Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > İnternet > Genel(internet) »

Messenger virüsüne karşı antivirüs programı

Bu sayfada İnternet bölümü içerisindeki Genel(internet) forumu altında Messenger virüsüne karşı antivirüs programı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Maille geldi paylaşayım istedim. Messenger virüsüne karşı antivirüs programı ANKARA (İHA) - Dünyada ilk kez Messenger (MSN) virüsüne karşı antivirüs ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 15-03-05, 13:24   #1 (permalink)
problem
Power Member

problem Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.03.05
Nereden: Bursa

Maille geldi paylaşayım istedim.

ANKARA (İHA) - Dünyada ilk kez Messenger (MSN) virüsüne karşı antivirüs programını bir Türk genci geliştirdi. 30 yaşındaki Kayserili Ersin Keciş, 7 Mart Pazartesi tüm dünyada hızla yayılan ve bilgisayar kullanıcılarını çaresiz bırakan MSN (sohbet programı) virüsünü yok eden antivirüs programına doğacak kızının adını verdi. 'Fatmanur' MSN antivirüs programı bir gün içerisinde Türkiye'de ve dünyada virüs saldırısına uğrayan MSN kullanıcılarının umut ışığı oldu.

Ankara'da bir mağazada bilgisayar uzmanı olarak görev yapan Ersin Keciş, 7 Mart Pazartesi günü yayılmaya başlayan virüs saldırılarından işyerinin zarar görmemesi
için 3 saatlik bir çalışma sonrası antivirüs yazılımı geliştirdiğini belirterek buluşundan sonra edata kahraman ilan edildi.

7 Mart'ta haber ajanslarının MSN virüsünün varlığını rapor etmeye başladıktan sonra işe koyulduğunu anlatan Türk mucit, "O gün bizim şirketimize de benzeri virüs saldırıları geldi. Amerika'yı yeniden keşfetmemek için virüsle ilgili antivirüs araştırması yaptım. Bulamayınca gelen virüsü alıp inceledim. Daha sonra bir kaç saat içerisinde antivirüs programı geliştirdim" dedi. MSN virüsünün bulaştığı bilgisayarda ağır tahribatlara yol açtığını ifade eden Keciş, şunları söyledi:
"Bize sürekli gelen ataklardan gelen virüsten numune alıp inceledim. Araştırmalarım sonucunda antivirüs programını yaptım. Virüs ayın belirli günlerinde atak yapıyor. En büyük tehlikesi diski komple yok ediyor ve bilgisayardaki tüm bilgileri siliyor olması. Bu büyük tehlikeye karşı tedbir almamız gerekiyordu. 7 Mart günü yaptığım programdan iki gün sonra 9 Mart günü yazılım firmalarından virüsle ilgili güncelleme bilgiler geldi. Çok doğru ve yararlı bir iş yaptığımı düşünüyorum."

12 yıldır bilgisayarlarla yakından ilgilendiğini belirten Keciş, geliştirdiği antivirüs programının MSN virüsünü tarayıp diskte bulunan kopyalarını bile tamamen yok ettiğini, diski virüssüz hale getirdiğini kaydetti. Keciş, arkadaşlarının önerisi üzerine geliştirdiği programa şu günlerde doğması beklenen 'Fatmanur' olan kızının ismini verdiğini belirterek, "Annemin adından dolayı kızıma, kızımın adından dolayı da antivirüs programına bu ismi verdim" şeklinde konuştu.
Keciş, MSN antivirüs programı için çalıştığı şirketin kendisine ödül verip vermediği sorusuna ise "İşimizi başarıyla yaptığımızı bilmek bizim için en büyük ödüldür" dedi.

MSN ANTİVİRÜS PROGRAMI NASIL ÇALIŞIYOR?

Ersin Keciş'in dünyada ilk kez geliştirdiği MSN antivirüs programı açıldığında kullanıcıya kısa bir bilgi veriliyor. Program, diskteki Registry (yönetici programı) kayıtlarını tarayıp virüsle ilgili kayıt olup olmadığına bakıyor. Program bu taramadan sonra bulduğu virüs kayıtlarını silip temizliyor ve virüsün kopyalarını bile yok ediyor. Antivirüs programı daha sonra kullanıcıya kaç virüs ve kopya imha ettiğini rapor ediyor. Keciş'in geliştirdiği antivirüs programına şu sitelerden ulaşılabiliyor: ( www.begendik.com.tr/MSNclean.exe ), ( www.begendik.com.tr/MSNclean.zip ), ( www.begendik.com.tr/MSNclean.rar )

MSN VİRÜSÜ NASIL BULAŞIYOR?
MSN kullanıcılarını hedefleyen virüs, bulaştığı sistemde tüm MSN kontaklarına kendisini yaymaya yönelik mesajlar gönderiyor. Messenger listesindeki kişilerden gelen transfer aslında dosya değil, bir internet linki. Çoğunlukla gelen link ve dosyalar "pif" ve "scr" uzantılı oluyor. Yeni virüs tanım dosyalarında 'Serflog.A', 'Kelvir.B', 'Fatso.A' gibi isimlerle tespit ediliyor. Bilgisayarlara hangi yolla bulaştığı henüz bilinmeyen virüs MSN kullanıcıları arasında hızla yayılıyor. Kullanıcının MSN sohbet programına dahil diğer kişiler tarafından gönderiliyormuş gibi gelen bu dosyaları kesinlikle kabul etmemesi ve bilgisayarına kaydetmemesi gerekiyor
problem çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-03-05, 14:14   #2 (permalink)
PHRoZeN
Power Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.09.04
Nereden: bilgisayarın karşısında yaşıoz
Resimler: 6
bende sabah tv de serettim....healal olsun adama tebrikler...böle adamlara ihtiyaç var !!!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-03-05, 14:20   #3 (permalink)
EzerchE
Moderator

EzerchE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.02
Kanada'da msn virus ü bulaşmış arkadaşıma bu programı gönderdim programın temizle ya da kontrol et tuşuna basınca programın çıktığını söyledi. başka bir virüsten dolayı da olabilir ama bir türlü programı o pc de çalıştıramadık. gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum, biz denemelerde başarısız olduk. umarım işe yarıyordur.
EzerchE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-03-05, 16:21   #4 (permalink)
problem
Power Member

problem Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.03.05
Alıntı:
EzerchE tarafından iletildi.
Kanada'da msn virus ü bulaşmış arkadaşıma bu programı gönderdim programın temizle ya da kontrol et tuşuna basınca programın çıktığını söyledi. başka bir virüsten dolayı da olabilir ama bir türlü programı o pc de çalıştıramadık. gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum, biz denemelerde başarısız olduk. umarım işe yarıyordur.

programı çalıştırmadan önce çıkan pencerede iletişim için mail adresi var. ersin.kecis@begendik.com.tr sorunu ona yazarsan belki faydası olur. problem programla ilgiliyse geliştirmesine yardımcı olmuş oluruz.
problem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-03-05, 16:27   #5 (permalink)
vizjerei_z
V.I.Member

vizjerei_z Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: istanbul
sağol bu bilgiyi paylaştığın için.
P4 2.26 - MSİ 7060-90 Mainboard - 256 MB Saphire 9600 XT - 512 MB DDR 400 Kingston - Creative Live Value - 40 GB + 80 GB Seagate Baracuda - Zoom 5510 ADSL Modem - 19" Vestel Monitor - Casecomm Psu - Jazz 4+1 -
vizjerei_z çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-03-05, 16:53   #6 (permalink)
magic_ocean
hARDWAREMANIAC

magic_ocean Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.10.04
Nereden: İstaNbul'un HerYErinde
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
Alıntı:
temizle yada kontrol et o ıyı bır ıs ıste
Eski 16-03-05, 00:46   #7 (permalink)
evanescence
Silver Member

Katılım tarihi: 26.02.05
Nereden: İSTANBUL
Alıntı:

arkadaşlar selam

ben programı yükledim ve çalıştırdım, program çalıştı ama hiç bir şey bulamadı.
herhalde işini yapıyordur, yani çalışıyordur...

-------
"evanescence & cranberries"
evanescence çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-05, 03:07   #8 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator

BLACKandWHITE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 18
bende temiz çıktım, oh
BLACKandWHITE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-05, 12:22   #9 (permalink)
EzerchE
Moderator

EzerchE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.02
ben de temiz çıktım da zaten problem yoktu bende. önemli olan viruslü alette programdan atması. genel bölümünde aynı konuyla ilgili yazıda virus'ün güvenlik programlarını devre dışı bıraktığı yazıyordu.
EzerchE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-03-05, 00:10   #10 (permalink)
Nachdenklich
V.I.Member

Nachdenklich Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.02.05
Nereden: Karsiyaka
ya arkdaslar ben saflık yapıp kabul ettim msnden ama tam inerken alanımadı dedi Almamıstır deme .Programla arattim bulmadı .BU programın bahriz etkileri nelerdir acaba bu konu hakkında bilgisi olan varmi
Nachdenklich çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-11-08, 16:15   #11 (permalink)
sezai gökçe
New Member

Katılım tarihi: 30.12.07
Nereden: mersin
Ynt: Messenger virüsüne karşı antivirüs programı

selam arkadaşlar bende msn kullandım. biara virüs bulaştı! bu sorunuda bilgisayardaki virüs purogramı ile hallettim...
sezai gökçe çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-11-08, 17:46   #12 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2

Oha horta bak... 2005 be ?
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-11-08, 18:43   #13 (permalink)
qokhan58
Power Member

qokhan58 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.11.05
Nereden: ıstanbul

ehehehe boyle insanlarda varrrr
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Messenger virüsüne karşı antivirüs programı ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Anında mesajlaşma (windows messenger) yazılımlarının riskleri !!! TeknO Güvenlik 92 23-11-06 18:56

Aranızda sır kalmasın!