+ Cevap Yaz
Sayfa 39, toplam 48
İlkİlk ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... SonSon
Results 571 to 585 of 716

ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Bu sayfada İnternet kategorisindeki ADSL forumunda ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri başlıklı konu tartışılıyor; atilkicioglu tarafından iletildi. Abbas bey merhaba, Elimde 662HW-61 model bir modem var. Milli Eğitim Bakanlığının dağıttıklarından. Modem bana geldiğinde sürekli ...

Senior Member printscreensysr Avatar
    Katılım tarihi
    30.04.2005
    Nereden
    istanbul

Ynt: ZyXEL 662HW-61 yanlış boot yükledim. Nasıl düzeltebilirim?

Alıntı atilkicioglu tarafından iletildi. Mesajı göster
    Abbas bey merhaba,

Elimde 662HW-61 model bir modem var. Milli Eğitim Bakanlığının dağıttıklarından. Modem bana geldiğinde sürekli olarak wlan ışığı yandıktan sonra kendini yenisen başlatıyordu. Modemi, diğer arkadaşlara anlattığınız gibi resetledim. Ama çözüm olmadı. Ben de konsol kablosu ile firmware yüklemeye çalıştım. Version 3.40(sw.6) bin dosyasını yükledim. çözüm olmadı. Sonra standart sürüm olan v3.40(QR.8)C1 yükledim. Yükleme işleminden sonra modemi restledim. Ve modem normal bir şekilde boot etti. İnternet bağlantısını kontrol etmek için web arayüzden gerekli ayarları yaptım modemi kapatarak telefon hattının yere götürüp yeniden çalıştırdım. Ama aynı sorun yeniden oluşmuştu. Kendi kendine süreki olarak boot edip duruyordu.

Tekrar konsol kablo ile sw.6 bin dosyasını yükledim. Olmadı. sw.6 rom dosyasını yükledim. Olmadı. Hem bin, hem de rom dosyasını bir kaç kez yükledim. Olmadı. Bunun üzerine inernette biraz araştışma yaparken fullboot dosyasına rastladım. Onu da yükledim.

Ne olduysa ondan sonra oldu. Debug moddan çıkıp modemi yeniden başlattığımda WLAN ve ADSL/ACT ışıkları yeşil renkte sürekli olarak yanıp sönüyordu. Ve artık modem boot etmediğinden konsoldan bağlanamıyorum.

Başta yapmam gerekeni, iş işten geçtikten sonra yaparak, yüklediğim fullboot dosyası ile aynı model modemden okutarak aldığım fullboot dosyasını hex editörle karşılaştırdım. Birbirinden tamamen farklıydı.

Bu aşamadan sorunsuz çalışan aynı model modemden aldığım fullboot dosyasını yeniden yazdırmam mümkün mü? Ya da modeme yeniden konsoldan ulaşabilmem için ne yapabilirim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

foolboot dediğin nedir?
    sen firmware yükleme yapmadın mı? (rom ve bin files)
    bootbase ile ilgili bir yükleme yapmadın değil mi?

örneğin aşağıdaki.

Bootbase Version: V1.06 | 1/20/2006 9:44:11
    RAM: Size = 32768 Kbytes
    DRAM POST: Testing: 32768K
    OK
    FLASH: AMD 32M *1

ZyNOS Version: V3.40(ATK.0) | 12/27/2006 10:42:05

Press any key to enter debug mode within 3 seconds.

Enter Debug Mode
    athe
    ======= Debug Command Listing =======
    AT just answer OK
    ATHE print help
    ATBAx change baudrate. 1:38.4k, 2:19.2k, 3:9.6k 4:57.6k 5:115.2k
    ATENx,(y) set BootExtension Debug Flag (y=password)
    ATSE show the seed of password generator
    ATTI(h,m,s) change system time to hour:min:sec or show current time
    ATDA(y,m,d) change system date to year/month/day or show current date
    ATDS dump RAS stack
    ATDT dump Boot Module Common Area
    ATDUx,y dump memory contents from address x for length y
    ATRBx display the 8-bit value of address x
    ATRWx display the 16-bit value of address x
    ATRLx display the 32-bit value of address x
    ATGO(x) run program at addr x or boot router
    ATGR boot router
    ATGT run Hardware Test Program
    ATRTw,x,y(,z) RAM test level w, from address x to y (z iterations)
    ATSH dump manufacturer related data in ROM
    ATTD download router configuration to PC via XMODEM
    ATUR upload router firmware to flash ROM
    ATLC upload router configuration file to flash ROM

< press any key to continue >
    ATXSx xmodem select: x=0: CRC mode(default); x=1: checksum mode
    ATSR system reboot
    ATSP send packet
    ATMU print Multiboot client version

bootbase version ile zynos version' u birbirine karıştırmıyoruz inşallah?
    eğer ki bootbase' e dokundu isen bence soğuk bir su yaz günü iyi gider.
    ama yok benim işim hep firmware ile oldu dersen, o vakit manuel ip olayı
    senin problemini çözer. çünkü konsol' dan firmware yükleme denemelerinde
    modem boot edtmez hale gelebilir. önemli olan power ışığının yanması.
    power ışığı yanıyorsa endişe etme. yanmıyorsa, soğuk kola da iyi gider.
    haydi kalk gidelim bu şehirden, gün doğarken ya da güneş batarken.. (yüksek sadakat)

New Member
    Katılım tarihi
    30.04.2005
    Nereden
    ERZURUM

Ynt: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

yardım edecek yokmu

Alıntı vuslat tarafından iletildi. Mesajı göster
    Arkadaşlar Merhaba;

benim evimde Zxell Prestige 660HW-T1 model bir modemim var laptopumun markası Toshiba a4 tecra internete Wireless LAN dan bağlanıyorum/dum şimdi sorunum internete girememem modemimi görüyor bilgisayarım ve bağlan dediğimde bağlanıyor diyip kalıyor ve sonradan otomatik ibaresi belirip kalıyor. Sorun laptoptadır dedim formatladım ne ettiysem bir sonuç elde edemedim. hep aynı sorunu veriyor.
    bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
    saygılarımla

Katılım tarihi
    30.04.2005
    Nereden
    istanbul

Alıntı vuslat tarafından iletildi. Mesajı göster
    yardım edecek yokmu
    o kadar şey yazdım hepsi güme gitti.

modemi resetle.
    dsl ayarlarını otomatik yaptır.
    restart yap.
    wireless ayarlarını tazele.
    ethernet ve wifi donanımlarını kaldır ve yeniden kur.
    modeme bağlanmayı dene.

olmadı mı. abbas hocamızdan multiboot dosyasını iste, son güncel firmware' leri yükleyerek dene. zyxel' teknik desteğine de güvenebilirsin. ama neden bu kadar problem yaşanıyor şaşırmamak mümkün değil..

New Member
    Katılım tarihi
    17.09.2007

Alıntı printscreensysr tarafından iletildi. Mesajı göster

foolboot dediğin nedir?
    sen firmware yükleme yapmadın mı? (rom ve bin files)
    bootbase ile ilgili bir yükleme yapmadın değil mi?

örneğin aşağıdaki.

Bootbase Version: V1.06 | 1/20/2006 9:44:11
    RAM: Size = 32768 Kbytes
    DRAM POST: Testing: 32768K
    OK
    FLASH: AMD 32M *1

ZyNOS Version: V3.40(ATK.0) | 12/27/2006 10:42:05

Press any key to enter debug mode within 3 seconds.

Enter Debug Mode
    athe
    ======= Debug Command Listing =======
    AT just answer OK
    ATHE print help
    ATBAx change baudrate. 1:38.4k, 2:19.2k, 3:9.6k 4:57.6k 5:115.2k
    ATENx,(y) set BootExtension Debug Flag (y=password)
    ATSE show the seed of password generator
    ATTI(h,m,s) change system time to hour:min:sec or show current time
    ATDA(y,m,d) change system date to year/month/day or show current date
    ATDS dump RAS stack
    ATDT dump Boot Module Common Area
    ATDUx,y dump memory contents from address x for length y
    ATRBx display the 8-bit value of address x
    ATRWx display the 16-bit value of address x
    ATRLx display the 32-bit value of address x
    ATGO(x) run program at addr x or boot router
    ATGR boot router
    ATGT run Hardware Test Program
    ATRTw,x,y(,z) RAM test level w, from address x to y (z iterations)
    ATSH dump manufacturer related data in ROM
    ATTD download router configuration to PC via XMODEM
    ATUR upload router firmware to flash ROM
    ATLC upload router configuration file to flash ROM

< press any key to continue >
    ATXSx xmodem select: x=0: CRC mode(default); x=1: checksum mode
    ATSR system reboot
    ATSP send packet
    ATMU print Multiboot client version

bootbase version ile zynos version' u birbirine karıştırmıyoruz inşallah?
    eğer ki bootbase' e dokundu isen bence soğuk bir su yaz günü iyi gider.
    ama yok benim işim hep firmware ile oldu dersen, o vakit manuel ip olayı
    senin problemini çözer. çünkü konsol' dan firmware yükleme denemelerinde
    modem boot edtmez hale gelebilir. önemli olan power ışığının yanması.
    power ışığı yanıyorsa endişe etme. yanmıyorsa, soğuk kola da iyi gider.

printscreensysr arkadaşım.

Fullboot diye bahsettiğim dosya bootbase diye adlandırılan senin de zynos versiyon dediğin dosyadır. Hatta flash entegresinin B0000000 adresinden başlayarak 76600 satır uzunluğundaki bölümdür.

Evet dediğin gibi bootbase bölümündeki yazılımı yanlış bir modemin bootbase dosyası ile değiştirdim.

Ancak senin bahsettiğin manual ip olayı konsol kabloda işe yaramaz. Çünkü bu konsol kablo ile yapılan bağlantıda ip söz konusu değildir. Ethernet port üzerinde işlemm yapacak olsaam manual ip işe yarar. Sanırım bu kısmı ihmal ediyorsun.

Ayrıca bütün flash entegreleri üretildiklerinde boş olarak piyasaya sürülürler. Elbette normal şartlarda konsol kablo ile hatalı yazdığım yeri düzelme şansım ya yok ya da çok az (bunu bilmiyorum). Ama uygun bir flash programmer ile yazılamayacak flash entegresi yok.

Bu modemde kullanılan flash entegresi MX29LV320BTC dir. En son çare olarak gerekirse flash entegresi dışarı alınır, istenilen adreslere istenilen yazılımlar yüklenir ama bu benim için en son başvuracağım bir yöntemdir.

Eğer bildiğin başka bir yöntem varsa ve paylaşırsan sevinirim.

Katılım tarihi
    30.04.2005
    Nereden
    istanbul

[QUOTE=atilkicioglu;1031772

tekrar sorayım, senin yazdıklarından anladığım şu. senin yapmış olduğun faaliyetler, rom ve bin file üzerine. yani pek iyi olduğumu iddia etmiyorum. acemiyimdir. benim bildiğim rom, router' a yapılan kullanıcı ayarları, bin file ise firmware' dir. sanırım burada hem fikiriz. senden ricam bootbase file' in tam adını buraya yazarmısın. bir de hangi programı kullandığını. senin yukarıda isimlerini yazmış oldukların bin file. bu da firmware anlamına geliyor benim için.
    yapmış olduğum denemelerde, uygun olmayan firmware yüklemesi yapılmaya çalışılırsa konsol üzerinden ve yapıldığı kanaatine varılırsa. konsoldan bir izleme yapıldığında, senin o gördüğün göz kırpan ışıklara karşılık, ht üzerinde aşağıdaki benzer yazılar alt alta dökülür, uzar gider..

Exception occured!
    EPC= 0x9421FEF0
    SR= 0x00000003
    CR= 0x10808408
    $RA= 0x00000000
    TLBL
    ..
    ..
    ..
    ..
    ..

ve modem boot etmez. bu durum bootbase' in çalışmayacağı anlamına gelmez.
    bu durumdan geri dönüş olayı yine konsol üzerinden yapılır. power ışığın yanıyor mu? sabit mi? baudrate değerini ayarlıyormusun desem ayıp olacak şimdi. ht üzerinden bence bağlantı kuramıyorsun. benim tahminim! bu hatayı ilk defa aldığın için çıkmaza girdin gibi görünüyor. ama senin yaptığın faaliyetler bin file üzerine ise hangi programı kullandın da bootbase' i iflas ettirdin. haa bir komutu var, bazı komutlar da var onları kullandı isen bootbase siler atarsın. ayrı konu ama ben yazdıkların şunu anlıyorum, konsol üzerinden faaliyet yaptın ve kullandığın dosyalar bin file ve belki de rom file. bu durumda benim vurgulamaya çalıştım o sakat bootbase komutlarından kullanmadı isen senin durum şu olmalı: modeminde, " bozuk *.bin file " var.

ama senin için en kolay yöntem: garanti devam ediyorsa, adresleri biliyorsun. servisine gönder, sana yenisini vermemeleri için bir sebep yok. hızlı ve en kestirme çözüm bu.

bu arada berbat bir yazı oldu, itiraf etmeliyim. idare edin.

New Member
    Katılım tarihi
    17.09.2007

tekrar sorayım, senin yazdıklarından anladığım şu. senin yapmış olduğun faaliyetler, rom ve bin file üzerine. yani pek iyi olduğumu iddia etmiyorum. acemiyimdir. benim bildiğim rom, router' a yapılan kullanıcı ayarları, bin file ise firmware' dir. sanırım burada hem fikiriz. senden ricam bootbase file' in tam adını buraya yazarmısın. bir de hangi programı kullandığını. senin yukarıda isimlerini yazmış oldukların bin file. bu da firmware anlamına geliyor benim için.
    yapmış olduğum denemelerde, uygun olmayan firmware yüklemesi yapılmaya çalışılırsa konsol üzerinden ve yapıldığı kanaatine varılırsa. konsoldan bir izleme yapıldığında, senin o gördüğün göz kırpan ışıklara karşılık, ht üzerinde aşağıdaki benzer yazılar alt alta dökülür, uzar gider..

Exception occured!
    EPC= 0x9421FEF0
    SR= 0x00000003
    CR= 0x10808408
    $RA= 0x00000000
    TLBL
    ..
    ..
    ..
    ..
    ..

ve modem boot etmez. bu durum bootbase' in çalışmayacağı anlamına gelmez.
    bu durumdan geri dönüş olayı yine konsol üzerinden yapılır. power ışığın yanıyor mu? sabit mi? baudrate değerini ayarlıyormusun desem ayıp olacak şimdi. ht üzerinden bence bağlantı kuramıyorsun. benim tahminim! bu hatayı ilk defa aldığın için çıkmaza girdin gibi görünüyor. ama senin yaptığın faaliyetler bin file üzerine ise hangi programı kullandın da bootbase' i iflas ettirdin. haa bir komutu var, bazı komutlar da var onları kullandı isen bootbase siler atarsın. ayrı konu ama ben yazdıkların şunu anlıyorum, konsol üzerinden faaliyet yaptın ve kullandığın dosyalar bin file ve belki de rom file. bu durumda benim vurgulamaya çalıştım o sakat bootbase komutlarından kullanmadı isen senin durum şu olmalı: modeminde, " bozuk *.bin file " var.

ama senin için en kolay yöntem: garanti devam ediyorsa, adresleri biliyorsun. servisine gönder, sana yenisini vermemeleri için bir sebep yok. hızlı ve en kestirme çözüm bu.

bu arada berbat bir yazı oldu, itiraf etmeliyim. idare edin.
    printscreensysr üstadım,

Bahsetmiş olduğun *.rom ve *.bin dosyalarını modeme yükledim. Onların yüklenmesi bir sorun çıkartmadı. Sorun biraz daha ileri giderek boodbase 1.06 dosyasını yeniden yazdırmak istedim. Ancak farkında olmadan yanlış modeme ait bootbase dosyasını yüklemişim. Tabi bu durumda modem iflas etti yani power ışığı yanmıyor. Modemin açma kapatma düğmesine bastığımda sadece WLAN ve DSL/ACT ışıkları yanıp sönüyor.

Konsol kablo kullanarak HyperTerminal ve Tera Term Pro ile bağlantı kurdum ve *.rom ve *. bin dosyalarını yükledim. Söylemiş olduğun *.rom dosyası default konfigürasyon ve *.bin da firmware dir. Burada bir anlaşmazlığımız yok. Ben en son bootbase için ATUX 0 komutu ile yanlışlıkla HW650 serisi için olan *.boot dosyasını yükledim.

Ve şimdi ne HyperTerminal ile ne de Tera Term Pro ile bağlantı ayarlarım doğru olmasına karşın bağlantı kuramıyorum. Yani açılıştaki ram sayma, bootbase versiyonunu gösterme, falan hiçbir şey yok. Sadece iki ışık sürekli olarak yanıp sönüyor.

Katılım tarihi
    30.04.2005
    Nereden
    istanbul

[QUOTE=atilkicioglu

benim önerim teknik servisine müracaat et.

bu arada P-660HW-T1 V2 modem üzerinden bir atıfda bulunayım.
    ülke bazında, değişik firmware uygulamalarına muhatap olan zyxel, acaba bu durumdan karlı mı yoksa zararlı mı çıkıyor?

benim şahsi kanaatim, zararlı çıkıyor.
    bu kadar firmware çeşitliliğinin son kullanıcıda yarattığı etki ne olabilir acaba diye sesli düşünüyorum şu an: modemde sorun yaşanmasa kimsenin umursayacağını sanmıyorum ama gel gelelim ki öyle olmuyor.
    peki ülke bazında firmware çeşitliliği neden? mesela şu anda kullandığım prestige serisi modemdeki firmware yerel firmware olmamasına rağmen, bağlantı durumu gayet iyi. muhakkak sıkıntıları yine var ama yerel firmware' den çok daha iyi. ama bu da stabil değil.
    zyxel' in bu uygulaması, servis sağlayıcının donanımına uygunluk sağlaması için mi yoksa modemin stabil çalışmasına yönelik mi anlam veremedim. yani çok fonksiyonelli bir modemi istediğin gibi kullanamıyorsan, ya modem yazılımsal veya donanımsal veya her ikisi açısından sorunludur. ya da servis sağlayıcısı mı sorun yaratıyor üretici firmaya ki buna ihtimal vermiyorum.

yanlış firmware atıyorsun web ara yüzünden, modem restart yapıyor. uygun olmayan firmware ikazı sunarken, modemin restart yapması gerekiyor mu? restartı önlemek çok zor olmasa gerek son kullanıcıya. modeme dokunmaya korkuyorum reset hastalığına kapılacak yine diye.

yanlış firmware konusunda mesela,
    P-660HW-T1-V2 modem için son firmware
    hem dış hem de yerel sitede, 3.40(APR.3)C0 olarak verilmesine karşılık,
    bu modem üzerinde yüklü olan firmware sanırım AXD.1 sürümü galiba.
    [url=http://www.zyxel.com.tr/web/support_category.php?ProgramNo=PRG2008018]Zyxel - Support & Downloads[/url]
    linkde yer alan sık sorulan sorulardan, en son sorulan soruda (20 no) diyor ki:

" 20-) ZyXEL marka modem kullanıcısıyım.Modem yazılımını güncellemek istediğimde “ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO... The uploaded file was not accepted by the router.” Şeklinde bir hata ile karşılaşıyorum?

Cevap: Farklı model veya aynı modelin farklı seriye ait ürünlerine yanlış bir yazılım yüklenmek istendiğinde bu hata ile karşılaşılır. Örneğin Modem üzerindeki mevcut yazılım P660HW-T1v2 ‘e ait V3.40(AXD.0), yüklemek istenilen yazılım yine P660HW-T1v2’ye ait V3.40(APR.3) oldugunda, bu koşullar da farklı seriye ait AXD ve APR uyumsuzlugu nedeniyle yukardaki hata ile karşılaşılır. Bu yazılım farklılıkları Ülke yerel koşullarına göre modellemeden kaynaklanmakdadır. Doğru yazılımı öğrenmek için lütfen öncelikli olarak Global sitemiz olan ZyXEL - Country Selector yerine www.zyxel.com.tr veya ftp://ftp.zyxel.com.tr/ SURUCULER/ yerel web ve ftp adreslerimizde yayınlanan yazılımları kullanınız "

şimdi yerel firmware için linke gidiyoruz, modem için hiçbir firmware yok. son kullanıcılara bakıyoruz forumlarda, ağlayan çok. clubzyxel' e giren baksın nedir durum diye. diğer firmware' ler için güncelleme yapılırken, TR' de hareket yok. bir de TR firmware listelerinde APR firmware' ine yer veriliyor. yüklemeye çalışıyorsun, yüklemiyor da. yukarıya bakıyorsun zaten yükleyemezsin deniyor. o zaman niye site üzerinden o firmware' i son kullanıcıya sunuyorsun. hadi sunmasan bile, diyelim ki global site firmware çıkarıyorsa demek bir bug gideriyor ki güncelleme yapıyor. bug olmasa gelir TR' nin sitesinden alır (herkes memnun ya..) firmware' i olur global firmware

şimdi multiboot dosya ile bu modemi kullanan son kullanıcıya yardımda bulunmak üzere, kime başvurmamız gerekiyor, abbas üyemizden yarım isteyelim, zyxel' e mail mi atalım..
    koy sitene de isteyen evirip çevirip dursun. hangisinden verim alırsa artık.

prestige serisi modemlerle, prestij kaybetmek kulağa hiç hoş gelmiyor.

sık sorulan soru no:20' e istinaden:
    ZyXEL link' e girip, 9. sayfada modeme ait firmware bakın. sonra bir de modem arayüzündeki firmware' e bakın.

ondan sonra abbas hocamızdan yardım isteyelim.. bu arada abbas hocamız acaba zyxel' den mi? çok yüklenmedik inşallah...

New Member
    Katılım tarihi
    30.06.2009

arkadaslar zyxel bi modemim var 4 ışıkta yanıyor fakat internet çalışmıyor.lütfen acil yardım edermisiniz

Katılım tarihi
    30.04.2005
    Nereden
    istanbul

Alıntı doki66 tarafından iletildi. Mesajı göster
    arkadaslar zyxel bi modemim var 4 ışıkta yanıyor fakat internet çalışmıyor.lütfen acil yardım edermisiniz

soldan ikinci ışığı söndür, çalışır.

Katılım tarihi
    30.04.2005
    Nereden
    istanbul

P-660HW-T1 V2 ZyXEL modemde,

340AXD1D0 TO 340APR3C0' a firmware dönüşümü için ilgili dosya:

4shared.com - online file sharing and storage - download Expressboot_340APR3C0.rar

ilgili konu:
    Prestige 660HW-T1v2 wireless bağlantı kopması

Expressboot_340APR3C0 programının kullanımı:
    programa tıkla, start vermeye hazırda beklet.
    modemi aç kapat veya arkadan resetledikten sonra programı çalıştır.
    sayan sayılar için 10000 veya 15000, ben 15000 e kadar beklettikten sonra
    programı sonlandırdım. ve modeme tekrar reset atarak, zyxel' in sitesinden,
    APR3 e ait firmware ve rom dosyasını web arayüzünden tekrar yükledim.
    adsl kullanıcı ayarlarını yaparak modemi nete bağladım.
    valla yerli firmware yerinde saya dursun, bu sürüm problemsiz diyeceğim ama
    bir kusuru var yine. ethernet bağlantıda modem ip almıyor.
    wireless bağlantıda böyle bir sorun yok.

axd sürümünde, modem sürekli restart atarken bu sürümde oh be diyebilirsiniz..

bu dönüştürücü programları, zyxel' in kendi sitesinde görmek varken sağdan soldan bularak, erişmek de enteresan.

Member
    Katılım tarihi
    11.09.2008
    Nereden
    İSTANBUL

P-660HW-T1 V2 ZyXEL modemde,

340AXD1D0 TO 340APR3C0' a firmware dönüşümü için ilgili dosya:

4shared.com - online file sharing and storage - download Expressboot_340APR3C0.rar

ilgili konu:
    Prestige 660HW-T1v2 wireless bağlantı kopması

Expressboot_340APR3C0 programının kullanımı:
    programa tıkla, start vermeye hazırda beklet.
    modemi aç kapat veya arkadan resetledikten sonra programı çalıştır.
    sayan sayılar için 10000 veya 15000, ben 15000 e kadar beklettikten sonra
    programı sonlandırdım. ve modeme tekrar reset atarak, zyxel' in sitesinden,
    APR3 e ait firmware ve rom dosyasını web arayüzünden tekrar yükledim.
    adsl kullanıcı ayarlarını yaparak modemi nete bağladım.
    valla yerli firmware yerinde saya dursun, bu sürüm problemsiz diyeceğim ama
    bir kusuru var yine. ethernet bağlantıda modem ip almıyor.
    wireless bağlantıda böyle bir sorun yok.

axd sürümünde, modem sürekli restart atarken bu sürümde oh be diyebilirsiniz..

bu dönüştürücü programları, zyxel' in kendi sitesinde görmek varken sağdan soldan bularak, erişmek de enteresan.
    Slm Kardeş,
    Bu tool u nezamandır arıyordum nasıl buldun seni tebrik ederim sen mi upload ettin yoksa internetten mi buldun eğer internetten bulduysan kendimi arama özürlüsü ilan edeceğim bu toolu aylardır arıyordum. çok makbule geçti.

Katılım tarihi
    30.04.2005
    Nereden
    istanbul

Alıntı scandelos tarafından iletildi. Mesajı göster
    Slm Kardeş,
    Bu tool u nezamandır arıyordum nasıl buldun seni tebrik ederim sen mi upload ettin yoksa internetten mi buldun eğer internetten bulduysan kendimi arama özürlüsü ilan edeceğim bu toolu aylardır arıyordum. çok makbule geçti.

google' a benden fazla ping attığını sanmam.
    yalnız enteresandır, hiç ummadığım yerde bu tool karşıma çıktı.
    hatta 662hw' ninkine benzer bir tool bekliyordum ben.
    bunu kullanınca, wrong bootbase diyordu.

neyse kim koydu ise iyi etmiş. sadece bize değil, zyxel' in kendisine de faydalı oldu kanaatimce. aslında firmware'ler için sıkı bir takip yapıp, eşit muamele çekseler, bu duruma düşmeyeceğiz ama şu kesin global firmware' ler iş yapıyorken neden bizde farklı sürüm uygulanıyor? al işte yükledim, gayet de iyi. bir tek ethernetden otomatik ip verme sıkıntısı var artık bu da vista' dan mı bilemiyorum, bu da bir dert. en azından resetlenmiyor.

New Member
    Katılım tarihi
    07.07.2009
    Nereden
    istnbul

selam
    cuma gunu aksam ınt deydımmm bırden kahrolası ısıklar kesıldı .. bende yattım uyudumm ..
    aksam 4 de kalktım baktım pc açık ınt baktım açılmıyoo :S
    dslde yanmıyo ppp de zyxel modem kullanıyorummm aradım açık gozukuyo dedıler zyxel merkezıını aradımmm turktelekomu ara dedıler orayı aradımm kayıt yaptılar arıcaz dedıler hala tık yok .. modemı kuruyorummm yarsında hata verıyoo .. int baglanamıyo felann..
    splıtterı degiştirdimm yokk olmadı ..gelen tel. baglantısını dırek takdım olmadıı .. telefon çalıyoo ama ..sorun yok onda ..
    ben bu ıp numaralarından şüphelenıyorum karıstırdım bıraz herhalde :S yada modem bozuldu :S ama arkadasa goturdum çalısıyo bzde çalısmıyoo ..2 modem getırdım airteis ınternet ısıgı yanmıyoo onlarda da .. yardımcı olursanız sevınırım ..

New Member
    Katılım tarihi
    07.07.2009
    Nereden
    istnbul

cevap beklıyorum ..

Member
    Katılım tarihi
    11.09.2008
    Nereden
    İSTANBUL

Alıntı Berru17 tarafından iletildi. Mesajı göster
    cevap beklıyorum ..
    hattın arızalı iki modem de de çalışmıyor ise telekoma bastır eve gelip hattınızı kontrol etsinler gerekirse kendi modemlerini tasınlar yada telekoma port değişikliği talebinde bulun belki modem ile hattının bağlı olduğu dsl uyuşmuyordur.

+ Cevap Yaz
Sayfa 39, toplam 48
İlkİlk ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... SonSon

LinkBacks (?)