Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > Mobil İletişim/Cep Telefonları > Genel(Cep) »

G P R S Hakkında Herşey !!!

Bu sayfada Mobil İletişim/Cep Telefonları bölümü içerisindeki Genel(Cep) forumu altında G P R S Hakkında Herşey !!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar Öncelikle Herkeze Saygılarımı Sunarım.Bildiğiniz gibi internete en ucuz şekilede bağlanmanın tek yolu GPRS,ancak ucuz olamsının yanında hem artıları hemde ..." şeklinde özetlenebilir....

Kapalı konu
 LinkBack Konu araçları |  
Eski 09-01-04, 05:25   #1 (permalink)
TimeSLoRD
Cool Member

TimeSLoRD Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.12.03
Nereden: istanbul TimeSLoRD@gmail.com
G P R S Hakkında Herşey !!!

Arkadaşlar Öncelikle Herkeze Saygılarımı Sunarım.Bildiğiniz gibi internete en ucuz şekilede bağlanmanın tek yolu GPRS,ancak ucuz olamsının yanında hem artıları hemde eksileri olan bu yol şu anda Türkiye'de Telsim'in verilerine göre 1,6 Milyon abone tarafından kullanmaktadır.Lafın kısası bu bölümde GPRS edinmenin en ucuz-en kolay yollarını,artılarını eksileri hakkında fikir beyan edeceğimizi umuyorum.
Bu istanbul bitirir insanı ....
TimeSLoRD çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 09-01-04, 06:13   #2 (permalink)
TimeSLoRD
Cool Member

TimeSLoRD Avatar

Bilgisayarım
GPRS Bağlantısı İçin Gereksinimler

Arkadaşlar GPRS Bağlantısı için temel olarak 3 şeye sahip olmamız gerekmektedir :

==> GPRS uyumlu Cep telefonu
==> Cep telefonu ile Bilgisayar arasındaki iletişimi sağlayan USB Kablosu ve Modem Tanıtım CD si ( CD beraber verilmektedir )
==> Telsim Faturalı Hat aboneliği

Arkadaşlar benim şu an kullandığım we sizede önemle tavsiye edeceğim bağlantı parçalarım :

==> Motorola c350 (c336 da olabilir)
==> Motorola c350 ve c336 uyumlu USB Kablosu (istanbulda oturanlar Kadıköy Yazıcıoğlu İşhanında veya Aria mağazalarında rahatça bulabilirler)
==> Telsim Faturalı Hat

Gelelim bunların maliyetlerine

==> * Motorola c350 = 0' ını 240 milyona almanız yerine yaklaşık 150 milyona 2. elini tercih edebilirsiniz (Benimki sıfır )
* Motorola c336 = 0' ı artık satılmasa bile belki bulduğunuzu varsayarak fiyatı 130 milyon civarı ama 2. elini tercih ederseniz 50-60 milyona bulabilirsiniz.

==> USB Kablosu ve Modem tanıtım CD'si = Hem c350 hemde c336 için uyumlu olan bu kabloyu eğer istanbulda oturuyorsanız Kadıköy Yazıcıoğlu İşhanından veya Aria Mağzalarından bulabilirsiniz.Fiyatına gelince orjinali yani Motorola onaylı USB kablosu net üzerinden de satılmaktadır ve fiyatı 20$ ama ben size orjinaline hiç gerek olmadığını ve yan sanayisini almanızı tavsiye ediyorum fiyatı sadece 11-12 milyon.

==> Telsim Faturalı Hat = Geldik en önemli parçaya.Önecelikle Telsim seçmemizin amacı hem en ucuz GPRS bağlantı servisi ve sınırsız bağlantı olanağı vermesidir.Ve önemle uyarıyorum !! Telsim Hattınızı sadece GPRS için kullanın yoksa fatura oldukça kabarır.
*Telsim Shop a gidip abonelik işlemlerinizi yaptıktan sonra size sadece ilk ay vergiler,ÖTV (özel tüketim vergisi) felan filan olan 50 milyonluk 1. fatura geliyor bu faturadan sonra ki ay sabit olarak 10 milyon luk faturalar gelmeye başlıyor ve sınırsızca istediğiniz kadar internete girin sadece 10 milyon geliyor.
TimeSLoRD çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 09-01-04, 06:35   #3 (permalink)
TimeSLoRD
Cool Member

TimeSLoRD Avatar

Bilgisayarım
GPRS İçin Herşey Tamamsa gelelim Ayarlara

Arkadaşlar Cep Telefonumuz, USB Kablomuz-CD miz ve Telsim Faturalı Hattımız Hazırsa buyrun AYARLAMA yapmaya

Windows '98 / ME işletim sistemleri için Çevirmeli Ağ Bağlantısı oluşturma:

* Bilgisayarım
* Çevirmeli Ağ
* Yeni Bağlantı Yap
* Aradığınız bilgisayar için bir ad yazın bölümüne "telsim" yazılır.
Bir aygıt seçin bölümünden kullanılacak modem seçilir. İleri tıklanır.
Alan kodu kısmı boş bırakılarak telefon numarasına telefonun modeline göre kullanılması gereken bağlantı numarası yazılır.
İleri ve son denilerek bağlantı oluşturulur.
* Oluşturulan telsim isimli bağlantı üzerine gelinir ve sağ tıklanarak "özellikler" bölümüne girilir.
Alan kodu ve arama özelliklerini kullan seçeneğindeki işaret kaldırılır ve üst bölümden "Sunucu Türleri / Ağ " bölümüne girilir.
Bu ekranda "Çevirmeli sunucunun türü" bölümünde "PPP: İnternet, windows NT server, Windows 98 " seçili olmalıdır. Gelişmiş seçenekler bölümünde hiçbir seçenek işaretli bırakılmamalıdır. İzin verilen ağ iletişim kuralları bölümünde sadece TCP/IP işaretli bırakılarak TCP/IP Ayarları tıklanır.
Bu bölümde en üstte "Sunucunun atadığı IP adresi" işaretli bırakılır. Orta kısımda "Ad Sunucusu Adreslerini Belirtin" işaretlenerek birincil ve ikincil dns bölümlerine aşağıdaki numaralar yazılır :

Birincil DNS : 217.031.224.129
İkincil DNS : 212.156.004.020

* En alt kısımdaki "IP Başlığı Sıkıştırması Kullan" seçeneğindeki işaret kaldırılır ve gelen tüm ekranlara tamam denilerek bağlantı kurulmuş olur.
Oluşturulmuş telsim isimli bağlantıya çift tıklanır, kullanıcı adı ve parolası boş bırakılır ve bağlan tıklanarak bağlantı kurulur.

* NOT: Tüm ayarlar yapılmış olmasına rağmen "kullanıcı adı ve parolası doğrulanıyor" yazdıktan sonra
734-645-692 vb. hatalar alıyorsanız lütfen aşağıdaki işlemleri uygulayın.

** Win'98 - ME işletim sistemlerinde;
* Denetim Masası
* Modem
* Kullanılan modem seçilerek Özellikler
* Bağlantı
* Gelişmiş
"Diğer Ayarlar" bölümüne aşağıdaki komut yazılır ve tamam denilerek tüm ekranlardan çıkılır.
at+cgdcont=1,"IP","telsim"

Windows 2000 / XP İşletim Sistemleri İçin Çevirmeli Ağ Bağlantısı Oluşturma

* Bilgisayarım
* Denetim Masası
* Ağ ve İnternet Bağlantıları
* Yeni Bağlantı Oluştur
* İnternete Bağlan seçilir ve ileri tıklanır
* Bağlantımı Ben Ayarlıyayım Seçilir ileri tıklanır
* Çevirmeli Ağ Modemi Kullanarak Bağlan seçilir ileri tıklanır kullanılacak modem seçilir ve ileri tıklanır.
ISS Adı olarak Telsim yazılır ve ileri tıklanır.
Alan kodu kısmı boş bırakılarak telefon numarasına telefonun modeline göre kullanılması gereken bağlantı numarası yazılır. ( Bkz : *Telefonlara Göre Çevirmeli Ağ Bağlantı Numaraları )
* Kullanıcı adı ve parola olarak hiçbirşey yazılmadan gelen tüm ekranlara ileri denilerek bağlantı sonlandırılır.
Oluşturulan Telsim isimli bağlantının özelliklerine girilir.
Alan kodu ve arama özellikleri kullan / Arama Kurallarını Kullan seçeneğindeki işaret kaldırılarak üst bölümden Ağ / Ağ İletişimi bölümüne girilir.
* Bu bölümde TCP/IP haricindeki tüm seçeneklerdeki işaretler kaldırılarak TCP/IP Özelliklerine girilir.
Otomatik olarak bir IP adresi al seçeneği işaretli bıarakılır. Alt bölümde "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan" seçeneği işaretlenerek Dns numaraları yazılır.

Yeğlenen DNS : 217.031.224.129
Diğer DNS : 212.156.004.020

* Gelişmiş seçeneği tıklanır ve bu bölümdeki "Ip üst bilgi sıkıştırması kullan" seçeneğindeki işaret kaldırılır ve tüm pencerelere tamam denilerek bağlantı ayarları tamamlanmış olur.
Oluşturulan Telsim isimli bağlantıya çift tıklanır ve Numara Çevir / Bağlan denilerek bağlantı sağlanır.
NOT: Tüm ayarlar yapılmış olmasına rağmen "kullanıcı adı ve parolası doğrulanıyor" yazdıktan sonra
734-645-692 vb. hatalar alıyorsanız lütfen aşağıdaki işlemleri uygulayın.

**Win'2000 - XP işletim sistemlerinde;
* Denetim Masası
* Telefon ve Modem Seçenekleri ( "yazıcılar ve diğer donanımlar"bölümünde de çıkabilir.)
* Modemler
* Kullanılan modem seçilerek Özellikler
* Gelişmiş
"Ek Başlatma Komutları" bölümüne aşağıdaki komut yazılır ve tamam denilerek tüm ekranlardan çıkılır
at+cgdcont=1,"IP","telsim"

T i m e S L o R D
TimeSLoRD çevrim dışı  
Eski 09-01-04, 06:48   #4 (permalink)
TimeSLoRD
Cool Member

TimeSLoRD Avatar

Bilgisayarım
GPRS İçin Son Aşama Cep Telefonlarını Ayarlayalım

TELEFONLARA GÖRE ÇEVİRMELİ AĞ BAĞLANTI NUMARALARI

Arkadaşlar aşşağıdaki tüm ayarlar yapıldıktan sonra oluşturduğumuz çevirmeli ağ bağlantımızı tıklayıp

** Kullanıcı adı : (boş bırakılır)
** Şifre : (boş bırakılır)
** Numara : Telefonunuzun markasına göre aşşağıdaki numarları girin

Motorola ve Nokia için bağlantı numarası ; *99#
Ericsson için bağlantı numarası ; *98*(CID no)#
(cid no için bakınız GPRS PC Bağlantısı için gereken Telefon Ayarları)
Siemens için bağlantı numarası ; *99***1#
Raks için bağlantı numarası ; *99*1,1#
Diğer modeller için bağlantı numarası *99# ya da *99***1#

Not : Ericsson R600 model telefonlarda CID no yoktur. Bu model telefon için bağlantı numaraları

*99*255,255# ya da *99*1,1# dir.

GPRS PC BAĞLANTISI İÇİN GEREKLİ TELEFON AYARLARI

NOKIA :
Menu

Ayarlar ( Son modellerinde "Bağlantı" )
Gprs Modem Ayarları
Etkin Erişim Noktası'nı Düzelt
Erişim Noktası Takma Adı- Yeni Ad "telsim" olarak yazılır. OK denerek alt ok yardımıyla bir alt

seçeneğe geçilir.
Gprs Erişim Noktası : "telsim" yazılarak OK denerek işlem bitirilir.

ERICSSON :
Menu
Ayarlar ( Son modellerinde "Bağlantı" )
Data iletişimi
Data Hesapları
Hesap Ekle
GPRS data seçilir.
Sırasıyla gelen 4 seçeneğe (Hesap adı, APN, Kullanıcı adı , Şifre) " telsim " yazılır.Kaydet yada

Sakla denerek ayarlar kaydedilir.
Bu ayarlar yapıldıktan sonra yeni oluşturulan bağlantı "yes" lenerek CID numarası görüntülenir

SIEMENS :
Menu
Ayarlar
Veri Değişimi
GPRS yazısının yanındaki kutucuk işaretlenir.

MOTOROLA ve RAKS :
Motorola* ve Raks marka cihazlarda Telefon üzerinden herhangi bir ayar yapılmasına gerek yoktur.

Not : Yalnızca Motorola A008 model cihaz için;
Menü
Ayarlar
Veri ( Data ) Kablosu " açık " konuma getirilir

*** HAYIRLI UĞURLU OLSUN BUYRUN SINIRSIZ BAĞLANTIYA ***

T i m e S L o R D
TimeSLoRD çevrim dışı  
Eski 09-01-04, 07:09   #5 (permalink)
EmRe
V.I.Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.10.03
Nereden: İstanbul - Küçükyalı
baba herseyi acıklamıssın bu bolum daha ziyade bilgi amaclı olmus tartısmaktan cok ama eline saglık .....
EmRe çevrim dışı  
Eski 09-01-04, 09:16   #6 (permalink)
MURATBJK
Cool Member

MURATBJK Avatar

Katılım tarihi: 14.12.03
Nereden: İZMİR
YA PEKİ NASIL HIZLI GİRİLİYOMU İNTERNETE KAÇ HIZLA GİRİYORSUN VE KAÇ KB LA DOWNLOAD EDİYORSUN..BİDE BU TELSİM İŞİ GARANTİLİ DEMİ BİDE GİRİNCE MİLYARLIK FATURA GELMESİN
MURATBJK çevrim dışı  
Eski 09-01-04, 18:23   #7 (permalink)
EmRe
V.I.Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.10.03
Nereden: İstanbul - Küçükyalı
kısaca telsim desem.... Ayrıca faturalı hat...
EmRe çevrim dışı  
Eski 11-01-04, 07:46   #8 (permalink)
TimeSLoRD
Cool Member

TimeSLoRD Avatar

Bilgisayarım
Murat arkadaşım bağlantı hızın 115.2 kbps (yanlış anlama olmasın bu kablo ile pc arasındaki hız yane USB) veri hızı ve yükleme hızı SANİYEDE yaklaşık 300 - 400 bayt arasında değişiyor.Ama yazılarımda da belirttiğim gibi akşam 12 den sonra,sabah da 9 dan önce ki zamanlar en ideal bağlantı hızına ulaşacağın zamanlar(abartmayayım normal 56k la yarışacak düzeyde).He bundan başka saatlaerde gireceğim dersen biraz kasıyor açıkcası.
Fiyat konusunda hiçbir endişen tereddütün olamasın sadece aboneliğin ilk ayı 50 milyon geliyor bundan sonraki faturalar sabit 10 milyon geliyor.(sandığın gibi milyarlık faturalar gelseydi şu an sana bayrampaşa cezaevinden msj yazıyor olurdum)
TimeSLoRD çevrim dışı  
Eski 12-01-04, 18:35   #9 (permalink)
MONTANA
Power Member

MONTANA Avatar

Katılım tarihi: 24.12.03
Nereden: 2 site arasinda
Thumbs up

paylasim icin tesekkürler
saygilar!

http://www.acemiler.de
//
(,")
<( )>
J L
MONTANA çevrim dışı  
Eski 23-01-04, 06:12   #10 (permalink)
dento
Member

dento Avatar

Katılım tarihi: 27.12.03
yanlız ben burda bir uyarıda bulunmak istiyorum. müşteri hizmetleri falanda dahil hiçbir yeri aramamaya özen gösterin. ben simkartı internet haricinde nededeyse hiç kullanmamama rağmen 3 ayda 170 milyon fatura ödedim
dento çevrim dışı  
Eski 23-01-04, 08:21   #11 (permalink)
Wampir
Cool Member

Wampir Avatar

Katılım tarihi: 16.06.02
Nereden: Izmir
yaw ben 4 yada 5 aydır felan kullanıom nadirde olsa arama yapıom ama hec 20 mil in ustunde gelmedi 20 ya kadar gelende gecikme faizi alısmısız otomatik odemeye manuel olunca hatırlamıom :p
Eski 24-01-04, 07:04   #12 (permalink)
CardinalMelon
Rookie Member

Katılım tarihi: 13.12.03
ya arkadaşlar Telsim hat almayı düşünüyorum,ne diyosunuz?Yani download düşünmüyorum yeterki surf yapabiliyim,ayrıca hattı alınca hemen aynı gün açılıyo mu?
CardinalMelon çevrim dışı  
Eski 24-01-04, 20:26   #13 (permalink)
enigma_
V.I.Member

enigma_ Avatar

Katılım tarihi: 02.11.03
Nereden: ankara
ya arkadaslar bisey sorcam:
ben bu wap ile gprs arasındaki farkı tam olarak bilmiyorrum bilen arkadaslar anlatırsa sevinirim
bende siemens c60 war wap/gprs destekliyor (en aycell faturalı hat kullanıyorum bu arada)
aycell in sitesinden gprs ayarlarını uyguladım telefona wap a giriyor sorunsuz ama ben gprs ayarlarını uyguladım wap deil benim sorum faturaya yansıyacak ucret wap ın mı gprs ın mi tarifesi olcak
ayrıca ben gprs i cep ten wap a baglanmanın hızlı ve ucuz bir yolu olarak biliyordum bide cep telini kullanarak bilgsayardandamı nete girmeye yarıyor aydınlatırsanız sevinirim
bu ararda aycell de gprs in kb ı 950 lira
Eski 24-01-04, 21:17   #14 (permalink)
Wampir
Cool Member

Wampir Avatar

Katılım tarihi: 16.06.02
Nereden: Izmir
6. WAP ve GPRS'in farkı nedir?
WAP bir uygulama protokolüdür ve cep telefonları üzerinden internet benzeri içeriğin görüntülenmesini sağlamaktadır. GPRS ise bir taşıyıcıdır. Yani verilerin iletimini sağlamaktadır. WAP'a farklı taşıyıcı teknolojilerin tümü ile CSD, HSCSD ile veya GPRS ile bağlanmak mümkündür.

kaynak : www.turkcell.com.tr

2. GPRS ile WAP'a ulaşılabilir mi?

GPRS ile WAP' a ulaşılabilir. WAP' a erişim için cep telefonunun menüsünden 'WAP' a GPRS ile bağlanma' seçeneğinin seçilmiş olması gereklidir.

kaynak: www.aycell.com.tr
----------------------------------------------

fazla zamanım yoktu bunları buldum bi fikir verir en azından

Alıntı:
ayrıca ben gprs i cep ten wap a baglanmanın hızlı ve ucuz bir yolu olarak biliyordum bide cep telini kullanarak bilgsayardandamı nete girmeye yarıyor aydınlatırsanız sevinirim
evt gprs uyumlu bi cep telefonundan uygun data kablosu yardımıyla veya kablosus teknolojiler kullanarak bilgisayara baglayabilir ve nete baglanabilirsin

Alıntı:
bu ararda aycell de gprs in kb ı 950 lira
bu ucret bana cok fazla geldi telsim aylık 5 mil sınırsız ama hızı yavas superonline kb ı 350 bin gibi bişeydi (turkcell aracılıgıyla)
Wampir çevrim dışı  
Eski 25-01-04, 08:59   #15 (permalink)
enigma_
V.I.Member

enigma_ Avatar

Katılım tarihi: 02.11.03
Nereden: ankara
Alıntı:
Originally posted by Wampir
bu ucret bana cok fazla geldi telsim aylık 5 mil sınırsız ama hızı yavas superonline kb ı 350 bin gibi bişeydi (turkcell aracılıgıyla)
evet arastırdımda baya pahalıymıs ama ben gprs i sadece cepten nete baglanmak icin kullancam ondada cok kb yakmaz herhalde benim cep dieselde
ya bu siemen c60 kullanan warmı?
ben simdi gprs ayarlarını yaptımda baglanırkende gprs yazıyo ama o kadarda hızlı deil dun wap ile baglandıgımda daha hızlıydı gibime geldi we sayfaları wap olarak acıyo bu normalmi ve fatura wap a gore ucretlendirilmez insallah
enigma_ çevrim dışı  
Eski 27-01-04, 01:44   #16 (permalink)