Güzel rehber teşekkürler.
Bu sayfada İnternet kategorisindeki ADSL forumunda ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri başlıklı konu tartışılıyor; Güzel rehber teşekkürler....
Güzel rehber teşekkürler.
ZYXEL PRESTIGE P661HW61
ZYXEL PRESTIGE P662HW61
bu 2 modem arasında ki fark nedir? Görünürde sadece "Fazla" bir fiyat farkı var çünkü.
Birde modem koaly bir modem mi? Firewall ayarları olur, Port ayarları olur. Bunları kolayca yapabilecek miyim? Herşey açık seçik önümde mi yoksa menüler arasında kaybolmama sebep olacak sorunlar çıkar mı?
Fazla bilgili olmadığım için bu tip modemlerde, güvenliği otomatik ayara bıraksam zyxel ne kadar güvenlidir. USR mi alsam yoksa?
Yanında türkçe kullanma kılavuzu gönderiyorlar mı? Türkçe olmasa bile ingilizcede kabulümdür. Doğrusunu söylemek gerekirse herseçeneğin güzelce anlatldığı bir kılavuz ile birlikte mi geliyor?
Yapamadığım şeyi 20 saat internette aramak pek hoşuma gitmez. Birlikte kaynak verilmesede internetten kolayca ulaşacağım kolay anlatımlı kaynaklar bulabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler.
Birde Zyxel'i bu konuda çok çok iyi yapan etmen nedir. USR 9108 alacaktım, ama gerek burada okuduklarım, gerek bazı yazılardan Zyxel'in bayağı bir yüksek seviyelere eriştiği izlenimine kapıldım. Ne kadar doğrudur, kanıt veya tatmin edecek yazı&veri nerden bulunur.
AMD 3700+ | Epox 9NPA+ Ultra | Twinmoss 2gb DDR400 | ASUS 7900GTX 512MB | Seagate Barracuda 2x200gb RAID 0 + 2x250gb SATA-II NCQ | Thermaltake BLue orb II | Thermaltake 680W | NEC 20WGX2 | NEC DVDRW 4570A | LG CD-RW | Soundblaster Audigy 2-zs | Creative Megaworks 5+1 5500 | Logitech G-25
1- Sevgili abbas; İnternet cafemde 660r model zyxel modem kullanıyorum. Ana makinaya evimden Uzak masaüstü bağlanabilmek için remote ayarlarını nasıl yapıcam yardımcı olursan sevinirim. Çok uğraştım ama beceremedim.
2- Modeme telnetten nasıl bağlanılıyor. Web arayüzünümü kasdediyosunuz? Sevgiler, saygılar.
Bu iki modem arasında hatırladığım kadarıyla 3 tane fark vardı. Önce farkları söyleyeyim sonra basitçe açıklayayım..
662HW da 20 adet VPN var diğerinde 5 tane. Üzerinde DMZ dediğimiz bir port var. Diğerinde yok. 662 nin anteni 5 dbi diğeri 3 dbi
VPN(virtual private network): sanal ortamda oluşturulan özel ağ anlamına gelir, genellikle şirketler telekomdan dünya para verip kiralık hat almak yerine internet üzerinden VPN sayesinde şubelerini birbirine bağlarlar. Veya kullanıcılar VPN sayesinde dünyanın herhangi bir yerinden evindeki ağa ulaşabilir.
DMZ(Demilitarized zone):Arındırılmış bölge, bu port üzerine mail server web ftp server takarak bunları localden arındırmış olursunuz bu sayede dışardan örneğin ftp server’a erişen kişiler lan portlarının arkasındaki local network’ünüze erişemez.
Bu iki cihaz arasında bu farklar var, bunun yanında 662HW nin internet ve network trafiği hususunda işlemci açısından daha güçlü olduğu için, yoğun olmayan ortamlarda 40 bilgisayara kadar rahatlıkla besler.
Eğer sen ev kullanıcısı isen 661 yeterlidir, 662 yi genellikle şirketler tercih ediyor.
ZyXEL firması sadece modem üretmiyor Network dalında birçok yönetim cihazı var, cisco gibi sertifikalarıda var. Birde Güvenlik konusunda zyxel firmasının ödül aldığını biliyorum. Zyxel’in en güzel özelliklerinden biri modem yazılımlarını sürekli güncelliyor olmaları. Yani adamlar ücretsiz olarak modemlerin özelliklerini arttırıyor.
Zyxel’in ftp sitesi var orada istemediğin kadar Türkçe doküman bulabilirsin adamlar her şeyi 1.seviyede anlatmış. Çözülemeyen şeyler olursa zaten destek hattını arayınca yardım ediyorlar.
Ben chip dergisinin tavsiyesi üzerine almıştım. Robotics konusunda bir şey diyemeyeceğim çünkü aktif olarak kullanmadım.
Port yönlendirmek için Advanced setup altındaki NAT menüsüne gireceksin
Ordan SUA only yi Edit deyip içine gireceksin. Karşına gelen menüde
Stratport: 3389
End port:3389
IP:192.168.1.33(uzak masaüstü yapacağın bilgisayarın IPsi)
Daha sonra windowsta Bilgisayarım’a sağ tıklayıp uzak kullanıcılara izin vereceksin ve uzaktan erişilebilmesi için bir adet kullanıcı hesabını buraya atayacaksın.
Bilgisayarım>Uzak>Uzak masaüstü(işaretle)>Uzak Kullanıcıları Seç>Ekle>Seçilecek Nesne kısmına kullanıcı hesaplarından birinin adını yaz.>tamam de.
Bu ayarları yaptıktan sonra, herhangi bir PC den Başlat>Programlar>Donatılar>Erişilebilirlik>yolunu izleyerek “Uzak masaüstü “ linkini tıkla.
Daha sonra uzak masaüstü yapacağın bilgisayarın WAN IP(Dış IP ) sini buraya yazarak tamam de bağlantı kurulur. dış IP yi kolayca öğrenmek için o bilgisayarda interneti açıp www.ipadresimne.com sitesine girerek öğrenebilirsin
Yalnız Microsoft Home Edition uzak masaüstünü desteklemiyor. İşletim sisteminin XP olması lazım.
Yukarda anlattıklarım Web arayüzü için geçerli.
Modeme telnetten erişmek için Başlat>Çalıştır a girip “telnet 192.168.1.1” yazıp enter a basacaksın, şifreyi isteyecek modemin şifresini yazıp enter diyeceksin. Komutları görmek için “?”. Yazacaksın. 660 larda zaten her şeyi web arayüzünden yapabiliyorsun onun için telnet le uğraşmana gerek yok.
Bütün Zyxel modemlerde port yönlendirme aynıdır. Firewall özelliği olan modellerde NAT yaptıktan sonra ek olarak firewall da ilgili portlara izin vermek gerekir.
zyxel den ıyı modem tanımam![]()
AMD PHENOM X2 545@X4 B45 3800 MHZ []-----MUSHKİN XP 6400 2GB KIT @925 MHZ 4-3-3-8-----500 GB WESTERN GREEN 16 MB-----SEAGATE 750 GB 32 MB-----GIGABYTE MA770-UD3 ----LG 1780Q----LG SATA DVD-RW ----
Başlıkta belirttiğim türden sorunlarınızın çözümü için şu yöntemi uygulayabilirsiniz.
Cihaz kapalıyken reset tuşuna basılı tutun ve modemi on/of tuşundan açın, Reseti bırakmadan 10-15 saniye kadar bekleyin ve modemin arkasındaki elektrik kablosunu çıkartın, daha sonra reseti bırakıp kabloyu takın ve modem normal bir biçimde açılsın. Cihaz açıldığında probleminiz düzelecektir. Şayet olmazsa bu yöntemi birkaç kez uygulayın.
kolay gelsin
abbas kardeş helal olsun diyorum ve benm bu zyxel modem hız 1024 olduğu halde neden hala max. 24 kb ile download yapıyor...çaresi ney bunun...tt nin verdiği modem...şu an tekrar baktım 8 kb ile download yapıyor...işkence gibi...çözümü nedir..bu modemin en doğru ayarı nedir kardeş...pppoA mı pppE mi kullanıcaz napıcaz..vc mi llc mi yapıaz..bu sorularada bi cvp verbilrsen sevinirm... 24 kb üzerine çıkamadım adlığımdan beri...
Cihazı PPoE LLC olarak ayarlayın. Ancak bu ayarın download ile bir ilgisi yok.
Muhtemelen problemin PC den yada download yaptığın programdan veya download yaptığın yerden kaynaklanıyor. Fakat bilgisayarına yerleşmiş bir virüs internet hızını sömürüyor olabilir. (Modemde NAT tablosu vardır burada toplam 1024 oturum açılabilir, şayet sistemdeki virüs bu oturumların çoğunu işgal ediyorsa mevcut bağlantı hızın yavaşlıyor olabilir. Nat tablosunu sıfırlamak için cihazı açıp kapa yada alternatif olarak resetle.) Ama dediğim gibi modemden kaynaklandığını zannetmiyorum.
Birde alttaki linkten modeminin yazılımını güncelle veya zyxel'in fabrikasına gönder onlar yüklesin. Bu sayede modemin sanki başka bir modemmiş gibi telekom santraliyle haberleşecek ve bilgilerin tazelenecek. Yani Telekomun yapmadığını sen dolaylı yoldan yapmış olacaksın.
ftp://ftp.zyxel.com/P-660RU-T1_v2/firmware
Yazılımı güncellemek için linkteki dosyayı indir
modemin Maintenance menüsü altındaki Firmware'e tıkla indirdiğin dosyayı seç(.bin) ve Upgrade'e bas.
abbass@ dostum ben ZyXEL 660HW-61 kullanıyorum.Bu güne kadar bu tip bir problemim yoktu,yeni oldu.Problem de şu;
Modemin web konfigürasyonlarından wi-fi açıyorum,ama kendi sinyalimi kullanılabilir ağlar arasında göremiyorum.Modem üzerindeki WLAN ledi yanıyor,web konfigürasyonunda wlan çalışıyor görünüyor,gelgelelim ben sinyalimi alamıyorum.Desktop bir makina ile kullanıyorum ve aralarında uzaklık gibi bir sorun yok (30cm).Wireless kartım MSI'ın anakartın içinden çıkan kartı.Ayrıca kart benim 30 cm uzaklıktaki sinyalim dışında diğer tüm sinyalleri de alıyor gıcık
.Yardımcı olabilirsen çok sevineceğim.Ben uğraştım olmadı.
NOT:Makinaya yeni format attım ve tüm driver ve firmware güncellemeleri yapılmış durumdadır.
Saygılarımla
Arkadaşlar sorunumu çözdüm,size de anlatayım.Benim evimde ****turk mevcut ve diğer odalarımda da seyredebilmek için kablosuz görüntü aktarıcım var.Bu cihazın 4 kanalı var ve daha önceleri 1. kanaldan çalışıyordu.Televizyonun ve alıcı ünitesinin yerini değiştirince 2. kanaldan yayın daha temiz çalıştığı için 2. kanalını kullanmaya başladım.Bu kanalı kullanınca modemin kablosuz vericisi ile çakışıyor.Derdi buymuş aklınızda bulunsun.
Saygılarımla.
Haluk kardeş kusuruma bakma problemini yeni gördüm, ama sen işi çözmüşsün.![]()
Ben yinede karşılaştığım kadarıyla bu konudaki genel çözümleri aktarayım.
Laptopunuzla mevcut wireless ağınıza erişememenizin 4 farklı nedeni olabilir.
1. Kablosuz ağınızı yanlış şifrelemiş olabilirsiniz.(64 bit WEP şifreleme seçerseniz key 1'e 5 haneli şifre girmelisiniz)
2. Etrafta sizinle aynı kanalden yayın yapan kişilerle çakışma oluyor olabilir.(netstumbler'i indirip etraftaki kablosuz
ağları tespit edin, 1 kanal varsa kanalınızı 6 veya 13 e çekin, dikkat etmeniz gereken etraftaki kanallara en uzak kanalı seçmek. )
3. Modeminizi telsiz telefon,plastik madde, elektrik akımı ve dip nokta gibi yerlerden uzak biryere yerleştirmelisiniz.
4. Modemin veya laptobun wireless kartları donmuş olabilir.(modemi resetlersiniz, laptobun wireless driver ını güncellersiniz.)