+ Cevap Yaz
Sayfa 11, toplam 48
İlkİlk ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21 ... SonSon
Results 151 to 165 of 714

ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Bu sayfada İnternet kategorisindeki ADSL forumunda ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri başlıklı konu tartışılıyor; Başlığın tamamını okudum.Aylardır herkesle ilgilenen öncelikle abbass arkadaşa ve yardımcı olacak diğer arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Benim sorunumsa zyxel modem 660hw-t1 ...

New Member
    Katılım tarihi
    02.01.2008
    Nereden
    istanbul

Ynt: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Başlığın tamamını okudum.Aylardır herkesle ilgilenen öncelikle abbass arkadaşa ve yardımcı olacak diğer arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Benim sorunumsa zyxel modem 660hw-t1 kullanıyorum.bir vista ve bir xp home laptop sorunsuz bağlanıyor ama 1-2 saatte bir modemin üzerinde ne kadar ışık varsa hepsi birden yanıyor.İnternet ışığı kırmızı yanıyor,kablolu lan ışıkları yanıyor.hepsi birden sabit olarak yanıyor ve bağlantı kayboluyor tabi.Yeniden başlatınca tekrar sorunsuz devam ediyor.Yeniden başlatma esnasında da eğer bilgisayarın wireless alıcısı açıksa herhalde hemen modeme bağlanmak istediğinden modem açılamadan tekrar tekrar kapanıyor.Wireless alıcıyı kapatıp modemin açılışını tamamlamasını bekliyorum,ondan sonra bilgisayarın wireless anahtarını açıyorum.Sorun ne olabilir bilmiyorum.Modem henüz 10 günlük.

CeM
    CeM çevrim dışı
    Sensei CeM Avatar
    Katılım tarihi
    08.09.2000

Neredeyse, "unofficial" zyxel modem destek başlığı olduğu ve talepde gördüğü için yeniden sabitledim.Uygun bir yere aktarana kadar burada kalmasında fayda var.Mod arkadaşlar tekrar unstuck yapmazlarsa sevinirim...

Abbass arkadaşımızada desteğinden ötürü teşekkür ediyorum..
    Do, or do not. There is no try

New Member
    Katılım tarihi
    19.01.2008

Selamlar arkadaşlar sanirim bu konu artik kendini de aştı zyxel desteği yakinda buraya taşıyabilir

Emeği geçen her arkadaşa öncelikle teşekkür edip sorunuma geçeyim.
    Benim sorunum tünel bağlantısı ile ilgili elimde 2 adet Prestige 661HW-61 router mevcut ve routerlarin biri üzerinde tünel bağlantısı için oluşturup active ettiğimde modem lan interfacesini kapatip cihazi kilitliyor dolayisi ile wan arayuzunden web ya da telnetten erişip pasif konuma getirmek zorunda kalıyorum.İnternet baglantısı da dolayisi ile kapanmış oluyor bu durum normal mi yoksa herhangi bir adımda mi yanlis yapiyorum.
    Ayrica tanimladigim rule de tunel olusturulacak 2 noktanin da subnetleri ve segmentleri aynı acaba bu da bi sorun oluşturabilir mi..

A Noktası
    ip : 192.168.1.0
    mask : 255.255.255.0

B Noktası
    ip : 192.168.1.0
    mask : 255.255.255.0

Yanitlariniz için şimdiden teşekkürler..

hARDWAREMANIAC mysterious_man Avatar
    Katılım tarihi
    21.08.2004
    Nereden
    söylerim ama öncelikle mangır çalışsın....... Rep Gücü: 5,218,214
    Blog Mesajları
    1

Sanırım arkadaşın bilgisi başta biraz küçümsenmiş ama bu konudaki yeterliliğini sonraki mesajlarında göstermiş. Teşekkürler abbas... 2 gün önce p-660hw modem aldım, bu verdiğin bilgiler oldukça işime yarayacak. Eh merak ettiğim bir şey olursa da buradayım.

New Member
    Katılım tarihi
    27.11.2007
    Nereden
    izmir

Cevap: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Sevgili arkadaşlarım 660 ru zyxel modemim var.2 gündür bilgisayarımdan internete ulaşamıyorum. Denemediğim yöntem kalmadı. Modemin bütün ışıkları kesintisiz yanıyor. Çıldıracağım.Fişini çektim kapadım açtım bir değişiklik olmadı bana yardım ederseniz Allah razı olsun derim.

New Member
    Katılım tarihi
    02.01.2008
    Nereden
    istanbul

zyxelllerin serisel bir sorunu.bu mesajı bile atarken bile dondu,gazino gibi bütün ışıkları yanıyor.zyxelden bir açıklama ya da çözüm yok.gönderin bakalım diyorlar sadece.teknosadan bire bir değişim yaptım ikinci aldığımda aynısı.

New Member
    Katılım tarihi
    23.01.2008

Ynt: Cevap: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Alıntı acun1 tarafından iletildi. Mesajı göster
    Sevgili arkadaşlarım 660 ru zyxel modemim var.2 gündür bilgisayarımdan internete ulaşamıyorum. Denemediğim yöntem kalmadı. Modemin bütün ışıkları kesintisiz yanıyor. Çıldıracağım.Fişini çektim kapadım açtım bir değişiklik olmadı bana yardım ederseniz Allah razı olsun derim.

Bildiğim kadarıyla 600 ve 660 serilerinin son update inden sonra çıkan bir durum(Modemin kendini otomatik update ediyor). DNS ile ilgili ama aslında daha karışık. 66.249.93.99 google ın ip adresi google açılırsa problemin çözümü için zyxel i ara(212-4440140) veya modemi resetle, arayüzden otomatik update i kapat ve yeniden kur(Kesin çözüm olmayabilir. Bence zyxel i ara ve neden olduğunu sor ve bizimlede paylaş).
    Bu sorunu şuan binlerce kişi yaşamakta.
    Ayrıca Bu sorunun tam olarak ne olduğunu bize Abbas bey anlatırsa sevinirim.
    En son sprewell tarafından düzenlendi: 01-23-2008 saat 09:36

Senior Member abbass@ Avatar
    Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

192.168.1.1 erişemiyorum, uzak erişimi kapattım

Alıntı batorner tarafından iletildi. Mesajı göster
    Merhaba,

ZyXEL P660 Routera ait kullanıcı panelinde bulunan telnet, ftp, web gibi erişimleri bir hata sonucu saniyeler içerisinde kapattım.

192.168.1.1 şeklinde yazılan kullanıcı panelime haliyle erişim sağlayamıyorum. WAN ayarlarında sorunda olduğu için cihaz ip almıyor.

Reset atmayı denedim ancak bir faydasını göremedim.

Kullanıcı panelini yeniden görebilmek için ne yapmam lazım ? Cihaz açıkken reset atsam olabilir mi veya içerisinde bulunan pili çıkartsam işe yarar mı ? (pil var mı yok mu bilgim yok)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

merhaba batorner, uzak erişim(Remote Management) ayarlarından muhtemel WAN only olarak ayarlamışsın, dolayısıyla WAN tarafından anca modeme erişilebilir, tekrar erişebilmen için modemi resetlemen gerekiyor. modemin arkasındaki reset düğmesine pwr ışığı sönüp yanıncaya kadar basılı tutarsan modem resetlenir. Under Construction deki teknik bültenlerden kullanım klavuzlarını indirebilirsin.

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

ZyXEL Modemler uzak erişim uzak masaüstü

Alıntı gbriel tarafından iletildi. Mesajı göster
    Arkadaslar port forwarding yaptım, firewall u da ayarladım. Zyxel 661 arkasındaki bilgisayarıma uzaktan nasıl bağlantı kuracagım. Makineme ftp server kurdum.

Baska bir yerdeyken ftp programıyla bağlanırken modemimin ttnetten aldıgı ip ile denedigimde girmiyor. Cunku o ip adresinin arkasında zyxel modem var. Bilgisayar modemin arkadınsa 192.168.1.35 nolu ip te. Bu modem ustunden o bilg e erismek icin nasıl bir adres kullanmalıyım? x.x.x.x/192.168.1.35 bu olmuyor. Yardımcı olmanızı rica ederim.
    bilgisayara uzak masaüstü için windowsun kendi programını kullanabilirsin. bunun için
    Başlat-->Progamlar--> Donatılar-->iletişim-->Uzak Masaüstü yolundaki programı çalıştır ve bilgisayar yazan yere modeminin dış IP(WAN) sini yaz ve bağlan de.
    örneğin: 88.248.245.256

Ama bilgisayardada uzak erişimi aktif etmen gerekir bunun içinde,
    bilgisayarım-->özellikler-->uzak-->buradaki kutucukları tikle-->uzak kullanıcıları seç e tıkla-->kullanıcı ekleye tıkla-->tamam a bas., eğer bilgisayarında tanımlı bir kullanıcı yoksa kullanıcı oluştur ve şifresini belirle.
    resimlerle anlatmak isterdim ama çok zaman alıyor..

kolay gelsin

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

zyxel wireless kopma

Alıntı enginem tarafından iletildi. Mesajı göster
    Başlığın tamamını okudum.Aylardır herkesle ilgilenen öncelikle abbass arkadaşa ve yardımcı olacak diğer arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Benim sorunumsa zyxel modem 660hw-t1 kullanıyorum.bir vista ve bir xp home laptop sorunsuz bağlanıyor ama 1-2 saatte bir modemin üzerinde ne kadar ışık varsa hepsi birden yanıyor.İnternet ışığı kırmızı yanıyor,kablolu lan ışıkları yanıyor.hepsi birden sabit olarak yanıyor ve bağlantı kayboluyor tabi.Yeniden başlatınca tekrar sorunsuz devam ediyor.Yeniden başlatma esnasında da eğer bilgisayarın wireless alıcısı açıksa herhalde hemen modeme bağlanmak istediğinden modem açılamadan tekrar tekrar kapanıyor.Wireless alıcıyı kapatıp modemin açılışını tamamlamasını bekliyorum,ondan sonra bilgisayarın wireless anahtarını açıyorum.Sorun ne olabilir bilmiyorum.Modem henüz 10 günlük.
    problemi zyxel le görüşmen gerekebilir, benim tavsiyem modemin wireless kanalını değiştir ve şifrelemeyi WPA-PSK yap.
    bu ayarları yapmak için modeme webden bağlanıp kablosuz yerel alan ağı menüsüne ulaşacaksın. web erişimi için explorer adres satırına 192.168.1.1 yazacaksın.
    internet ışığının kırmızı yanması normaldir santralle modem arasındaki habeleşme esnasında bitakım veri alışverişinden kaynaklanıyor bu bir sorun değil bildiğim kadarıyla.

kolay gelsin

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

zyxel msn ve birkaç yer dışında internete giremiyorum, DNS sorunu olabilirmi

Alıntı acun1 tarafından iletildi. Mesajı göster
    merhaba acun, galiba modemi kurarken şifresini değiştirmemişsin birileri uzaktan erişip modeminin DNS ayarlarını değiştirmiş olabilir. Çöznek için

212.156.9.86 adresine gir ve oradaki dökümanları aynen uygula. bu adres telekomun kendi adresi.

ayrıca zyxel.com.tr dede bu konuyla ilgili bir uyarı var, herhangi bir yerden internete girdiğinde oradanda bakabilirsin

New Member
    Katılım tarihi
    23.01.2008

Ynt: zyxel msn ve birkaç yer dışında internete giremiyorum, DNS sorunu olabilirmi

Alıntı abbass@ tarafından iletildi. Mesajı göster
    merhaba acun, galiba modemi kurarken şifresini değiştirmemişsin birileri uzaktan erişip modeminin DNS ayarlarını değiştirmiş olabilir. Çöznek için

212.156.9.86 adresine gir ve oradaki dökümanları aynen uygula. bu adres telekomun kendi adresi.

ayrıca zyxel.com.tr dede bu konuyla ilgili bir uyarı var, herhangi bir yerden internete girdiğinde oradanda bakabilirsin
    Bu sorun şuan Türkiye çapında binlerce Zyxel kullanıcısında var. TTNet çağrı merkezine arayan müşterilerin %40 ı Zyxel kullanıyor, DNS problemi yaşıyor. Bu sorun o kadar çok kişiyi etkiliyorki şuan Zyxel Çağrı Merkezini ararsanız ulaşamazsınız. Modem ayarlarındaki DNS ler sadece 0.0.0.0 seçilse bile düzelicek. zyxel sayfasında şifreyi değiştirin yazıyor "Kesinlikle" bu zyxel in uydurduğu bir mazeret. """kötü amaçlı kişiler modeminize fabrika ayarlarında tanımlanmış 1234 olan şifresiyle bağlanıp, ayarları değiştirmişlerdir.""" bu porblemi yaşayan binlerce Zyxel kullanıcı var. Sizce aynı anda herkese olmasının sebebi bu mudur ? Bildiğim kadarıyla bu problemin sebebi 2 farklı olabilir.
    1) telekomdaki Dns değişikliği.
    2) zyxel in son firmware güncellemesi.
    Problem eğer telekom dns değişikliğinden kaynaklansaydı zyxelTR bunu zaten kendini kurtarmak için kullanırdı. bunun yerine belirtilen """kötü amaçlı kişiler modeminize fabrika ayarlarında tanımlanmış 1234 olan şifresiyle bağlanıp, ayarları değiştirmişlerdir.""" bana hiç inandırıcı gelmedi

New Member
    Katılım tarihi
    12.03.2004

Merhabalar,

Zyxel P661HW 61 sahibiyim, modeme dalgınlıkla P660HW 61'in firmware ini yükledim. Modem şu anda çalışıyor fakat firewalldan port yönlendirmesi yapamıyorum hata veriyor. Aynı şekilde eski firmware dönmek istediğimde de hata mesajı alıyorum.

Şimdi illa ki modemin servise mi gitmesi gerekiyor, yoksa kullanıcı tarafında benim yapabileceğim bir şeyler varmı?

Bilgilerini esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygı ve sevgi ile...

New Member
    Katılım tarihi
    25.01.2008

Merhaba! Ben cs 1.5 de server kurmak istedim fakat kurmaya calısırken bir yerde takıldım cunku benim girdiğim siteyle onun girdigi site farklıydı (resimli anlatım)

Counter Strike 1.5 Server Kurulumu - Geniş Kapsamlı Doküman ve Makale Sitesi

bu siteye girin ve son 2 resme baktığımızda aynı site olmadıını görüyoruz yardım lutfenn

New Member
    Katılım tarihi
    26.01.2008

Arkadaşlar hepinize merhaba,öncelikle 3 gündür bütün forumları gezdiğimi ve tek tek bilgi edindiğimi fakat buradaki kadar bilginin hiçbir yerde bulunamayacağını belirtmek isterim,bütün arkadaşlara özellikle abbas kardeşimize teşekkür ederim.

Soruma gelince ben de zyxel 660hw-t1 kullanan ve binlerce kişi gibi dsl problemi yaşayan kişilerden biriyim,modemi alalı sadece 3 gün oldu,ama bu kadar sorun yaşayacağımı bilseydim almazdım,zyxeli seçmemin en büyük nedeni 5dblik anteninin olmasıydı piyasadaki çoğu modem 2-3 dblik olduğundan onlara nazaran gayet iyi sinyal ve çekme gücüne sahip ondan yana bi şikayetim yok 3.kata kurmama rağmen 1.kattan 2 derece sinyal alabiliyorum,asıl sorun sanırım dns sorunu.Diğer forumlarda okuduğum kadarıyla ona da çare bulmak adına dnsayar diye güzel bir program kullandım fakat bu gece bu mesajı yazarken dahi sinyalimde gidip gelmeler oluyor fakat hiçbir şekilde wireless ım kopmuyor yani bağlı gözüküyorum,ilk problem sayfaların geç açılması hiç açılmaması ve msne bağlanmama olarak(bu son 2 durumda muhtemelen dsl bağlantım gitmiştir)görüldü.Daha sonra bunları bir şekilde aştıktan sonra herşey yolunda gibiydi fakat bu gece dsl sinyalim neredeyse sayısız kez gitti geldi,ve bir türlü sağlıklı bağlantı kuramadım firmware in son sürümünü yükledim ama web tabanlı yapılandırıcıda upload ederken bağlantım kopuyor ve doğal olarak işlem gerçekleştirelemiyor,acaba update i yapabilirsem bütün bu problemlerim son bulur mu ve nasıl yapıcam?Bu kopmaların nedeni kötü hava koşulları olabilir mi çünkü dün hiçbir sorun yoktu bugün hava aşırı rüzgarlı,kulağa pek mantıklı gelmiyor ama Son olarak aklıma gelen diğer bir sorundan bahsedeyim size download hızım inanılmaz yavaştı(20-30 kb)speedtestte de çıkan sonuçlar böyleydi ben de spliterdan çıkan kabloyu direk modemin dsl çıkışına bağladım yani aradaki ufak aparatı çıkardım aslında tam olarak o aparatın ne işe yaradığını da bilmiyorum küçük kısa bir kabloyla bağlı(çift taraflı kablo) ve sonra çözüldü gibi oldu download hızım 100 lere çıktı tekrar ama bu sefer de bu lanet dsl sinyal sorunum belirdi.Gerçekten 3 gündür artk bıkma aşamasına geldim.Biraz karışık anlatmış olabilirm kusura bakmayın, lütfen bütün bu konularda bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatsınlar çünkü bu ve buna benzer problemleri 1000 lerce kişi yaşıyor ve bunun seri üretim hatası mı yoksa telekomdan kaynaklanan bir sorun mu olduğunu kestirebilmiş değilim,kafayı yemek üzereyim

(ANA PROBLEMLER: DNS,DSL sinyal problemi,Download hızı,sayfa açmama yavaş açma ve msne bazen bağlanmama(DNS bazlı hata))

+ Cevap Yaz
Sayfa 11, toplam 48
İlkİlk ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21 ... SonSon

LinkBacks (?)