hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Samsung E-250

Bu sayfada Mobil İletişim/Cep Telefonları bölümü içerisindeki Samsung forumu altında Samsung E-250 başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar benim samaung e-250 cep telefoonum var bu telefon hakkındaki tüm sorunlarımızı bu rada paylaşalım işte benim sorunum:mms ayrları var ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > Mobil İletişim/Cep Telefonları > Samsung

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 09-04-07, 13:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
bur4k
V.I.Member
Bilgisayarım

bur4k Avatar

Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Blog Mesajları: 3
Resimler: 22
Samsung E-250

arkadaşlar benim samaung e-250 cep telefoonum var bu telefon hakkındaki tüm sorunlarımızı bu rada paylaşalım
işte benim sorunum:mms ayrları var fakat mmsn mesajı gelmiyor(hat turkcell)
bur4k çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-04-07, 16:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
bur4k
V.I.Member
Bilgisayarım

bur4k Avatar

Re: Samsung E-250

bir de ben java oyunları telefonun bellek kartına atıyorum fakat açmıyor bilinmeyen dosya şeklinde gösteriyor.illaki bluetooth verici-alıcısı alıp öyle mi atmam gerekiyor
Eski 11-04-07, 04:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
odaff
Rookie Member
Bilgisayarım

odaff Avatar

Katılım tarihi: 10.02.07
Nereden: Edirne

Alıntı:
burak_gsk tarafından iletildi. Mesajı göster
bir de ben java oyunları telefonun bellek kartına atıyorum fakat açmıyor bilinmeyen dosya şeklinde gösteriyor.illaki bluetooth verici-alıcısı alıp öyle mi atmam gerekiyor
Merhaba
Ben de aynı telefonu kullanıyorum.

Telefonun en önemli dezavantajı şarjının cok az gitmesi, piyasada bu sorunu çözecek bir ürün var mı bilmiyorum.Nokia larda yan sanayi güçlendirilmiş piller vardı, bu sayede stand by süresi 2 katına cıkmıştı bende.

java oyunlarda,tam emin degilim ama sanırım bazı kodlar girilerek belirli parametrelerin degistirilmesi lazım.Telefon normal haliyle wap dısında bluetoothla oyun yüklemeye izin vermiyor sanırım.Birkaç forumda rastlamıştım.Bulursam buraya yazarım.
odaff çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-04-07, 04:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
odaff
Rookie Member
Bilgisayarım

odaff Avatar

alıntıdır.....

USB Kablosu ya da Bluetooth aracılığıyla Java oyunları Kurma

I. Giriş

Bu yazıda size, USB Kablo ya da Bluetooth aracılığıyla Samsung X700, D500 ya da D600 telefonunuza java oyunlarını nasıl yükleyeceğiniz, kısa adımlarla anlatılacak.
Bunun için sadece iki programa ihtiyacınız var:

Softick PPP 2.21 [797 kB]
Java Uploader [624 kB]

Söz konusu programları, sırasıyla aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.
samsung - java world center

II. Hazırlık

1. Telefonunuzda, Uygulamalar -> Java Dünyası -> Ayarlara gidin.

2. Seçenekler menüsünde ağ ayarlarına giderek bu ayarları aşağıdaki gibi değiştirin:
APN : Internet
Kullanıcı adı : Boş
Şifre : Boş
Proxy : Devre dışı

3. Ayarları kaydedin ve ana menüye dönün.

Artık Softick PPPyi kurmaya hazırsınız.

III. Softick PPPnin Kurulması
1. Softick PPPyi indirin ve kurun. Bu yazılım, Palm kullanıcıları için tasarlanmış. Bu yüzden eğer USBPORT.dll bulunamadı gibi bir hata mesajı alırsanız önemsemeyip Okleyin.

2. USB Share mode kısmına geldiğinizde, exclusive mode seçeneğini seçin.

Softpick kurulumu tamamlandığında, telefonunuzu bir USB Kabo ya da Bluetooth bağlantısı ile PCnize bağlamak için hazırsınız demektir.
* Softpick için Serial number: xxx-xxx-xxx-xxx

Şimdilik Softpick PPPyi çalıştırmayın.

IV.a Java oyunların USB Kablo aracılığıyla kurulması
Eğer bir USB kablo kullanıyorsanız, lütfen aşağıdaki adımları uygulayın:

1. USB kabloyu PCye ve telefona takın

2. PCnin telefonunuzu görüp görmediğini kontrol edin. Bunun için Samsung PC Studiodan faydalanabilirsiniz. Eğer PC telefonunuzu görmemişse, lütfen telefonunuzu bir kere kapatıp açın ve tekrar bakın. PC telefonunuzu görüyorsa, ileride herhangi bir hatayla karşılaşmamak için Samsung PC Studioyu Görev çubuğunun sağ alt tarafından tamamen kapatın

3. Telefona #*536963# kodunu girin. Telefonunuzun ekranında Serial JAVA others disable mesajını göreceksiniz. Şimdi C ye basıp ana menüye dönün. Bu kodun girilmesi, telefonunuza seri olarak java yüklenmesine imkân tanır

4. Softick PPPyi çalıştırın (henüz aktif değil)

5. Ayarlar -> Bluetooth/Seriale gidin ve \Device\ss_mdm0 şeklinde bir seçeneğin olup olmadığını kontrol edin (sizin bilgisayarınızdaki COM port numarası farklı olabilir). Eğer varsa bu seçeneğin bulunduğu portu seçin, aksi halde Softick PPPyi kapatıp ilk adıma geri dönün. (Windows Aygıt Yöneticisi -> modemler -> Samsung Mobile USB modemden doğru COM ayarlarını bulabilirsiniz)

6. Softick PPPyi aktive edin. Softick PPPyi aktive ettiğinizde aşağıdaki gibi bir hata mesajı alabilirsiniz. Onu şimdilik önemsemeyin ve kapatmayın da.

Mouseu Görev Çubuğundaki çalışmakta olan Softick PPP üzerine getirdiğinizde muhtemelen no devices connected PPP is disabled mesajını alacaksınız. Şimdi Softick PPPyi tekrar aktive etmeyi deneyin. Ve başardınız. Artık Mouse�u Softick PPP üzerine getirdiğinizde PCye bağlı bir aygıt bulunduğunu yazacaktır.

Eğer telefonunuz bağlantıdan düşerse aşağıdaki adımları uygulayarak bağlantıyı tekrar elde edebilirsiniz:

1. Telefonunuzu kapatın
2. Softick PPPyi kapatın
3. !!!!! ---- USB kablosunu çıkarıp tekrar takın. ---- !!!!!!
4. Telefonunuzu açın
5. PCnin telefonunuzu görüp görmediğini kontrol etmek için Samsung PC Studioyu başlatın
6. Softick PPPyi açın
7. Softick PPPyi aktive edin.

IV.b Java oyunların Bluetooth aracılığıyla kurulması
Eğer bir Bluetooth bağlantısı kullanıyorsanız, lütfen aşağıdaki adımları uygulayın:

1. PCnin telefonunuzu görüp görmediğini kontrol edin. Bunun için Samsung PC Studiodan faydalanabilirsiniz. Eğer PC telefonunuzu görmemişse, lütfen telefonunuzu bir kere kapatıp açın ve tekrar bakın. PC telefonunuzu görüyorsa, ileride herhangi bir hatayla karşılaşmamak için Samsung PC Studioyu Görev çubuğunun sağ alt tarafından tamamen kapatın

2. Telefona #*536963# kodunu girin. Telefonunuzun ekranında Serial JAVA others disable mesajını göreceksiniz. Şimdi Cye basıp ama menüye dönün. Bu kodun girilmesi, telefonunuza seri olarak java yüklenmesine imkân tanır

3. Softick PPPyi çalıştırın (henüz aktif değil)

4. Ayarlar -> Bluetooth/Seriale gidin ve \Device\ss_mdm0 şeklinde bir seçeneğin olup olmadığını kontrol edin (sizin bilgisayarınızdaki COM port numarası farklı olabilir). Eğer varsa bu seçeneğin bulunduğu portu seçin, aksi halde Softick PPPyi kapatıp ilk adıma geri dönün. (Windows Aygıt Yöneticisi -> modemler -> Samsung Mobile USB modemden doğru COM ayarlarını bulabilirsiniz)

5. Softick PPPyi aktive edin. Softick PPPyi aktive ettiğinizde aşağıdaki gibi bir hata mesajı alabilirsiniz. Onu şimdilik önemsemeyin ve kapatmayın da.

Mouseu Görev Çubuğundaki çalışmakta olan Softick PPP üzerine getirdiğinizde muhtemelen no devices connected PPP is disabled mesajını alacaksınız. Şimdi Softick PPPyi tekrar aktive etmeyi deneyin. Ve başardınız. Artık Mouseu Softick PPP üzerine getirdiğinizde PCye bağlı bir aygıt bulunduğunu yazacaktır.

Eğer telefonunuz bağlantıdan düşerse aşağıdaki adımları uygulayarak bağlantıyı tekrar elde edebilirsiniz:

1. Telefonunuzu kapatın
2. Softick PPPyi kapatın
3. Telefonunuzu açın
4. PCnin telefonunuzu görüp görmediğini kontrol etmek için Samsung PC Studioyu başlatın
5. Softick PPPyi açın
6. Softick PPPyi aktive edin.

V. Oyunun telefona yüklenmesi

1. a) Java oyununu telefonunuza USB kablo aracılığı ile kuracaksınız telefonunuzda #*5737425# yazıp Java serisi menüsüne girin ve sırasıyla PPP UP ve ardından da USB yi seçin.

1. b) Bluetooth kullanıcısı iseniz telefonunuzda #*5737425# yazıp Java serisi menüsüne girin ve sırasıyla PPP UP ve ardından da Bluetooth seçeneğini seçin.

2. �Uploader.exe' programını çalıştırın ve bir jad dosyası ekleyin.

3. Şimdi aynı Java serisi menüsünde Seri yüklemeyi seçin.

4. Eğer bir yanlışlık yapmadıysanız java uygulaması seri bir şekilde telefonunuza yüklenecektir.

5. Oyun yüklendikten sonra, WAP ile ilgili problemleri önlemek için telefonunuza #*536961# kodunu girin. WAPSAR enabled http disabled mesajını alacaksınız.

6. Telefonunuzu bir kere kapatıp açın. Böylece yüklediğiniz oyunun daha sağlıklı çalışmasını sağlamış olacaksınız.
Eski 11-04-07, 04:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
odaff
Rookie Member
Bilgisayarım

odaff Avatar

bu da baska bi yerden alıntı....Sanırım herkes benzer sorunları çekiyor

önce java dünyasına geliyoruz seçeneklerden şebeke ayarlarında apn yazan yere küçük harflerle internet yazıyoruz sonra pcden blutut bağlantısı kurup com kaçla bağlandığımıza bakıyoruz sonra softpicki açıp buluetoot serial porta tıklayıp com... kaçsa onu seçiyoruz sonra *#52828378# tıklıyoruz oradan OTA type settingden serial bearrer OTA seçiyoruz sonra jad ve jar uzantılı dosyaları aynı klasöre koyup uploaderi açıyor ve add diyerek jad dosyasını seçiyoruz sonra serial test/ppp up/bluetooth diyoruz ve en son seri yükle diyoruz program yüklenecek yüklemeden sonra tekrar kodu girip gprs bearer OTA yı sçip çıkıyoruzve her yüklemede telefonu ve programları kapatıyoruz yoksa yükleme yapmadan telefon restart atıyor
Eski 12-04-07, 17:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
bur4k
V.I.Member
Bilgisayarım

bur4k Avatar

abi bu biras karışık ama şu telefonu kapatıp açma işi biraz uğraştırmıyormu bir de bu oyunları h.kartına kaydedip ordan açma sansım yok mu telefonun hafızası biraz az onun için(hafıza katında 100lerce oyun var ama bunları nasıl açacağımı bilmiyorum bilinmeyen uygulama olarak gösteriyor.telefona kaydetmeden açma işi olur mu)

Eski 15-04-07, 22:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
baby_face
New Member

Katılım tarihi: 15.04.07
Nereden: izmir
Red face Re: Samsung E-250

ya arkadaşlar ben bu telefondan almayı düşünüyorum sizce nası bir telefon ve nereden almamı tavsiye edersiniz
baby_face çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-04-07, 23:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
pc_uzmanı_17
Power Member
Bilgisayarım

pc_uzmanı_17 Avatar

Katılım tarihi: 03.11.05
Nereden: ıstanbul

cok ıyı telefon D900 den eksıgı camerasının vga olması ve ekran cozunurlugunun dusuk olması baska bıseyı yok + radyosu olması guzel telefon
Eski 16-04-07, 02:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
mremre
Cool Member
Bilgisayarım

mremre Avatar

Katılım tarihi: 14.02.06
Nereden: istanbul

fiyat performans acisindan belki de en iyi telefon 1.5-2 ay once aldim gayet memnunum hicbir sorun yok isletim sisteminin java olmasi dezavantaj ama o kadar paraya cok cok iyi bence 1gb lik hafiza karti var hic kasmio sorunsuz calisitirorum
yalniz bluetooth la cok veri alisverisi yapilirsa hafiza kartindaki veriler kaybolabiliyor
mremre çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-04-07, 12:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
bur4k
V.I.Member
Bilgisayarım

bur4k Avatar

telefon güzel bende java yüklemeye uğraşıyorum ama olmuyor denedim yukarıdakini ama olmadı
Eski 19-04-07, 19:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
mavisdf
New Member

Katılım tarihi: 19.04.07
Nereden: İSTANBUL
crying Re: Samsung E-250

meraba arkadaşlar benim ufak bi sorunum var umarım yardımcı olursunuz dün oyun yüklemeye uğraşırken telefonumun other files klasörüne 55 tane dosya indirmişim şimdi sorun şu other files klasörünü açmaya kalkınca tel kapanıp tekrar açılıyo klasörün içine girmem mümkün değil sürekli aççmaya çalıştığımda tel kapanıyor bir fikriniz varmı neden olabilir hepinizde aynı tel var sanırım birde bişey daha var mesaj sesini standart seslerinden başka seçemiyoruz heralde mp3 lerden falan yada seçebiliyoruzda benimmi haberim yok
mavisdf çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-04-07, 17:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
tallarico
New Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 27.10.04
Nereden: İzmir

arkadaşlar bende bu telefondan almayı düşünüyorum ama merak ettiğim bişey var kullananlar bilir sanırım, acaba gelen sms mesajları telefon hafızası yerine hafıza kartında saklayabiliyomu?
tallarico çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-04-07, 13:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
bur4k
V.I.Member
Bilgisayarım

bur4k Avatar

saklanmıyor galiba ama telefonun hafızası yetiyor
Eski 28-04-07, 19:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
volkanslim
Silver Member
Bilgisayarım

volkanslim Avatar

Katılım tarihi: 24.09.04
Nereden: pluton
Resimler: 3

evet mesajlarını telefon hafızasında saklayabilirsin. 300 smslik telefon hafızası var
Eski 01-05-07, 12:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
NAİM BADEM
New Member

Katılım tarihi: 01.05.07
Nereden: istanbul

tavsiye ederim ama fiyatlara dikkat etmelisin
mesela ben 310 ytl ye aldım
oysa herkes 450-460 ytl lerden bahsediyo
aradaki farka bakar mısın
Eski 03-05-07, 00:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
tallarico
New Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 27.10.04
Nereden: İzmir

Ben bir kaç seferdir telefonumu çaldırıyorum ve aslında bazı şeyleri yedeklemenin önemini farkettim. Mesela telefon rehberi. Arkadaşlarımın numaraları. veya konuşmalarım. Telefon hafızasının yetmesinden ziyade bunları bilgisayara yedeklemeyi isterdim ki sonra numaraları tekrar ekleyebileyim. Bi arkadaşımda nokia N serisi bi telefon var. ve bunu kolaylıkla yapabiliyo. Bence bu basit şeyi ekleselerdi çok güzel olurdu. Sonuçta ekstra bi maliyet gerektirmiyo üreticiler için. E250 yi alacaktım nerdeyse ama şimdi vazgeçer gibi oldum. Cevaplayan arkadaşlara teşekkürler...
tallarico çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-05-07, 20:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
stevejones
Power Member
Bilgisayarım

stevejones Avatar

Katılım tarihi: 06.12.05
Nereden: kmpaşa
Arrow Re: Samsung E-250

bn 15 gun once e250yi 390 a aldım ama bugun taksımde gordumkı 320 ytl ayrıca 360 a sony erıcsson k750 i gordum pısman oldum ozellıkle kamera olarak sony cok daha ıyı alacak arkadaslar dıkkat etsın derım.
Eski 05-05-07, 23:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
volkanslim
Silver Member
Bilgisayarım

volkanslim Avatar

Katılım tarihi: 24.09.04
Nereden: pluton
Resimler: 3

şimdi eğri oturalım doğru konuşalım arkadaşlar. ben telefonu yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum. gayette memnunun aslına bakarsanız. 340 ytl ye almıştım buraya kendime göre + ve - lerini yazmak istiyorum

+ çok şık tasarım
+ kolay kullanım
+ iyi ses kalitesi(kulaklıkla mp3 dinlerken ve zil sesleri)

- çok düşük şarj süresi( bu en büyük eksi bence)
- düzgün bir rehber sisteminin olmayışı
- mp3 dinlerken başka bişey yapamama
- kameranın kötülüğü( ha dersenizki bilmiyomuydun vga kamera olduğunu? bile bile aldık ama kötü işte )
- otomatik mesaj kaydı yapmaması( çooook sinir bozucu bir eksiklik. her mesajda illa kaydet demek adamı sinir ediyo)
volkanslim çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-05-07, 09:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
erkoz
New Member

Katılım tarihi: 18.07.06
Nereden: izmir
Samsung E-250 bluetooth - internet

Arkadaslar merhaba.

Samsung e250 ile notebook'umdan bluetooth ile internete baglanmak istiyorum. Eski telefonum olan Nokia 6230i ile baglanabiliyorum ama Samsung ile bir turlu baglanmadim. Turkcell'i aradigimda CD'den yukleme yapmaniz lazim dedi. Ben buna pek inanmadim, ayrica Bende CD filan da cikmadi.

Bu konuda yardimci olabilecek arkadaslar olursa memnun olurum.
erkoz çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-05-07, 02:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #20 (permalink)
odaff
Rookie Member
Bilgisayarım

odaff Avatar