+ Cevap Yaz
Sayfa 5, toplam 48
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 ... SonSon
Results 61 to 75 of 713

ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Bu sayfada İnternet kategorisindeki ADSL forumunda ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri başlıklı konu tartışılıyor; skech tarafından iletildi. Merhaba ZyXEL modemin aldığı telekom DNS adreslerini nasıl görebilirim. Model 661HW sevgili dostum model olarak bilemeyeceğim fakat ...

Senior Member abbass@ Avatar
    Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

ZyXEL modemin aldığı telekom DNS adreslerini nasıl görebilirim

Alıntı skech tarafından iletildi. Mesajı göster
    Merhaba ZyXEL modemin aldığı telekom DNS adreslerini nasıl görebilirim. Model 661HW
    sevgili dostum model olarak bilemeyeceğim fakat yazacağım komutlardan birini deneyerek dns leri görebilirsin. eğer olmazsa zaten herhangi bir komutu yazdığında ilgili komutlar çıkar. örneğin "ip" yazıp enter dersen ip den sonra yazılabilecek komutlar sıralanır vs vs.(sys veya ? yazarsan bütün komutları görebilirsin)
    ..........
    >ip dns stats disp
    ............
    >ip dns system display
    ............
    >ip dns lan disp
    ...........

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

zyxel ürünleri için chm uzantılı yardım dosyası

Alıntı sibelz tarafından iletildi. Mesajı göster
    MErhaba benim Zyxel Prestije 660 HW için kullanım kılavuzu bulmam lazım.Bana yardımcı olabilirmisiniz.Şimdiden tşk ederim.
    zyxel in ftp sitesinde kurulum dökümanları var ordan bakabilir veya biraz ingiizcen varsa ftp.zyxel.com yurtdışındaki web sitelerinden de bulabilirsin. türkiyedekinin linkini aşağıya yazdım. Birde zyxel in 2006 yılına kadar çıkardığı cihazların kısa kullanım klavuzlarını chm uzantılı yardım dosyasında toplu halde bulabilirsin. rapid linkini aşağıya verdim.

ftp://ftp.zyxel.com.Türkiye/TEKNIK_B...e/ADSL_Urunler

zyxel in toplu haldeki dokumanlari

New Member
    Katılım tarihi
    12.05.2007
    Nereden
    Ankara

Re: zyxel ürünleri için chm uzantılı yardım dosyası

Alıntı abbass@ tarafından iletildi. Mesajı göster
    zyxel in ftp sitesinde kurulum dökümanları var ordan bakabilir veya biraz ingiizcen varsa ftp.zyxel.com yurtdışındaki web sitelerinden de bulabilirsin. türkiyedekinin linkini aşağıya yazdım. Birde zyxel in 2006 yılına kadar çıkardığı cihazların kısa kullanım klavuzlarını chm uzantılı yardım dosyasında toplu halde bulabilirsin. rapid linkini aşağıya verdim.

ftp://ftp.zyxel.com.Türkiye/TEKNIK_B...e/ADSL_Urunler

zyxel in toplu haldeki dokumanlari
    Dediğiniz siteye giremiyorum.açamıyo bilgisayar.Daha farklı bir yoldan nasıl girebilirm.Bu arada yardımınız için çok teşekküür ederim

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

Re: zyxel ürünleri için chm uzantılı yardım dosyası

Alıntı sibelz tarafından iletildi. Mesajı göster
    Dediğiniz siteye giremiyorum.açamıyo bilgisayar.Daha farklı bir yoldan nasıl girebilirm.
    zyxel in türkiye adresine(kom tere) gir oradan destek e bas ve teknik bültenler linkine tıkla

New Member
    Katılım tarihi
    19.02.2007
    Nereden
    Türkiye

Re: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Sayın Abbas Bey

Biz iş yerinde Zyxel Prestige 652 serisi 4 portlu modem ve 4 adet switch/Hub ile (16'lı) yaklaşık 50 bilgisayar ile internete bağlanıyoruz(ADSL bağlantı hızı 512 KB).Bizim bazı sorunlarımız var; eğer yardımcı olursanız çok seviniriz.

Modem kendi kendine resetleniyor, bazen de çok ama çok yavaşlıyor.Ağda çok fazla virüs var.Bu problemler artınca tüm bilgisayarlara sabit IP verdim(192.168.1.2 ile 192.168.1.52 arasında) modem ayarlarını da şu şekilde ayarladım.192.168.1.2 den IP almaya başlayacak ve 52 adet IP alınabilecek.Bu ayarları yaptım ve modemin şifresini değiştirdim.Ancak biraz zaman geçtikten sonra tekrar modeme girmek istediğimde şifrenin değişmiş olduğunu gördüm.Sanıyorum ağdaki virüsler modemin şifresini değiştiriyor.Bilgisayara format atıp modemi resetleyip
    tekrar ayarları yaptım şifreyi değiştirdiğimde ise yine kendiliğinden modemin resetlendiğini gördüm.Şu soruların cevabını arıyorum.
    1)Virüsler modemin şifresini çözmeden açık portlardan bi şekilde modeme girip reset atabilirler mi?
    2)Modem menüsündeki reset özelliğini kapatabilirmiyim veya modemin içindeyken ayrıca bir şifre koyabilirmiyim?
    3)Modemde tüm portlar açık hangi portları kapatırsam daha güvenli oluruz?
    4)Modemin firewall özelliğini nasıl kullanabilirim?Bunu kullanırsam virüslerin modeme girmesini engelleyebilirmiyim?

Yardımlarınız için size diğer arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

New Member
    Katılım tarihi
    09.05.2007

valla ben deli gibi pişman oldum aldığıma bu modemi..neyi düşünerek aldım ne geldi başıma..ağdaki bilgisayarlardaki virusler modemi çalışmasını engelliyorlarmış böle bir saçmalık olamaz neden derseniz..eski kullandığım modem de böle birun hiç yaşamadım..ben yeni modem almakla daha teknolojik olur data trasferinde daha iyi olur diye düşünürken viruslerin sayfa açmasını engelleyeceğini bilemedim.adamın bilgisayarında antivuris var ama yinede olmuyor keşke almasaydım..oysa ne kadar çok araştırmuştım en sorunsuzu bulmaya..bula bula en sorunlusunu buldum yakında sökerim sanırım ben bunu..

New Member
    Katılım tarihi
    09.05.2007

servisi aradım az önce..sorunu anlattın sorun şu arkadaşlar..web de gezerken bir anda bağlantınız kopuyor.bağlantı kopuyor ama msn yada online oyunlar çalışmaya devam ediyor download edebiliyorsunuz sadece sayfalarda dolaşamıyorsunuz..modemi resetliyorum herşey normal yarım saat sonra yine aynısı oluyor modemi alalı 6 gün oldu..servis ne dedi...
    cmd
    telnet 192.168.1.1
    burda modemin şifresini yazmanız gerekiyor
    ip nat hashT wanif0 st
    enter dediğinizde karşınıza modemde açılan portlar çıkıyor 2 bilgisayarda 10 tane port açılmış burda virus var diyo servis..
    bunu engelliyebilmenin bir yolu varmı..kafayı yicem yaa 2,5 yıldır kullandığım modem hiç böle bişi yaşamadım ben..

aynı komutla şimdi tekrar baktım..kendi bilgisayarımda 10 tane port açmış.ve ben nod32 antivurus yazılımı kullanıyorum ve lisanslı bir yazılım para ödeyip aldım

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

modem kendini resetliyor, reset ozelligi, firewall

Alıntı engink1976 tarafından iletildi. Mesajı göster
    Sayın Abbas Bey

Biz iş yerinde Zyxel Prestige 652 serisi 4 portlu modem ve 4 adet switch/Hub ile (16'lı) yaklaşık 50 bilgisayar ile internete bağlanıyoruz(ADSL bağlantı hızı 512 KB)......................
    Modem kendi kendine resetleniyor, bazen de çok ama çok yavaşlıyor.Ağda çok fazla virüs var.B........................................................... ...........
    1)Virüsler modemin şifresini çözmeden açık portlardan bi şekilde modeme girip reset atabilirler mi?
    2)Modem menüsündeki reset özelliğini kapatabilirmiyim veya modemin içindeyken ayrıca bir şifre koyabilirmiyim?
    3)Modemde tüm portlar açık hangi portları kapatırsam daha güvenli oluruz?
    4)Modemin firewall özelliğini nasıl kullanabilirim?Bunu kullanırsam virüslerin modeme girmesini engelleyebilirmiyim?

Yardımlarınız için size diğer arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

arkadaşım malesef Türkiyede herşey kuralına göre yapılmıyor. ya paradan kaçılıyor yada teknolojininde çeşitli seviyelerinin olduğunun farkında değiliz. bir kere 50 bilgisayarın internete çıktığı bir ağda 652 serisi bir modeli veya başka herhangi bir ADSL modemi kullanmak modem kapasitesini zorlamak anlamına gelir. airties,zyxel,robotics hiç farketmez.
    Çünkü bu modemlerde tıpkı PC ler gibidir içlerinde ram,işlemci ve işletim sistemleri var, nasılki bir bilgisayarda 40 tane dosya açarsınız bilgisayar yavaşlar yada kitlenir modemlerinde bunun gibi session(oturum) kapasiteleri vardır. örneğin bir cihaz 1000 session açabiliyorsa bir kullanıcı internette gezerken ortalama 20-30-50 session açar buda demektirki bu cihaz max 20 kişi için verimli çalışır...........mesele ortada uzatmaya gerek yok.

birkere olan olmuş şimdi sana yardım edelim biraz.

senin için çözüm yolu ağındaki virüsleri tesbit edip temizleyeceksin ve interneti çok kullanan kişilere bant genişliği yönetimi uygulkayacaksın, modemi sürekli açık bırakmayıp bakımını iyi yapacaksın.

diğer sorularuna gelince

1.
    virüsler modemine erişemezler bu konuda rahat ol.
    2. Modeminin internet ayarlarını yaptıktan sonra modeme ftp den bağlanıp (başlat-->çalıştır-->cmd enter---> ftp 192.168.1.1) şu komutları yaz.

ftp>get c:\reset.rom -d (artık modemin kendini resetlediğinde internet ayarları yapılmış doyayı reset dosyası olarak yükleyecek, geri dönüşü için hyperterminal gerekli ona göre.)

3. WAN to LAN.......WAN to WAN kapalı olsun. içerden dışarıya da (LAN to WAN) msn gibi chat programlarının portlarını kapatabilirsin.

4.Modemin firewall ıyla ilgili dökümanlar zyxel in türkiyedeki sitesinde olması lazım.

arkadaşlar lütfen sorular kısa olsun, cevaplamak için fazla zamanım olmuyor

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

Alıntı kuvarsit tarafından iletildi. Mesajı göster
    servisi aradım az önce..sorunu anlattın sorun şu arkadaşlar..web de gezerken bir anda bağlantınız kopuyor.bağlantı kopuyor ama msn yada online oyunlar çalışmaya devam ediyor download edebiliyorsunuz sadece sayfalarda dolaşamıyorsunuz.
    cmd
    telnet 192.168.1.1
    burda modemin şifresini yazmanız gerekiyor
    ip nat hashT wanif0
    enter dediğinizde karşınıza modemde açılan portlar çıkıyor 2 bilgisayarda 10 tane port açılmış burda virus var diyo servis..
    bunu engelliyebilmenin bir yolu varmı..kafayı yicem yaa 2,5 yıldır kullandığım modem hiç böle bişi yaşamadım ben..

aynı komutla şimdi tekrar baktı

kuvarsit kardeş bu komutla gördüğün modemin NAT ve PAT tablosudur. bu tabloda localdeki bilgisayarların dışarıya çıkarken kullandığı port ve IP leri görebilirsin. burada senin modemi baz alırsak max 1024 satır girdi listelenebilir. yani orada 10 veya 30 kezde olsa aynı IP yi görebilirsin bu normaldir şayet bir veya birkaç IP o tabloyu şişiriyorsa o zaman virüsten şüphelen aksi takdirde sorun yok herşey normaldir.

problemine gelince, zannedersem senin oynadığın oyun modemdeki tüm session ları kullanıyor msn yi zaten açtığın için o sahiplendiği oturumu korumaya devam ediyor ancak oyun geriye kalanları sömürüyor.

çözüm şu,

fabrika ayarlarında her kullanıcıya 1024 ün yarısı kadar oturum açma hakkı tanınmıştır yani cihazın yarı kapasitesini isterse tek bir IP de kullanabilir. o halde sen bu sayıyı düşürürsen problemin ortadan kalkacak.

sırasıyla şu komutları yaz

>ip arp flush ..........arp tablosu silinecek
    >ip nat reset wanif0........nat tablosu silinecek
    >ip nat session 100 ........her kullanıcıya 100 oturum izni

Valla seni bilmem ama ben modemimden memnunum modemle herşey yapabiliyorum, herşeyin mutlaka bir çözümü bulunuyor, kullanmak bilmek problemlerle karşılaşmış olmak lazım.

kolay gelsin.

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

şimdi birşeyle uğraşırken aklıma geldi, Ayrıca loglarıda kapa (log settings ten en alttaki seçeneklerin tiklerini kaldır) cihaz log tutmasın bu sayede performansta birazdaha artış sağlamış olursun.

New Member
    Katılım tarihi
    09.05.2007

[/B]fabrika ayarlarında her kullanıcıya 1024 ün yarısı kadar oturum açma hakkı tanınmıştır yani cihazın yarı kapasitesini isterse tek bir IP de kullanabilir. o halde sen bu sayıyı düşürürsen problemin ortadan kalkacak.

Valla seni bilmem ama ben modemimden memnunum modemle herşey yapabiliyorum, herşeyin mutlaka bir çözümü bulunuyor, kullanmak bilmek problemlerle karşılaşmış olmak lazım.

kolay gelsin.
    dediğini aynen uyguladım artık servisin verdiği komutu yazınca nat lar gelmiyo bir süre böle kulllanayım..tşkler ederim.

New Member
    Katılım tarihi
    09.05.2007

[/B]fabrika ayarlarında her kullanıcıya 1024 ün yarısı kadar oturum açma hakkı tanınmıştır yani cihazın yarı kapasitesini isterse tek bir IP de kullanabilir. o halde sen bu sayıyı düşürürsen problemin ortadan kalkacak.

kolay gelsin.
    dediğini aynen uyguladım artık servisin verdiği komutu yazınca nat lar gelmiyo bir süre böle kulllanayım..tşkler ederim.logs olayındada benim modemde hiç biri seçili değil..

New Member
    Katılım tarihi
    19.05.2007
    Nereden
    ist

ABBASS paylaşımın için teşekkürler. Yüksek bilginle anlaşılır cevaplar veriyorsun.

Model : 661HW-61

1. WLAN ve LAN terminaller birbirlerini görmüyorlar.
    3-4 adet kablolu 3-4 adette kablosuz terminalim (el terminali) var. Bunların hepsi sorunsuz şekilde modemi (router) görüyorlar ve birer IP adresi alıyorlar. Fakat kablosuz terminaller sadece kablosuzları, kablolu terminaller de sadece kablolu terminalleri pingleyebiliyor. Not : Hard reset atınca bu sorun bazen olmuyor sonra gene başlayabilior.

2. VPN ayarları.
    VPN yapmak için gerkli dökümanları ayrıntılı olarak okudum. VPN ayarlarını girip apply dediğimde kilitleniyor. Çok uzun süre beklememe rağmen ilerleme yok. Sonra da modemi kpatıp açsam bile bütün network göçmş oluyor. Terminaller modemi (router) göremiyorlar.

Not: Modemim 4 adet kablolu porta sahip bunun için ben ayrıca bir adet switch taktım burdan dağıttım. Daha önce airties modem kullanmaktaydım herhangi bir sorunum yoktu.

Teşekkürler

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

VPN ayarlarını yaptıktan sonra modeme ulaşamıyorum.

Alıntı sidiyez tarafından iletildi. Mesajı göster
    ABBASS paylaşımın için teşekkürler. Yüksek bilginle anlaşılır cevaplar veriyorsun.

Model : 661HW-61

1. WLAN ve LAN terminaller birbirlerini görmüyorlar.
    3-4 adet kablolu 3-4 adette kablosuz terminalim (el terminali)
    öncelikle iltifatınız için teşekkür ederim

WLAN ile LAN ın birbiriyle haberleşme özelliği fabrika ayarlarında kapalıdır. Aktif etmek için

modeme telnetten bağlan (telnet 192.168.1.1)
    menu 1 deki bridge özelliğini aktif et
    bridge = yes (klavyedeki space tuşuyla değiştiriliyor)
    bundan sonra kablolu ve kablosuz ağlar birbirleriyle haberleşebileceklerdir.

2. VPN ayarları.
    VPN yapmak için gerkli dökümanları ayrıntılı olarak okudum. VPN ayarlarını girip apply dediğimde kilitleniyor. Çok uzun süre beklememe rağmen ilerleme yok.
    Muhtemelen IP yapılandırmasında bir problem oluyor, VPN menüsünde local ve romete network tanımlamaları yaparken subnet maskelerine dikkat et. remote network olarak tanımladığın IP bloğunu local networkten kapsatıyor olabilirsin.

yani

modeminin IP ve subnet maskı
    10.0.0.1
    255.0.0.0 ise

VPN menüsünde

10.0.0.0
    255.255.255.0 şeklinde yazmamalısın buradaki subnet mask ta 255.0.0.0 olmalı,

modem 192.168.0.1 ise subnet mask heriki tarafta da 255.255.0.0 olmalı.

kısacası modeminin subnet maskesi ile VPN menüsündeki subnet maskesini birbirinden farklı yazmış olabilirsin.

bunun dışında eğer birden çok VPN tanımlaması yapıyorsan tanımladığın kurallar kendi kendilerini kapsıyor olabilir.

NAT kısmında bütün portları tekbir IP ye yönlendirmiş olabilirsin(default server). bu yönlendirmeyi iptal et.

son olarak WAN kısmında IP alias aktif se onu devre dışı bırak.

şuan için aklıma gelenler bunlar.

kolay gelsin

New Member
    Katılım tarihi
    20.05.2007

Re: VPN ayarlarını yaptıktan sonra modeme ulaşamıyorum.

selam abbas kardeş işyerimde ve evimde zyxel 662 model modemim var ikisi arasında vpn kurdum arkadaşımında zyxel 662model modemi var yapmak istediğimiz arkadaşımın modemine vpn kurarak benim evimdeki modem üzerinden giderek şirketteki modemle bağlantı kurup şirket ağına girmek nasıl yapa biliriz

+ Cevap Yaz
Sayfa 5, toplam 48
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 ... SonSon

LinkBacks (?)