Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > İnternet > Genel(internet) »

bağlantı kopması

Bu sayfada İnternet bölümü içerisindeki Genel(internet) forumu altında bağlantı kopması başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "yaklaşık 2 ayakadar internetimde hiç bir problem yoktu fakat iki ay önce internetimi 2 komşumla paylaşıyorum. paylaşımla birlikte hız düşmesini ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 05-04-08, 23:17   #1 (permalink)
ceceli
Silver Member

ceceli Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.05.06
Nereden: kilis
Blog Mesajları: 3
Resimler: 9
bağlantı kopması

yaklaşık 2 ayakadar internetimde hiç bir problem yoktu fakat iki ay önce internetimi 2 komşumla paylaşıyorum. paylaşımla birlikte hız düşmesini normal karşılıyorum fakat neden se bir anda bağlantı kopuyor msn ucuyor. modemin DSL ledi net yanıyor fakat bu kopma esnasında DATA ledi hiç yanıp sönmüyor ağ baglantılarımdan agı onar diyorum biraz bekledikten sonra gei geliyor. yada IP nosunu elle veriyorum düzeliyor fakat 5+10 dakka sonra tekrar gidiyor bukez Ip adresini OTO algılayı seciyorum öyle düzeliyor. normalde bişey yok neden böyle belli belirsiz kesinti oluyor

modem ınca adsl 4 portlu
internet 1024 sınırsız
IP DHCP tarafından atanan
Eski 06-04-08, 00:16   #2 (permalink)
pouytre
Rookie Member

Katılım tarihi: 16.01.08
Ynt: bağlantı kopması

paylaştığın arkadaşların modemi resetliyor olabilirler yazılımla falan. aklıma gelen bu.
pouytre çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-04-08, 00:49   #3 (permalink)
Uzekena
Rookie Member

Katılım tarihi: 21.03.06

bence ; modeme reset atın yazılımını kaldırın tekrar kurun.
Uzekena çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-04-08, 05:11   #4 (permalink)
tugbaykartal
Rookie Member

Katılım tarihi: 30.12.07

Dağıttığın bilgisayarlardan kaynaklanıyor. Virüs dahil bir çok sorun olabilir. IP çakışması bile olabilir. Virüs demişken, wuamgrd isimli virüs, bütün networkun internetini kesebiliyor. O bilgisayarlarda wuamgrd ı arat. Görev yöneticisinde işlemlerin altında görebilirsin çalışıp çalışmadığını. Ona göre regeditden temizleyebilirsin. Tam yolunu hatırlamıyorum regeditteki. Aynı zamanda başlat>çalıştır>msconfig>başlatmadan da kaldır. Benim bildiğim bu var; virüs olarak. Belki başka virüslerde vardır network bozan. En azından dene derim.
tugbaykartal çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-04-08, 19:11   #5 (permalink)
ceceli
Silver Member

ceceli Avatar

Bilgisayarım

tşkelr arkadaşlar söylediklerinizi yapacağım. az önce yine aynı şey oldu internet gitti modemin içerisine girip lan ayarlarını yeniden yaptım elle IP verdim şimdilik bi sorun yok. paylaşımdaki kullanıcılar pek pc den anlamıyorlar belki virüs olabilr.
ceceli çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-08, 18:35   #6 (permalink)
ahmiha
New Member

Katılım tarihi: 27.10.05

virüs olabilir
ahmiha çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-08, 20:16   #7 (permalink)
ceceli
Silver Member

ceceli Avatar

Bilgisayarım

cözüm diğer internet bağlantısı verdiğim pc formatlanmış sahibide ip ayarlarını oto algılayı seçmiş bende oto algıla sectiğim için cakışma oluyordu bende ona elle ip verdim sorun çözüldü herkese tşkler
ceceli çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 01:43   #8 (permalink)
henqez
New Member

Katılım tarihi: 30.08.08
Nereden: Ankara

yaaa dayı benım yapmadıgım sey kalmadı ya:S son 1 haftadır dogru duzgun bısey yapamıyorum. msn gırom bı ark.la konusuom kopuo:S cıldıracam ya:S lutfennn yaardımmm !
acilll
henqez çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-09-08, 03:55   #9 (permalink)
tenivam
New Member

Katılım tarihi: 22.09.08
Nereden: İSTANBUL

İNTERNET KİLİTLENMESİ

Net cafe işletiyorum. 30 adet makina, tek hat, 4 çıkışlı Thomson SpeedTouch 546 v6 ve 2 adet swich kulanılmaktadır. Benim 2 sorunum var .

1- Modem sık sık kendiliğinden reset atıyor.
2- Modemin butun ışıkları yanıyor ,internet var ama sayfalar açılmıyor İnternet kilitleniyor. Ama ilginç olan internet bu kilitli haldeyken yani hiçbir sayfa veya msn açılmazken, internet kilitlenmeden önce msn veya sohbet kanlarındaki pc ler sorunsuz devam edebiliyorlar. Ama bu pc lerde de yeni sayfa veya msn açılmıyor. Modeme reset atıldığında düzeliyor ama bir süre sonra tekrar aynısı oluyor.

Daha önce alcatel 510 modemi kullanıyordum. Onda da aynı sorun vardı. Değiştirip 546 v 6 yı aldım aynı sorun devam edince garantiye gitti birkaç saat test etiler sorun çıkmadı onlarda. 1 hup 1 swich kullanıyordum Telekom hup değiştirip swich kulan ondandır dediler onuda değiştirdim değişen bişey yok. Splitter var ve net hattından telefon kullanılmıyor.

Not: Bu sorunlar genelde akşamları ve hafta sonları oluyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
tenivam çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
bağlantı

Konu araçları

bağlantı kopması ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
ADSL bağlantı kopması... hazdor ADSL 27 22-11-08 13:21
internet kopması zikoo ADSL 2 16-09-08 13:52
Bağlantı Kopması NEDEN? UsualSuspect Network 7 08-09-07 17:07
Adsl kopması hemde Zamanlı FAUST ADSL 3 19-10-05 20:36
icq ve msn'de bağlantı kopması... hilmicavli Genel(internet) 2 19-09-05 14:21

Aranızda sır kalmasın!