hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Aradaki farki soyleyin.

Bu sayfada Mobil İletişim/Cep Telefonları bölümü içerisindeki Genel(Cep) forumu altında Aradaki farki soyleyin. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Smartphone ile pda arasindaki farki...." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > Mobil İletişim/Cep Telefonları > Genel(Cep)

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 10-07-08, 23:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

dbaggio Avatar

Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: LOST
Blog Mesajları: 1
Resimler: 25
Aradaki farki soyleyin.

Smartphone ile pda arasindaki farki.

d8a6610
Alıntı:
samyazah tarafından iletildi. Mesajı göster
"hepimiz dbaggio'yuz"
dbaggio çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-07-08, 23:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
peculiar
V.I.Member
Bilgisayarım

peculiar Avatar

Katılım tarihi: 08.10.04
Resimler: 2
Ynt: Aradaki farki soyleyin.

genelde şu şekilde söylüyorlar.
smartphone telefonun yanında bilgisayar özellikleri olan cihaz,pda ise tam tersi küçük bir bilgisayara gsm özelliği eklenmiş cihaz gibi düşünülebilir.fiziksel olarak pda'lar daha büyük ve dokunmatik ekrana sahipler.ayrıca işletim sisteminin çalıştırdığı dosya uzantıları da farklı oluyor.şimdilik aklıma gelenler bunlar
peculiar çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-07-08, 23:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
kalpazan
V.I.Member
Bilgisayarım

kalpazan Avatar

Katılım tarihi: 08.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2
Resimler: 9

Smartphone : Cep telefonundan ötesi... Cep telefonunun sağladığı klasik özelliklere, bilgisayar dünyasının bir ürünü olan PDA’lerin özelliklerinin de eklenmesiyle tasarlanan gelişmiş mobil iletişim cihazlarıdır.

PDA : Kişisel Dijital Asistan. Avuçiçi bilgisayar. Küçük, kompact bir yapıda, dokunmaya hassas bir ekrana sahip, klavyesiz bir sistemdir.

PDA nedir?
Personel Digital Assistant (Kişisel Sayısal Yardımcı)
Avuç içi bilgisayar dediğimiz makinelerin tümüne verilen genel addır.
İlk pda ler çoğumuzun yakından tanıdığı data banklar idi Apple firmasının 1993 yılında piyasaya çıkardığı
Messagepad adlı ürün ve aynı yıllarda Casio firmasının 1 Mb bellekli Cassiopea adlı data bankı ile Pda kavramı hayatımıza girmeye başladı.
Ancak esas patlama 1996 yılında Palm firmasının piyasaya sürdüğü Palmpilot adlı ürün ile gerçekleşti
Palm in bu ilk ürünü kullandığı PalmOS işletim sistemiyle PDA kavramına bir yazılım standardı getirdi.
Kısa sürede takip eden ürünler ile pda ler çılgınlık halinde dünyaya yayıldı.
Bugün pda dediğimizde çok çeşitli marka donanım ve işletim sistemi bulunmaktadır.
Gelişen multimedia ve internet ihtiyaçları bu çeşitliliğin sürekli artmasını sağlamaktadır

bunları buldum
Eski 11-07-08, 22:39 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

dbaggio Avatar

Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: LOST
Blog Mesajları: 1
Resimler: 25

vay arastirmaya bak zahmet verdik sagolun arkadaslar.cok makbule gecti. ana ilk defa makbule ismini bi cumlede kurdum
dbaggio çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-07-08, 16:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
serdarski
Cool Member

serdarski Avatar

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: Istanbul

Alıntı:
kalpazan tarafından iletildi. Mesajı göster
PDA nedir?
Personel Digital Assistant (Kişisel Sayısal Yardımcı)
Avuç içi bilgisayar dediğimiz makinelerin tümüne verilen genel addır.
İlk pda ler çoğumuzun yakından tanıdığı data banklar idi Apple firmasının 1993 yılında piyasaya çıkardığı
Messagepad adlı ürün ve aynı yıllarda Casio firmasının 1 Mb bellekli Cassiopea adlı data bankı ile Pda kavramı hayatımıza girmeye başladı.
Ancak esas patlama 1996 yılında Palm firmasının piyasaya sürdüğü Palmpilot adlı ürün ile gerçekleşti
Palm in bu ilk ürünü kullandığı PalmOS işletim sistemiyle PDA kavramına bir yazılım standardı getirdi.
Kısa sürede takip eden ürünler ile pda ler çılgınlık halinde dünyaya yayıldı.
Bugün pda dediğimizde çok çeşitli marka donanım ve işletim sistemi bulunmaktadır.
Gelişen multimedia ve internet ihtiyaçları bu çeşitliliğin sürekli artmasını sağlamaktadır

bunları buldum
O zamanki PDA'lar bana gereksiz geliyordu. Çünkü cep telefonu özellikleri yoktu ve bilgisayarlar bugünkü kadar yaygın değildi.
serdarski çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-07-08, 17:51 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
kalpazan
V.I.Member
Bilgisayarım

kalpazan Avatar

Katılım tarihi: 08.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2
Resimler: 9

Alıntı:
dbaggio tarafından iletildi. Mesajı göster
vay arastirmaya bak zahmet verdik sagolun arkadaslar.cok makbule gecti. ana ilk defa makbule ismini bi cumlede kurdum
ne demek efendim...her zaman ...

makbule güzel isim dimi
kalpazan çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

Aradaki farki soyleyin. ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Sapphire VGA HD2600XT 256 MB 128Bit GDDR4 16X kullanıcıları bi fikrinizi soyleyin lütfen xreiss Ekran Kartları 8 05-05-08 00:53
Aradaki boyut farkı nedir? selomcak Genel(OS) 4 03-01-08 20:50
amd MP farki ? DragoNFeueR İşlemciler 13 20-08-04 23:10
Bana acilen güzel bir P4 board soyleyin Wampir Anakart 35 16-08-04 19:15

Saat ayarı GMT +3. Saat : 21:29.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999