunu bir kutu sayesinde soketli bağlantıya dönüştürebilirsin..
bunun için kutular var, telefon için heryerde bulursun, bir tarafından o senin ana hattı giriyorsun, diğer taraftan soket çıkışı veriyor sana, bundan al bağla,
daha sonra 2 ucu soketli telefon kablosuyla splitterini ve bu kutuyu birbirine bağla,
spliterden bir çıkış modeme, ve diğer çıkış da telefona,
sonra iki telefon arasındaki bağlantıyı yap..
hepsi bu kadar, eğer hattan düşme sorunun bununla ilgiliyse düzelmesi gerekir.

o 2. splitter de gereksiz, onu görevli alsın ......... kendi kullansın
frantic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-08, 02:17   #5 (permalink)
2-RuN
Cool Member

2-RuN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.08
Nereden: Konya

adsl kurulumu Resimli Program Adsl Sistem kurulumu

Sanırım bu döküman yardımcı olacaktır...
2-RuN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
problem

Konu araçları

ADSL Bağlantısındaki Gariplik ve Hattan Düşme Sorunu! ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
vista starter da network hattında düşme memojhan Microsoft Vista 0 16-03-08 17:49
Adsl modemimle internete bağlandıktan15-20dk. düşme yaşıyorum predator1982 ADSL 2 01-03-08 12:49
Elden Düşme Renkli Grafik Lcd Yapılırmı.... Lazaronnie Modifikasyon 12 09-06-06 21:50
adsl hattan dusuyor lutfen yardım edın?? @uiKSilveR Network 6 15-07-05 21:57
adsl gunduz hattan dusuyor-gece ise bır sorun yok ??? @uiKSilveR ADSL 14 07-07-05 21:48

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 22:24.