+ Cevap Yaz
Sayfa 7, toplam 48
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17 ... SonSon
Results 91 to 105 of 716

ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Bu sayfada İnternet kategorisindeki ADSL forumunda ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri başlıklı konu tartışılıyor; birde benm 661HW-61 de DSL ışığı sonuyor yanıyor.anca modemin IP adresine girip biseler yapınca duzelior falan.Sonra bir MultiPlayer oyuna giriorum ...

New Member shadeR Avatar
    Katılım tarihi
    07.08.2007
    Nereden
    Coruscant

Ynt: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

birde benm 661HW-61 de DSL ışığı sonuyor yanıyor.anca modemin IP adresine girip biseler yapınca duzelior falan.Sonra bir MultiPlayer oyuna giriorum yine sonuyor oyundan atıyor falan Bu konularda bilgim yok. abbas@ kardesim yardım et nolur

Senior Member abbass@ Avatar
    Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

shade kardeşim modem tarafında bir problemin yok. türk telekomu arayıp 5 dakika arayla dsl ışığım yanıp sönüyor de, bizle ilgisi yok diyebilirler sen ısrarcı ol ve problemini üstüne basa basa anlat.

kolay gelsin.

New Member
    Katılım tarihi
    09.08.2007
    Nereden
    ist

bana gerçekten yarım edecek biri varsa msn adresim beyaz_yunus_18@hotmail.com ok

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

problemini belirtirsen sana buradan herkesin faydalanabileceği bir şekilde yardımcı olmaya çalışayım.

New Member
    Katılım tarihi
    15.08.2007
    Nereden
    kocaeli

abbass@

Google' dan zyxel 661HW serisi port nasıl açılır arattığımda bu burayı ve inanın ZyXEL modemlerin hakkında en doyurucu açıklamayıda burada gördüm.Şimdi benim sorunuma gelince önceki modemim Zoom X5 modeli modemin yine link ışığı gitti (bu 3.kez oldu)daha önce aldığım ama kullanmadığım ZyXEL modemi mi kullanmaya başladım.Ben Emule programı kullanan birisi olarak daha önce Zoom modemimde örneğin 4662 ve 4672 nolu portları açtığımda hiç bir sorun yaşamadan *yüksek ID almıştım.Ançak ZyXEL modemi taktığımda PC deki ayarlarım aynı dokunmayarak aynı portları NAT menüsünden SUA edit girerek 1. Start port 4662 and port 4662 pc.deki ip'im olan 192.168.1.xx 2.ci olarakta start 4672 and 4672 pc'min ip olan 192.168.1.xx yazıp kaydederek çıkıyorum ançak bir türlü belirttiğim portları açamadım zannediyorum halen emuledeki *Yüksek ID olayına geçemedim düşük ID bağlantısını kullanmaktayım.PC ve kullandığım Emule programında hiç bir değişiklik yapmadım.Firewall bölümüne hiç girmedim sizden ricam bu konuda yardımcı olabilseniz çok memnun kalacağım.Bağlantım 2048 tek pc olarak kullanıyorum wireless ise seçeneklerden enable deki tırnak imlecini kaldırdım kullanmak istemiyorum bu yeterlimi? Saygılarımla

New Member
    Katılım tarihi
    15.08.2007
    Nereden
    kocaeli

Alıntı flametrap tarafından iletildi. Mesajı göster
    abbass@

Google' dan zyxel 661HW serisi port nasıl açılır arattığımda bu burayı ve inanın ZyXEL modemlerin hakkında en doyurucu açıklamayıda burada gördüm.Şimdi benim sorunuma gelince önceki modemim Zoom X5 modeli modemin yine link ışığı gitti (bu 3.kez oldu)daha önce aldığım ama kullanmadığım ZyXEL modemi mi kullanmaya başladım.Ben Emule programı kullanan birisi olarak daha önce Zoom modemimde örneğin 4662 ve 4672 nolu portları açtığımda hiç bir sorun yaşamadan *yüksek ID almıştım.Ançak ZyXEL modemi taktığımda PC deki ayarlarım aynı dokunmayarak aynı portları NAT menüsünden SUA edit girerek 1. Start port 4662 and port 4662 pc.deki ip'im olan 192.168.1.xx 2.ci olarakta start 4672 and 4672 pc'min ip olan 192.168.1.xx yazıp kaydederek çıkıyorum ançak bir türlü belirttiğim portları açamadım zannediyorum halen emuledeki *Yüksek ID olayına geçemedim düşük ID bağlantısını kullanmaktayım.PC ve kullandığım Emule programında hiç bir değişiklik yapmadım.Firewall bölümüne hiç girmedim sizden ricam bu konuda yardımcı olabilseniz çok memnun kalacağım.Bağlantım 2048 tek pc olarak kullanıyorum wireless ise seçeneklerden enable deki tırnak imlecini kaldırdım kullanmak istemiyorum bu yeterlimi? Saygılarımla
    Firewall ayarlarındaki enable yi kaldırdığımda sorun çözüldü Emuledeki eşşeğin gözünü açtık sonunda yinede burada modemim hakkında çok şeyler öğrenebildim teşekkür ederim.Saygılarımla..

New Member
    Katılım tarihi
    05.09.2007
    Nereden
    ÇORUM

slm akoctr. Bende kendi çalıştığım okulumda aynı sorunla karşılaşıyorum. wireless ağını laptopum görüyor ama "yalnızca yerel" uyarısıyla bağlantı kuramıyorum. fakat xp kullanan arkadaşlarım rahatlıkla bağlantı kurabiliyorlar. Herhangi bir çözüm yolu bulabildiysen bana da iletirsen sevinirim. (beslenmeciler@gmail.com) Ayrıca abbass@ ilgin ve alakan için sanada teşekkür ederim.

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

zyxel modem emule port açma(yönlendirme)ve firewall kuralı oluşturma

zyxel modemlerde emule portunu açmak ve yüksek ID ile bağlantı yapmak için ekranlarda gösterdiğim ayarları yapmanız gerekir.

1. Emuleyi kurduğunuzda windows güvenlik duvarı uyarı verir bunu kabul edin ve güvenlik duvarını denetim masasından devredışı bırakın.

2. modeme web arayüzünden bağlanıp Firewall menüsüne gelin ve Rule Summary yi tıklayın.

3.WAN to LAN seçeneğini işaretleyip insert butonuna basın.

4. Açılan sayfada Edit Customized service e tıklayın.

5. Yeni menüde bağlantı portlarını tanımlayacağız. portlarımız(4662-4672) arasındaki TCP UDP portları, 1 nolu kurala tıklıyoruz. Birde yüksek ID için iki porta daha ihtiyacımız var, emuleyi çalıştırıp seçenekler kısmından bağlantılara tıklayın ve oradaki bağlantı port numaralarını bir kenara not edin.

6. bağlantı portları için alttaki ekrandan bir isim tanımlayıp range ı seçip port aralığını giriyoruz. emulenin içinden baktığınız portlar için single seçili olup iki kutucuğada aynı port numarasını yazacağız.

7. yukardaki tanımlamaları yapıp uyguladığımızda modem bir önceki menüye geçeçek buradan back butonuna basarak tekrar en baştaki firewall kuralımızın içine düşeceğiz. ve burada tanımladığımız portları yıldızla işaretlenmiiş olarak göreceğiz. son olarak kendi tanımladığımız portları seçip Add butonuyla sağ tarafa atıyoruz ve buradaki Any leri siliyoruz. böylece firewall da yapacağımız ayarlar tamamlanmış oluyor.

8.sıra port yönlendirmesi yapmakta. bunun için modemin ana menüsünden Nat a giriyor ve buradanda SUA Only nin karşısındaki Edit Detail i tıklıyoruz. ,

9.son olarak açılan ekranı resimdeki gibi dolduruyoruz. (burada portlarımızı start port ve and port kısımlarına yazıyoruz, ip address yazan kısma bilgisayarımızın ip sini yazıyoruz.) Apply dediğimizde ayarlar bitmiş oluyor.

kolay gelsin.
    En son CeM tarafından düzenlendi: 09-11-2007 saat 00:27 Sebep: Link eklendi

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

zyxel emule port acma firewall kural olusturma emule yuksek ID

nedendir bilmiyorum ama yukardaki mesaj yarım kaldı tamamınıda eklemiyor foruma, galiba mesajda problem oluyor, mesajın tamamını rapide text dosyası olarak ekledim oradan indirip ayarlarınızı yapabilirsiniz.

RapidShare: 1-Click Webhosting

zyxel modemlerde emule portunu açmak ve yüksek ID ile bağlantı yapmak için ekranlarda gösterdiğim ayarları yapmanız gerekiyor. eğer modeminizin firewallunu kapatacaksanız ilk 7 adımı incelemenize gerek yok sadece 8 ve 9 u yapmanız yeterli.

CeM
    CeM şu an çevrim içi
    Sensei CeM Avatar
    Katılım tarihi
    08.09.2000

Ynt: zyxel emule port acma firewall kural olusturma emule yuksek ID

Arada bende soru yönelteyim.Uzunca bir süreden beri etlisini sütlüsünü pek karıştırmadan kullandığım 662hw-d1 den oldukça memnun olduğum için 2 gün önce evime 661hw-d1 aldım.

Ama bundan önce kullandığım USR 9106 da sorun yaşamadan açtığım 20.000 li ve 40.000 portların hepsinde 661hw-d1 apply dediğim zaman internal error vermekte?Tam seriyi deneyemedim açıkcası ama, 4.000 li portlarda sorun yokken 10.000 li portların üstüne çıktığım zaman nat port forward hep error vermekte.

Arada kaçırdığım bir şeymi var acaba?
    Do, or do not. There is no try

Power Member Driver Avatar
    Katılım tarihi
    10.04.2004
    Nereden
    İzmir

Ynt: zyxel emule port acma firewall kural olusturma emule yuksek ID

Çok güzel ve faydalı. Eline emeğine sağlık.

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

zyxel internal error

Alıntı CeM tarafından iletildi. Mesajı göster
    Arada bende soru yönelteyim.Uzunca bir süreden beri etlisini sütlüsünü pek karıştırmadan kullandığım 662hw-d1 den oldukça memnun olduğum için 2 gün önce evime 661hw-d1 aldım.

Ama bundan önce kullandığım USR 9106 da sorun yaşamadan açtığım 20.000 li ve 40.000 portların hepsinde 661hw-d1 apply dediğim zaman internal error vermekte?Tam seriyi deneyemedim açıkcası ama, 4.000 li portlarda sorun yokken 10.000 li portların üstüne çıktığım zaman nat port forward hep error vermekte.

Arada kaçırdığım bir şeymi var acaba?
    cem kardeş mesajı düzelttiğin için teşekkür ederim. 9 uncu maddenin linkini eklemeyi unutmuşum linki buraya ekledim bunuda o esajın sonuna eklersen mesaj tamamlanmış olur.
    http://www.imagehack.eu/tr/uploads/3ca2085b03.jpg

port yönlendirmede "internal error" hatası ile hiç karşılaşmadım. D serisi bir modelde firewall kural oluşturmada böyle bir hata veriyordu onuda cihazın son firmware ini yükleyerek giderdim. istersen ftp://ftp.zyxel.com/P-661HW-D1/firmw...0(AHQ.3)C0.zip firmwareini yükleyerek birdaha dene. birde aynı portları ikinci kez yönlendirmediğinden emin ol. eğer sorun devam ederse dış ip ni ve modem şifresini bana mail at ben uzaktan modeme bağlanıp problemi incelerim.

CeM
    CeM şu an çevrim içi
    Sensei CeM Avatar
    Katılım tarihi
    08.09.2000

Ynt: zyxel internal error

Bu gün burada yer alan 340ATM1D0 firmware ile update ettim.Göründüğü kadarı ile rastgele denemelerim içinde bazı portlarda sorun tekrarlansada büyük ölçüde çözüldü, şimdilik bu hali ile kullanabilecek gibiyim.Tek sorunum yukardaki update in Türkçe olması.

Sizin verdiğiniz update linkindeki firmware in versionu AGZ diye görünmekte.Benim default gelen ve update ettiklerimse ATM di.Sizin firmware farklı bir region olabilirmi?Update sorun yaratabilirmi?Problem yok derseniz onuda denemek isterim..

ps:verdiğiniz linkide mesajınıza ekledim.Buradaki mesajlarınızda kullanacağınız resimleri galeriye upload edip oradan ink verebilirsiniz

Katılım tarihi
    31.10.2006
    Nereden
    Londra

Ynt: zyxel internal error

Alıntı CeM tarafından iletildi. Mesajı göster
    Bu gün burada yer alan 340ATM1D0 firmware ile update ettim.Göründüğü kadarı ile rastgele denemelerim içinde bazı portlarda sorun tekrarlansada büyük ölçüde çözüldü, şimdilik bu hali ile kullanabilecek gibiyim.Tek sorunum yukardaki update in Türkçe olması.

Sizin verdiğiniz update linkindeki firmware in versionu AGZ diye görünmekte.Benim default gelen ve update ettiklerimse ATM di.Sizin firmware farklı bir region olabilirmi?Update sorun yaratabilirmi?Problem yok derseniz onuda denemek isterim..

ps:verdiğiniz linkide mesajınıza ekledim.Buradaki mesajlarınızda kullanacağınız resimleri galeriye upload edip oradan ink verebilirsiniz
    türkçe firmware de WDS dediğimiz Access Pointlerle kablosuz haberleşebilme özelliği var. wireless kısmında WDS menüsü olarak eklenmiş. Bu ne işe yarar dersen kısaca örnekleyeyim.

bulunduğun ortamda uç noktalara yeterince sinyal gitmiyorsa sinyalin kesildfiği noktaya bir adet Access Point (zyxel in ev kullanıcıları için G-570s modeli var.) koyup bu AP nin mac adresini modemin WDS menüsüne modemin mac ini AP nin menüsüne girip cihazları birbiriyle haberleştirebilir ve kablosuz ağını genişletebilirsin.

eğer tekrar ingilizce firmware i yüklemek istersen rapidshare linkini aşağıya verdim.

RapidShare: 1-Click Webhosting

bunu yükleyerek tekrar ingilizceye çevirebilirsin modemi, ama WDS özelliği gider.

kolay gelsin

New Member
    Katılım tarihi
    23.09.2007

Cevap: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

zyxel 660hw modeme reset atmak için modem açık komundayken resetleme tuşuna 5-10 saniye kadar basılı tuttum modem resetlenmedi ve resetleme tusunu bırakıp, modemi kapattık. Daha sonra açıldıgında modem kendini resetledi. sarı pwr ışıgı yandı ve sonrasında kendi kendine tüm ışıklarını yakarak resetleme işlemini gerçekleştirdi. Bu açıldıktan sonraki evrede resetleme tudunu hiç kullanmadık. Tam oldu derken, modem kendi kendine sanki biri sürekli resetliyormuş gibi bir pozisyonda kendini resetlemeye başladı. Bu olay periyodik olarak devam ediyor. Modemi açıp kapattmamız durumu hiç degiştirmiyor. İlk açıldıgı sırada bilgisayar ip adresini almaya başlaıyor ve hemen ardında bilgisayar daha ipyi almaya fırsat vermeden cihaz kendi kendine reseti atıyor. Problem nedir nasıl düzeltebilirz. Bu arada o arkadaki siyah resetleme tuşunun bozulabilecegini düşündük takılı kalabilecegini düşündük ancak resetleme tuşu saglam . ????????

+ Cevap Yaz
Sayfa 7, toplam 48
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17 ... SonSon

LinkBacks (?)