Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > İnternet > ADSL »

ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Bu sayfada İnternet bölümü içerisindeki ADSL forumu altında ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı: nacer tarafından iletildi. ZYXEL gönüllü elçişi olarak çalışan abbass@ arkadaşımıza teşekkür etmek istiyorum. Sabır göstererek tüm mesajlara koşmaya çalışıyor. ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack (1) Konu araçları |  
Eski 01-09-08, 00:09   #426 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Katılım tarihi: 31.10.06
Nereden: Rize
Resimler: 1
Ynt: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Alıntı:
nacer tarafından iletildi. Mesajı göster
ZYXEL gönüllü elçişi olarak çalışan abbass@ arkadaşımıza teşekkür etmek istiyorum. Sabır göstererek tüm mesajlara koşmaya çalışıyor.

Bir 660HW_T1_V2 sahibi olarak bir çok sorun yaşadım. Herşeyden önce baştan savma Türkçe arayüz, saat dilimini ayarlamanamamayan yavaş konsol, wireless kullanımda modemin kiltlenmesi (ki bunu firmware ile çözdüm) akabinde günde 5-6 seferi bulan düzensiz aralıklarla link kopmaları. Servis ne kitlenme sorunu ile ne de link kompmasına çözüm üretmedi. Modemi bir defa değiştirdiler, onda da aynı sorunlar vardı. Hoş link kopmaları firmware updateden sonra başladı.

Vatan modemimi iade almadı. Servis zaten tırt. Baktım ki garantiden olacak bir halt yok modemi gidip taksim meydanında benzin döküp yaksam cop yeme tehlikesi var, o nedenle modemin CPU'su olduğunu düşündüğüm fiziksel olarak içindeki en büyük entegre devre üzerine eski bir anakartın köprü soğutucusunu monte ettim. O da yetmedi kapağının üzerine havalandrma amaçlı delik açtım, fan koydum. Fan varken çok ender kopuyordu ama teknik sebeplerle ve gece çıkardığı ses yüzünden fanı iptal ettim. Kopmalar günde 5-6 ya indi. Ama yoruldum...

Kafayı daha fazla yemmek için 1 hafta önce gittim USR9108 aldım. Şimdi herşey yolunda. Başında 50 Lira fazla vermemek için USR almamıştım. Bu hata bana 100 lira ya patladı. Bunun acısını ZYXEL den çıkartmak için forumlarda potansyel müşterilerine karşı marka imajlarını olumsuz yönde etkilemeye çalışacağım :P

Zyxell alacağınıza pikatel, airties felan alın. Üst kat komşumda pikatel var şifrelemesiz kullanıyor nedense, modemine girip baktığımda up time'ını 300+ saat gördüm. 660HW ile imkansız.

ADSL nin ilk çıktığı zamanlarda satılan kablolu modelleri dışında ucuz ürünleri tırt. Çevremdeki yaklaşık 3 ZYXEL kullanıcısından çeşit çeşit problem duyuyorum. Bir de ben 4. Başka da zyxel kullanan tanımıyorum.

Hayatta başarılar ZYXEL.....
iltifatın için teşekkür ederim nacer kardeş, keşke problem yaşadığın zamanda buraya yazsaydın sorunları, kullandığın modemde kopma vs sorunlar vardı yazılım la düzeltildi, onun dışındaki sorunları keşke burada paylaşsaydın yardımcı olmaya çalışırdım, neyse yeni modem almışsın umarım benzer sorunlarla karşılaşmazsın, kolay gelsin.
abbass@ çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-09-08, 06:13   #427 (permalink)
dontremember
New Member

Katılım tarihi: 01.09.08

bende bir sorun var modemin arayüzünde firewall yapacam ama yapamiyorum.
http://img175.imageshack.us/img175/2487/adszeg9.jpg
dontremember çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-09-08, 14:57   #428 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

zyxel menüler gözükmüyor durum menüsü çıkıyor

Alıntı:
dontremember tarafından iletildi. Mesajı göster
bende bir sorun var modemin arayüzünde firewall yapacam ama yapamiyorum.
http://img175.imageshack.us/img175/2487/adszeg9.jpg

bu sorunu daha öncede sordular, modemin yönetim paneline girebilmek için şifre ekranındaki siyah noktaları silip 1234 olarak şifreni yazmalısın aksi halde bu ekran açılır, modemini kapatıp açarak yeniden dene,

firewall yapmak derken port yönlendirmeyi mi kastediyorsun veya uzaktan yönetimi mi kapatmayı düşünüyorsun, çünkü gördüğüm kadarıyla P-660Ru-T1v2 modelinde firewall özelliği yok.
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-09-08, 17:11   #429 (permalink)
lowyear25
New Member

Katılım tarihi: 07.07.08
Ynt: zyxel modem dsl ışığı turuncu yeşil

Alıntı:
abbass@ tarafından iletildi. Mesajı göster
modem üzerindeki ışığın telekomun çektiği kabloyla bir ilgisi olduğunu zannetmiyorum, ama kablo çektikten sonra sizin bölgedeki noktada santral yenilemesi yada çalışması yapmış olabilirler, eğer ışığın tekrar turuncu yanmasını istersen modemini tekrar pppoa/llc olarak ayarla. pppoe olduğunda yeşil yanar.

antivirüs için heralde lisans satın alan gerekir, istersen www.zyxel.com.tr ye bi bak.
@abbass hocam cevabınız için teşekkürler. Burdaki santralden kaynaklanıyordur; dediğiniz gibi pppoa/llc olarakta ayarladım yeniden yeniden kurdum olmadı,vazgeçtim DSL/ACT lambamızda turuncu yanmayıversin Antivirüs şeesi de paralıymış ondanda vazgeçtim

Abbass hocam Prestige 662HW-61 modemime çektiğimiz kabloyla diğer komşularıma da internet veriyorum, Logs-ViewLogs menüsünden ağdaki bilgisayarların hangi sitelere girdiğini anlayabiliyoruz sanırım Aşağıya SS ekledim; burdaki rakamlardan nasıl anlarım hangi sitelere girildiğini? İlginiz için teşekkürler hoşçakalın..

lowyear25 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-08, 16:16   #430 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Ynt: zyxel modem dsl ışığı turuncu yeşil

Alıntı:
lowyear25 tarafından iletildi. Mesajı göster
@abbass hocam cevabınız için teşekkürler. Burdaki santralden kaynaklanıyordur; dediğiniz gibi pppoa/llc olarakta ayarladım yeniden yeniden kurdum olmadı,vazgeçtim DSL/ACT lambamızda turuncu yanmayıversin Antivirüs şeesi de paralıymış ondanda vazgeçtim

Abbass hocam Prestige 662HW-61 modemime çektiğimiz kabloyla diğer komşularıma da internet veriyorum, Logs-ViewLogs menüsünden ağdaki bilgisayarların hangi sitelere girdiğini anlayabiliyoruz sanırım Aşağıya SS ekledim; burdaki rakamlardan nasıl anlarım hangi sitelere girildiğini? İlginiz için teşekkürler hoşçakalın..

cevaba geçmeden önce pratik bir bilgi vereyim, site isimlerinin bu tabloda yer almasını istiyorsan modemin ana sayfasından "Advanced Setup" altındaki "content filter" seçeneğini aktif hale getir.

soldan sağa doğru bu satırların ne anlama geldiğini söyleyeyim, ensolda no ve tarih, yanında paketin yönü L to W demek localden internete anlamına gelir. onun yanında source address(internete çıkan pc nin Ip si) destination address(pc nin hangi IP ye siteye girdiği) an sağdada yapılan işlemi söylüyor.

burada destination yazan kısımdaki ip yi explorer adres satırına yazarsan site açılır, veya ms-dos komut satırında "nslookup ip" şeklinde yazarsan da site ismi çözülür.

ama bu sayfada toplam 128 log tutulur, syslog watcher veya kiwi gibi syslog programları kullanarak logları bilgisayarındada depolayabilirsin.

kolay gelsin
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-09-08, 19:26   #431 (permalink)
lowyear25
New Member

Thumbs up Ynt: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

abbass@ hocam nedesem eksik olur, sağolun varolun verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı
Syslog Watcher Pro FuLL bulup indirdim. Gavurun dilinden anlamadığım için Türkçe yama veya resimli anlatım aradım nette fakat bulamadım
Siz kullanıyor iseniz bana kabaca tarif edebilirmisiniz,kayıt klasörünü nereye oluşturacağımı+ağdaki 3 bilgisayarında kayıtlarının düşmesi için ne yapmam gerektiğini.. Verdiğim zahmetten ötürü bağışlayın hakkınızı helal edin Hoşçakalın
lowyear25 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-09-08, 20:14   #432 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Alıntı:
lowyear25 tarafından iletildi. Mesajı göster
abbass@ hocam nedesem eksik olur, sağolun varolun verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı
Syslog Watcher Pro FuLL bulup indirdim. Gavurun dilinden anlamadığım için Türkçe yama veya resimli anlatım aradım nette fakat bulamadım
Siz kullanıyor iseniz bana kabaca tarif edebilirmisiniz,kayıt klasörünü nereye oluşturacağımı+ağdaki 3 bilgisayarında kayıtlarının düşmesi için ne yapmam gerektiğini.. Verdiğim zahmetten ötürü bağışlayın hakkınızı helal edin Hoşçakalın
Modeminin Log menüsüne girip Log Settings bölümünde ki "syslog server IP address" kısmına programı kurduğun bilgisayarın IP adresini yaz, kaydettiğinde modem seçtiğin logları senin PC ye gönderecek. Programda bi ayar yapmana gerek yok programı açman yeterli, fakat bilgisayarındaki Windows Firewall yada Norton gibi programlar logların gelmesini engelleyebilir.

kolay gelsin
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-09-08, 12:45   #433 (permalink)
jadeWarlord
New Member

Katılım tarihi: 10.09.08
Nereden: İzmir

abbas merhaba,
benim yönlendirme ile ilgili bir sıkıntım var.Zyxel 802.1g modemini şirkete kurduk.Eski modemde 80 portunun (web kullanıcıları-dış) modem içinde 8090 portuna yönlendiriyorduk.Fakat bunu başaramadık modemde nasıl yapabiliriz acaba?
Teşekkürler.
jadeWarlord çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-09-08, 11:25   #434 (permalink)
scandelos
Rookie Member

Katılım tarihi: 11.09.08
Nereden: İSTANBUL

Merhaba JadeWarlord
1.) modemin webarayüzüne erişip uzak erişim kısmına gelip uzak erişim portu olan (80) ni değiştirek istediğin portu yazıp modemin erişim portunu değiştirebilsin.

2.) modemin telnet portuna erişip aşağıdaki komutları yazarak web port numarasını değiştirebilirsin.

Sys server load
Sys server Access web 0
Sys server port web 8090
Sys server save

Yukardaki komutlar modemin web erişim portunu 8090 çevirir. modemin telnet portuna bağlandığında karşına menüler geliyorsa 24 basıp ordan 8 basarsan komut yazma ekranına düşebilirsin.
scandelos çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-08, 11:04   #435 (permalink)
jadeWarlord
New Member

Katılım tarihi: 10.09.08
Nereden: İzmir

scandelos,
erişim portunu değiştirmek tehlikeli olabilir,zira çok fazla uygulama çalışmaktadır.Bunun başka bir yöntemi yokmu?Datron kullanırken hemen yönlendirebiliyordum
jadeWarlord çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-08, 17:24   #436 (permalink)
GGÖÖLLGGEE
New Member

Katılım tarihi: 29.06.08
Nereden: YoZGaT

abbas@ bende bu bölüme giriyorum ama sol menü boş ya benim ? böyle sizdeki gibi yok

sağol sorunumu halletim
GGÖÖLLGGEE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-09-08, 12:48   #437 (permalink)
thebutcher
New Member

Katılım tarihi: 17.09.08
Nereden: sakarya

ya bende zyxel kullanıyorum masaüstümde kopma yapmıyo ama laptopta yarım saat bir kopuyo nasıl düseltebiliriz sinir oldum ya
thebutcher çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-08, 00:42   #438 (permalink)
duzenlialtan
New Member

Katılım tarihi: 14.03.08

M.E.Bakanlığının okullara dağıttığı zyxel p662HW-61 modemimiz var.
Modem sık sık bağlantı koparıyoru P-662HW-61_3.40(QR.8)C1 güncelleme dosyası indirilerek güncelleme yapılmaya çalışılmış. zannedersem yalnış dosya yüklendiği için şu anda sadece PWR/SYS ışığı yanıp sönüyor.
Modeme kesinlikle ulaşamıyoruz.
Yapabileceğimiz bir şey varmı yoksa modemi tozlu rafa mı kaldıralım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
duzenlialtan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-08, 01:15   #439 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

zyxel milli eğitim bakanlığı meb 662hw

Alıntı:
duzenlialtan tarafından iletildi. Mesajı göster
M.E.Bakanlığının okullara dağıttığı zyxel p662HW-61 modemimiz var.
Modem sık sık bağlantı koparıyoru P-662HW-61_3.40(QR.8)C1 güncelleme dosyası indirilerek güncelleme yapılmaya çalışılmış. zannedersem yalnış dosya yüklendiği için şu anda sadece PWR/SYS ışığı yanıp sönüyor.
Modeme kesinlikle ulaşamıyoruz.
Yapabileceğimiz bir şey varmı yoksa modemi tozlu rafa mı kaldıralım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
ZyXEL in sitesinde milli eğitim bakanlığının güncel yazılımı sw.6 olarak gözüküyor siz standart yazılım olan QR.8 i yüklemişsiniz, önerim cihazı farklı bir şekilde resetlemeniz ve konsoldan bağlanarak yazılımı atmanız.

resetleme işlemi için: modem kapalıyken resete basılı tutun ve modemi açın 25 saniye reseti bırakmadan bekleyin ve bırakın, pwr muhtmeln sabitlenecek.

konsoldan bağlanıp yazılım yüklemek için: zyxelin sitesinden SW.6 yı indirin ve cihaza konsoldan bağlanıp sw.6 içerisindeki bin uzantılı dosyayı atın. konsoldan yazılım yükleme işlemini bu forumda daha önce anlatmıştım, aratırsanız sevinirim.

problem çözülmezse modemi garanti belgesindeki adrese gönderin teknik serviste illaki yapacaklardır, derdedecek yada rafa kaldıracak bi durum yok diye düşünüyorum

kolay gele
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-08, 00:42   #440 (permalink)
duzenlialtan
New Member

Katılım tarihi: 14.03.08

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim hemen deniyorum inşaallah problemim hallolur
duzenlialtan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-08, 16:48   #441 (permalink)
lowyear25
New Member

Lightbulb Ağdaki bilgisayarlara bazı siteler için engel koymak

abbas@ hocam yardımlarınız sayesinde Prestige 662HW-61 modeme bağlı olan bilgisayarların log kayıtlarını SyslogWatcherPro programıyla görebiliyorum
Merak ettiğim iki husus daha var zahmet olmazsa cevaplarsanız mutlu olurum;
1) herhangi bi linke tıklayınca sadece o adresin ana linki değil,o sayfadaki bütün reklamların+resimlerin linkleride sıralanıyor ve kayıtlardan hangi sayfaya girildiğini takip etmek zorlaşıyor çünkü liste kabarık oluyor..Sadece girilen ana sayfanın kaydının düşmesi-diğer kayıtların düşmemesi için modemde yada SyslogWatcherPro da yapabileceğim bi ayar varmı?

2) Ağdaki bilgisayarlar için bazı siteleri bloklayabilirmiyim? Prestige 662HW-61 de Content Filter menüsünden yapabiliyoruz bunu galiba ama tam beceremedim Girilmesini istemediğim siteleri modem ayarından nasıl engellerim..

abbas@ hocam sizede çok zahmet veriyoruz ama zyxel modemlerden sizin kadar anlayan uzman yok wallaha..İlginiz alakanız yardımlarınız için çok çokk teşekkür ederim
lowyear25 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!