Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Mobil İletişim/Cep Telefonları bölümü içerisindeki Genel(Cep) forumu altında Toshiba G500 için düşünceleriniz?? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "G500 için hoparlör ve mikrofonunun iyi olmadığı söyleniyor.Konuşma sırasında karşıdan gelen ses çok mu zayıf geliyor veya karşıya sesimiz iyi ..." şeklinde özetlenebilir....
G500 için hoparlör ve mikrofonunun iyi olmadığı söyleniyor.Konuşma sırasında karşıdan gelen ses çok mu zayıf geliyor veya karşıya sesimiz iyi gitmiyormu?O kadar kötümü yani.Çünkü bu konuda olumsuz yorumlar çok yapılmış.
ya aslında hoparlör o kadar da fena değil bence,.evet,son ses açtığınızda bir miktar bozulma var ama özellikle kulaklıkla gayet iyi ses veriyor.mikrofona gelince ses kaydı yapmadım ama kötü olduğunu söylüyorlar gerçekten.yalnız telefon görüşmeleri sırasında olumsuz bir durumla karşılaşmadım ben..
Sağ üst köşedeki E internete gprs ile bağlandığını gösterir. Ben bu durumda kablosuz yöneticisine girip, telefon menüsünden cep veri bağlantısını kes yazan yere tıklayıp gprs bağlantısını durduruyorum. Wireless açıksa bağlantım oradan devam ediyor.
Teşekkürler @jass. Bu dediğini ben de denedim ama bu seferde internete bağlanamadım wireless erişimi olmasına rağmen. Ama yarın okulda bir daha deneyeyim bu yöntemi.
Peki bir soru daha sorayım; gprsi kökten kapatma olanağımız yok mudur? Yani gprsi kapatmak için illa bütün gprs bağlantı ayarlarını silmemiz mi gerekiyor?
Teşekkürler @jass. Bu dediğini ben de denedim ama bu seferde internete bağlanamadım wireless erişimi olmasına rağmen. Ama yarın okulda bir daha deneyeyim bu yöntemi.
Peki bir soru daha sorayım; gprsi kökten kapatma olanağımız yok mudur? Yani gprsi kapatmak için illa bütün gprs bağlantı ayarlarını silmemiz mi gerekiyor?
Bahsettiğim işlem sadece cep telefonunun o anki cep telefonu ile olan internet bağlantısını yani veri akışını durdurur. Wireless ayarlı ve açıksa sorunsuz girebilirsin nete. Kablosuz yönetici de menü yazan yerde en üstteki seçenek, cep tlf veri bağlantısını kesen. Wireless ayarlarını kontrol et, yada şifreli ise bağlantını ona göre ayarlamayı dene.
Kafama takılan sorulara cevap aldım.Teşekkürler.Sıra telefonu almaya geldi.Teknosada nakitte 645 ytl.VatanBilgisayarda Card finanssa bugün 612 ytl idi.Şimdilik Ocak ayını bekleyip Vatandan almayı düşünüyorum ama diğer taraftan sabırsızlandığım için card finans gelince internetten de hemen alabilirim.O zaman sizlerin daha çok yardımınıza ihtiyacım olabilir.Çünkü ilk smartphone telefonum olacak.Gerçi elektronik aletlerle aram çok iyidir.Tam bir elektronik manyağıyım.Bu tel tam bana göre.Kısa zamanda çok iyi kullanacağıma eminim.Kullanan arkadaşları da tebrik ederim.İşini ve hesabını bilenler için harika..
Teknosada Peşin alımda maalesef %5 indirim var.Yine en uygun vatanbilgisayar galiba.O yüzden card finans a başvurdum ,bekliyorum.Hoş 700 ytl ye de çıksa alıcam valla.Kafaya koydum.Keşke geçen gün teknosaya gittiğimde alsaydım.Bir ara hiç yoktu.Sonra 2 ad gelmiş oda satılmış.Ben ilçede oturuyorum.Her zaman gidemiyorum.Buralarda fazla bulunmuyor bu telefonlardan.En yakın teknosa var.Orayada her zaman gelmiyo.Gelsede en fazla 2 ad.Değerini bilenler takip ediyor işte.İnternet üzerinden alabilirim ama onada fazla güvenemiyorum.Eksik falan gelir.Arızalı olur.Geri göndercem diye uğraş dur.
Vatan bilgisayar 3 gün için (12-13-14 aralık) özel bir kampanya yapmış, cardfinansla alımlarda % 20 indirim ve 5 taksit yapıyor. Şu anda G500 orada 534 YTL. ye geliyor.
başlarda alışamadım sevemedim ancak alıştıkça ve program kurdukça faydalı olmaya başladı sevmeye başladım.
olmazsa olmaz bence kurulması gereken prglar:
corecodec coreplayer
Efficasoft.GPRS.Traffic.Monitor.v3.5.MS.SmartPhone
lingvosoft-dictionary ingilizce türkçe sözlük
mobilejoe.de autokeylock
pokcketx photo contacts pro
resco explorer
resco photo viewer
yonsnm.net celetask
artıları:
pili fena gitmiyor
özellik fazla
windows işletim sistemi kolaylıkları
ekran çok kaliteli ve parlak
video gösterimi süper
ekranla ilgili göstermeyle ilgili şeyleri kusursuz
telefon rehberi çok detaylı. (bir kişiye ait 40-50 bilgi girebiliyorsunuz. yardımcısının adı, asistanın telefonu, web sayfası, doğum tarihi,çocuğunun adı vs vs)
wifi yeterli (eğer güç yönetiminden wi-fi:always on ayarlarsanız sık sık güç tasarrufuna geçip bağlantıyı koparmıyor, sorun yok)
zil seslerini mp3 lere ayarlanabiliyor. (attığınız mp3 lerin bas seslerini kısarsanız yüksek seslerde bozulma yaşanmıyor)
foto çekimi telefon için yeterli
msn skype gibi programlar sorunsuz
eksileri:
müzik dinlemede ses kalitesi zayıf (bir mp3 çalara kıyasla)
arka hoparlörü daha kaliteli olabilirdi
ses kaydında cozurtu denecek kadar kötü ses kaydı var
video kaydı zayıf
foto çekimi telefon için yeterli ancak günümüz telefonlarından yüksek fiyatlı olanlardan kalitesi biraz geride
benden habersiz gprs e girmesini engellemenin yolunuda şu şekilde çözdüm. start-settings-connections-gprs-altında gprs ayarını değiştiriyorum. şöyleki : connects to : normalde "the internet" seçili onu değiştirdiğimde istesede gprs den bağlanamıyor. bilmiyorum daha pratik bi çözümü olan varsa paylaşsın yada bu işi pratikleştiren bi program olabilir belki
Teşekkürler Jass Uyardığın iyi oldu.Benim k.kartı gelmedi ama arkadaşlardan temin etmeye çalışacağım.İnşallah olacak.Bu gibi
fırsatları kaçırmamak gerekir.Günümüzde standart telefonlara 700-800 lira verilirken böyle bir telefon gerçekten ucuz.Uzun zamandır inceliyorum.Piyasada bu özelikteki bir telefonu bu fiyata kesinlikle bulamayız.İlgilelenler kaçırmasın...