hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

Ýnternetteki Güvenilir Donaným ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Toshiba G500 için düþünceleriniz??

Bu sayfada Mobil Ýletiþim/Cep Telefonlarý bölümü içerisindeki Genel(Cep) forumu altýnda Toshiba G500 için düþünceleriniz?? baþlýklý konu tartýþýlýyor. Tartýþýlan konu "Alýntý: peculiar tarafýndan iletildi. yukarýlarda kamera ayarlarý için bir link var,ordan ayarlarý düzelttin mi?? eðer düzeltmediysen her seferinde eski ayarlara ..." þeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Ýnternet, Cep Telefonlarý ve Mobil uygulamalar > Mobil Ýletiþim/Cep Telefonlarý > Genel(Cep)

Kayýt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuþ olarak iþaretle

Info:

LinkBack Konu araçlarý
Eski 26-10-07, 20:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #51 (permalink)
Anafartalar
New Member

Katýlým tarihi: 21.10.07
Cevap: Toshiba G500 için düþünceleriniz??

Alýntý:
peculiar tarafýndan iletildi. Mesajý göster
yukarýlarda kamera ayarlarý için bir link var,ordan ayarlarý düzelttin mi??
eðer düzeltmediysen her seferinde eski ayarlara geri döner..
Evet o programý yükledim ancak bir süre ayarlarý hafýzaya aldý þimdi yine almýyor. Sanýrým kaldýrýp yeniden yükleyeceðim. Siz sýnýrsýz video cekimi yapabiliyormusunuz? Birde ActiveSyn ile eþitleme sende ne kadar sürüyor. Ben ne zaman baksam eþitleniyor yazýyor ancak 1 saat falan bekliyorum eþitleme bitmiyor. Sonrada sonlandýrmak zorunda kalýyorum. Bilgi verirmisin biraz.

Teþekkürler
Anafartalar çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 27-10-07, 10:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #52 (permalink)
peculiar
V.I.Member
Bilgisayarým

peculiar Avatar

Katýlým tarihi: 08.10.04
Resimler: 2

þimdi tekrar eþitleme yaptým ve 2-3 dakika anca sürmüþtür..yaptýðým farklý birþey yok,teli pc'ye baðlayýnca zaten eþitlemek için pencereler açýlýyor.eþitleniyor derken oradaki yeþil durum çubuðunun tamamlanmasýný bekliycez ve dediðim gibi 1 saat deðil oldukça kýsa sürdü bende.
video çekimine gelince þu an 10 dakikalýk çekime izin veriyor ben de,hafýza kartý büyüklüðüne göre deðiþir sanýrýmsana tavsiyem o kamera ayarlarýný yeniden yap ve video ayarlarýnda çekim süresi sýnýrý diye bir bölüm var.10s,15s ve sýnýrsýz seçenekleri var ordan sýnýrsýzý ayarla
peculiar çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 27-10-07, 10:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #53 (permalink)
Neron
New Member

Katýlým tarihi: 27.10.07
Nereden: konya

arkadaþlar toshiba g500 alalý bir hafta oldu telefondan gayet memnunum yalnýz bir sorum olacak pdf uzantýlý dosyalarýný açýyor ve gösteriyor yalnýz excel ve world dosyalarýnda hata veriyor

Hata Notu

Bu Çalýþma kitabý izni þu anda sýnýrlandýrýlmýþ. Bu çalýþma kitabý, Microsoft Office 2003 veya daha yeni bir sürümü ile açýlabilir . Bu çalýþma kitabýnýn yazandan , Ýnternet Explorer için Hak Yönetimi ekletisi'ni kullanarak okuyabileceðiniz bir kopya göndermesini isteyebilirsiniz.

hata notu bu þekilde, gönderdiðim excel dosyalarýda office 2003 yani bilgisayarýmda office 2003 var sorunu anlamýþ deðilim diðer bir sorumda

hattým turkcell, gprs ayarlarý turkcellde otomatik yok müþteri hizmetlerini arýyorsunuz ordan biri çýkýp bir saat tarif ediyor yapýyorsunuz tarif ettiði þekilde çalýþmýyor.
birde g500 e uygun programlarý nerden buluruz yardýmcý olursanýz sevinirim
Neron çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 27-10-07, 21:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #54 (permalink)
Anafartalar
New Member

Katýlým tarihi: 21.10.07

Evet ayarlarý yeniden yaptým ve camera ayarlarý sorunsuz çalýþýyor. Hafýza kartý kapasitesi yettiðince video çekimi yapabiliyorum artýk
Eþitleme ye gelince sanýrým bende bir sorun var. kafayý yiyeceðim neden olmuyor anlamadým.

Neyse bari Neron dostumuza yardýmcý olalým.
Hocam gprs,wap, ve diðer tüm ayarlarý aþaðýdaki linke týklayýp ayarlarý takip ederken yapabilirsin. Seceneklerden operatör falan seçiyorsun.Telefonuna mesaj geliyor ayarlar kendiliðinden yapýlýyor. Elle uðraþmana gerek yok.

Link

Office dosyalarýndaki sorun neden kaynaklanýyor anlamadým ama zaten telefondaki Picsel viewer sadece görüntülüyor. Pek kullanýþlý deðil. office 6'tý var onu bul ve cihazýna kur. Dilediðin gibi deðiþiklikde yapabilirsin. Link verecektim ama kontrol ettim link uçmuþ.
Anafartalar çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 28-10-07, 21:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #55 (permalink)
behicto
New Member

Katýlým tarihi: 26.10.07
Nereden: izmir

bir türlü çözemedigim bir sorun yasýyorum g500 de. sms alamýyorum. gönderiyorum ama alamýyorum. ayarlarda bir sorun olmadýgýný biliyorum. seyrekde olsa bazen sms alabiliyorum.
cok can sýkýcý bir sorun. benzer sorun yasayan varmý? depolama alaný uyarýsý geliyor zaman zaman ama kayýtlý sms yok hafýza bos yani . zaten 2 gb lýk kartý kullanmýyor mu?
behicto çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 28-10-07, 23:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #56 (permalink)
peculiar
V.I.Member
Bilgisayarým

peculiar Avatar

mesajlar hafýza kartýna deðil telefona kaydediliyor.eðer telefon hafýzasý program,resim vs ile çok fazla doluysa dolmuþtur belki,yüklediðiniz programlarý hafýza kartýna yüklemeyi deneseniz??
Eski 28-10-07, 23:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #57 (permalink)
behicto
New Member

Alýntý:
mesajlar hafýza kartýna deðil telefona kaydediliyor.eðer telefon hafýzasý program,resim vs ile çok fazla doluysa dolmuþtur belki,yüklediðiniz programlarý hafýza kartýna yüklemeyi deneseniz??
henuz hicbir program yuklemedim, buna ramen mesaj alamamam cok enteresan. acaba msn yazýsmalarýný biryerlere save ediyorda omu sisirdi hafýzayý? birde bellegin ne kadar dolu oldugunu
sanýrým göstermiyor
Eski 29-10-07, 00:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #58 (permalink)
peculiar
V.I.Member
Bilgisayarým

peculiar Avatar

mesaj olayýnýn nedenini anlayamadým belki formatla düzelebilir.msn ve skype konuþmalarýný kaydediyor sanýrým,hatta picsel viewer da baktýðým pdf dosyalarýný bile sakladýðýný gördüm.ben bunlarý teli bilgisayara baðlayýp arada bir temizliyorum.bu arada web browserlarda da araçlar>seçenekler>bellek kýsmýnda önbelleði,cookieleri felan sýk sýk temizleyin arkadaþlar
bu arada tel hafýzasýný ayarlar>hakkýnda kýsmýnda ne kadar kullanabileceðimizi görebiliyoruzayrýca bir program yüklerken de telde þu kadar kartta þu kadar boþ yer var nereye kaydedersiniz diye sorunca da anlayabiliyoruz
Eski 29-10-07, 00:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #59 (permalink)
behicto
New Member

Alýntý:
sanýrým hallettim, hotmail pek kullanmasamda msn'e baglandýgýmda ekranda okunmamýs hotmail sayýsýný gösteriyordu. bu maillerin hepsini
iletilerin altýnda hotmail klasorune kaydetmiþ. onlarý temizledigimde bellek rahatladý. dikkat edin........
Eski 29-10-07, 15:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #60 (permalink)
Neron
New Member

Katýlým tarihi: 27.10.07
Nereden: konya

eyvallah anafartalar tþk ediyorum ayarlarýný yaptým
Neron çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 01-11-07, 16:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #61 (permalink)
teenage_idol
New Member

Katýlým tarihi: 01.11.07
Nereden: Ýstanbul

Alýntý:
mutimuti tarafýndan iletildi. Mesajý göster
ALİ BÖLÜKBAŞ
kamera sorunu reg ayarlarýyla düzeltiliyor. bu adresten bakýp yapabilirsiniz.
tüm ayarlarý en kaliteli yüksek çözünürlüðe ayarlanýyor.

ben de g500 kullanýcýlarý kervanýna yeni katýldým..
Rica etsem þu kamera ile ilgili ayarlar için adresi tekrar alabilir miyim?

teþekkürler..
teenage_idol çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 06-11-07, 00:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #62 (permalink)
lostgain
New Member

Katýlým tarihi: 06.11.07
Nereden: istanbul

arkadaþlar bende g500 aldým yalnýz problemim þuydu wireless koptuðunda direk turkcell/internete baðlanýyordu bende internet gprs ayarlarýný sildim belli bir süre iyiydim ama þimdide kurmam gerek ama olmuyor ne denesem olmadý lütfen biri mms ve gprs ayarlarýnda yardým edebilirmi birde bende önceden hep sürgülü kapak olduðu için yabancý gelmedi elefon yalnýz alýþmýþým kapaðý açýnca telefonun direk açýlmasýna bunda o özelliki göremedim varmý yoksa yok mu bilen varmý
lostgain çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 06-11-07, 10:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #63 (permalink)
peculiar
V.I.Member
Bilgisayarým

peculiar Avatar

telefonda mms ve internet ayarlarýyla ilgili bir program var,olmazsa burayý dene:

telefon ayarlarý içinde "herhangi bir tuþla yanýtla" diye bir seçenek var onu seçersen kapaðý açarak da aramalarý yanýtlayabilirsin

edit:bir türlü link koyamadým,neyse mms ve internet ayarlarý için 54. posttaki linke bakabilirsin
Eski 06-11-07, 11:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #64 (permalink)
darkmoon34
Member

Katýlým tarihi: 10.10.06
Ynt: Toshiba G500 için düþünceleriniz??

mükemmel saðol dostum bunu arýyordum iþde birde iyi kullanabiliceðimiz bir mail adresi bilen varmý pop3 ve imap ý olan yani hem alýp hem yollaya biliceðimiz

burda sýralamýþlar ama hepsi þirket yada paralý msn hotmail yahoo da paralý

En son darkmoon34 tarafýndan düzenlendi: 06-11-07 saat 11:35.
darkmoon34 çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 06-11-07, 11:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #65 (permalink)
peculiar
V.I.Member
Bilgisayarým

peculiar Avatar

sorununuzu tam olarak anlayamadým,linkler görünmüyor belki de ondan ama wi fi üzerinden msn ve hotmaili bedava olarak kullanabiliyoruz
Eski 06-11-07, 20:30 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #66 (permalink)
jass
Member

Arkadaþlar herkese merhaba,
Ben de epey araþtýrmalar sonucu 1 hafta önce bu telefonu aldým. Gerçekten beklediðimden iyi çýktý demem lazým.Wireless harika çalýþýyor. ben de þifreli kablosuz baðlantý var, ama sorunsuz ve evin heryerinden çok kolay baðlanýyor. Telefonla ilgili sorunum yok ayarlar otomatik olarak zaten yapýlýyor. Ýçinde her 3 þebeke için program var, sizinki hangisi ise üzerine týklayýp kurun. Bende de wireless açýkken gprs ile baðlanmaya çalýþýyordu ilk baþta, sonra telefonu sadece gsm olarak ayarlayýnca kendinden gprs e baðlanmýyor artýk.

Bir de en önemli hususu da belirteyim. Bu alete yüklediðim programlarla þu anda bir pc gibi kullanýyorum.Size programlarýn adýný vereyimve verdiðim 2 sitede arayýp en yeni versiyonlarýný yükleyin, farký göreceksiniz.

1. Live messengire mobile (bunu wireless açýkken kullanýyorum, gprsde fazla kontör yiyormuþ;nede olsa fazla data alýyor.)

2. DataViz Documents to Go (bu office programý, herþeyi yapýlýyor,excel, word, sunum vb.-sadece görüntüleme deðil ayný zamanda iþleniyor.)

3. Skype Technologies S.A. Skype for SmartPhone (kendi sitesine girin ve ordan windows mobile 5.0 olaný indirin)

4. Efficasoft Smartphone GPRS sayacý (bu hep açýk bende, gprs ile girince veri trafiðim izliyorum;günlük- aylýk görüntülüyor.)

4. LingvoSoft Dictinory (ingilizce-türkçe sözlük)

5. Yonsm.NET CeleTask (görev yöneticisi- gereksiz olarak açýk kalmýþ programlarý kontrol edip kapatýyorum, boþuna pil yemesin)

6. DivX Inc. DivXPlayer (divxleri gösteren küçük ve güzel bir film izleme programý)

7. Nero AG Nero Mobile (Kendi cd sinden kuruluyor, çok güzel bir multimedia programý, mp3 leri bundan dinliyorum.)

Bu programlarý 2 siteden indirdim:

CEP FORUM - Powered by vBulletin

Mpx.Gen.TR Forumlarý

Ýlk adresde sayfada orta kýsýmlarda smartphone için uyumlu programlar baþlýðýna girip ararsanýz, yada sitede arama yaparsanýz aradýðýnýz her programý bulursunuz. 2. adresdeki programlardan da WM5.0 olanlar size uyar.

Herkese saygýlar.
jass çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 08-11-07, 21:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #67 (permalink)
darkmoon34
Member

Katýlým tarihi: 10.10.06
Ynt: Cevap: Toshiba G500 için düþünceleriniz??

arkadaþalr benimde sorum var güvenemiyorum ne zaman wireless a geçdiðini yada ne zaman gprs e geçdiðini nasýl anlarýz geçen gün geziniyordum nette telefondan wireless baðlantý kopmuþ ama telefon direk gprs den devam etmiþ arkadaþlar gprs nasýl iptal ederiz silmeden ama yani biz istedikmi devreye girsin

Birde divx playerý bende indirdim ama internetten avi filim indiremiyorum kabul etmiyor formatý
darkmoon34 çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 15-11-07, 12:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #68 (permalink)
darken
New Member

Katýlým tarihi: 15.11.07
Nereden: Balikesir

cvplarý bekleriorm
darken çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 15-11-07, 12:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #69 (permalink)
darken
New Member

arkadaslar ya 1-2 gün icinde güzel bi pda almayý düþünüorm ama fazla pahalý olmayan istedðim özellikler oyun oyniym film izliym müziðimi dinliym wireleesten nete giriym kamerasý olsn resim vidyo cekim þýk bi görüntüsü olsun karizmamý ortaya koyim ama kararsýz kaldðým 2tel var

1.[FONT=Arial]TOSHIBA G500 Smartphone
2. HP6340 (kamerasý yok + anteni var)

sizce hangisi yada önerebilceðinz baska tel model varmý.. ilginiz icn simdiden tskr

birde g500 hakkýnda 1-2 sorum olucak bi arkadaþ cep bilgisayarý .cab uzantý dosyalarý calýstýrýyo demisti bu kesin bir bilgimi. bu iþlerde gercekten cok titizim alýcaðm ürünün herþeyinin 4 4 lük olmasýný istiyorum emin olun 1 aydan beri bi araþtýrma yaptm ve elimdeki paraya göre hp 6340 ve g500 ü bulabildim ürünün kullanýlabilrliði nasýl. bi baska arkadasta mp3 dinlerken dýsarý verdði ses bozuk cýkýo yazmýþ. bu ses nekadar bozuk (cokmu rahatsýz edici ). ve artý bulduðunz program ve ip uclarýný paylasýrsanýz sevinirm. cünki ben daha pda almaya kalkmadýn program arsivi yaptm dosayalar .cab uzantýlý rahatlýkca calýstýrabilrmyim ? g500 de film izlemek nasýl kactane film alabilr ve filmlerin boyutlarýný nasýl ufaltabilirz. birde bi sorumdaha var g500 bir pocket pc midir pocket pc ile smartphone arasýndaki farklar nelerdir bilen arkdaslar yardýmcý olurlarsa cok tesekkür ederm ama icimden bi ses þöyle dio ; Ey ahali g500 ailesine bende katýlýcam
darken çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 15-11-07, 22:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #70 (permalink)
jass
Member

darken arkadaþa:
Ben de senin gibi epey araþtýrýp soruþturduktan sonra Toshiba Portege G500 aldým ve çok memnunum.Bahsettiðin 2 cihaz benzer özellikleri yanýnda benzemeyen özellikler de içeriyor. Bir kere HP 6340 daha eski bir model sayýlýr, Toshiba nýn desteklediði GSM iletiþimlerini desteklemez. (HSDPA, 3G, EDGE vb.) Senin istediðin kamera fonksiyonu HP'de yok (zaten sen de belirtmiþsin),Toshiba nýn kamerasý 2 MP ve çok güzel çekiyor (telefon için bu çekim yeterli). Ayrýca divxleri de pocketdivx programý ile küçültüp içine attým, çok güzel izleniyor. Ses-görüntü tatmin edici. Sorduðun bir baþka souyu da þöyle yanýtlayayým: Bir kaç post yukarda belirtmiþtim, pekçok önemli ve yararlý program rahatlýkla Toshiba'da çalýþýyor(cab dosyalarý zaten sorunsuz çalýþýyor, WM2005 uyumlu olmak kaydýyla, at tele, anýnda kur.)
HP geniþ bir alet, toshiba ise kalýn, ama aðýrlýðýna bakarsan HP daha aðýr. Ayrýca bu tip cihazlarda önemli olan iþlemci hýzlarýna bakarsan Toshiba epey önde gidiyor HP'den. Bir de benim en çok hoþuma giden özelliklerden birisi usb den þarj özelliðinin olmasý ve telefon þarj cihazýný her zaman yanýnda taþýmana gerek kalmamasý. Çünkü baðlantý ucu, taþýnabilir belleklerdeki usb kablosuyla birebir uyumlu, teli tak pc ye anýnda þarjýn dolsun.
Daha pekçok özelliði nedeniyle bence Toshiba daha önce tercih sebebi olmalý, ama yapacaðýn iþleri düþünerek kararý sen vereceksin tabiki. Bu cihazýn incelendiði pekçok forum var,bence biraz daha incele.
jass çevrim dýþý   Alýntý yaparak cevap ver
Eski 15-11-07, 23:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #71 (permalink)
peculiar
V.I.Member
Bilgisayarým

peculiar Avatar

@darken kesinlikle G500'ü tavsiye ederim.cab uzantýlý dosyalarý çalýþtýrýyor,rahat olabilirsin.hatta 1-2 tane exe uzantýlý dosya bile çalýþtýrabildim.sesi sonuna kadar açýnca biraz bozulma oluyor ama rahatsýz edici deðil,özellikle kulaklýkla çok güzel ses verdiðini söyleyebilirim.divx olayýna daha hiç girmedim bi de ona bakýcam ama görüldüðü gibi sorunsuz çalýþtýran arkadaþlar var.ee kamera ayarlarýný da hallettik daha ne olsun

bu arada bluetooth ismini þu þekilde deðiþtirebiliyoruz arkadaþlar
Alýntý:
Bluetooth da G500 olarak görünen isminizi Registry'den
HKEY_CURREN_USER - Software - Microsoft - Bluetooth - Settings - LocalName anahtarýný deðiþtirerek deðiþtirebilirsiniz.
Eski 16-11-07, 10:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #72 (permalink)
darken
New Member

cok teþekkür ederim beyler ayýn 25 ine kadar vaktim var birazcýk daha inceliym. kafamda canlanan en parlak düþünce g500 oldu hatta dün tenkonsaya gidip demosunu inceledim ve bu kallýnlýk rahatsiz edici bi kalýnlýk deðil cok güzel þýk bi tasarýmý var. harici flash ve radyo olmamasý birazcýk canýmý sýktý ama hiç birþey mükkemmel deðildir felsefesini düþünerek bu sýkýntýdan kurtuldum.. forumda okuduðm kadaryla yanlýs hatýrlamýyosam toshibanýn sanýrm g500 arasýnda bi iletisim olayý varmýs bunu denedinzimi nasýl bi iletisim ücretsiz bi sistemmi bu. veya nasýl calýsýo. birde bu teli kullanarak þifreli wi-fi lere nasýl baðlanýrz bunun icin yazýlým varmý yada baska bi yolu.. ??