Herkese merhaba....ADSL'de IP hakkında kafama takılan büyük bir soru var...
Bu sayfada İnternet kategorisindeki ADSL forumunda Herkese merhaba....ADSL'de IP hakkında kafama takılan büyük bir soru var... başlıklı konu tartışılıyor; arkadaşlar forumunuza bugün kayıt oldum.....çok yararlı ve güzel bir forum...
sahiplerini ve üyelerini en içten dileklerimle kutlarım.....
Şimdi soruma geleyim......
...
Herkese merhaba....ADSL'de IP hakkında kafama takılan büyük bir soru var...
arkadaşlar forumunuza bugün kayıt oldum.....çok yararlı ve güzel bir forum...
sahiplerini ve üyelerini en içten dileklerimle kutlarım.....
Şimdi soruma geleyim......
256 K ADSL kotalı bağlantı kullanmaktayım......
IP adresim modemimi her açıp kapatışımda...değişiyor......bu durumdan hoşnutum..çünkü bana sürekli değişen bir IP lazım..buraya kadar sorun yok..ok..
fakat he değişen IP'imin başı 81.xxx.xxx.x diye başlıyor.....sadece diğer basamaklar oyunuyor aç-kapalarda....
fakat "yerel ağ bağlantısı durumu" penceresinde IP adresim sabit görünüyor...
Ve "192." ile başlıyor.....
ben bir web sitesine girdiğimde benim 81.ile başlayan dinamik(değişen) IP'im web sitesine kaydoluyor...
aynı web sitesine, farklı, 81. ile başlayan IP'lerle girdiğimde de o IP'ler kaydoluyor...
Peki bu sitenin kayıtlarındaki 81. ile başlayan IP'ler hep farklı.......Ama sahibi benim...10 kere o siteye farklı IP ilede girsem...sadece ben giriyorum.....
Karşı tarafın ( girdiğim web sitesinin yani) benim gerçek IP'me ulaşma ihtimalleri varmı?
81.xxx.x.xxx,.....vs... gibi olan, tüm farklı IP'lerin aslında sadece 1 kişiye ait olduğunu öğrenebilirlermi?????
böyle bir ihtimal varmı?????
web sitesi cookie kullanıyorsa ip değiştirsen de seni tanır
Arkadaşım öncelikle cevabın için teşekkür ederim....
peki web sitesinin cookie kullandığını nasıl bileceğim?
genelde böyle forum tipi yerler cookie kullanıyor değilmi......
bilgisayarımdaki cookie kalasöründe girdiğim her sitede bir şeyler kaydoluyor oraya..
yoksa onlar kullanıp kullanmadığını mı belirtiyor?