+ Cevap Yaz
Results 1 to 7 of 7

Dinamik IP

Bu sayfada İnternet kategorisindeki Genel(internet) forumunda Dinamik IP başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar ADSL olayını dün kullanmaya başladım dünden beri deniyorum biraz evel IP min dinamikliğini test etmek için modemi ve bilgisayarı ...

V.I.Member tonythetonguc Avatar
    Katılım tarihi
    27.06.2004
    Nereden
    Ankara

Dinamik IP

Arkadaşlar ADSL olayını dün kullanmaya başladım dünden beri deniyorum biraz evel IP min dinamikliğini test etmek için modemi ve bilgisayarı kapatıp açtım. Açıldığında IP adresim değişmişti anlaşılan IP im dinamik. Dinamik IP konusunda 1-2 ufak sorum var. Ben modemi hiç kapamıyorum, kısa sürelerde bilgisayarları kapasamda açık kalıyor. Bu durumda modemi kapatmazsam IP adresim hiç değişmiyormu. Yoksa modem açık olsa bile belli aralıklarla (en azından bağlantı aktif kullanılmadığı zamanlarda) TT IP adresimizi değiştiryormu? Bide modemin stabilitesini denemek içi AutoReconnect i kapattım benden habersiz hattan düşerse bağlanmasın tekrar diye bu durumda IP adresi değişirsede bağlanmaz değilmi?
    AMD AthlonXP 2500+ / TT Volcano 12 cooler @ min. rpm / MSI K7N2 Delta-L (NForce2 U400) / 256MB Kingston + 512MB Twinmos = 768MB PC3200 DDR / 40GB Maxtor 7200rpm / MSI RX9550 TD128 250\400@470\700 / Philips 1640P Double Layer 16X DVD-Writer / MSI 16X DVD-ROM / Aopen 300W PSU / 17" Philips 107E2 / CNet ADSL Ethernet Router / SB Live!

Power Member heskin35 Avatar
    Katılım tarihi
    10.06.2004
    Nereden
    Balıkesir/İzmir
    Evt dostum modemini resetlemedikten sonra ip adrsin değişmez. Auto'yu kapattıysanda düştüüğün zaman tekrar bağlanmaz. Gerçi adsl'de ne kadar problemli gibi olsada pek kopma olayına şahit olmadım. Anca elektrik falan giderse işin olur.

Katılım tarihi
    27.06.2004
    Nereden
    Ankara
    Cevap için teşekkürler... yani modemi 10 gün kapatmazsamda (durağan halde kalsa bile) IP adresim değişmiyor. Merak ettiğim buydu acaba TT uzun süreli durağan halde kalınca bağlantıyı refresh yapıp IP yi değiştiriyormu diye merak etmiştim. Dün gece bilgisayarı kapattım modemi açık bıraktım sabah bil.i açtığımda sanki IP adresim bi önceki gün hatırladığıma göre değişmişti ama demekki yanlış kalmış aklımda çünkü hattan düşüpte tekrar bağlanıp IP değiştirmediğine göre ben yanlış hatırladım. Yalnış hatırlıyorum heralde demeden önce bu telekom hıyarları durağan halde onlineken kafasına göre IP mimi değiştiriyolar acaba dedim. Bunu merak etmemin sebebi arada bi makinayı server olarak açık bırakmam gerekebilir bu açıdan önemli bnm için.
    Birde "Gerçi adsl'de ne kadar problemli gibi olsada pek kopma olayına şahit olmadım. Anca elektrik falan giderse işin olur." demişsinde burayı anlayamadım? İşin olur dediğin elektrik kesintisi yüzünden modem kapanıp açılacağı için IP değişir mi demek istedin yoksa elektrik giderse makinada ve modemde UPS olsa dahi hattın kopar mı demek istedin?
    Tekrar teşekkürler.

Moderator diablo Avatar
    Katılım tarihi
    11.01.2002
    Nereden
    Japonya
    aslında değişebilir ... yani normal koşullarda değişmemesi lazım ... ama türk telekom mudahele ediyor ve dışardan değiştiriyor IP ni ... eskiden çok daha sık oluyordu artık seyrekleşti ... sen netteyken bağlantın gidiyor ve tekrar geldiğinde IP in değişmiş oluyor... bu olayla ben çok fazla karşılaştım ...

Katılım tarihi
    27.06.2004
    Nereden
    Ankara
    Anlıyorum çok teşekkür ederim ama ozaman Auto reconnect kapalıyken bağlantı gidince tekrar bağlanma olmaması lazım öyle değilmi? Ayrıca bağlantı açıkken ve aktifken yani D/L yaparken bunu yaparlarsa explorer ile indirdiğin şey cuppa çöpe olmazmı ya?

Moderator diablo Avatar
    Katılım tarihi
    11.01.2002
    Nereden
    Japonya
    evet malesef böyle oluyordu ... tüm download lar kesiliyordu ... hele p2p programı filan kullaıyorsanız hepten mahvediyordu durumu...

Katılım tarihi
    27.06.2004
    Nereden
    Ankara
    Sağolasın. "ozaman Auto reconnect kapalıyken bağlantı gidince tekrar bağlanma olmaması lazım öyle değilmi?" Yani bu tür bir IP değişikliği durumunda A.R. kapalı olsada kendi bağlanabiliyormu? Ben şimdi dün gece ben mi IP yi yanlış hatırlıyorum yoksa gece değiştimi durumunu çıkarmaya çalışıyorum Eğer değiştiyse bu server işi yatar yada statik IP almam gerekecek 1-2 defa kullanıcağım içinde sırf buyüzden static IP almıyım diyorum. Zaten A.R. i şimdilik kapalı olarak kullanmamda 2 amacım var, hem modemi ve hattı test etmek, hemde bu IP olayını kontrolde tutmak...

+ Cevap Yaz

Reklam

Reklam 2
Reklam 3