Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > İnternet > ADSL »

ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Bu sayfada İnternet bölümü içerisindeki ADSL forumu altında ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "modemim P-660RU-T1 v2 yazılımınıı güncellerken sayfa açıldı ve warning dedi ve modemle bağlantı kesildi ve şimdi bağlantı kurulmuyor modeme bir ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack (1) Konu araçları |  
Eski 30-06-08, 18:11   #401 (permalink)
fatih_2_0
New Member

Katılım tarihi: 30.06.08
Ynt: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri:güncelleme hatası

modemim P-660RU-T1 v2 yazılımınıı güncellerken sayfa açıldı ve warning dedi ve modemle bağlantı kesildi ve şimdi bağlantı kurulmuyor modeme bir türlü ulaşamıyorum (güç düğmesini açtığımda usb ,ethernet lambası yanık kalıyor pwr/sys lambası başta yanıyor ve sonra yanıp sönüyor ve tamaıyla sönüyor sonra dsl lambası hiç yanmıyor) resetledim ama sonuç yine aynı yardımın/yardımlarınız için şididen teşekkür sorunun inşallah çözümü vardır ayrıca bilgisayarda virüs olduğunu sanmıyorum başka modem takdım bağlantı yapıyor.modem açıkken reset düğmesine basılı tutuğumda hiç birşey yapmıyor ışıklar hep aynı kalıyor
fatih_2_0 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 22:54   #402 (permalink)
Fatih38
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.07.08
Nereden: ANTALYA
Ynt: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Sevgili abbass@
öncelikle burada sabırla ve inatla bizlere yardımcı olma çabandan dolayı çok teşekkürler ederim. Sayende bir sürü şey öğrendim. Diğer yardımlarını esirgemeyen arkadaşlarada ayrıca teşekkürler ederim.

Bende ZyXEL Prestige P661HW-61 var. ilk aldığımda çok memnun kaldım.Kurulumu kolay gayette hızlı bir modemim var diye çok seviniyordumki (ikibuçuk yıldır kullanıyorum) ne olduysa 3 5 aydır baglanmada sorun yaşıyorum.Masa üstü bilgisayarımdan ethernetten bağlanması için (sürekli Dns almaya çalışıyor) 15 20 dakika beklerken eşim laptopundan sorunsuz bağlanıyor.Modemi resetledim. Firmware güncelledim ki ana siteden indirdim 2005 tarihli. Aynı ethernet kablosu ile diger modemim(ASUS router) le sorunsuz bağlanıyorum (100 Mbps). Zyxel bağlanmayı becerdiğinde hızı 10 Mbps görünüyor ki çoğunluklada bağlanamadan yığılıp kalıyor.

Burda 13. sayfada hakanr6 arkadaşın sorunu (ethernetten bağladığım pclere illa ethernet kartının gelişmiş ayarlarındaki duplex ve speed ayarını 10 mbit yapınca bağlantı sağlanıyo oteki turlu link ışıgı sabitlenmıyor modemin firmwareını guncelledım ama sorun devam ediyor destek hattından bi sonuc cıkmadı .) aynen bende yaşıyorum.Aynı ethernetten başka modemle 100 Mbps bağlanabiliyorum. Eskiden Zyxel de 100 Mbps ile bağlanıyordu. Arkadasın dediği ayarı yapınca baglanma kısa sürede gerçekleşiyor ama downloadlar hız dökülüyor.Bu şekilde bağlanmayı başardığımda DSL/PPP ışığı satı renkte(niyeki?).

Resetleme ve Firmware güncellemesi sonrası Web arayüzünden---> Wireless LAN---> Wireless e girdiğimde key1 key2 ... şifreleri ni görebiliyordum şimdi o keyler bölümü yok onu nasıl elde edebiliyorduk?
Yardımların için şimdiden tekrar teşekkürler ederim.

Bu arada http://212.156.9.86/ ve www.zyxel.com.tr açılmıyorlar.Bu sayfalarda çözüm için dökümanlar var demişşiniz. merak ettim acaba bana çözüm olabilirlermiki. Sizlerin de modemi çok ısınıyor mu?

En son Fatih38 tarafından düzenlendi: 01-07-08 saat 23:09
Fatih38 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-08, 22:46   #403 (permalink)
printscreensysr
Member

printscreensysr Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.05
Nereden: istanbul

Alıntı:
google tarafından iletildi. Mesajı göster
Uzunca bir zamandır yazı yazmamıştım ama sanırım yazma zamanı geldi. Zyxel 662 hw-d1 modemim zamansız zamansız ağ bağlantısı koptu diyerek beni çileden çıkartıyor. Sonra yeniden bağlanıyor vs... Zyxel neden böyle bir ürün çıkarmış anlamış değilim hala. Aklım ermiyor. Isınmadan mı yapıyor bilmiyorum ama yapıyor işte he neden yapıyor ise. Yakında zıvanadan çıkarak beni bu alet. Aslında birazda tecrübe edinmiş olduk bu sayede ama pahalı bir tecrübe oldu . Bundan sonra zyxel alırmıyım pek bilmiyorum açıkçası ? Şans işte bir alt modelinde ( 661 ) hiç bir sorun çıkmazken bir üst modelinin ( 662 ) insanı çileden çıkaracak duruma getirmesi hoş bi durum değil.

google hocam benim de uzun zamandır sesim sedam çıkmıyor. abbas hocama da ayıp olacak ama senin dediklerinin tıpkısının aynısını ben diyorum. çözümü de buldum, modemi ebedi istirahate intikal ettirdim. yar ne de olsa, ellere veremezdim.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-07-08, 13:47   #404 (permalink)
google
Rookie Member

Katılım tarihi: 26.02.06

Alıntı:
printscreensysr tarafından iletildi. Mesajı göster
google hocam benim de uzun zamandır sesim sedam çıkmıyor. abbas hocama da ayıp olacak ama senin dediklerinin tıpkısının aynısını ben diyorum. çözümü de buldum, modemi ebedi istirahate intikal ettirdim. yar ne de olsa, ellere veremezdim.
Haklısın hocam ne yapalım kaderimiz buymuş demekki bende öle yapıyorum bu saatten sonra.
google çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-07-08, 15:14   #405 (permalink)
lowyear25
New Member

Katılım tarihi: 07.07.08
Question Ynt: ZyXEL Modemler ve Problem çözümleri

Arkadaşlar Prestige 662HW-61 modem kullanıyorum,bulunduğum ilçede telekom fiberoptik kablolarını gecenlerde döşedi,önceden modem ınternete bağlandığında DSL/ACT lambası yeşilden turuncuya dönerdi ve ben bu sayade pc başında olmasam bile internete bağlı olduğumu anlardım; o piberoptik kablolar döşendikten sonra modem internete bağlansa bile DSL/ACT lambası yeşil yanmaya devam ediyor,acaba o turuncu lamba mı bozuldu yoksa hattın fiberoptik kablo döşenmesinden mi kaynaklandı bu farklılık? ZYXEL in sitesinde güncel yazılımı (ZyNOS F/W Version: V3.40(SW.6) | 01/04/2006) da yükledim lamba halen yeşil yanıyor,bağlandığı turuncu ya dönmüyor
Şunuda merak ediyorum arkadaşlar; bu modemin virüs korumasını aktif etmek istiyorum ama key anahtarı girmek gerekiyor galiba, modemi 2. el olarak aldım, kutusu olmadığı için antivirüs proğ. şifresini bilmiyorum, nasıl aktivite edebilirim antivirüs korumasını..
İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, herkese sorunsuz bağlantılar..
lowyear25 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-08, 21:23   #406 (permalink)
EterSide
New Member

Katılım tarihi: 30.07.08

Sayın Abbas bey cafemde P-660RU-T1 v2 modemi kullanıyorum ve bi oyun sunucum var. Modemde gerekli port yönlendirmelerimi yaptım. Oyun sunucusuna dışarıdan giriş yapılabiliyor fakat kendi ağım içersindeki terminal makinalar giremiyor. Web sunucusuda aynı şekilde dışarıdan girildiğinde web sayfam açılıyor fakat ağdan ip yi yazınca modemin admin paneli açılıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkürler..
EterSide çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-08-08, 16:10   #407 (permalink)
serak2002
New Member

Katılım tarihi: 06.08.08

böyle bir site yapanları tebrik etmek istiyorum. arkadaşlar biz P-600 serisi modem kullanıyoruz. web sitemiz var ve kendi bünyemizde yeralan bir bilgisayardan yayın yapıyoruz. geçenlerde modemi resetlemek zorunda kaldım. şimdi internet sayfamız açılmıyor. Apache kurulu makinada daha önce çalışan web sayfası şimdi çalışmaz oldu. yardım ederseniz sevinirim
serak2002 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-08-08, 17:34   #408 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: LOST
Blog Mesajları: 3
Resimler: 28

millet zaten gereken yardimi bu platformdan aliyo.burasi yardim ve paylasim icin var.orda verilmeyen,verilemeyen destek kisa ve net bi sekilde burdan alinabiliyo.bu yuzden bence forumda gereksiz yere post yazmayin.yardim edeceginiz bi konu yada sorununuz varsa buyrun,

d8a6610
Alıntı:
samyazah tarafından iletildi. Mesajı göster
"hepimiz dbaggio'yuz"
dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-08-08, 22:32   #409 (permalink)
yahoumba
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.07.07

Arkadaşlar ben zyxel p-660RU kullanıcısıyım...Benim sorunum daha ilginç....
öncelikle çoğu internet sayfasına girebiliyorum ancak google olsun gmail olsun yahoomail olsun bunalrın ilk sayfasına girebiliyorum:

Örnek:
www.google.com a giriyorum arama yaptırıyorum...Sonuç sayfasını yüklemeye çalışıyor gelimiyor aynı şey gmail dede geçerli......

Ara not:Bu arada online opyun oynayabiliyorum ve dosya çekimi yapabiliyorum(DNS işin içine girmediğinden heralde)

Bütün bu 20 sn reset pwr numaralarını yaptım...ayrıyeten web konsolu çok ama çok yavaş çalışıyor şifre girdikjten sonra status yani main page e 1 dk da nerdeyse anca bağlanıyorum....bazen takılıyor bile...Bu arada ilgiçtirki bendeki firmware 3.4 ün yanında yazan tarih şu an zyxel.com.tr de gorulen updateden daha ileri bir update...Birde Bu işlemleri
tekrarlamam çok uzun zaman çünkü şapşap web konsolu nçok yavaş çalışıyor...Bu problem son 3 gündür peşimde....Auto dns atamsı işaretli...
kemik dnsler olan 4.2.2.1 leride denedim....Kaspesky nod 32 spywaredoctor hepsi ile tgarama yapıldı...SORUN Nedir yardım edin arkadaşlar....çok teşekkürler.....
yahoumba çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-08-08, 23:55   #410 (permalink)
yahoumba
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.07.07

Alıntı:
yahoumba tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaşlar ben zyxel p-660RU kullanıcısıyım...Benim sorunum daha ilginç....
öncelikle çoğu internet sayfasına girebiliyorum ancak google olsun gmail olsun yahoomail olsun bunalrın ilk sayfasına girebiliyorum:

Örnek:
www.google.com a giriyorum arama yaptırıyorum...Sonuç sayfasını yüklemeye çalışıyor gelimiyor aynı şey gmail dede geçerli......

Ara not:Bu arada online opyun oynayabiliyorum ve dosya çekimi yapabiliyorum(DNS işin içine girmediğinden heralde)

Bütün bu 20 sn reset pwr numaralarını yaptım...ayrıyeten web konsolu çok ama çok yavaş çalışıyor şifre girdikjten sonra status yani main page e 1 dk da nerdeyse anca bağlanıyorum....bazen takılıyor bile...Bu arada ilgiçtirki bendeki firmware 3.4 ün yanında yazan tarih şu an zyxel.com.tr de gorulen updateden daha ileri bir update...Birde Bu işlemleri
tekrarlamam çok uzun zaman çünkü şapşap web konsolu nçok yavaş çalışıyor...Bu problem son 3 gündür peşimde....Auto dns atamsı işaretli...
kemik dnsler olan 4.2.2.1 leride denedim....Kaspesky nod 32 spywaredoctor hepsi ile tgarama yapıldı...SORUN Nedir yardım edin arkadaşlar....çok teşekkürler.....

Biraz önce sorunu kaspersky ile çözdüm teşekkürler....
yahoumba çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-08-08, 02:00   #411 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Katılım tarihi: 31.10.06
Nereden: Rize
Resimler: 1
zyxel modem ftp firmware upgrade yazılım yükleme

Alıntı:
mesentr78 tarafından iletildi. Mesajı göster
Belirttiğiniz yazılımı yüklemeye çalıştım ama web arayüzünden olmuyor.sayfa görüntülenemiyor demekte.galiba eski tarihli yazılıma dönemiyoruz.başka bir yolu varmı acaba....
bide ftp ve konsol yoluyla yüklenebilir ama, konsol için teknik servise yollaman gerekir, ftp upgrade i sende yapabilirsin,

önce başlat-->çalıştıra gir cmd ile ms-dos komut satırına gel

ftp 192.168.1.1 yazıp modeme bağlan kullanıcı adı boş geç ve şifreni yaz.

sonra firmwari C nin altına at ve ftp satırında şu komutları yaz.

ftp>bin
ftp>ha
ftp>put C:\ut5.bin ras

bunları yaptıktan sonra iki dakika bekle, modem bi müddet sonra kapanıp açılacak ve yazılım yüklenmiş olacak

kolay gelsin
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-08-08, 02:03   #412 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Alıntı:
D-HAN tarafından iletildi. Mesajı göster
ZyXEL 660RU-T1 modemim var.Modemin şifresini değiştirdim ve unuttum
Reset tuşuna kaç saniye basılı tutarsam fabrika ayarlarına döner?
reset düğmesine power ışığı sönüp yanıncaya kadar basılı tutman yeterlidir.
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-08-08, 02:04   #413 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Alıntı:
sertacr88 tarafından iletildi. Mesajı göster
benim sorunlarada bir el atıcakmısn @abbass

kusura bakma sertaç kardeş, bi türlü fırsat bulupta buradan sorulara yanıtlayamadım, biraz geç cevap verdim ama umarım problemin çözülmüştür
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-08-08, 02:09   #414 (permalink)
abbass@
Senior Member

abbass@ Avatar

Ynt: Merhaba,

Alıntı:
Fatal Error tarafından iletildi. Mesajı göster
Öncelikle böyle bilgilendirici bir başlık açtığı için Abbas kardeşe ve bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Elimde P-660HW-T1 v2 modem mevcut.

Daha önce bu başlık altında anlatıldığı üzere, ilgili ayar sayfalarında bazı portları açtım.

Eklenti 595

Ardından, güvenlik duvarı > uyarlanmış servisler kısmından aynı portları açtım.

Eklenti 596

(UYARLANMIŞ SERVİSLER KISMINA EMULE PORTLARINI EKLEMEDİM)

Ardından ilgili programları çalıştırıp ping.eu sitesine girdim.
Aşağıda da görüldüğü gibi eMule'un portları (uyarlanmış servisler kısmında olmamasına rağmen) açık görünüyor ve high id alıyorum:

Eklenti 597

Ne var ki, Gamespy Arcade arayüzüyle oynanan Rise of Nations oyununu çalıştırıp, oyunun multiplayer kısmına girdiğimde, gerekli portların kapalı olduğu görülüyor:

Eklenti 598

Dolayısıyla multiplayer sorunları yaşıyorum.

1 - Aynı ayarlamaları yapmama rağmen neden eMule portları açık oluyor da, Gamespy portları kapalı görünüyor? Acaba birşeyleri eksik mi yapıyorum?

2 - Bilgisayarımdaki bütün portları açmanın yolu nedir? (Belki bu sayede bahsettiğim sorundan kurtulabilirim.)

3 - Bunlardan bağımsız olarak yapabileceğim herhangi birşey var mıdır?

Bu arada yüklü firewall yazılımı yok. Windows güvenlik duvarında da her iki programa izin verilmiş durumda.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Başarılar...
ilginç bir sorun, herşeyi doğru yapmışsın ama port kapalı gözüküyor, valla geriye bi ihtimal kaldı oda şu, galiba port tarama işlemini farklı zamanlarda yaptın, ilk yaptığında o anki IP adresi senin modemdeydi ve portlar açıktı, ikinci denemende araya zaman girdi ve o IP farklı bir kullanıcıya gitti dolayısıyla port kapalı göründü

yada sitede sorun olabilir, alternatif olarak modeminin yazılımını güncelle.
abbass@ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-08-08, 02:15