+ Cevap Yaz
Sayfa 3, toplam 48
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 13 ... SonSon
Results 31 to 45 of 713

ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Bu sayfada İnternet kategorisindeki ADSL forumunda ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri başlıklı konu tartışılıyor; ihternete girenleri Any IP Table engelliyebiliyormuyuz ben engellemek istiyorum fakat refresh e tıklıyorum ama hiçbişey çıkmıyo ayarlarında bi sorun var ...

New Member
    Katılım tarihi
    03.03.2007
    Nereden
    KASTAMANU

Re: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

ihternete girenleri Any IP Table engelliyebiliyormuyuz ben engellemek istiyorum fakat refresh e tıklıyorum ama hiçbişey çıkmıyo ayarlarında bi sorun var heralde bi ara olduydu ama yine bozuldu lütfen yardım et veya başka nasıl engelleyebilirim şimdiden teşekkürler

Senior Member abbass@ Avatar
    Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

Modemin Advanced setup altındaki WAN mensüsüne tıkla
    ordan WAN Setup'a gir
    açılan sayfada alttarafta Any IP Table seçeneği var Onun önündeki tik işaretini kaldırıp ayarlarını kaydet. Artık modem rastgele Ip alanlara izin vermeyecek.

New Member
    Katılım tarihi
    03.03.2007
    Nereden
    KASTAMANU

WAN setup a girdim fakat Any IP Table böyle bişi yok orda PPPoE Pass, Through Zero Configuration gibi şeyler var ne yapam gerek

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

Eğer modeminde firewall özelliği varsa, LAN to WAN ı block,drop yapıp Rule summary den internete girmesini istediğin IP ler için Kural oluşturursun. Şekildeki gibi.

Eğer firewall yoksa telnet ten modemine bağlanıp 21.1.1.1 nolu menüden ayarlarını resimdeki menüde gösterdiğim gibi yaparsan sadece sen internete girebilirsin. Bu menüyü kullanırsan ayar yaptıktan sonra modemini kapatıp tekrar aç. Eğer Filter Type Kısmını Generik Rule Setup(boşluk tuşuyla) ) seçersen bu bölümün bir önceki sayfasında anlattığım gibi Mac adresine görede kısıtlama yapabilirsin. Umarım bu sefer problemin çözülmüştür?

New Member
    Katılım tarihi
    03.03.2007
    Nereden
    KASTAMANU

firewall özelliği yok sadece istediğim bilgisayarların girmesini istiyorum telnetten yaparken sorun çıktı

resimli yaptım
    hadi telnetide yaptık sonra modemin sitesine girip orda nereye girce firitlemek için

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

Telekomun verdiği zyxel modemlere telnet menüsü ekleme

zannedersem sendeki türk telekom kampanyasından verilen modem, bildiğim kadarıyla telekomun verdiği modemlerde telnet arayüzü yok fakat yazılım güncellemesiyle telnet menülerine ulaşabilirsin. Aşağıda zyxel'in sitesinde bulduğum yazılım var bu dosyayı bilgisayarına indirip içindeki bin uzantılı dosyayı modemine yükle. rom uzantılı olanı yüklersen cihazın fabrika ayarlarına döner kendi ayarların silinir.
    ftp://ftp.zyxel.com.Türkiye/SURUCULE.../340APU1D0.rar

En son abbass@ tarafından düzenlendi: 03-13-2007 saat 00:38

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

Zyxel P-661HW-D1 için türkçe menü yapmış ve WDS özelliği eklemiş

Arkadaşlar ZyXEL'in sitesinde yeni farkettim, 661-D1 modelinin türkçe yazılımını yapmışlar, güncellerseniz menüler türkçeleşiyor ve modeme ekstra WDS(Access Pointlerle Kablosuz haberleşebilme) özelliği ekleniyor. keşke daha önce yapsalardı. Demekki isteyince oluyormuş. Bu iş için zyxel teknik desteğe birdünya mail atmıştım. benim mail adreslerini artık ezberlediler sizden ricam zyxel'in düşük modellerinede Band genişliği Yönetimi koymaları için mail atmanız.
    atanlara şimdiden teşekkür.

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

Modeme web arayüzünden erişemiyorum telnetten komutlarla internete bağlanabilirmiyim.

arkadaşlar birisi özelde mail atmış, problemini çözdük ama lütfen sorunları purda çözümleyelim ki herkes faydalansın , bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

arkadaşın problemini konu başlığında yazdım. telnetten modeme erişebilip webden erişilmiyorsa muhtemelen kullandığınız güvenlik proğramı sizi kısıtlıyordur. onu devre dışı bırakmayı veya explorer ayarlarınızı gözden geçirmeyi deneyebilirsiniz.

Telnetten internet erişimine gelince. telnetten modeme erişip Aşağıdaki komutları aynen yazıyor ve modemi açıp kapatıyorsunuz.

wan node index 1
    wan node encap pppoe
    wan node ppp username kullanıcıisminiz@ttnet
    wan node ppp password kullanıcışifreniz
    wan node save

eğer yanlış yaparsanız modemi kapatıp açacak ve yeniden yazacaksınız.
    kolay gelsin

New Member
    Katılım tarihi
    03.03.2007
    Nereden
    KASTAMANU

ftp://ftp.zyxel.com.Türkiye/SURUCULE.../340APU1D0.rar

linkte sorun var abbass@ abicim

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

yazarak o linke git,

ftp.zyxel.com.tr --> suruculer --> zyxel --> prestige --> P660RU_T1

bu dizinin altındaki "340APU1DO.rar" dosyasını indir.

ben girebiliyorum, şimdide denedim girdim, belki uzantı direk açılamamış olabilir.

New Member
    Katılım tarihi
    03.03.2007
    Nereden
    KASTAMANU

dostum herseferinde bi soru sorduğum için özürdilerim her seferinde bir sorun çıkıyor ftp.zyxel.com böyle adres yok giriyorum bilisayarda bi sayfa çıkıyor internet çıkmıyor

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

estağfurullah problem yok, sen doğal yollardan sorununu belirtiyorsun. galiba forum URL yi farklı yüklüyor. yazı ile yazayım:

fetepe zyxel com tere suruculer zyxel prestige 660ru_t1
    fetepe exper net tere suruculer zyxel prestige 660ru_t1

bu iki linkte aynı yere çıkıyor, bunları explorer adres satırına aynen yaz. eğer yine giremezsen bilgisayarındaki güvenlik programı seni engelliyor olabilir, varsa güvenlik programın onları devredışı bırakarak dene.

kolay gelsin. İnşaallah bu sefer problemin çözülür.
    En son abbass@ tarafından düzenlendi: 03-20-2007 saat 23:19

CeM
    CeM çevrim dışı
    Sensei CeM Avatar
    Katılım tarihi
    08.09.2000

Alıntı byrkdh tarafından iletildi. Mesajı göster
    WAN setup a girdim fakat Any IP Table böyle bişi yok orda PPPoE Pass, Through Zero Configuration gibi şeyler var ne yapam gerek
    662hw-d1 modemde AnyIP enable/disable için Web arabirimden Network->Lan->Advanced yolunu izlemeniz gerekiyor.Farklı modellerdeki durum nedir bilemiyorum.
    Do, or do not. There is no try

Rookie Member
    Katılım tarihi
    09.11.2002

SAyın ABBASS

Benim de bu modemle bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.Modemin numarasını bilmiyorum yanlız wireless özellikli.

İş yerinde herkes laptoplarla wireless bu modeme bağlanırken , ben cep telefonumla bir türlü bağlanamadım (telefon n80 wifi var. ) Şu ana kadar bir çok wireless ağa sorunsuz bağlandım benim ceple.hatta karşı apartmandaki wireless ağı bile görüyorum giriyorum.Ama 20 cm yakına gitirdiğim zyxell modemi görmeme rağman bağlan deyince hata veriyor.

Lütfen yardım...
    Push The Tempo !

New Member
    Katılım tarihi
    03.03.2007
    Nereden
    KASTAMANU

güvenlik duvarını kaldırdım ve indirdim proplem çözüldü kurdum telnete bağlandım ve ayarlarda bi sorun var heralde biz üç kişi bağlanacaz yani istemediklerimizin girmesini istemiyoruz sonrasını bi anlatıver

+ Cevap Yaz
Sayfa 3, toplam 48
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 13 ... SonSon

LinkBacks (?)