Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > İnternet > ADSL »

ADSL kullananlar ve bilgisi olanlar! (kablo olanlar da)

Bu sayfada İnternet bölümü içerisindeki ADSL forumu altında ADSL kullananlar ve bilgisi olanlar! (kablo olanlar da) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar içinizde adsl bağlantısı olan ya da bu konuda bilgisi olanlara sorularım olucak: Önce downloadla ilgili sorularım,kablo kullanan arkadaşlar, siz ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 17-06-03, 05:58   #1 (permalink)
maho
Rookie Member

Katılım tarihi: 14.02.03
Nereden: izmir
ADSL kullananlar ve bilgisi olanlar! (kablo olanlar da)

Arkadaşlar içinizde adsl bağlantısı olan ya da bu konuda bilgisi olanlara sorularım olucak:

Önce downloadla ilgili sorularım,kablo kullanan arkadaşlar, siz kazaa`da veya imesh`te kaç ile download yapıyorsunuz? benim bir download maximum 3-5kb oluyor, bu cezayir depremindenmi kaynaklanıyor?

Counterda cable kullananların pingleri 30-40 civarı benim ise 120-130 civarı. modemim zyxel, fena bir modem değil yani.

Sizce ADSL performansı nasıl? ben pek tatmin olamadım...

Ayda 49 milyon ödüyorum ve sınırsınz 128k, bilgisayarı sürekli açık bırakıyorum, gece gündüz yani, bu noktada bir sorum daha olucak, bilgisayarım celeron 1.7 512 ddr 266ram, intel 845gbv anakart 60 gb seagate vs.. şu günlerde cpu sıcaklığı 50-56derece sistem ısısı ise 40 ve üzeri fanlar normal çalıyor ( 3000 devir/dak.)sizce normalmi?

Çok Teşekkür Ederim

En son maho tarafından düzenlendi: 17-06-03 saat 09:03
maho çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-03, 04:38   #2 (permalink)
Frost
hARDWAREMANIAC

Frost Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.06.03
Nereden: Antalya
izmir/Topaz kablo internet 58m aylık.Kazaa da 10+ userdan çekiyorsam 12-13k geliyor Deprem öncesi 16 falan gelirdi.

Aynı işlemciyi kasa komple açık ve 4 aktif fan ile 37 derecede çalıştırıyorum oyunlarda 43 falan oluyor.Kasa masa altındaysa üste çıkar ve içine kola su falan dökme riskini göze alabiliyosan kapaklarını aç,takacağın extra birkaç fan da sirkulasyonu sağlarsa 40derecenin altına inersin.

Bir de benim işlemci fanım p4 2.0 fanı 4000 devirde çalışıyor.İşlemciye bakan 2. chase fan da 3800 devir civarı.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-03, 06:23   #3 (permalink)
blabla
Member

blabla Avatar

Katılım tarihi: 04.12.02
Nereden: Republik of Äthiopia
LOL

senin dsl in verdigi hizi tümünü sen zaaten tamamen bir file sharing programinda kullanabilisrin diye bir olay yok
ve bu durumda iyi bir performace alabilmen icin zaaten öneceden güzel bir ayar yapman gerekli (mesela upload tuda vermen gerekli aslinda)ama kazzada cheat olayida oluor yani ückeatcilik programlarida var
mesela kazzaya diyor ki senden bol bol programm cikior diye halbuki senden bisey cikmior (upload edilmior) ve kazaada senin baskalrina göre öncelik tanior ..downloadta
kazaa cheat diye bakarsan google de bulursun yeterli bilgiler
emule ben kullaniorum en fazla orda bulursun bulucani kazaada bisey kalmadi zaaten dogru dürüst
genelde dsl modemin hiziyla ilgili bisey degil senin hizli calismamasi yada calismasi
bütün modemler zaaten ayni dsl de acikca hic bir fark göremessin o modemden bu modeme..

önemli lan senin provider inin karsi taraftaki "backbone" nu
yani ag büyüklü ve hizi

hmm ayda 49 mio nekadar euro yapior?
karsilastirmak isterdim
ben 3 senedir
ISDN(telefon)+Flatrate(sürezis internet+DSL(1.5Mbit/384kbit) komple aylik yaklasik 55 euro ödüorum

@frostbyte

sizde 16 kb/s yani 128kbit/s olarakmi hiz var?
yahu bizde o 2X isdn speed (2X64kbit/s)
ona dsl demeya sahit lazim hehe
benim su an 1.5 Mbit/s ve ordan bile emul da en fazla 60 kb/s cikti
upload önemli sizin nekadar?
bizde su an download 1.5 mbit/s , upload 384kbit/s

selamlar saygilar

benim taka

blabla çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-03, 09:39   #4 (permalink)
Frost
hARDWAREMANIAC

Frost Avatar

Bilgisayarım
Yurt dışı ile karşılaştırılamaz tabiki,
64/16 olarak ücretlendiriliyor ancak 128/32kbps çıkış alıyoruz.
58m aylık 33euro falan yapıyor.
128/32kbps olanlarda 192/48kbps çıkış alıyor o da 90m 50 euro civarı.

Türkiye'de de 2mbps/512kbps bağlantılar mevcut ancak son kullanıcı için pek bir duygusal yani pahalı.

Onu bırak 22mayıstan beri yurtdışı çıkışları iptal ben 16kb dl yapmayı özler oldum 1.5mbit neyime
Frost çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-03, 10:42   #5 (permalink)
blabla
Member

blabla Avatar

Katılım tarihi: 04.12.02
Nereden: Republik of Äthiopia
sana bisey sorcam

tr de internette kontroll varmi?
blabla çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-03, 12:44   #6 (permalink)
Frost
hARDWAREMANIAC

Frost Avatar

Bilgisayarım
kontrol den kastını anlayamadım valla,

tekel gibi bişeyse var,sadece telekom hizmet veriyor
yok denetim türü bişeyse henüz yok.

En son Frost tarafından düzenlendi: 18-06-03 saat 12:56
Frost çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-03, 20:32   #7 (permalink)
maho
Rookie Member

bir tane daha fan atktırmayı düşünüyorum, belki biraz faydası olur, kasanın kapaklarını açık bıraktım ama 2 derece falan farketti. sanırım kasa masanın altında olduğu için böyle, bu arada senin 3d marka baktım frost benim ramlar 266mhz , celeron 1.7 o/c yok asus 8170 var gene o/c yok, 3d markım 4700-4800 arası , o kadar o/c yaptın değiyormu? yani ya cpu- ekran kartı yanarsa bu sucaklarda? 7003d marka değermi?

bu arada internette fark ettiyseniz yurt dışında bir iyileşme var.
maho çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-03, 20:44   #8 (permalink)
Frost
hARDWAREMANIAC

Frost Avatar

Bilgisayarım
v8170pro yazmışsın o kart gf4mx460 işlemcilidir bendeki mx440se işlemcili arada uçurum var yani.

Cely 2.2 alıcam 0.13mikron daha az ısınıyor,o/c olayınıda sürekli yapmıyorum zaten ya benchmarklar için ya da matrix vs gibi çok kastıran oyunlar için yapıyorum.+15 puana bile deger valla

kasayı masa üstüne cıkarman daha iyi olacaktır.

int 800mbps ye cıkmıs yarın da tamamen düzelmiş olacak.

islemci voltajın kaç?1.792 de benimki 1.750 olması gerekirken,o da biraz fazla ısınmasına sebep oluyor işlemciye 0.18a bi fan daha taktım 33-35 e indi daha inmiyor yeterli artık.
Frost çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-03, 20:55   #9 (permalink)
maho
Rookie Member

ben çok stabil bir istiyordum, o yüzden anakartı da intel 845gbv aldım. aptallık ettiğimi sonradan anladım, o/c kesinlikle olmuyor. ama açılması çok hızlı ve stabil çalışıyor. ekran kartım asus v8170 pro gf4mx440, seninkinden 1 önceki sürüm tek farkı SE değil. sanırım ram hızı daha yüksek. birde warez siteleri diye bir forum açtım ona da bakarmısın

burası pek yeri değil ama, yaş kaç? okuyormusun? ben 9 eylül işletme 3. sınfım.

overclock malzemesi satan yer sormuştun sanırım izmirde. ben daha hiç görmedim. ama içi neonlu asus kasa satan yerler var, ayrıca daha ucuza everestin pencereli kasaları var asus siyah kasa, o kasada bembeyaz cd rom ve cdrw çok kötü sırıtır
maho çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-03, 21:08   #10 (permalink)
Frost
hARDWAREMANIAC

Frost Avatar

Bilgisayarım
Ege Univ Ziraat Fak. 2. sınıfa gectim yaş 20,
Everestin kasalarını biliyorum ama ön konsolu beğenmedim 7611i çok seviyorum sanırım kendim bunun yan kapağını kesip bicip bi tür modifie edicem yada bi şekilde Everestin sadece yan kapağını satın alıcma haha

Valla mx440 270/400 de calisiyor benimki 250/333 de ancak imzanda pro yazdigini gördüm ki kartın klavuzunda v8170pro için mx460 diyor o yüzden öyle söyledim.

bende sis chipsetinden çok memnunum bi sorun olmassa 1 hafta içerisinde Asus p4s8x-x anakart ve cely 2.2 gelicek abim saolsun belese ayarladi bisiler o zaman 2.2yi 2.6 ya vurup yeni bi 3dmark puani yazarim

benim kasanın içi gecekondu gibi psu ve cpu fanları dışında 4 tane kasa fanı daha var 3ü 0.18 biri 0.20a yani şuan klavyeye bile serinlik geliyo.1 fan hdd lere,1 fan ekran kartına,2 fan işlemciyi sağlı sollu sarmış durumda.
Frost çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-09-03, 18:49   #11 (permalink)
€®€NJ@N™
Silver Member

€®€NJ@N™ Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.03
Nereden: Ana-Kara
Bana kalırsa en iyisi ucuz bi everest alıp yeni bi power supply taktırmak.

Ayrıca zaten intelin fanıyla over. olmuyor.Onuda oem alıp bi spark 7 falan alıp over. etmektir.Benim düşüncem...
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 23:33.