Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > Mobil İletişim/Cep Telefonları > Motorola »

Motorola MPX 200

Bu sayfada Mobil İletişim/Cep Telefonları bölümü içerisindeki Motorola forumu altında Motorola MPX 200 başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar biliyorum forumda bu konuyla alakalı bir sürü konu var ama, üzerlerinden baya bi zaman geçmiş. Çoğunu kontrol ettim güncelliğini ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 11-12-05, 17:23   #1 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Motorola MPX 200

Arkadaşlar biliyorum forumda bu konuyla alakalı bir sürü konu var ama, üzerlerinden baya bi zaman geçmiş. Çoğunu kontrol ettim güncelliğini yitirmişler.
Şu mpx200 artı windows 2003 kullanan arkadaşlar bu konunun altına bildiklerimizi yazsak hiç fena olmaz. Hatta yeterince kullanan varsa forumda moderatör arkadaşlar bi zahmet sabitlesinler bu konuyu.
Şimdi konu hakkında istediklerim:
1.Önce kaç kişi kullanıyor onu bulalım, sayıca fazlaysa dediğim gibi Moderatör arkadaşlardan rica edip sabitletiriz ki dışardan katılımda olsun.
2. Bu konu sadece mpx200 ve windows mobile 2003 kullananlar için olsun
3. Site paylaşımı olmasın, yani şu sitede çok güzel şeyler var bu sitede şunu anlatıyorlar falan gibi. Hem çok karışıyor kayboluyoruz sitelerde, hem yasal olmayan durumlar çıkabilir. Yani burda bir siteden alıntı yaparak tartışılsın, link vererek değil.
4. Program kullanımı, telefon hakkında ipuçları, kullanım kolaylıkları ağırlıklı bir konu olsun

Evet şimdi kaç kişi kullanıyor bi görelim..

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-12-05, 17:25   #2 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

İlk soruda benden.
Donanım cahili olduğumu bilirsiniz, hafıza kartı ile 1 Gb arttırılabiliyor bu telefonun kapasitesi. Peki 1 Gb üstünü desteklemiyor mu? Yoksa 1 GB dan büyük hafıza kartı mı yok?

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-12-05, 20:07   #3 (permalink)
darth sidious
Power Member

darth sidious Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.04.05
Nereden: The World Is Yours
Arrow

Valla Ben Mpx 200 kullanıyorum..

Kendim win 2003 e yükselttim.. Ve sorunsuz çalışıyor..
1 Gb lık Sd kart süper sorunsuz çalışıyor.. ama ben 32 Mblık Sd kullanıyorum.. (Ne yazıkki 1gb kart daha alamadım ) Daha 1 gb ın üstüne de rastlamadım.. Telefona SD/MMC kartlar oluyor..

Ama bu telefonu kullandıktan sonra insan smartphoneden vaz geçemiyor ( Dikkat alışkanlık yapar )

Note: Bu arada Koymuş olduğunuz ekran görüntüleri Cep bilgisayarından.. Mpx den değil..
darth sidious çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-05, 02:05   #4 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
bende kullandıgım ıcın stıchkledım konuyu ama ben hıcbı haltından cakmıom .sıfırım yanı 2003 bıle yuklemedım aldııım gıbı duruyo.bırılerı bızı aydınlatırsa sevınırım
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-05, 02:18   #5 (permalink)
luci
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.06.04
2003 yüklendiginde destekliyor diye biliyorum fakat indeksleme süresi çok uzar diye tahmin ediyorum çünkü 1 gbda bile geç buluyor dosyaları 2gb piyasada bulanmasa suan için yolda
bende i-mate jam kullanıyorum
luci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-05, 02:19   #6 (permalink)
luci
Member

Bilgisayarım
Alıntı:
TAY-LAN tarafından iletildi.
bende kullandıgım ıcın stıchkledım konuyu ama ben hıcbı haltından cakmıom .sıfırım yanı 2003 bıle yuklemedım aldııım gıbı duruyo.bırılerı bızı aydınlatırsa sevınırım
nelerini merak ediyorsun ?
luci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-05, 02:21   #7 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

neleri deil hiçbişey bilmiomki? ne yuklemem gereklı ne nerden yuklenır?telefon aldıgım gıbı duruyor
TAY-LAN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-05, 02:26   #8 (permalink)
luci
Member

Bilgisayarım
şöyle başlayım üzerinde uygulamaların dışında bir çok şey yükleye bilirsin
örn. acrobat reader gibi
yada hava tahmin gibi e-book okuyabilirsin işlemcisini over clock edebilirsin
daha başka sd kart yuvasından takılan companentler takarak camera bluetooth gps modük gibi donanımlar ekleyebilirsin cihz üzerinde biraz ( baya ) yavaş olmak kaydıyla divx encode edebilirsin gibi gibi gibi aklıma pek bişi gelmiyo hanianlat deyince anlatamaz ya insan öle
luci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-05, 14:02   #9 (permalink)
mutimuti
V.I.Member

mutimuti Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.02.01
Nereden: Rize
ilk çıkıtğında 2gb destekli olarak çıktı. daha fazlasınıda desteklediğini söyleyenler oldu ama denemedik tabi bilemiyorum. 1 senedir kullanıyorum seviyorum telefonumu . 2gbnin fiyatı düşse 100kaatlara alacam hemen. telefon çok fonksiyonlu öyle 256-512 mb yetmiyor.
mutimuti çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-05, 14:18   #10 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Ben buraya 2003 versiyonunu versem ve anlatsam yasadışı mı olur?
bu arada 2003 e yükselttiğinizde garantisi uçuyor haberiniz olsun.
Yani bu 2003 Rom'u yasak bir dağıtımmıdır?

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-05, 14:34   #11 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Biraz araştırdım, 2003 ü dağıtmak yasak sayılabilir. Zira dağıtılan bir yazılım değil. sadece cihazlara yüklenmiş olarak dağıtılıyor. Dağıtılan bir yazılım olmadığı için belli bir ücreti de yok.. Neyse buraya koymuyorum velhasıl, ama nasıl yüklendiğini anlatıcam. isteyen olursa da "kendi" bulmak zorunda kalıcak 2003 Rom'unu. Bilirsiniz ben illegal işler yaPMam.

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-05, 15:24   #12 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Windows MObile 2003 Kurulumu

Windows Mobile 2003 Kurulumu

Evet arkadaşlar şimdi aldığımızda üzerinde 2002 versiyon Windows yüklü olan MPX200 telefonlarımızı 2003'e çeviriyoruz. Öncelikle başınıza iş açmaktan korkuyorsanız hiç girmeyin bu işe. Ancak şunu bilmelisiniz ki birçok yeni program 2002 de çalışmıyor, opera web tarayıcı, f-secure, kasperky anti-virus gibi.
İkinci bilmeniz gereken konu; bütün bilgilerinizi yedeklemelisiniz. Bunu da zaten telefonla gelen CD yardımıyla yapabiliyorsunuz. Çünkü yeni işletim sistemi kurulurken bütün diski siliyor.
Üçüncü önemli konu ise, yeni işletim sistemini kurarken telefonunuzun tamamen şarj edilmesi gereklidir. Bizzat tarafımdan yaşandığı için söylüyorum, telfonunuz işletim sistemi kurulurken ne kadar şarj edilmişse, yeni işletim sistemi açıldığında, maximum şarj olarak o seviyeyi hatırlıyor ve hemencecik bitebiliyor. Bu yüzden işlemi gerçekleştirmeden önce halk arasında kullanılan deyimle “şarjı fulluyoruz”

Evet, yedeğimizi aldık, 2003 romumuzu indirdik, şarjımızı olabildiğince doldurduk.

Şimdi download ettiğimiz zip dosyasını bilgisayarımızda istediğimiz bir yere açıyoruz. PCUpgradeWizard ı, setup.exe yi çalıştırarak kuruyoruz. Telefonumuzu kapatıyoruz.Ve menu tuşlarının sol tarafına basılı tutarak usb kablosunu takıyoruz.

Dıng, eğer daha önce yüklemediyseniz usb driver yüklemeniz için, yeni donanım bulundu sihirbazı çıkıyor. Driver'ı kendimiz yüklemeyi istiyoruz ve driver bulunduğu yer olarak zip dosyasını açtığımız directory'yi gösteriyoruz. (smartfon.inf dosyasının bulunduğu yer.) Driver kendiliğinden yükleniyor bu durumda.

Bundan sonra pcupgradewizard'ı çalıştırıyoruz, ordan Rom'umuzu seçiyoruz. Ve yüklenmesini bekliyoruz.

Yaklaşık 5-6 dakika sürüyor yüklenme, ve toplam iki kere yüklemiş biri olarak ilk açılışın oldukça uzun sürdüğünü söylemeliyim. Bu yüzden telefonunuz açılmıyor sanıp naaptım ben falan demeyin. Bekleyin açılacaktır.
Güle güle kullanın,
2003 yükledikten sonra, daha önce kullanamadığınız bir çok programı da yüklemek isteyeceksiniz muhtemelen. Ve telefonunuzun dayanma süresinin kısalmasının en büyük sebebi bu olacaktır. Tabiiki 2003 de 2002 ye nazaran daha fazla uygulama barındırdığından telefonunuzun biraz daha az dayanması normaldir. Benim 4*5 gün dayanan 2002, 2003 ile birlikte, eğer devamlı IRDA çalıştırıp birşeyler yüklemzsem ve ya devamlı film falan izlemezsem 3 gün dayanıyor şu anda. Film zaten izlemiyorum ama IRDA yı çok kullandığımda bir gün dayandığı da oldu.

Tekrar ediyorum, 2003 yüklediğinizde;
Telefonunuzun garantisi kalkacak,
Bilgileriniz uçacak bu yüzden yedekleme yapın.
Son olarak da yükleme yaptığınız andaki şarjınız, maksimum şarj olarak belirlenecek, bu yüzden de yükleme yaparken şarjınızı tamemen doldurmayı unutmayın

Sevgiler

Not: 2003 Rom'u microsoft tarafından, "dağıtılan" bir yazılım değil. Sadece cihazlara yüklenmiş bir şekilde kullanıcılara sunuluyor. Bu yüzden forumdan 2003 Rom'unu istemeyiniz. 2003'ü megaupload a koydum isteyen benden PM vasıtası ile istesin..
2002 yi de koyuyorum, eğer 2003 yükleyenlerden garantiye götürmek isteyen olursa 2002 geri yüklemek zorunda kalacaktır.

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-12-05, 14:12   #13 (permalink)
mutimuti
V.I.Member

mutimuti Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.02.01
Nereden: Rize
Alıntı:
tansu tarafından iletildi.
yaPMam.
çok uyanık adamsın be . bu arada soy isimlerimiz aynı seninki nerden geliyor akraba çıkmayalım şimdi .
mutimuti çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-12-05, 14:19   #14 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

anlattım özelden nerden geldiğini

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-12-05, 23:02   #15 (permalink)
darth sidious
Power Member

darth sidious Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.04.05
Nereden: The World Is Yours
Arrow

Alıntı:
TAY-LAN tarafından iletildi.
neleri deil hiçbişey bilmiomki? ne yuklemem gereklı ne nerden yuklenır?telefon aldıgım gıbı duruyor
abi sen bence direkt benle iletişime geç
Saykomatrixx de yakında bu tlfondan alcak inşallah
Herkes kullancak bu telefondan

+ Bu bence süper bi telefon..
Ben hayatımın geri kalanında da smartphone kullanmaya karar verdim
darth sidious çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-12-05, 23:10   #16 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Alıntı:
darth sidious tarafından iletildi.

+ Bu bence süper bi telefon..
Ben hayatımın geri kalanında da smartphone kullanmaya karar verdim
katılmamak elde değil.. Bu konu içerisinde bi tartışma açılmasın sakın, isterseniz ayrı bi konuda tartışırız, symbian falan solda sıfır kalıyor. Ne kadar linux çu olsam da yiğidi öldürür hakkını veririm. Windows iyi iş çıkarmış..
Şimdi bir söylenti var, windows mobile 2005 de kuruluyormuş bu telefona. Ne kadar doğru ne kadar gerçek bilmiyorum. Bilen varmı

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-12-05, 23:17   #17 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

Alıntı:
darth sidious tarafından iletildi.