Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > Mobil İletişim/Cep Telefonları > Genel(Cep) »

Notebook Tavsiyeniz?

Bu sayfada Mobil İletişim/Cep Telefonları bölümü içerisindeki Genel(Cep) forumu altında Notebook Tavsiyeniz? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "valla notebooklar hakkındaki kararsızlığım halen sürüyor alıcam ama bir türlü tek mir marka/modele indiremiyorum. önce sony ile fujitsu arasında kaldım ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 16-03-04, 01:13   #1 (permalink)
nino
Rookie Member

Katılım tarihi: 16.03.04
Notebook Tavsiyeniz?

valla notebooklar hakkındaki kararsızlığım halen sürüyor alıcam ama bir türlü tek mir marka/modele indiremiyorum.
önce sony ile fujitsu arasında kaldım şimdi fujitsu-siemens favorim ancak demo bilgisayarın yaptığı bi kampanya var datron aero xe3.06Ghz bilgisayar 1199$+KDV ye geliyor. bunun yanında ekran kartı upgrade'i yapabiliyormuşuz onun içinde 128Mb Geforce FX 5600 Ekran Kartı Farkı : 155$+KDV demişler. Yani 2sini toplayınca 1350$+kdv ye geliyor ki hem işlemci hem de EKRAN KARTI harika oluyor bu paraya bunun yanında RAM 256 ancak buda artırılabilir 1GB a kadar.
fujitsu-siemens ise hem tasarım hemde ekran özellikleri bakımından baya ön plana çıkıyor ancak fiyat ve işlemci işin içine girince kafamı iyice karıştırdı. Amilo D 1840 modelinde işlemci 2.6Ghz HyperThreading bu biraz kafamı kurcalıyor acaba 3.06 ile 2.6HT arasında bariz farklar varmıdır sonuç olarak CPU upgradei ileride mümkün olmayacak. Eğer fark yoksa direk Fujitsu-Siemens almayı düşünüyorum. Fiyat olarakta Fujitsu-Siemens Datrona göre baya pahalı 1630$+KDV fiyatı. yani arada 400$ gibi bir fark varki baya hatırı sayılır bi fark bu. Bunun dışında Fujitsu-Siemensde Widescreen olayı varki bu harika birşey birde ekran çözünürlüğü Datrona nazaran biraz daha iyi. Son olarakta Datron alırsam 128Mb GeForce FX Go 5600, Fujitsu alırsam 128Mb ATI Radeon 9600 ekran kartları kullanıcam. Bu 2 ekran kartı hakkında bilgisi olan var mı? özellikle notebooklarda hangisi daha iyi çözüm sunabilir? Ha unutmadan servis bakımından Datron mu çnerirsiniz yoksa Fujitsu-Siemens mi?

Datron Aero XE
Chipset ALi 1681 + ALi 1563
İşlemci Intel Pentium 4 3.06 GHz Mobile 533 MHz FSB 512 Kb Cache
Ekran 15
Hard Disk 40 GB ATA 100/133
Bellek 256 MB DDR 266 MHz
Ekran Kartı NVIDIA GeFORCE4 448Go(Upgrade Edilebilir -> Max. 128Mb Geforce FX 5600)
CD/DVD/Combo DVD-ROM/CD+RW COMBO (8-16X/12X/8X/24X)
Fax-Modem Entegre 56K V.90 V.92
Ethernet Realtek 10/100Mbps
Ses Entegre 2x1.5Wr.m.s. stereo hoparlörler
Pil Ömrü Li-ion Batarya - 3.5 saat pil ömrü
USB 4xUSB (1.1+2.0 )
Disket Sürücü
TV-Out TV-OUT(S-VIDEO, PAL/NTSC) portları
Ağırlık 3,35 kg (Batarya+optik sürücü dahil)
Ölçüler 330x270x39 mm
İşletim Sistemi: Linux
Web www.datron.com.tr
Garanti 2 Yıl
Diğer :128Mb Geforce FX 5600 Ekran Kartı Farkı : 155$+KDV...

Fujitsu-Siemens Amilo D1840
Chipset: SiS 648FX + SiS SB 963
Intel P4 2.6GHz - Hyper Threading Technology işlemci
800MHz FSB
512KB ön bellek,
15.4'' Wide View TFT WXGA renkli ekran
1280x800 çözünürlük
256MB 333MHz DDR Bellek (max 1GB)
DVD/CD-RW Combo optik sürücü
Li-lon Pil, 2.5 saat kullanım süresi
128MB bellekli ATI Radeon 9600 AGP 8X ekran kartı
Q Türkçe klavye
Kolay erişim tuşları
IEEE 1394 (FireWire) 400MB/sn çıkış
Fast Infrared port
Memory card slot (Multimedia Card, Secure Digital Card
ve Memory Stick)
S Video çıkışı
Stereo hoparlör ve mikrofon
3xUSB 2.0 port
1x paralel port
1x CRT port
1x Type I/II PC Card slot (32 bit)
1x mikrofon girişi
1x kulaklık çıkışı (S/PDIF desteği)
WinXP Home Türkçe işletim sistemi
MS Works Suite 2003
Norman 5.2 anti-virus
Adobe Photoshop Elements 2.0
Win DVD 4.01
Nero 5 CD-Maker
Adobe Photoshop Album 1.0
Boyutlar (mm): 345x282x39
Ağırlık: 3.5Kg

İşlemci 3.06 ile 2.6HT arasında bariz bir performans farkı olur mu? bu ileride sorun yaratabilir mi? Ekran kartı 128mb GeForce FX 5600 GO ile 128mb ATI Radeon 9600 arasında hangisini önerirsiniz özellikle notebook performansları baz alındığında? Bunların dışında notebook RAMlerinin fiyatları ne kadardır desktopların RAM fiyatlarıyla aynı mı?

çok uzun oldu biliyorum ancak çok kısa süre zarfında karar vermem gerekecek lütfen msglarınız ıbekliyorum...
SONY FR415M Fujitsu-Siemens Amilo D 1840 ve Datron Aero XE 3.06 arasında kaldım ancak bunların dışında max 1700$+KDV ye önerebileceğiniz MARKA/MODELLER nelerdir? Özellikle Ekran Kartı ve İşlemci benim için önemli... Saygılar... Bu arada Notebooklarda Datron nasıldır acaba???
nino çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-03-04, 01:53   #2 (permalink)
terabyte
Power Member

terabyte Avatar

Katılım tarihi: 25.03.04
Arrow

merhaba bende bir notebook kullanicisiyim ve bende almadan once bi kac bilen arkdadasima sordum ve onlar bana ilk olarak notebook'un en buyuk ozelligi olan mobile kullanabilmeyi saglayan pillerin onemli oldugunu soylediler ve bende bunu dikkate aldigim icin simdi cok mutluyum gerci bende optional pil aldım ama almadan evvelde standby da 5 saat oyun oynarkende 2.5 saat dayaniyordu sarjim. simdi bu sure 2 katı civarında ve bildiğim kadarıyla sarjın daha cok dayanmasını saglayan yeni teknoloji centrino islemciler bunların mhz leri ilk bakıldıgında dusuk gibi gelebilir ancak normal islemcilerden cok farklı calısıyorlarmıs o yuzden hızlılar gercektede.sonra sony'nin gordugum kadarıyla tum modellerinde cok guzel bir ekran netliği var ayrıca şık ve ince tasarım.ben pek anlamadıgım için teknik bişeyler söyliyemecem amcak dediğim gibi senin içinde mobile kullanım onemliyse sarj surelerinide ogren kafanda ki note book ların.insallah uzun sure güzelcene kullanabilceğin iyi bir notebook satın alırsın...
terabyte çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-03-04, 04:05   #3 (permalink)
nino
Rookie Member

Fujitsu-Siemens D1840 2.8HT aldım :P

mobil almadım gittim HT işlemci aldım ama ekran felan desen tek kelimeyle MUHTEŞEM görüntü kalitesi ekran kartı lcd ekran hepsi harika...tek sorun belki pil süresi...
nino çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-03-04, 04:18   #4 (permalink)
Bishop
Moderator

Bishop Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.12.03
Nereden: İzmit
Blog Mesajları: 1
Resimler: 14
arkadaşın da dediği gibi notebook alırken en çok dikkat etmen gereken 2. madde batarya kullanım süresi! hem fx5600 olanı felan istiyosun bu kart daha fazla güç demek notebook aldım derken desktop olarak kullanma sonra

Bishop çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-03-04, 04:19   #5 (permalink)
Bishop
Moderator

Bishop Avatar

Bilgisayarım
nıhhaaaa geç kaldık desene
Bishop çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-03-04, 05:41   #6 (permalink)
terabyte
Power Member

terabyte Avatar

olsun ya pilleride sorun etme su an pillerin yeni baktin sarjin cabuk bitiyor optional pil alirsin 2 katina cikar bu sayede.su an kullandiklarinida satarsin ama optional pillerde pahali sanirim benimkinin ki 300$ civariydi
terabyte çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-04-04, 02:14   #7 (permalink)
Bishop
Moderator

Bishop Avatar

Bilgisayarım
bide bise kızıyolar ekran kartıma çok para werdim die bir bataryanın fiyatı 300$ baksana walla o zaman bu kartlar çok ucuz meretler
Bishop çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-04-04, 02:24   #8 (permalink)
terabyte
Power Member

terabyte Avatar

malesef notebook optional parcalari cok pahali
terabyte çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-04-04, 02:42   #9 (permalink)
wwwengin
V.I.Member

wwwengin Avatar

Katılım tarihi: 10.02.04
Nereden: toprağın üstü arşın altında
yaaa bazıları zengin beee

baba bugün en iyi en manyak notebook sonylerde almakta güç istiyor bea hem euro hemde 2000 altında fiyat yokk ama sony 1.5 kilo diğerleri 3 kilo olunca azmış deniyor...bence...neyse sony no:1 ama zengin olmak lazım...kızım sana söyliyorum gelinim sen işit valla espiri....
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-04-04, 03:02   #10 (permalink)
terabyte
Power Member

terabyte Avatar

evet sony vaio lar pahali ancak bunun zengin olma ile ilgisi yok ben bu notebook u alabilmek icin epey bi calistim o yuzdende kullanmayi hakettigimi dusunuyorum.4 seneye yakin bir zamandir hem calisiyorum hemde okula gidiyorum parami biriktiririm 1000$a da pil alirim
terabyte çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-04-04, 03:13   #11 (permalink)
wwwengin
V.I.Member

wwwengin Avatar

yaaa takıldık bee

helal olsun derim başkada bir şey demem ne güzel çalışıp almak...yinede zenginlik ama neyse takıldık 2 dakka... olduk...bizde öğrenciyiz ama altımızda araba var zenginliktenmi hayır..çalışıpta almadım ama babam kullanmıyor okulda eve çok uzak olmadığı için ben kullanıyorum...
wwwengin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-04-04, 03:23   #12 (permalink)
CyberExplorer
V.I.Member

CyberExplorer Avatar

Katılım tarihi: 12.06.03
Nereden: CyberSpace
Alıntı:
wwwengin tarafından iletildi.
baba bugün en iyi en manyak notebook sonylerde almakta güç istiyor bea hem euro hemde 2000 altında fiyat yokk ama sony 1.5 kilo diğerleri 3 kilo olunca azmış deniyor...bence...neyse sony no:1 ama zengin olmak lazım...kızım sana söyliyorum gelinim sen işit valla espiri....
ehuehue. dünyada iki şeyin dengesi üzerine kurulu estetik ve güç. burada güç performans olur hız olur ne olursa. Sony bu balansı estetik yönünde ağır kullanıyor. tabi diğer markalarında balansı oynanmış ürünleri var. müchever yada müvhever kutusu gibi cihazlar olduğu gibi taşınabilir pc denilebilecek istendiğin kadar şahitle bana notebook dedirttirmeyeceğin 3-3.5 kiloluk 17" widescreen li dual ddr lı HT cpu lu estetik olarak en son düşünülmüş amiral gemisi cihazlarda oluyor oldu ve olacaktır
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-04-04, 03:33   #13 (permalink)
wwwengin
V.I.Member

wwwengin Avatar

tamamda

kardeş 2 notebook koysalar deselerki ikiside aynı özellikte biri sony vaio 2 kilo 10 saat pili gidiyor diğeride hp-datron-asus gibi normal standartlarda bir model...para mühim olmasa hangisini alırsın??tabiki ben sony hatta fazla para verip sony çünkü balance bu konuda biri az sa diğeri çok olur diye değil 2 side çok olur şeklinde...birbirlerini dengeler deil sony de 2 side çok yukarıda...el kadar alette dwd-rw var istelik 1 gb ram 40 gb harddisk ve 2 kilo...başka söze ne hacet son söz sony demenk ...
wwwengin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-04-04, 00:30   #14 (permalink)
nino
Rookie Member

Alıntı:
CyberExplorer tarafından iletildi.
ehuehue. dünyada iki şeyin dengesi üzerine kurulu estetik ve güç. burada güç performans olur hız olur ne olursa. Sony bu balansı estetik yönünde ağır kullanıyor. tabi diğer markalarında balansı oynanmış ürünleri var. müchever yada müvhever kutusu gibi cihazlar olduğu gibi taşınabilir pc denilebilecek istendiğin kadar şahitle bana notebook dedirttirmeyeceğin 3-3.5 kiloluk 17" widescreen li dual ddr lı HT cpu lu estetik olarak en son düşünülmüş amiral gemisi cihazlarda oluyor oldu ve olacaktır

bence ürünleri görmeden konuşmayın... 3- 3.5 kilo ile 2.5 2.8 kiloluk mobiller arasında ne fark var ona bakılırsa 7 kiloya da notebook var. Bu kullanım amacına kişiden kişiye göre deişebilir ama en son olarak şunu söleyebilirim ki kimse notebook piyasasında fujitsu hakkında düzgün bir bilgiye sahip deil. Şahsen daha 1 haftalık ürün ama inan o senin bahsettiğin çoğu modelden özellikle görüntü ve estetik olarak çok daha iyi pek çoğunu kullanma veya en azından görme imkanım oldu (bu konuda sonyler hakkında yorum yapamam 1 modeli dışında kullanmadım) eğer kullanım amacın mobilite ise tabiki ufak tepek bişey alırsın ama yok ben notebookta oyunda oynarım filmde izlerim 5+1 takıp müzikte dinlerim aynı zamanda başka yerlere de götürürüm ödevde yaparım felansa amacın o zaman HT dışında ve paylaşımsız ekran kartı dışında bir çözüm olamaz.
Centrino işlemciler çokmu performanslı? sadece kullanım yerleri tamamen ayrı performansları en azından şu andakiler 1.4 1.5 1.6 desktoplara nazaran düşük kalıyor... Ama mesela pil ömründe eziyor. ama şu bi gerçekki widescreen olayı apayrı bişey görmeni isterim arkana yaslan dvd ni tak ve izle... :P ve bu arada son olarak fujitsuların servis desteğinin de çok iyi olduğunu belirtmek istiyorum geceyarısı 1 2 de bile chat yoluyla ulaşmanız mümkün bu inanılmaz birşey bana göre...

benim şahsi görüşüm; sony bir takım elektonik aletlerde iyi kaliteli duyulmuş diye ille her dalda iyi olacak die bi kaide yok laptop piyasası çok ayrı incelemelerime göre şu anda bu piyasada şu an için HP baskın durumda bi dönem TOSHIBA baskındı ancak şu an HP Toshibaya nazaran bir adım önde bana göre TR pazarında ürün çeşitliliği çok fazla olmamasına rağmen. HP nin üst sınıf modelleri nx70007010 özellikle inanılmaz laptoplar. Bunun dışında TOSHIBA son dönemde suskun pek başarılı deil. Asus Datron Casper Gericom ise alınmaz çok gereksiz aletler...

sonuç olarak Centrino arayanlara tavsiyem HP NX7010(herşey var diyebilirim)
Desktop HT İşlemci arayanlara tavsiyem Amilo D1840(performans+görüntü delisi), bulabilirseniz
Toshiba P10(konfigurasyon manyağı :P)
Yalnız Mobil olarakta Sony fena deil...(düşük pil/ iyi konfig)
nino çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-04, 06:41   #15 (permalink)
terabyte
Power Member

terabyte Avatar

Lightbulb

bu arada sunu belirtmeliyimki notebook umda dvd writer yok sadece dvd-cdrom-ve cd-writer. DVD writer degil
terabyte çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-04, 16:50   #16 (permalink)
zulfikar1977
New Member

Katılım tarihi: 05.04.04
Nereden: ankara
notbook mu alıyom acaba????

arkadaşlar merhaba
notbook almak üzere olduğumu sanıyorum ) umarım yanılmam. bilgisi olanlardan ricam: bu notbook denilen aletlerde:
bluetoth özelliği tüm centrinolarda var mı?
çoğunun özelliğinde bu belirtilmiyor çünkü.
bir de yurt dışından garanti kapsamı dışında almayı düşünüyorum. ikinci sorum: garanti kapsamı içindeyken sıkça sorun çıkarıyomu bu aletler..
bi de yazılanlara ek olarak markalar ve modeller hakkında başka bilgi verecek olanları da gözlerinden öpreim
teşkkürler
zulfikar1977 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!