Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada İnternet bölümü içerisindeki ADSL forumu altında ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Çok güzel ve faydalı. Eline emeğine sağlık...." şeklinde özetlenebilir....
Arada bende soru yönelteyim.Uzunca bir süreden beri etlisini sütlüsünü pek karıştırmadan kullandığım 662hw-d1 den oldukça memnun olduğum için 2 gün önce evime 661hw-d1 aldım.
Ama bundan önce kullandığım USR 9106 da sorun yaşamadan açtığım 20.000 li ve 40.000 portların hepsinde 661hw-d1 apply dediğim zaman internal error vermekte?Tam seriyi deneyemedim açıkcası ama, 4.000 li portlarda sorun yokken 10.000 li portların üstüne çıktığım zaman nat port forward hep error vermekte.
Arada kaçırdığım bir şeymi var acaba?
cem kardeş mesajı düzelttiğin için teşekkür ederim. 9 uncu maddenin linkini eklemeyi unutmuşum linki buraya ekledim bunuda o esajın sonuna eklersen mesaj tamamlanmış olur. http://www.imagehack.eu/tr/uploads/3ca2085b03.jpg
port yönlendirmede "internal error" hatası ile hiç karşılaşmadım. D serisi bir modelde firewall kural oluşturmada böyle bir hata veriyordu onuda cihazın son firmware ini yükleyerek giderdim. istersen ftp://ftp.zyxel.com/P-661HW-D1/firmw...0(AHQ.3)C0.zip firmwareini yükleyerek birdaha dene. birde aynı portları ikinci kez yönlendirmediğinden emin ol. eğer sorun devam ederse dış ip ni ve modem şifresini bana mail at ben uzaktan modeme bağlanıp problemi incelerim.
Bu gün burada yer alan 340ATM1D0 firmware ile update ettim.Göründüğü kadarı ile rastgele denemelerim içinde bazı portlarda sorun tekrarlansada büyük ölçüde çözüldü, şimdilik bu hali ile kullanabilecek gibiyim.Tek sorunum yukardaki update in Türkçe olması.
Sizin verdiğiniz update linkindeki firmware in versionu AGZ diye görünmekte.Benim default gelen ve update ettiklerimse ATM di.Sizin firmware farklı bir region olabilirmi?Update sorun yaratabilirmi?Problem yok derseniz onuda denemek isterim..
ps:verdiğiniz linkide mesajınıza ekledim.Buradaki mesajlarınızda kullanacağınız resimleri galeriye upload edip oradan ink verebilirsiniz
Bu gün burada yer alan 340ATM1D0 firmware ile update ettim.Göründüğü kadarı ile rastgele denemelerim içinde bazı portlarda sorun tekrarlansada büyük ölçüde çözüldü, şimdilik bu hali ile kullanabilecek gibiyim.Tek sorunum yukardaki update in Türkçe olması.
Sizin verdiğiniz update linkindeki firmware in versionu AGZ diye görünmekte.Benim default gelen ve update ettiklerimse ATM di.Sizin firmware farklı bir region olabilirmi?Update sorun yaratabilirmi?Problem yok derseniz onuda denemek isterim..
ps:verdiğiniz linkide mesajınıza ekledim.Buradaki mesajlarınızda kullanacağınız resimleri galeriye upload edip oradan ink verebilirsiniz
türkçe firmware de WDS dediğimiz Access Pointlerle kablosuz haberleşebilme özelliği var. wireless kısmında WDS menüsü olarak eklenmiş. Bu ne işe yarar dersen kısaca örnekleyeyim.
bulunduğun ortamda uç noktalara yeterince sinyal gitmiyorsa sinyalin kesildfiği noktaya bir adet Access Point (zyxel in ev kullanıcıları için G-570s modeli var.) koyup bu AP nin mac adresini modemin WDS menüsüne modemin mac ini AP nin menüsüne girip cihazları birbiriyle haberleştirebilir ve kablosuz ağını genişletebilirsin.
eğer tekrar ingilizce firmware i yüklemek istersen rapidshare linkini aşağıya verdim.
zyxel 660hw modeme reset atmak için modem açık komundayken resetleme tuşuna 5-10 saniye kadar basılı tuttum modem resetlenmedi ve resetleme tusunu bırakıp, modemi kapattık. Daha sonra açıldıgında modem kendini resetledi. sarı pwr ışıgı yandı ve sonrasında kendi kendine tüm ışıklarını yakarak resetleme işlemini gerçekleştirdi. Bu açıldıktan sonraki evrede resetleme tudunu hiç kullanmadık. Tam oldu derken, modem kendi kendine sanki biri sürekli resetliyormuş gibi bir pozisyonda kendini resetlemeye başladı. Bu olay periyodik olarak devam ediyor. Modemi açıp kapattmamız durumu hiç degiştirmiyor. İlk açıldıgı sırada bilgisayar ip adresini almaya başlaıyor ve hemen ardında bilgisayar daha ipyi almaya fırsat vermeden cihaz kendi kendine reseti atıyor. Problem nedir nasıl düzeltebilirz. Bu arada o arkadaki siyah resetleme tuşunun bozulabilecegini düşündük takılı kalabilecegini düşündük ancak resetleme tuşu saglam . ????????
modem kendini resetliyor,şifre ekranını geçemiyor,portlar çalışmıyor,dsl sabitlenmiyo
Alıntı:
a0000 tarafından iletildi.
zyxel 660hw modeme reset atmak için modem açık komundayken resetleme tuşuna 5-10 saniye kadar basılı tuttum modem resetlenmedi ve resetleme tusunu bırakıp, modemi kapattık. Daha sonra açıldıgında modem kendini resetledi. sarı pwr ışıgı yandı ve sonrasında kendi kendine tüm ışıklarını yakarak resetleme işlemini gerçekleştirdi. Bu açıldıktan sonraki evrede resetleme tudunu hiç kullanmadık. Tam oldu derken, modem kendi kendine sanki biri sürekli resetliyormuş gibi bir pozisyonda kendini resetlemeye başladı. Bu olay periyodik olarak devam ediyor. Modemi açıp kapattmamız durumu hiç degiştirmiyor. İlk açıldıgı sırada bilgisayar ip adresini almaya başlaıyor ve hemen ardında bilgisayar daha ipyi almaya fırsat vermeden cihaz kendi kendine reseti atıyor. Problem nedir nasıl düzeltebilirz. Bu arada o arkadaki siyah resetleme tuşunun bozulabilecegini düşündük takılı kalabilecegini düşündük ancak resetleme tuşu saglam . ????????
Reset tuşu modemin hafızasındaki standart konfigürasyonu etkinleştirmeye yarar. muhtemelen bu işlem yapılırken bir hata oluştu, bu hatayı gidermek için aşağıda anlattığım yöntemi uygula. eğer sorun düzelmezse cihazı zyxel in teknik servisine gönder. Onlar cihaza konsoldan bağlanıp fabrika ayar dosyasını yeniden yükleyecekler. kolay gelsin
Cihaz kapalıyken reset tuşuna basılı tutun ve modemi on/of tuşundan açın, Reseti bırakmadan 10-15 saniye kadar bekleyin ve modemin arkasındaki elektrik kablosunu çıkartın, daha sonra reseti bırakıp kabloyu takın ve modem normal bir biçimde açılsın. Cihaz açıldığında probleminiz düzelecektir. Şayet olmazsa bu yöntemi birkaç kez uygulayın.
abbass arkadasim yazılarını okudum benim sorunum cok kötü ve sac bas yoldurucu eski zoom x4 modemi söktüm isyerinde yerine 662hw taktım ama gel gelelim 3 gündür 4 tane pc ağdaki pc leri görmüyor ( toplam 12 pc diğerlerinde sorun yok ) ama internete bağlanıyor delirdim artık kıracağım modemi sinirden neden olabilir manuel de otomatik dede ip alıyor ama o pc ler kendilerine ping atılınca bile yanıt gelmiyor ama internete giriyor ne yapabilliriz bu durumda ?
abbass arkadasim yazılarını okudum benim sorunum cok kötü ve sac bas yoldurucu eski zoom x4 modemi söktüm isyerinde yerine 662hw taktım ama gel gelelim 3 gündür 4 tane pc ağdaki pc leri görmüyor ( toplam 12 pc diğerlerinde sorun yok ) ama internete bağlanıyor delirdim artık kıracağım modemi sinirden neden olabilir manuel de otomatik dede ip alıyor ama o pc ler kendilerine ping atılınca bile yanıt gelmiyor ama internete giriyor ne yapabilliriz bu durumda ?
Eğer bahsettiğin 4 adet pc koblosuz bağlanıyorsa normaldir bu özellik fabrika ayarlarında kapalı. açmak için 1. telnet ten modeme bağlan 2. menu 1 de bridge özelliğini klavyedeki boşluk tuşuyla yes yap.
eğer hepsi kabloyla veya kablosuz bağlıysa ping atamadaığın PC lerin windows firewall ları açık olabilir. veya o pclerdeki güvenlik uygulamaları engel çıkartıyor olabilir.
arkadaşlar bende ttnetin verdiği modem var zyxel.modeli P-660RU-T1. internetten nasıl kapatıp açabilirim. rebout/ restart menüsünü söylediler ama benim modemin sayfasında öyle bir menü yok.. sorulduysa kusura bakmayın arattım bulamadım. şimdiden teşekkürler...
1. Bulunduğun bilgisayardan başlat çalıştıra gir telnet 84.51.23.145 (modeminin internete çıktığı ip adresi)
2. şifre ekranı gelecek şifreni gir, daha sonra 24.8 nolu menüye git ve şu komutu yaz sys reboot daha sonra enter'a bas ve gelen soruyu Y harfiyle kabul et
Not: eğer sabit ip adresin yoksa, modeminin DynDNS menüsünden dinamik dns ayarlarını yapacaksın, bu ayarları yapmak için bu konunun birinci sayfasında bu soruyu cevapladım ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri. dinamik dns ayarlarını yaptıktan sonra artık başlat çalıştırda
1. Bulunduğun bilgisayardan başlat çalıştıra gir telnet 84.51.23.145 (modeminin internete çıktığı ip adresi)
2. şifre ekranı gelecek şifreni gir, daha sonra 24.8 nolu menüye git ve şu komutu yaz sys reboot daha sonra enter'a bas ve gelen soruyu Y harfiyle kabul et
Not: eğer sabit ip adresin yoksa, modeminin DynDNS menüsünden dinamik dns ayarlarını yapacaksın, bu ayarları yapmak için bu konunun birinci sayfasında bu soruyu cevapladım ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri. dinamik dns ayarlarını yaptıktan sonra artık başlat çalıştırda
çok teşekkürler ilgilendiğiniz için yalnız çalıştıra telnet 84.51.23.145 yazdığımda bir msdos ekranı açılıyor ve bağlanıyor yazıyor bir süre bekledikten sonra kapanıyor ekran ve hiç bişey olmuyor birkaç kez denedim sonuç değişmedi. sorun ne olabilir.
estağfurullah problem yok, sen doğal yollardan sorununu belirtiyorsun. galiba forum URL yi farklı yüklüyor. yazı ile yazayım:
fetepe zyxel com tere suruculer zyxel prestige 660ru_t1
fetepe exper net tere suruculer zyxel prestige 660ru_t1
bu iki linkte aynı yere çıkıyor, bunları explorer adres satırına aynen yaz. eğer yine giremezsen bilgisayarındaki güvenlik programı seni engelliyor olabilir, varsa güvenlik programın onları devredışı bırakarak dene.
kolay gelsin. İnşaallah bu sefer problemin çözülür.
abbas bey bende rastgele ip alanları engellmek istiyorum ama bu sayfayı bir türlü açamadım. güvenlik duvarını kaldırdım adresi elle yazdım ne yaptımsa açılmadı. bu konudada yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...
çok teşekkürler ilgilendiğiniz için yalnız çalıştıra telnet 84.51.23.145 yazdığımda bir msdos ekranı açılıyor ve bağlanıyor yazıyor bir süre bekledikten sonra kapanıyor ekran ve hiç bişey olmuyor birkaç kez denedim sonuç değişmedi. sorun ne olabilir.
modemine eğer remote management ayarlarında değişiklik yapmadıysan uzaktan erişebiliyor olman lazım. belki modeminin internete çıktığı IP adresini yanlış yazıyor olabilirsin. telnetten sonraki numara mutlaka doğru olmalı. istersen önce dynDNS ayarlarını yap daha sonra isimle bağlanmaya çalış. istersen bide zyxel in çağrı merkezini ara, telefon numarasının 4440140 olması lazım.
abbas bey bende rastgele ip alanları engellmek istiyorum ama bu sayfayı bir türlü açamadım. güvenlik duvarını kaldırdım adresi elle yazdım ne yaptımsa açılmadı. bu konudada yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...
sizdeki modemde rasgele IP dağıtma özelliği (Any IP) yok, bu nedenle herhangi bir ayar yapman gerekmez. ftp sitesine ulaşmak için ftp://ftp.exper.net.tr/SURUCULER/ZyXEL/Prestige adresini dene bu adresinde aynı yere çıkması lazım.
Selamlar;
Oncelikle verdigin bilgiler icin tesekkurler, cogu zyxel kullanicisinin derdine derman oldugunu soyleyebilirim
Benim sorunum firmware guncellestirmesi ile ilgili. Modemin P-661HW-D1. Suanki firmware ise V3.40(ATM.1) | 03/06/2007. Ben, sizin de burda soylediginiz, P-661HW-D1_3.40(AHQ.3)C0-31082007.zip isimli 340AHQ3C0.bin ile guncellemek istiyorum. Ancak bu firmware i kabul etmiyor Uyumsuz diyor. Sebebi ne olabilir? ATM, AHQ farkindan dolayi ayri firmware mi bunlar acaba? Yoksa farketmez mi? Ya da fabrika ayarlarina donupte mi oyle guncellestirmek lazim? Simdiden tesekkurler.
Bir sorum da Bant Genisligi yonetimi ile ilgili. Eve gidince ayrintili bir mesaj atip, sorumu o zaman sorayim diyorum. Saygilar sevgiler...