Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > İnternet > ADSL »

ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Bu sayfada İnternet bölümü içerisindeki ADSL forumu altında ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı: mauysal tarafından iletildi. Merhaba ; Öncelikle böyle faydalı bir topic açtığı için Abbas'a teşşekkür ederim. Tabi hazır yakalamışken bir ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack (1) Konu araçları |  
Eski 02-05-07, 15:28   #51 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Katılım tarihi: 31.10.06
Nereden: Rize
Resimler: 1
Re: dsl sabitlenmiyor aynı modem başka yerde çalışşıyor.

Alıntı:
mauysal tarafından iletildi. Mesajı göster
Merhaba ;

Öncelikle böyle faydalı bir topic açtığı için Abbas'a teşşekkür ederim.
Tabi hazır yakalamışken bir kaç soru sormadan bırakmak olmaz.İş yerimde ZyXEL'in Prestige 660R-61 modelini kullanıyorum. Adsl hızım 512k.Surecom'un 24 portluk rock mount switch ile 12 bilgisayara internete çıkmakta.
1 yıla yakın bir zamandır ara sıra sorunlar yaşansada internete çıkabiliyorduk.
Fakat son zamanlarda internete çıkmakta zorluklar yaşamaya başladık.
tüm arkadaşlara takdirleri için teşekkür ederim acizane yardımcı olmaya çalışıyorum.

Probleminizin networkten veya modemden kaynaklanmadığına emin olduğumuzu farzedersek. Bahsettiğiniz problemin temelde birkaç nedeni olabilir.

problemler

1. Telekom bölgenizde Santral değişikliği yapmış olabilir(alcatel,nec) ve yeni takılan santral zyxel modemle olması gerektiği gibi haberleşemiyor sinyalleri iletemiyordur yada santraldeki ayarlar nedeniyle aralarında donanımsal bir uyumsuzluk oluşmuş olabilir.

2. Modemin yazılımı göçmüş ve yeni yüklediğiniz yazılım kendini modem donanımına adapte edemiyor olabilir.

3. Modem anakartında DSL interface üzerinde donanımsal bir problem oluşmuş olabilir.

Olası çözümler.

1. Türk telekomdan port değişikliği talep ederek probleminiz çözülebilir. (ttnet te bir portu 3 kişi değiştiği için bu olaya yanaşmayabilirler)

2. Modeme Hyperterminal ile bağlanıp xmodem upload modda(40 dakka sürüyor) yazılımını güncelleştirmek çözüm olabilir(sizdeki modelde bildiğim kadarıyla konsol portu yok, modem anakartı üzerinde ki 4 erkek uca,,bir ucu 4 pin dğer ucu DB-9(dişi veya erkek) kablo ile bilgisayardan erişim sağlanabilir ancak bu kabloyu bulmak biraz zordur).

3. Zyxel türkiye teknik servisine modemin üzerine "bulunduğum bölgede DSL oturmuyor" şeklinde not yazıp göndermek çözüm olabilir. (modemi büyük bir ihtimalle değişirler).

....................................

probleminizin çözülmesi dileğimle........
abbass@ çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-05-07, 23:44   #52 (permalink)
mauysal
Cool Member

mauysal Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.03.05
Re: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

@Abbas arkadaşım ufkumuzu genişlettin. Zaman ayırıp detaylı bir şekilde cevap verdiğin için teşekkür ederim.

O değil millete meramımı anlatamıyordum modemin değişmesini istediğimde bacaksızın biri modemi deneyecek çalıştığını görünce "Modem sağlam çatır çatır çalışıyor" diyip işi b.. edecekti ondan sonra ayıkla pirincin taşını gel de anlat bizim cahil milletimize modemin neden çalışmadığını.

Tekrar teşekkür ederim cevabın için...

O halde senin anlattıklarından aklıma yatan şeyler;

problemler

Alıntı:
1. Telekom bölgenizde Santral değişikliği yapmış olabilir(alcatel,nec) ve yeni takılan santral zyxel modemle olması gerektiği gibi haberleşemiyor sinyalleri iletemiyordur yada santraldeki ayarlar nedeniyle aralarında donanımsal bir uyumsuzluk oluşmuş olabilir.
Olası çözümler.
Alıntı:
3. Zyxel türkiye teknik servisine modemin üzerine "bulunduğum bölgede DSL oturmuyor" şeklinde not yazıp göndermek çözüm olabilir. (modemi büyük bir ihtimalle değişirler).

SONUÇ:
Zyxel'e servisine giden modem 3 ay bekledikten sonra üzerine;
"Firmwire güncellemesi yapıldı ( ok )
Test edildi ( ok )
Sorunsuz çalışıyor ( ok )
yapıştırılmış kağıtla geri postalanır.
El elde baş başta.
Eski 03-05-07, 11:02   #53 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Alıntı:
mauysal tarafından iletildi. Mesajı göster

SONUÇ:
Zyxel'e servisine giden modem 3 ay bekledikten sonra üzerine;
"Firmwire güncellemesi yapıldı ( ok )
Test edildi ( ok )
Sorunsuz çalışıyor ( ok )
yapıştırılmış kağıtla geri postalanır.
El elde baş başta.

böyle bişey yapılmışsa bunu mutlaka bildirmelisin sonuçta sen müşterisin. destek hatlarını arayıp durumu bildir 4440140
abbass@ çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-05-07, 22:22   #54 (permalink)
mafit
Rookie Member

Katılım tarihi: 14.03.05

bir soru da ben sormak istiyorum. cevaplayabilirseniz sevinirim. çalıştığım okulda 100ü geçkin bilgisayar var. yanlış hatırlamıyorsam zyxel 660R idi modem. bildiğim kadarıyla bu modemle bütün bilgisayarların bant genişliğini ayarlayamıyorum. farklı binalarda farklı miktarlar şeklinde bir bilgisayar dağılımı var. bir binada hız normal iken diğer binada çok düşük olabiliyor. ertesi gün de bunun tam tersi olabiliyor. resetlemekle çözemedim. kesin çözümün bant genişliklerini ayarlamakla mümkün olabileceğini sanıyorum. bunu için ne tür bir cihaz marka ve modeli tavsiye edersiniz? yorumlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

En son mafit tarafından düzenlendi: 07-05-07 saat 22:24 Sebep: yazım hatası
mafit çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-05-07, 22:59   #55 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

100 bilgisayarlı networklerde zywall 70 UTM öneririm

Alıntı:
mafit tarafından iletildi. Mesajı göster
bir soru da ben sormak istiyorum. cevaplayabilirseniz sevinirim. çalıştığım okulda 100ü geçkin bilgisayar var. yanlış hatırlamıyorsam zyxel 660R idi modem. bant genişliklerini ayar
660 modelini 100 bilgisayar için önermem bu tarz yerler haliyle networktür ve daha kapsamlı ve güçlü cihazlara ihtiyaç duyar. birkaç yerde zywall 70 kurmuştum. bu cihaz hem bir router hemde bir firewall, şuan aklıma gelen özellikleri, content filter, antispam, antivirüs, saldırı önleme ve IDP, bant genişliği , statfull firewall, 100 adet VPN vs vs. Bu cihazın ençok content filteri hoşuma gidiyordu 50 ye yakın kategoride seçmeli bloklama yapılabiliyordu, msn ve chat programlarını bloklayabiliyordu, bant genişliği kontrolu için bu cihazı önerebilirim, birde bu cihazda 4 yada 5 adet dmz iki adet WAN portu ve 1 adet de LAN portu vardı, ben en son iki tane hattı cihaz üzerinde birleştirip yük dengelemesi yapmıştım. Teknik anlamda cihazı fazla iyi bilmiyorum ama çok gelişmiş bir cihaz olduğunu biliyorum bizim çevrelerde genelde bu cihazı kullanıyorlar. Öneri olarak bunu önerebilirim. bunun birde bir alt modeli vardı zywall 5 oda 40 50 kullanıcı için aynı özelliklere sahip bir firewall. vaktim olsaydı zyxel in sitesinden bakıp seni aydınlatabilirdim fakat beni madur gör bu seferlik sen bak.
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-05-07, 18:35   #56 (permalink)
kuvarsit
New Member

Katılım tarihi: 09.05.07

merhaba gerçekten çok faydalı bilgiler..benim bir kaç sorum olcaktı..661hw-d1 modem aldım..cd yi taktım ilk açılışta bir şifre istedi iki defa aynısını yazdım daha sonra diğer ayarları yaptı ve adsle şifresini istedi onuda yazdım..ve internete bağlandım ve diğer bilgisayarlarda bağlandı buraya kadar herşey normal..192.168.1.1 girdiğimde açılan pencerede passworda cd kurulumundaki ilk girdiğim şifreyi girsemde hata veriyor modemin içine giremiyorum..bu gece resetleyip tekrar denicem şimdi kullanıyolar deneyemiyorum..bir soru daha ben swich eternetle bağladım kablosuz kısmını iptal edebiliyormuyum..hiç sinyal vermeden kablolu modem gibi kullanabilirmiyim..
kuvarsit çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-05-07, 22:11   #57 (permalink)
skech
New Member

Katılım tarihi: 12.12.05
Nereden: ist
ZyXEL Modemin Aldığı Telekom DNS leri

Merhaba

ZyXEL modemin aldığı telekom DNS adreslerini nasıl görebilirim. IP adresini görebiliyorum ama DNS ler için bir menü göremedim. Model 661HW

Şimdiden çok teşekkür ederim
skech çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-05-07, 18:48   #58 (permalink)
kuvarsit
New Member

Katılım tarihi: 09.05.07

abbas nersedin kardeşim bize yardım etmicenmi..pm yede cevap yazmadın
kuvarsit çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-05-07, 22:17   #59 (permalink)
sibelz
New Member

Katılım tarihi: 12.05.07
Nereden: Ankara

Alıntı:
abbass@ tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaşlar ZyXEL ürünlerini uzun zamandan beri kullanıyorum 630,660,652,661,662,792,Zywall70 bu cihazları görmüşlüğüm var, problemi olan arkadaşlara bildiğim ölçüde yardımcı olmaya çalışırım.
MErhaba benim Zyxel Prestije 660 HW için kullanım kılavuzu bulmam lazım.Bana yardımcı olabilirmisiniz.Şimdiden tşk ederim.
sibelz çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-05-07, 00:11   #60 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

modemin sifre ekranini gecemiyorum, sifremi kabul etmiyor, tekrar sifre soruyor

Alıntı:
kuvarsit tarafından iletildi. Mesajı göster
cd kurulumundaki ilk girdiğim şifreyi girsemde hata veriyor modemin içine giremiyorum....bir soru daha ben swich eternetle bağladım kablosuz kısmını iptal edebiliyormuyum..hiç sinyal vermeden kablolu modem gibi kullanabilirmiyim..

Modemin şifre ekranını geçemiyorsan muhtemel çözümler şunlar

1. modeme telnetten bağlan(başlat-->Çalıştır--> telnet 192.168.1.1) şifreni gir gelen komut satırında "e" yaz veya "99" yaz bundan sonra tekrar webden girmeyi dene.

2. Modemi kapa aç.

3. Internet explorer ayarlarında yönetici parolası oluşturmuş olabilirsin. bunu iptal et.(Internet Seçenekleri-->İçerik-->İçerik danışmanı-->Devre dışı bırak).

4.Bilgisayarındaki antivirüs yada güvenlik duvarı yada pop-up blocker şifrelenmiş sayfanın açılmasına izin vermiyor olabilir, modem IP sine izin ver.

5.yeni şifre oluştururken yanlışlıkla Caps Lock a basarak yada başka birşekilde kafandaki şifreyi yanlış girmiş olabilirsin. Son olarak uygun bir zamanda modemi resetle.

Modeminin wireless özelliğini kapatmak işini iki şekilde yapabilirsin.

1. telnetten bağlandığında (başlat->Çalıştır-->telnet 192.168.1.1)
ras> wlan active no komutunu yaz
2. Modemin web arayüzündeki wireless menüsünde active seçeneği olmalı onu kaldırıp ayarlarını kaydet.
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-05-07, 00:37   #61 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

ZyXEL modemin aldığı telekom DNS adreslerini nasıl görebilirim

Alıntı:
skech tarafından iletildi. Mesajı göster
Merhaba ZyXEL modemin aldığı telekom DNS adreslerini nasıl görebilirim. Model 661HW
sevgili dostum model olarak bilemeyeceğim fakat yazacağım komutlardan birini deneyerek dns leri görebilirsin. eğer olmazsa zaten herhangi bir komutu yazdığında ilgili komutlar çıkar. örneğin "ip" yazıp enter dersen ip den sonra yazılabilecek komutlar sıralanır vs vs.(sys veya ? yazarsan bütün komutları görebilirsin)
..........
>ip dns stats disp
............
>ip dns system display
............
>ip dns lan disp
...........
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-05-07, 01:02   #62 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

zyxel ürünleri için chm uzantılı yardım dosyası

Alıntı:
sibelz tarafından iletildi. Mesajı göster
MErhaba benim Zyxel Prestije 660 HW için kullanım kılavuzu bulmam lazım.Bana yardımcı olabilirmisiniz.Şimdiden tşk ederim.
zyxel in ftp sitesinde kurulum dökümanları var ordan bakabilir veya biraz ingiizcen varsa ftp.zyxel.com yurtdışındaki web sitelerinden de bulabilirsin. türkiyedekinin linkini aşağıya yazdım. Birde zyxel in 2006 yılına kadar çıkardığı cihazların kısa kullanım klavuzlarını chm uzantılı yardım dosyasında toplu halde bulabilirsin. rapid linkini aşağıya verdim.

ftp://ftp.zyxel.com.Türkiye/TEKNIK_B...e/ADSL_Urunler

zyxel in toplu haldeki dokumanlari
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-05-07, 01:47   #63 (permalink)
sibelz
New Member

Katılım tarihi: 12.05.07
Nereden: Ankara
Re: zyxel ürünleri için chm uzantılı yardım dosyası

Alıntı:
abbass@ tarafından iletildi. Mesajı göster
zyxel in ftp sitesinde kurulum dökümanları var ordan bakabilir veya biraz ingiizcen varsa ftp.zyxel.com yurtdışındaki web sitelerinden de bulabilirsin. türkiyedekinin linkini aşağıya yazdım. Birde zyxel in 2006 yılına kadar çıkardığı cihazların kısa kullanım klavuzlarını chm uzantılı yardım dosyasında toplu halde bulabilirsin. rapid linkini aşağıya verdim.

ftp://ftp.zyxel.com.Türkiye/TEKNIK_B...e/ADSL_Urunler

zyxel in toplu haldeki dokumanlari
Dediğiniz siteye giremiyorum.açamıyo bilgisayar.Daha farklı bir yoldan nasıl girebilirm.Bu arada yardımınız için çok teşekküür ederim
sibelz çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-05-07, 12:12   #64 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Re: zyxel ürünleri için chm uzantılı yardım dosyası

Alıntı:
sibelz tarafından iletildi. Mesajı göster
Dediğiniz siteye giremiyorum.açamıyo bilgisayar.Daha farklı bir yoldan nasıl girebilirm.
zyxel in türkiye adresine(kom tere) gir oradan destek e bas ve teknik bültenler linkine tıkla
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-05-07, 12:14   #65 (permalink)
engink1976
New Member

Katılım tarihi: 19.02.07
Nereden: Türkiye

Sayın Abbas Bey

Biz iş yerinde Zyxel Prestige 652 serisi 4 portlu modem ve 4 adet switch/Hub ile (16'lı) yaklaşık 50 bilgisayar ile internete bağlanıyoruz(ADSL bağlantı hızı 512 KB).Bizim bazı sorunlarımız var; eğer yardımcı olursanız çok seviniriz.

Modem kendi kendine resetleniyor, bazen de çok ama çok yavaşlıyor.Ağda çok fazla virüs var.Bu problemler artınca tüm bilgisayarlara sabit IP verdim(192.168.1.2 ile 192.168.1.52 arasında) modem ayarlarını da şu şekilde ayarladım.192.168.1.2 den IP almaya başlayacak ve 52 adet IP alınabilecek.Bu ayarları yaptım ve modemin şifresini değiştirdim.Ancak biraz zaman geçtikten sonra tekrar modeme girmek istediğimde şifrenin değişmiş olduğunu gördüm.Sanıyorum ağdaki virüsler modemin şifresini değiştiriyor.Bilgisayara format atıp modemi resetleyip
tekrar ayarları yaptım şifreyi değiştirdiğimde ise yine kendiliğinden modemin resetlendiğini gördüm.Şu soruların cevabını arıyorum.
1)Virüsler modemin şifresini çözmeden açık portlardan bi şekilde modeme girip reset atabilirler mi?
2)Modem menüsündeki reset özelliğini kapatabilirmiyim veya modemin içindeyken ayrıca bir şifre koyabilirmiyim?
3)Modemde tüm portlar açık hangi portları kapatırsam daha güvenli oluruz?
4)Modemin firewall özelliğini nasıl kullanabilirim?Bunu kullanırsam virüslerin modeme girmesini engelleyebilirmiyim?

Yardımlarınız için size diğer arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
engink1976 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver