Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > İnternet > ADSL »

ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Bu sayfada İnternet bölümü içerisindeki ADSL forumu altında ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı: abbass@ tarafından iletildi. Cihazı PPoE LLC olarak ayarlayın. Ancak bu ayarın download ile bir ilgisi yok. Muhtemelen problemin PC ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack (1) Konu araçları |  
Eski 01-02-07, 13:57   #26 (permalink)
kalpazan
hARDWAREMANIAC

kalpazan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2
Resimler: 9
Re: modem kendini resetliyor,şifre ekranını geçemiyor,portlar çalışmıyor,dsl sabitlen

Alıntı:
abbass@ tarafından iletildi. Mesajı göster
Cihazı PPoE LLC olarak ayarlayın. Ancak bu ayarın download ile bir ilgisi yok.
Muhtemelen problemin PC den yada download yaptığın programdan veya download yaptığın yerden kaynaklanıyor. Fakat bilgisayarına yerleşmiş bir virüs internet hızını sömürüyor olabilir. (Modemde NAT tablosu vardır burada toplam 1024 oturum açılabilir, şayet sistemdeki virüs bu oturumların çoğunu işgal ediyorsa mevcut bağlantı hızın yavaşlıyor olabilir. Nat tablosunu sıfırlamak için cihazı açıp kapa yada alternatif olarak resetle.) Ama dediğim gibi modemden kaynaklandığını zannetmiyorum.
açıklama için sağol...

pc ye dün format attım virüs taramsından geçirdm ama bağlantı hala yvaş...download da yavaş..modemi de resetledim..ama tık yok...geriye tek bişey söylemek kalıyor ALLAH tt nin belasını versin

KARACA-TİSAŞ
kalpazan çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-02-07, 21:53   #27 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Katılım tarihi: 31.10.06
Nereden: Rize
Resimler: 1
Re: modem kendini resetliyor,şifre ekranını geçemiyor,portlar çalışmıyor,dsl sabitlen

Birde alttaki linkten modeminin yazılımını güncelle veya zyxel'in fabrikasına gönder onlar yüklesin. Bu sayede modemin sanki başka bir modemmiş gibi telekom santraliyle haberleşecek ve bilgilerin tazelenecek. Yani Telekomun yapmadığını sen dolaylı yoldan yapmış olacaksın.
ftp://ftp.zyxel.com/P-660RU-T1_v2/firmware

Yazılımı güncellemek için linkteki dosyayı indir
modemin Maintenance menüsü altındaki Firmware'e tıkla indirdiğin dosyayı seç(.bin) ve Upgrade'e bas.
abbass@ çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-02-07, 19:12   #28 (permalink)
halukkulak
New Member

Katılım tarihi: 23.07.06
Nereden: Ankara/Türkiye
Re: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

abbass@ dostum ben ZyXEL 660HW-61 kullanıyorum.Bu güne kadar bu tip bir problemim yoktu,yeni oldu.Problem de şu;
Modemin web konfigürasyonlarından wi-fi açıyorum,ama kendi sinyalimi kullanılabilir ağlar arasında göremiyorum.Modem üzerindeki WLAN ledi yanıyor,web konfigürasyonunda wlan çalışıyor görünüyor,gelgelelim ben sinyalimi alamıyorum.Desktop bir makina ile kullanıyorum ve aralarında uzaklık gibi bir sorun yok (30cm ).Wireless kartım MSI'ın anakartın içinden çıkan kartı.Ayrıca kart benim 30 cm uzaklıktaki sinyalim dışında diğer tüm sinyalleri de alıyor gıcık .Yardımcı olabilirsen çok sevineceğim.Ben uğraştım olmadı.
NOT:Makinaya yeni format attım ve tüm driver ve firmware güncellemeleri yapılmış durumdadır.

Saygılarımla
halukkulak çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-02-07, 10:58   #29 (permalink)
halukkulak
New Member

Katılım tarihi: 23.07.06
Nereden: Ankara/Türkiye

Arkadaşlar sorunumu çözdüm,size de anlatayım.Benim evimde ****turk mevcut ve diğer odalarımda da seyredebilmek için kablosuz görüntü aktarıcım var.Bu cihazın 4 kanalı var ve daha önceleri 1. kanaldan çalışıyordu.Televizyonun ve alıcı ünitesinin yerini değiştirince 2. kanaldan yayın daha temiz çalıştığı için 2. kanalını kullanmaya başladım.Bu kanalı kullanınca modemin kablosuz vericisi ile çakışıyor.Derdi buymuş aklınızda bulunsun.
Saygılarımla.
halukkulak çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-02-07, 17:01   #30 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Haluk kardeş kusuruma bakma problemini yeni gördüm, ama sen işi çözmüşsün.
Ben yinede karşılaştığım kadarıyla bu konudaki genel çözümleri aktarayım.
Laptopunuzla mevcut wireless ağınıza erişememenizin 4 farklı nedeni olabilir.

1. Kablosuz ağınızı yanlış şifrelemiş olabilirsiniz.(64 bit WEP şifreleme seçerseniz key 1'e 5 haneli şifre girmelisiniz)
2.
Etrafta sizinle aynı kanalden yayın yapan kişilerle çakışma oluyor olabilir.(netstumbler'i indirip etraftaki kablosuz
ağları tespit edin, 1 kanal varsa kanalınızı 6 veya 13 e çekin, dikkat etmeniz gereken etraftaki kanallara en uzak kanalı seçmek. )
3.
Modeminizi telsiz telefon,plastik madde, elektrik akımı ve dip nokta gibi yerlerden uzak biryere yerleştirmelisiniz.
4. Modemin veya laptobun wireless kartları donmuş olabilir.(modemi resetlersiniz, laptobun wireless driver ını güncellersiniz.)
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-03-07, 19:47   #31 (permalink)
byrkdh
New Member

Katılım tarihi: 03.03.07
Nereden: KASTAMANU

ihternete girenleri Any IP Table engelliyebiliyormuyuz ben engellemek istiyorum fakat refresh e tıklıyorum ama hiçbişey çıkmıyo ayarlarında bi sorun var heralde bi ara olduydu ama yine bozuldu lütfen yardım et veya başka nasıl engelleyebilirim şimdiden teşekkürler
byrkdh çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-03-07, 16:19   #32 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Modemin Advanced setup altındaki WAN mensüsüne tıkla
ordan WAN Setup'a gir
açılan sayfada alttarafta Any IP Table seçeneği var Onun önündeki tik işaretini kaldırıp ayarlarını kaydet. Artık modem rastgele Ip alanlara izin vermeyecek.
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-03-07, 13:32   #33 (permalink)
byrkdh
New Member

WAN setup a girdim fakat Any IP Table böyle bişi yok orda PPPoE Pass, Through Zero Configuration gibi şeyler var ne yapam gerek
byrkdh çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-03-07, 23:38   #34 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Eğer modeminde firewall özelliği varsa, LAN to WAN ı block,drop yapıp Rule summary den internete girmesini istediğin IP ler için Kural oluşturursun. Şekildeki gibi.

Eğer firewall yoksa telnet ten modemine bağlanıp 21.1.1.1 nolu menüden ayarlarını resimdeki menüde gösterdiğim gibi yaparsan sadece sen internete girebilirsin. Bu menüyü kullanırsan ayar yaptıktan sonra modemini kapatıp tekrar aç. Eğer Filter Type Kısmını Generik Rule Setup(boşluk tuşuyla) ) seçersen bu bölümün bir önceki sayfasında anlattığım gibi Mac adresine görede kısıtlama yapabilirsin. Umarım bu sefer problemin çözülmüştür?
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-03-07, 22:10   #35 (permalink)
byrkdh
New Member

firewall özelliği yok sadece istediğim bilgisayarların girmesini istiyorum telnetten yaparken sorun çıktı

resimli yaptım
hadi telnetide yaptık sonra modemin sitesine girip orda nereye girce firitlemek için
byrkdh çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-03-07, 00:25   #36 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Telekomun verdiği zyxel modemlere telnet menüsü ekleme

zannedersem sendeki türk telekom kampanyasından verilen modem, bildiğim kadarıyla telekomun verdiği modemlerde telnet arayüzü yok fakat yazılım güncellemesiyle telnet menülerine ulaşabilirsin. Aşağıda zyxel'in sitesinde bulduğum yazılım var bu dosyayı bilgisayarına indirip içindeki bin uzantılı dosyayı modemine yükle. rom uzantılı olanı yüklersen cihazın fabrika ayarlarına döner kendi ayarların silinir.
ftp://ftp.zyxel.com.Türkiye/SURUCULE.../340APU1D0.rar

En son abbass@ tarafından düzenlendi: 13-03-07 saat 00:38
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-03-07, 00:37   #37 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Zyxel P-661HW-D1 için türkçe menü yapmış ve WDS özelliği eklemiş

Arkadaşlar ZyXEL'in sitesinde yeni farkettim, 661-D1 modelinin türkçe yazılımını yapmışlar, güncellerseniz menüler türkçeleşiyor ve modeme ekstra WDS(Access Pointlerle Kablosuz haberleşebilme) özelliği ekleniyor. keşke daha önce yapsalardı. Demekki isteyince oluyormuş. Bu iş için zyxel teknik desteğe birdünya mail atmıştım. benim mail adreslerini artık ezberlediler sizden ricam zyxel'in düşük modellerinede Band genişliği Yönetimi koymaları için mail atmanız.
atanlara şimdiden teşekkür.
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-03-07, 00:52   #38 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Modeme web arayüzünden erişemiyorum telnetten komutlarla internete bağlanabilirmiyim.

arkadaşlar birisi özelde mail atmış, problemini çözdük ama lütfen sorunları purda çözümleyelim ki herkes faydalansın , bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

arkadaşın problemini konu başlığında yazdım. telnetten modeme erişebilip webden erişilmiyorsa muhtemelen kullandığınız güvenlik proğramı sizi kısıtlıyordur. onu devre dışı bırakmayı veya explorer ayarlarınızı gözden geçirmeyi deneyebilirsiniz.

Telnetten internet erişimine gelince. telnetten modeme erişip Aşağıdaki komutları aynen yazıyor ve modemi açıp kapatıyorsunuz.

wan node index 1
wan node encap pppoe
wan node ppp username kullanıcıisminiz@ttnet
wan node ppp password kullanıcışifreniz
wan node save

eğer yanlış yaparsanız modemi kapatıp açacak ve yeniden yazacaksınız.
kolay gelsin
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-03-07, 17:01   #39 (permalink)
byrkdh
New Member

ftp://ftp.zyxel.com.Türkiye/SURUCULE.../340APU1D0.rar

linkte sorun var abbass@ abicim
byrkdh çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-03-07, 00:48   #40 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

yazarak o linke git,

ftp.zyxel.com.tr --> suruculer --> zyxel --> prestige --> P660RU_T1

bu dizinin altındaki "340APU1DO.rar" dosyasını indir.

ben girebiliyorum, şimdide denedim girdim, belki uzantı direk açılamamış olabilir.
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-03-07, 17:18   #41 (permalink)
byrkdh
New Member

dostum herseferinde bi soru sorduğum için özürdilerim her seferinde bir sorun çıkıyor ftp.zyxel.com böyle adres yok giriyorum bilisayarda bi sayfa çıkıyor internet çıkmıyor
byrkdh çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-03-07, 23:06   #42 (permalink)
abbass@
Senior Member