hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Cep Telefonunuzu WebCam Olarak Kullanma ( Resimli Anlatım)

Bu sayfada Mobil İletişim/Cep Telefonları bölümü içerisindeki Genel(Cep) forumu altında Cep Telefonunuzu WebCam Olarak Kullanma ( Resimli Anlatım) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Kameralı telefonunuz varsa bu yazıda anlattıklarımızı okuyarak telefonunuzu kablosuz webcam olarak kullanabilirsiniz. Bilmeniz gereken her şey, bu yazıda. Evinizdeki ya ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > Mobil İletişim/Cep Telefonları > Genel(Cep)

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 24-03-06, 13:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
Z@gor
Power Member
Bilgisayarım

Z@gor Avatar

Katılım tarihi: 23.09.04
Nereden: TurkLAND
Resimler: 1
Cep Telefonunuzu WebCam Olarak Kullanma ( Resimli Anlatım)

Kameralı telefonunuz varsa bu yazıda anlattıklarımızı okuyarak telefonunuzu kablosuz webcam olarak kullanabilirsiniz. Bilmeniz gereken her şey, bu yazıda.
Evinizdeki ya da işyerinizdeki bilgisayarda bir webcam’iniz yoksa ya da dizüstü bilgisayarınızla beraber internet kullanırken o anda bir webcam’e ihtiyaç duyduğunuzda telefonunuz sizin yardımınıza koşacak. Bunun için gerekli olanlar; kameralı cep telefonu (Symbian işletim sistemli), Mobiola Web Camera yazılımı ve aşağıdaki adımlar
email adresinizi yazarak linkteki trial versiyonu indirin
Download

Kurulum
Yukarıdaki linkten faydalanarak indirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı dosyayı açarak Mobiola Webcam Setup dosyasını çalıştırınız. Not : zip şifresi shiftdelete.net

"Next" butonuna basarak ileriyi tıklayalım.

Sözleşmeyi kabul ediyorsak "I accept License Agreement" seçeneğini geçerek "Next" diyelim.

Burada ise "Browse" seçeneğini tıklayarak dosyayı yükleyeceğimiz yeri değiştirebiliriz. Değiştirmek istemiyorsak "Next" diyerek geçebiliriz.

Başlat/Programlar sekmesindeki dosya ismini değiştirmek istiyorsanız bir metin giriniz istemiyorsanız tam gaz "Next" tuşuyla devam edelim.

Masa üstünde kısayol istemiyorsanız "Create a destkop icon" seçeneğine tıklayın

Install" diyerek kurmaya başlaya biliriz Kurulum bittikten sonra program size "Port" sorarsa Bluetooth portunuz kaçsa onu seçmeniz gerekmektedir.

Benim Bluetooth çıkış portum 7 olduğundan dolayı 7 numaralı portu seçiyorum. Portunuzu öğrenmek için Bluetooth programını çalıştırarak "My services" seçeneğinden "Properties" seçeneğini tıklayarak göre bilirsiniz.
"Başlat/Programlar/Mobiola Web Camera"ya girerek Mobiolawebcams60_v1_.sis dosyasını telefononuza göndererek kuralım.
Sonrasında ise MSN Messenger’ı açarak. Araçlar / Ses ve Görüntü Kurulumu seçecegini seçin.

Ses ve Görüntü Ayarları bölümünde 3. adımda ise kameramızı Mobiola Web Camera Caputre Olarak belirleyip "Son"’u tıklıyoruz.

Telefonumuza kurduğumuz webcam programını açarak "Seçenekler" menüsünden "Connect" diyoruz. Bulunan cihazlar arasında PC’yi seçiyoruz ve programımız kullanıma hazır hale geliyor.

Şekilde gördüğünüz gibi her şey çalışıyor. Kameranız 2 Megapiksel ise renk çözünürlüğü daha iyi olur herhalde

(Alıntıdır)
Eski 24-03-06, 14:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
EsPeRaNZa
Moderator
Bilgisayarım

EsPeRaNZa Avatar

Katılım tarihi: 28.05.05
Nereden: İzmit/Kocaeli
Blog Mesajları: 1
Paylaşım için sagol fakat bunu kullanabilmek için Bluetooth USB'ye sahip olmak gerekiyor sanırım!
Eski 24-03-06, 21:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
Z@gor
Power Member
Bilgisayarım

Z@gor Avatar

Katılım tarihi: 23.09.04
Nereden: TurkLAND
Resimler: 1
Alıntı:
EsPeRaNZa tarafından iletildi.
Paylaşım için sagol fakat bunu kullanabilmek için Bluetooth USB'ye sahip olmak gerekiyor sanırım!
Evet aynen öyle
Z@gor çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-03-06, 21:52 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
static
Power Member
Bilgisayarım

static Avatar

Katılım tarihi: 04.09.03
Nereden: avcılar
symbian da şart
static çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-03-06, 23:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
EsPeRaNZa
Moderator
Bilgisayarım

EsPeRaNZa Avatar

Alıntı:
static tarafından iletildi.
symbian da şart
Ehh yani artık bi zahmet olsun symbian
EsPeRaNZa çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-03-06, 18:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
static
Power Member
Bilgisayarım

static Avatar

Katılım tarihi: 04.09.03
Nereden: avcılar
Alıntı:
EsPeRaNZa tarafından iletildi.
Ehh yani artık bi zahmet olsun symbian
öyle diyosun da samsung hala symbian koyamadı tel lere.yeni yeni geliyor. tek gayeleri fotoğraf çeksin, bilmemkaç megapiksel olsun. bu megap konusunda resmen * yarışına girdiler.
static çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-03-06, 22:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
EsPeRaNZa
Moderator
Bilgisayarım

EsPeRaNZa Avatar

boşwer sen onlar yesinler birbirini! symbian ve 1 mp kamera bizim işimizi fazlasıyla gorur!
EsPeRaNZa çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-03-06, 13:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator
Bilgisayarım

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Katılım tarihi: 31.01.04
Nereden: Ankara - İstanbul
ellerine sağlık çok yararlı bir kaynak olmuş
Eski 26-03-06, 16:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7
ya bu programın java versiyonu çıkarsa arkadaşlar..bi zahmet..k700 i olunca elde...

İnternete Attığım İmza
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-10-06, 16:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
berfinkara
New Member

Katılım tarihi: 31.10.06
Nereden: antalya
acele cevap

slm dostum ya bu program lg p7200 tel için olurmu ya ben bıktım bu telden ne olur kımse almazsın yalvarıyorum bu hataya duşmeyın sen dern haber beklıyorum barı bu işe yarasın ne olur bana bır haber yaz bırdaha lg ıle işim olursa ne olayım
berfinkara çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-11-06, 13:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
clad
Rookie Member

Katılım tarihi: 19.08.04
Nereden: İstanbul
..

samsung d820 de symbian var mıdır acaba
clad çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-11-06, 18:28 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
ceceli
Silver Member
Bilgisayarım

ceceli Avatar

Katılım tarihi: 03.05.06
Nereden: kilis
Resimler: 9
DENEYELİM BAKALIM

cok iyi bişey olacağa benziyor 6630 da 1.23 megapiksel (Görüntü boyutu 1280 x 960 piksel) nasıl olur acaba
Eski 27-11-06, 18:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
§£ðŶا£æ
Banned user
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 22.11.06
Nereden: Firinda izgara tavuk, rus salatasi, yaprak sarmasi, kestaneli pilav, sarap kesmezse raki, bol antep fistikli cerez ve tv...
emeğine sağlık usta harika bir bilgi paylaştıgın için teşekkürler.
§£ðŶا£æ çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-11-06, 18:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
sL@ughter
Rookie Member

Katılım tarihi: 20.03.05
Nereden: Türkiye
Alıntı:
ceceli tarafından iletildi. Mesajı göster
cok iyi bişey olacağa benziyor 6630 da 1.23 megapiksel (Görüntü boyutu 1280 x 960 piksel) nasıl olur acaba
Webcam görüntüsünü bilmiyorum ama ışıklı mekanda çekmesini bildiğin zaman 6630 la harikalar yaratıyorsun.
Eski 27-11-06, 20:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
ceceli
Silver Member
Bilgisayarım

ceceli Avatar

Katılım tarihi: 03.05.06
Nereden: kilis
Resimler: 9
bence görüntü kalitesi cok iyi

Alıntı:
sL@ughter tarafından iletildi. Mesajı göster
Webcam görüntüsünü bilmiyorum ama ışıklı mekanda çekmesini bildiğin zaman 6630 la harikalar yaratıyorsun.

isteklerimi karşılıyor
ceceli çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-11-06, 08:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
cumper
Member
Bilgisayarım

cumper Avatar

Katılım tarihi: 11.09.04
Nereden: İSTANBUL
symbian diyorum başka birşey demiyorum artı çamurdan olsun NOKIA olsun. Paylaşım için teşekkürler çok ii oldu bu.
Bide buna benzer bir pro. nun free olanı yokmu ?

En son cumper tarafından düzenlendi: 28-11-06 saat 09:23.
cumper çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-11-06, 11:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
karizmatic
Cool Member
Bilgisayarım

karizmatic Avatar

Katılım tarihi: 14.12.05
Nereden: istanbul
Resimler: 2
Alıntı:
clad tarafından iletildi. Mesajı göster
samsung d820 de symbian var mıdır acaba
Ne yazıkki yok Nokia diyorum ben de diğer arkadaşlarım gibi başka da bir şey demiyorum.Kullanımı basit, her problemi rahatlıkla her yerde çözülebilen ,parçaları ve aksesuarlarını her yerde bulabileceğiniz,forumlarda (Özellikle hARDWAREMANIA da)en çok problemi çözülen ve her türlü istek ve şikayetlerinizi dile getirip çözüm bulabildiğiniz bir marka
karizmatic çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-11-06, 15:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
volkan-uluc
Rookie Member

volkan-uluc Avatar

Katılım tarihi: 27.11.06
Nereden: nazilli
volkan'dan

hoca vallahi sağol iş yoğuunluğundan dowland la uğraşamamıştım. sağol. 6630 için iyi olacak. kendine iyi bak. yeni katıldım buraya yardımcı olman dilekleriyle. uçar...
volkan-uluc çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-12-06, 09:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
esinti
New Member
Bilgisayarım

esinti Avatar

Katılım tarihi: 18.12.06
Nereden: ANKARA
Re: Cep Telefonunuzu WebCam Olarak Kullanma ( Resimli Anlatım)

waLLa eLLeriNe sağLık kardeşim çok güseLl bi şi ama Ben bi türLü yaPamadım her Şey hazır biLgisaYara yükLedim teLefoNa yükLedim

connect dioRum teLefondan buLamıo benim anLayamadığım

biLgisayara da bluetooth cihazı mı aLacam şimDi ???

USB ara kabLosu iLe oLmuyo mu bu şimDi??

bu arada TeLefonun nokia 6630
Eski 21-04-07, 13:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #20 (permalink)
ertuca