hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Nokia Marka Cep Telefonlarına Format Atmak...

Bu sayfada Mobil İletişim/Cep Telefonları bölümü içerisindeki Nokia forumu altında Nokia Marka Cep Telefonlarına Format Atmak... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Soft Format ve Hard Format olmak üzere iki format seçeneği vardır... Telefonunuz sürekli sistem hataları vermeye başladıysa yüklediğiniz programlardan dolayı ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > Mobil İletişim/Cep Telefonları > Nokia

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 29-04-06, 00:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
The Judge
Moderator
Bilgisayarım

The Judge Avatar

Katılım tarihi: 13.10.02
Nereden: İstanbul/Turkey
Resimler: 16
Nokia Marka Cep Telefonlarına Format Atmak...

Soft Format ve Hard Format olmak üzere iki format seçeneği vardır...

Telefonunuz sürekli sistem hataları vermeye başladıysa yüklediğiniz programlardan dolayı veya başka bir sebepten dolayı sistem dosyaları zarar görmüştür...

Telefona format atarak ilk günkü haline geri döndürebiliriz.

Format attığınız zaman adından da belli olduğu gibi (FORMAT) telefondaki
tüm bilgileriniz gidecektir. Mesajlar rehber görüntüler videolar v.s. v.s.

Soft Format : Telefon normal konumdayken *#7370# kodunu tuşluyoruz.
Karşınıza Tüm orjinal telefon ayarları yüklensinmi telefon açılıp kapanacak diye bir uyarı gelecek evet seçip güvenlik kodunuzu giriyorsunuz ve ardından 2 dakika süren format işlemi başlamış oluyor.

Soft format tüm SYMBİAN yüklü Nokia telefonlarda çalışmaktadır...

Hard Format :
Soft format atarak bir çözüme ulaşamadıysanız Hard format atarak %80 çözüme ulaşabilirsiniz...

Telefon KAPALI iken sırasıyla * 3 Yes ve Açma Kapama tuşuna 5 saniye süre ile basılı tutarak nokia yazısının gelmesi ile format işlemine başlayabilirsiniz...

Hard Format Nokia 6630,6600,6680,7610,3230,6260,6670,6620 N-70,N-90 modellerinda çalışmaktadır...

Önemli UYARI : Format işlemine başlamadan önce Pil Seviyesinin %80 olması gerekiyor... Format atmadan önce hafıza kartına şifre koyduysanız mutlaka kaldırın aksi takdirde hafıza kartınız kullanılamaz hale gelebilir...

Bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemler sonucu meydana gelebilecek her türlü maddi ve manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı hARDWAREMANIA sorumlu tutulamaz...

En son The Judge tarafından düzenlendi: 08-07-06 saat 10:57.
The Judge çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-05-06, 14:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
saveage
New Member

saveage Avatar

Katılım tarihi: 13.05.06
Nereden: ankara
tesekkurler arkadasım waybe telefonu bile formatladım teklonojinin gozunu seviyim
saveage çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-05-06, 15:30 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

Blick Avatar

Katılım tarihi: 21.09.04
Nereden: Güneşli
Resimler: 10
saol arkadaşım bilmeyenlere ilaç gibi gelebilir
yalnız kafam aşağıya takıldı

Alıntı:
The Judge tarafından iletildi.
hARDWAREMANİA
Blick şu an çevrim içi   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-05-06, 20:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
Woxed
Banned user

Woxed Avatar

Katılım tarihi: 26.08.05
Nereden: Ankara
ya beyler ben kilit kodunu bitürlü bulamadım soft format yaparken kilit kodu istio.Diğer yöntemide denedim tel kapalı iken *>3>yes(yeşil)>ve açma tuşuna basılı tutum 5sn fln tel gene normal açıldı.Bi yardımcı olursanız sevinirim
Woxed çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-05-06, 20:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
Woxed
Banned user

Woxed Avatar

Katılım tarihi: 26.08.05
tamamdır beyler.tuşlara ii basmak gerekiomuş hard formatta
Woxed çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-05-06, 20:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
Pusu
V.I.Member
Bilgisayarım

Pusu Avatar

Katılım tarihi: 03.11.04
Nereden: Antakya
Bu nokia 6610i ye de format çakamazmıyız? Bazen salaklaşıyorda

Pusu çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-06-06, 13:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
sadece62
New Member

Katılım tarihi: 31.05.06
Nereden: adana
arkadaşım ben 6630 kullanıyom ve kilit kodunu çözemiyorm.yardımcı olursan sevinirim.simdi den saol....şu format işini denedim ama sonuç a ulaşamadım.
sadece62 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-06-06, 14:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
siska1
New Member

siska1 Avatar

Katılım tarihi: 01.06.06
peki 6230 gibi s40 telefonlar için format atma olayı nasıl gerceklesiyo yoksa bu tarz telefonlarda kendimiz format atailme sansına sahip deilmiyiz?bu konuda bilgili arkadaslar varsa yardımlarını bekliyorum..selametle..
siska1 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-06-06, 22:51 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
MATRIXXX
Senior Member
Bilgisayarım

MATRIXXX Avatar

Katılım tarihi: 15.04.04
Nereden: ANKARA
peki virüs yiyincede işe yararmı bu dediklerin
Eski 06-06-06, 16:26 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
EsPeRaNZa
Moderator
Bilgisayarım

EsPeRaNZa Avatar

Katılım tarihi: 28.05.05
Nereden: İzmit/Kocaeli
Blog Mesajları: 1
Alıntı:
MATRIXXX tarafından iletildi.
peki virüs yiyincede işe yararmı bu dediklerin
Yarar
Eski 08-06-06, 17:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
alkanat79
New Member

Katılım tarihi: 08.06.06
Nereden: edirne
ben teli yeni aldım hafıza kartı şifreliymiş formattan sonra şifre istiyor ne yapa bilirim tesekkurler
Eski 27-06-06, 01:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
luix
New Member

Katılım tarihi: 27.06.06
slm arkadaşlar bende yeni üye oldum katıldım aranıza benim sorun bir tema yükledim ve yazı karakterleri değişti telefonun. çıkış yada çık yerine çk yazıyo. temayı silmeye çalıştım uygulama kullanılıyor silinemez yazıyo. sistem dosyalarından sileyim dedim onda da aynı hatayı verdi. ben soft format atarsam telefonla gelen orjinal programlarda gidermi ve telefon rehberi filanda gidermi. ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim
luix çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-06, 11:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
EsPeRaNZa
Moderator
Bilgisayarım

EsPeRaNZa Avatar

Katılım tarihi: 28.05.05
Nereden: İzmit/Kocaeli
Blog Mesajları: 1
Alıntı:
luix tarafından iletildi.
slm arkadaşlar bende yeni üye oldum katıldım aranıza benim sorun bir tema yükledim ve yazı karakterleri değişti telefonun. çıkış yada çık yerine çk yazıyo. temayı silmeye çalıştım uygulama kullanılıyor silinemez yazıyo. sistem dosyalarından sileyim dedim onda da aynı hatayı verdi. ben soft format atarsam telefonla gelen orjinal programlarda gidermi ve telefon rehberi filanda gidermi. ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim
Menü > Araçlar > Yönetici'ye girip tema'yı silebilirsin (Belkide tema .sis uzantılıda olabilir) Eger ordada yoksa format atıp atmamak sana kalmış! Rehberin gider fakat butun telefon rehberini sim kartına yedekleyebilirsin! Ama butun programların silinir malasef, yeniden yuklemen gerekir programları!
EsPeRaNZa çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-06, 04:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
ahmed
New Member

Katılım tarihi: 01.07.06
Nereden: İ-S-T
Alıntı:
alkanat79 tarafından iletildi.
ben teli yeni aldım hafıza kartı şifreliymiş formattan sonra şifre istiyor ne yapa bilirim tesekkurler
kardeş yapman gereken bir mmcpwd programı yüklemek şifreyi bulacaktır
ahmed çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-10-06, 01:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
necromancy
Rookie Member
Bilgisayarım

necromancy Avatar

Katılım tarihi: 09.08.06
Güvenlik kodum ne ki benim? E ama 12345 di ama olmuo!
necromancy çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-10-06, 06:39 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
ybasaran
New Member

Katılım tarihi: 05.10.06
ya kardeş şu hard olanını bitürlü beceremedim... * 3 yes açma tuşuna 5 sniye basılı tutuyorum kaç defa denedim ama hep normal açılıyo yaw....yannış bişeymi yapıom...tel 6630...yoksam benm telde olmuyomu??
ybasaran çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-10-06, 06:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
ybasaran
New Member

Katılım tarihi: 05.10.06
acaba tuşlaramı tam basmıyorum diye tuşların canını çıkardım yine gık yok....neyse şimdide softunu deniyelim...eweeettt şindcik herşey gitti işte....
ybasaran çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-10-06, 01:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
polvet
New Member

Katılım tarihi: 07.10.06
bendende bir bilgi

şu format işiyle 1 yıldır çok uğraştım fakat ajanda notlarımın komple silinmesi beni deli ediyordu geçenlerde sonunda bunada bir çözüm buldum eğer fexplorer programınız varsa oradan c\sysem\data\ girip oradan bir dosya olan calendar ı kopyalayıp kartta herhangi bir yere yapıştırıyoruz ondan sonra formattan sonra bunu tekrar eski yerine koyuyoruz sonuç doğum tarihleri önemli günlerde yazdıklarınız geri geliyor faydam olduysa ne mutlu bana
polvet çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-12-06, 14:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
nefret1
New Member

Katılım tarihi: 04.11.06
Nereden: ordu
ben 6630 da denedım oluyo

tuslardakı anlatımda bı yanlıslık oldu heralde arkadasın yes dedıgı tus arama tusu bıdaha dene olacaktır 6630 lu kardesım
nefret1 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-12-06, 15:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #20 (permalink)
§£ðŶا£æ
Banned user
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 22.11.06
Nereden: Firinda izgara tavuk, rus salatasi, yaprak sarmasi, kestaneli pilav, sarap kesmezse raki, bol antep fistikli cerez ve tv...
fexplorer isteyen bana pm atsın Ayrıca Format önce si hafıza kartınızın şifresini kaldırmayı unutmayın.Yoksa kartı kullanamazsınız.
§£ðŶا£æ çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-12-06, 12:12 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #21 (permalink)
volkan-uluc
Rookie Member

volkan-uluc Avatar

Katılım tarihi: 27.11.06
Nereden: nazilli
Re: Nokia Marka Cep Telefonlarına Format Atmak...

beyler birazdan denicemolmazsa vay halime
bide ımeı numaram ahala kayıt dışı diyor ama
telksim ben 50m kontur almıştı ?m nel oacak şimdi
telsime mail attım
bana osrun yok diyo ama kapanma ihtimali ne acaba ?
Eski 29-12-06, 12:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #22 (permalink)
karizmatic
Cool Member
Bilgisayarım

karizmatic Avatar

Katılım tarihi: 14.12.05
Nereden: istanbul
Resimler: 2

Alıntı:
volkan-uluc tarafından iletildi. Mesajı göster
beyler birazdan denicemolmazsa vay halime
bide ımeı numaram ahala kayıt dışı diyor ama
telksim ben 50m kontur almıştı ?m nel oacak şimdi
telsime mail attım
bana osrun yok diyo ama kapanma ihtimali ne acaba ?
Anlamak için kendimi zorluyorum ama kardeş yazdıklarından bir şey anladıysam ''Arap'' olayım:whipy
Biraz daha güzel Türkçemizi düzgün kullanarak yazarsan daha iyi yardımcı olunabilecektir.
karizmatic çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-07, 13:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #23 (permalink)
oguzhanb66
Rookie Member

oguzhanb66 Avatar

Katılım tarihi: 31.03.06
Nereden: yozgat

SAĞOL GÜZEL PAYLASIM

En son EsPeRaNZa tarafından düzenlendi: 29-01-07 saat 13:19. Sebep: Tekrarında Banlamak Zorunda Kalacağım...
oguzhanb66 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-01-07, 10:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #24 (