hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Stereo Bluetooth Kulaklık

Bu sayfada Mobil İletişim/Cep Telefonları bölümü içerisindeki Nokia forumu altında Stereo Bluetooth Kulaklık başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "ben derimki bir Stereo bluetooth kulaklık olsa, yanınada bir mp3 player olsa bluetooth uzerinde calisanda bizde mp3lerimizi mis gibi streo ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > Mobil İletişim/Cep Telefonları > Nokia

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 20-10-04, 23:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
fettan
Rookie Member

Katılım tarihi: 20.07.04
Nereden: izmir
Thumbs up Stereo Bluetooth Kulaklık

ben derimki bir Stereo bluetooth kulaklık olsa, yanınada bir mp3 player olsa bluetooth uzerinde calisanda bizde mp3lerimizi mis gibi streo dinlesek?
nassi olur gusel olmazmı, ha bide o bluetoothun icine radioda gomseler,
yeme yanında yat!
fettan çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-10-04, 00:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
im2shy
Rookie Member

Katılım tarihi: 27.09.04
Alıntı:
fettan tarafından iletildi.
ben derimki bir Stereo bluetooth kulaklık olsa, yanınada bir mp3 player olsa bluetooth uzerinde calisanda bizde mp3lerimizi mis gibi streo dinlesek?
yeme yanında yat!
Guzel olmaz bence,yani bi ise yaramaz.Ya sen acıklayamamıssın,ya da hayal ettigin sey cok mantıklı degil,ne ise yarıyacak ki bluetooth u olan mp3 player,yani sana nasıl bi kolaylık saglıyacak?Hangi bluetoothun icine gomucekler radyoyu?

Hem forumun nokia bolumuyle ne alakası var boyle bi hayalin????
im2shy çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-10-04, 11:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
fettan
Rookie Member

yanlis anlamissin, biliyorsunki 6600 gibi tellerin bluetoothu donanimi var ve zaten mono bluetooth kulaklık aksesuar olarak satılıyor, ben ise bu kulaklığın stereo olanı yapılsa ve de ultramp3 gibi playerlar bunu desteklese diyorum olay bu kadar, ve boylece stereo muzik dinleyebilsek
fettan çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-10-04, 12:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
m4gnetic
Moderator
Bilgisayarım

m4gnetic Avatar

Katılım tarihi: 13.08.04
Nereden: Herakliyüs
Blog Mesajları: 3
Resimler: 24
ama 6600'ın çıkışı bildiğim kadarıyla stereo değil! mono çıkışı istediğin kadar stereo kulaklıkla dinle mono monodur ok?
radyolu bt kulaklık sanki gördüm gibi ama şimdi hatırlamıyorum...
m4gnetic çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-10-04, 12:16 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
the_kcs
Member
Bilgisayarım

the_kcs Avatar

Katılım tarihi: 26.08.04
Nereden: Eskişehir
yaw telefonun mono çıkışıylan stereo kulaklık neden uyuşmasınki! bt kulaklık çıkışından çıkmıyoki o böyle telefonun her yerinden çıkıyo sihir gibin bişiy yane. Ah be dostum her istediğimiz olmuyo ki ben de C55 'ime mp3 player ekleyebileyim istiyoruma ama C45 için var 55 için yok. Bu bir kısıtlama (gerçi artıık direk mp3 çalrlı telefonlar var ama) Adam bizim istediğimiz asıl şeyi sunmuyo onun yerine başka şeyler sunuyo. Böylece adamın ürün yelpazei geniş oluyo. Felam falam diye gider bu konuşma neyse...

CEng
-------------------------------------------------
BEKO BNB2000 Notebook
P4 2Ghz Cpu, 256MB DDR 133Mhz, 64 MB Tümleşik Ekran Kartı (Sis650), Teac DVDRom, Toshiba 3.5" Floppy, 1.4" HP LCD
the_kcs çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-10-04, 12:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
m4gnetic
Moderator
Bilgisayarım

m4gnetic Avatar

allaam yaww! mono bt kulaklığa ses nerden gidiyo??? telin ses çıkışından! telefonun ses çıkışı ne: mono!
eeee
mono çıkışı stereo ile dinle bakalım ne fark olacak???
Eski 21-10-04, 14:12 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
im2shy
Rookie Member

Katılım tarihi: 27.09.04
Alıntı:
yanlis anlamissin, biliyorsunki 6600 gibi tellerin bluetoothu donanimi var ve zaten mono bluetooth kulaklık aksesuar olarak satılıyor, ben ise bu kulaklığın stereo olanı yapılsa ve de ultramp3 gibi playerlar bunu desteklese diyorum olay bu kadar, ve boylece stereo muzik dinleyebilsek
Dedigim gibi iyi acıklayamamıssın o zaman,ilk yazdıgından bu anlam cıkmıyor cunku,neyse bu arada diger konuda bence m4gnetic haklı cunku mono cıkıslı bir telefona stereo kulaklık degil 5 + 1 bile taksan mono monodur ama su olur bi amfi takarız 6600 a bide celik jant,super olur o zaman,saka bi yana gercekten benimde 6600 da en buyuk rahatsızlıgım ses cıkısı keske uzerinde biraz daha calıssalardı,boyle bir telefondan mono ses cıkması tatmin edici olmuyor.
im2shy çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-10-04, 17:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
m4gnetic
Moderator
Bilgisayarım

m4gnetic Avatar

+1
mono çıkışından bende rahatsızım ama yinede 6600'ımın eline kimse su dökemez
Eski 21-10-04, 17:52 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
barbarian666
V.I.Member

barbarian666 Avatar

Nereden: mobil durumdayım:)
Resimler: 3
benim 8310 un kulaklıklar stereo ama 6600 da mono çalışıyo
Eski 03-11-04, 00:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
erci
New Member

Katılım tarihi: 27.10.04
Bilgim dahilinde küçük bir yorum yapayım. Mevcut sistemde telefon kulaklığa sinyali elbetteki mono yolluyordur. Ama arkadaşın istediği sistemin çok tutacağını ve bu işten iyi para geleceğini bilseler "cep için farklı bir program yazarak" ve bunun yanında "kulaklık stereo yapılarak" istenilen yapılabilir. Çünkü telefon ile kulaklık arasında dijital sinyaller gidip geliyor ve şu an sadece telefon sesi gönderildiği için kulaklık monodur. Mp3 dinlenebilmesi için mp3 telefon içindeki program tarafından encode edildikten sonra kulaklığın anlayacağı formatta stereo ses datası olarak gönderebilir. Bunu Normal PC lerimizde kullandığımız kablosuz kulaklıklar gibi düşünebiliriz. Yani kıssadan hisse demek istediğim elimizdeki telefon arkadaşın hayaline bir program vasıtasıyla dönüşebilir. Ancak kulaklıkların teknolojik olarak geliştirilmesi lazım. Ayrıca bu bu sistemi kimsenin yapacağını sanmıyorum çünkü mp3 playerlar varken kimse bunlara ekstra para vermez. Tabi keşke mevcut olsa da kullansak :-)
erci çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-11-04, 10:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
erdal75
New Member

Katılım tarihi: 03.11.04
Alıntı:
yeme yanında yat!
selam arkdaşlar

bluetooth kulaklık ile pc den chat yapabilirmiyim?
erdal75 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-11-04, 10:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
magic_ocean
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

magic_ocean Avatar

Katılım tarihi: 08.10.04
Nereden: İstaNbul'un HerYErinde
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
Lightbulb

galıba yapamıyorsunnnn
Eski 03-11-04, 11:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
m4gnetic
Moderator
Bilgisayarım

m4gnetic Avatar

yaparsın arkadaşım!
bilgisayarından bt adapter olduktan sonra! uğraş biraz! kulaklığı ve mikrofonu bt tanıt! olur
Eski 06-05-05, 19:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
multimesut
Rookie Member

Katılım tarihi: 06.05.05
Bluetooth Stereo Sorusunun gerçek cevabı. . .

Alıntı:
yeme yanında yat!

Evt arkadaşlar bu konuda biraz sizleri aydınlatayım dedim bu nokia bluetooht stereo kulaklığı sürmüyor ve sürdürmüyor nedeni ise elindeki stereo çıkışlı telefonları bitirmek 1 tıl sonra bu stereo kulaklıklar piyasada dolaşacak hiç merak etmeyin ses çıkışına gelince mono olması bir şey ifade etmez nedeni ise bluetooht teknolojisi ses gönderme işlemlerini telefonun işlemcisi üzerinde işledikten sonra bluetooth entegresine yollar bu durumda stereo için işlemci birazdaha çalışacaktır programa gelincede stereo destekli çok mp3 player sisleri var ayrıcada bluetooth destekli yapmamız gereken sabır herkese saygılar By MeBu
Ayrıntılı bilgi = mesutalturk@gmail.com
multimesut çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-05-05, 21:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
serdarski
Cool Member

serdarski Avatar

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: Istanbul
Durum

Alıntı:
im2shy tarafından iletildi.
Guzel olmaz bence,yani bi ise yaramaz.Ya sen acıklayamamıssın,ya da hayal ettigin sey cok mantıklı degil,ne ise yarıyacak ki bluetooth u olan mp3 player,yani sana nasıl bi kolaylık saglıyacak?Hangi bluetoothun icine gomucekler radyoyu?

Hem forumun nokia bolumuyle ne alakası var boyle bi hayalin????
Eğer Nokia'nın HS13W modelini (http://www.nokia.com.tr/id62750.html adresinde görülebilir) üzerinde stereo radyo ve mp3 olacak şekilde geliştirirlerse gayet güzel bir alet olur.
serdarski çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-05-05, 21:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
serdarski
Cool Member

serdarski Avatar

Durum

Alıntı:
erci tarafından iletildi.
Bilgim dahilinde küçük bir yorum yapayım. Mevcut sistemde telefon kulaklığa sinyali elbetteki mono yolluyordur. Ama arkadaşın istediği sistemin çok tutacağını ve bu işten iyi para geleceğini bilseler "cep için farklı bir program yazarak" ve bunun yanında "kulaklık stereo yapılarak" istenilen yapılabilir. Çünkü telefon ile kulaklık arasında dijital sinyaller gidip geliyor ve şu an sadece telefon sesi gönderildiği için kulaklık monodur. Mp3 dinlenebilmesi için mp3 telefon içindeki program tarafından encode edildikten sonra kulaklığın anlayacağı formatta stereo ses datası olarak gönderebilir. Bunu Normal PC lerimizde kullandığımız kablosuz kulaklıklar gibi düşünebiliriz. Yani kıssadan hisse demek istediğim elimizdeki telefon arkadaşın hayaline bir program vasıtasıyla dönüşebilir. Ancak kulaklıkların teknolojik olarak geliştirilmesi lazım. Ayrıca bu bu sistemi kimsenin yapacağını sanmıyorum çünkü mp3 playerlar varken kimse bunlara ekstra para vermez. Tabi keşke mevcut olsa da kullansak :-)
Ufak bir ayrıntı:

Eğer Nokia kendi ürettiği HS13W modelini (http://www.nokia.com.tr/id62750.html adresinde görülebilir.) stereo radyo ve mp3 player ve üzerine mmc kartına mp3 yüklenebilir şekilde geliştirirse yok satar.
Eski 04-07-08, 19:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
echohermes
New Member

Katılım tarihi: 06.06.07
Nereden: heryerde
Ynt: Stereo Bluetooth Kulaklık

zamana bak

echohermes çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 19:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
Mendilci
Cool Member
Bilgisayarım

Mendilci Avatar

Katılım tarihi: 28.03.08
Nereden: Ümraniye

Alıntı:
echohermes tarafından iletildi. Mesajı göster
zamana bak

konu hortlayıp pörtlemiş
Eski 05-07-08, 21:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
serdarski
Cool Member

serdarski Avatar

Alıntı:
fettan tarafından iletildi. Mesajı göster
yeme yanında yat!
Sony Ericsson telefonlarda (W)alkman serisinde A2DP özelliği var. Gerçi bu özellik benim kullandığım Sony Ericsson K850i ve Sony Ericsson P1i modellerinde var.

A2DP özelliği nedir? Kısaca açıklayayım. A2DP özelliği sayesinde Sony Ericsson HBH-980 gibi Blue tooth kulaklıklarda telefonundaki mp3'leri dinleyebilirsin. Bu kulaklık Stereo ses verir. Kulaklık Türkiye'de satılmaktadır. Ben www.Hepsiburada.com'dan aldım.

Ayrıca Sony Ericsson HBH-980 Bluetooth kulaklık aynı anda 2 farklı telefona cevap verebilmeni sağlar. Bu sayede ben Sony Ericsson K850i ve Sony Ericsson P1i model 2 telefon taşıyorum.

Ayrıca Sony Ericsson P1i telefona Sony Ericsson HFM-70 kulaklık takıp radyosunu açar ve sesini de Sony Ericsson HBH-980 kulaklığa aktarırsan Buletooth kulaklıkta radyo dahi dinlemiş olursun.

Sony Ericsson HBH-980 bluetooth kulaklık ve telefonlar hakkındaki detaylı bilgiyi Sony Ericsson - Ana Sayfa adresinde bulabilirsin.

Bu arada yazmayı unuttum. SennHeiser'ın da stereo bluetooth kulaklıkları var.

Bizde yani Türkiye piyasasında Nokia manyaklığı olduğundan ve Nokia kullananlar Samsung kullandıklarından Sony Ericsson'un bu bahsettiğim özelliklerini pek bilmezler.
Eski 05-07-08, 21:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #20 (permalink)
serdarski
Cool Member

serdarski Avatar

Alıntı:
blow tarafından iletildi. Mesajı göster
konu hortlayıp pörtlemiş
O zaman (Yani konunun ilk yazıldığı tarihte) yoktu bu zaman (yani şimdi) var. Ondan konu hortlayıp pörtlemiş olabilir.
Eski 07-07-08, 14:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #21 (permalink)
Mendilci
Cool Member
Bilgisayarım

Mendilci Avatar

Katılım tarihi: 28.03.08
Nereden: Ümraniye

Alıntı:
serdarski tarafından iletildi. Mesajı göster
O zaman (Yani konunun ilk yazıldığı tarihte) yoktu bu zaman (yani şimdi) var. Ondan konu hortlayıp pörtlemiş olabilir.
o zman formun bütün eski konularını hörtletmen gerekirr. ee teknoloji hızlı gelişiyor değil mi??
Mendilci çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-07-08, 11:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #22 (permalink)
serdarski
Cool Member

serdarski Avatar

Alıntı:
blow tarafından iletildi. Mesajı göster
o zman formun bütün eski konularını hörtletmen gerekirr. ee teknoloji hızlı gelişiyor değil mi??
İmzama yazdığım gibi...

«