Alıntı:
nacer tarafından iletildi.
ZYXEL gönüllü elçişi olarak çalışan abbass@ arkadaşımıza teşekkür etmek istiyorum. Sabır göstererek tüm mesajlara koşmaya çalışıyor.
Bir 660HW_T1_V2 sahibi olarak bir çok sorun yaşadım. Herşeyden önce baştan savma Türkçe arayüz, saat dilimini ayarlamanamamayan yavaş konsol, wireless kullanımda modemin kiltlenmesi (ki bunu firmware ile çözdüm) akabinde günde 5-6 seferi bulan düzensiz aralıklarla link kopmaları. Servis ne kitlenme sorunu ile ne de link kompmasına çözüm üretmedi. Modemi bir defa değiştirdiler, onda da aynı sorunlar vardı. Hoş link kopmaları firmware updateden sonra başladı.
Vatan modemimi iade almadı. Servis zaten tırt. Baktım ki garantiden olacak bir halt yok modemi gidip taksim meydanında benzin döküp yaksam cop yeme tehlikesi var, o nedenle modemin CPU'su olduğunu düşündüğüm fiziksel olarak içindeki en büyük entegre devre üzerine eski bir anakartın köprü soğutucusunu monte ettim. O da yetmedi kapağının üzerine havalandrma amaçlı delik açtım, fan koydum. Fan varken çok ender kopuyordu ama teknik sebeplerle ve gece çıkardığı ses yüzünden fanı iptal ettim. Kopmalar günde 5-6 ya indi. Ama yoruldum...
Kafayı daha fazla yemmek için 1 hafta önce gittim USR9108 aldım. Şimdi herşey yolunda. Başında 50 Lira fazla vermemek için USR almamıştım. Bu hata bana 100 lira ya patladı. Bunun acısını ZYXEL den çıkartmak için forumlarda potansyel müşterilerine karşı marka imajlarını olumsuz yönde etkilemeye çalışacağım :P
Zyxell alacağınıza pikatel, airties felan alın. Üst kat komşumda pikatel var şifrelemesiz kullanıyor nedense, modemine girip baktığımda up time'ını 300+ saat gördüm. 660HW ile imkansız.
ADSL nin ilk çıktığı zamanlarda satılan kablolu modelleri dışında ucuz ürünleri tırt. Çevremdeki yaklaşık 3 ZYXEL kullanıcısından çeşit çeşit problem duyuyorum. Bir de ben 4. Başka da zyxel kullanan tanımıyorum.
Hayatta başarılar ZYXEL..... |
iltifatın için teşekkür ederim nacer kardeş, keşke problem yaşadığın zamanda buraya yazsaydın sorunları, kullandığın modemde kopma vs sorunlar vardı yazılım la düzeltildi, onun dışındaki sorunları keşke burada paylaşsaydın yardımcı olmaya çalışırdım, neyse yeni modem almışsın umarım benzer sorunlarla karşılaşmazsın, kolay gelsin.