Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > Mobil İletişim/Cep Telefonları > SymbianOS »

ilk defa symbian telefon kullananlar için

Bu sayfada Mobil İletişim/Cep Telefonları bölümü içerisindeki SymbianOS forumu altında ilk defa symbian telefon kullananlar için başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Symbian telefonlar için yapılmış bir işletim sistemidir sis uzantılı dosyalar symbian işletim sisteminin dosyalarıdır. jar uzantılı dosyalar java uyumlu telefonlarda ..." şeklinde özetlenebilir....

Kapalı konu
 LinkBack Konu araçları |  
Eski 14-08-04, 18:59   #1 (permalink)
hata20tr
Senior Member

Katılım tarihi: 18.06.04
Cool ilk defa symbian telefon kullananlar için

Symbian telefonlar için yapılmış bir işletim sistemidir
sis uzantılı dosyalar symbian işletim sisteminin dosyalarıdır.
jar uzantılı dosyalar java uyumlu telefonlarda yüklenebilen dosyalardır

İlk defa symbian uyumlu telefon almışsanız bilmeniz gerekli bazı şeyler vardır bunlar;
*#06# telefonun seri(imei) numarasını gösterir
*#0000# telefonunuzdaki işletim sisteminin versiyonunu gösterir
*#7370# telefonunuz telefon hafızasındaki herşeyi sıfırlar fabrika ayarlarına dön komutunda farklıdır.

Telefon ile alındıgında yapılması gerekenler
***ekstra->işlem kaydı->ayarlar işlem kaydı süresi 1 gün
bu telefonunuz daha hızlı çalışmasını saglar kaynak (nokia n-gage forum)
***mesajlar->ayarlar->diger hafıza kartını şeç
bu özellik 3650 ve 6600 de vardır bunu yaparsanız bluetoothla gelen mesajlarınız telefon hafızasına degilde kart hafızasına yazılır buda çok büyük boyutlu dosyaları telefonunuza atmanızı saglar(mesela mp3)

Telefona nasıl dosya yüklenir
Sis dosyası
***3650 6660 7650 ve n-gage qd için bluetooth veya kızıl ötesi ile dosya telefona gönderilir dosya yönetici ile otamatik olarak yükleyebilirsiniz
***n-gage veya siemens sx1 için usb ile oldukça kolay şekilde telefona istediginiz
dosyayı bilgisayarım e g z bilgisayar hangi diski gösteriyorsa onun içine others sound klasörlerinin yanına kolaybilirsiniz ve telefonda dosya yönetici ile yükleyebilirsiniz
Jar dosyası
her telefonada aynıdır bir dosya editor programı ile(efileman,fexplorer,seleq vb...)ile jar uzantılı dosya bulunur ve aç denirse kendisi hemen kuracaktır java oyunlarını telefondaki uygulamalardan oynayabilirsiniz

Telefona nasıl format atılır
3650 6600 n-gage n-gage qd ve 7650 için *#7370# yazarak telefon hafızanızdaki herşeyi silebilirsiniz yanlız bu işlemi yaparken telefonunuz şarjının yarıdan fazla olmasına dikkat edin hatta mümkünse şarja takın
sonra hafıza kartını biçimlendirerek telefonuzu yeni almış gibi yapabilirsiniz (7650 de hafıza kartı yoktur)
mesela telefona format atacaksınız ama telefon açılmıyor veya garip garip hatalar verip format atmanızı engelleniyor burda yapmanız gereken kalem tuşuna ve telefonu açma tuşuna wallpaper gelene kadar basıp bekleyip format atmaktır buna safe mode deniyor
ayrıca 6600 için kalem tuşuna yeşil tuşa(konuşmak için bastıgınız) ve 3 tuşuna telefon açılana kadar basarsanız telefonunuz formatlanacaktır

Bazı yararlı bilgiler

***Telefon hafızanızı mümkün oldugunca boş bırakmaya çalışın bu telefonunuz açılmasını ve telefonunuz hızını etkileyecektir ayrıca bazen programlar hata verebilir bu konumda telefonunuz açılmaz ve telefona format atamayacak kadar
zamanızda olmayabilir eger programlarınız kart hafızasında olursa hafıza kartını çıkarttıgınızda telefonu kullanbilirsiniz ama sorun tel hafızasındaki programlarsa kullanamazsınız
telefonun bozulması için bir sebeb olması gerekmez mesela benim telefonda kalibrasyon hatası çıktı bunu sebebi kullanıcı kaynaklı degilmiş ben daha sonra teknik servisten ögrendim

***3650 n-gage oyunlarının çalışmaması ramdan kaynaklanır

***n-gage de göre kamera vardır http://www.concordcam.com/products/w...s/wireless.htm
resimleri bluetooth ile gönderebilirsiniz

Telefon hataları ve sebebleri

***Real playerda bazen dosyalar fazla büyükder bunu sebebi video boyutur telefonda çalışan real player dosyalarının büyüklügü 176X132 olmalıdır(176X132 den tam olarak emin degilim ama buna yakın birşey)
*** psiloc erecoder kullanıyorsanız ve sound klasörlerini silerseniz ereconder çalışmaz çünkü erecoder dosyalarını bunun içine kayıt eder sonradan oluştırsanız bile problem çıkar
***Bazen yöneticiden yüklediginiz programların kalan sis uzantılı esas dosylarını silmezsiniz sebebini bilmiyorum ama fexplorer ile bu dosyaları e:\ nin içinden silebilirsiniz
***Sis uzantılı dosyaları yükledikten sonra dosya fazla büyük gibisinden hata alırsanız bunun anlamı siz sony ericsson p800 veya p900 tarzı symbian telefonlar için olan programı yüklemişsinizdir çalışmama sebebide ramdir
***Bazı programlar telefon türüne göredir aynı program 6600 çalışır n-gage çalışmaz mesela fscaller 2.7 versiyonu
***bazı sis dosyaları vardır yüklerken series60skinsupport diye bir hata mesajı verir bunu anlamı yüklediginizin tema oldugu anlamına gelir 6600 ve 7610 temalar yüklebilir n-gage 3650 7650 vb telefonlara tema yüklenmez(6600 deki series60skinsupport programını n-gage vb telefonalar yükleseniz bile çalıştırmaz)

Hangi telefonda daha iyi?

***7650,3650/3600,3660/3620,6600 için

http://my-symbian.com/7650/compare.php

***6620,7610,Siemens SX1

http://my-symbian.com/7650/compare2.php

***N-gage,n-gage qd

http://my-symbian.com/7650/compare4.php

Telefonlar için olmazsa olmaz programlar

***efilman:zip destekler,tümünü şeç vardır,gereksiz dosyaları siler,sesleri çalar (wav,midi),yavaştır(psiloc efileman-www.psiloc.com-türkçe)

***fexplorer:hızlıdır,compress memory vardır(sıkıştırma,hafızada azda olsa yer açar),ara yüzü sade ve kolaydır(www.gosymbian.com-beleş)

***eprofiles:telefondaki tercihlerin gelişmiş şeklidir mesela telefonu genelde sessize aldıgınızda wallpaperi,renk paletlerinin,alarm ve takvim ses tonlarını,ekran koruyucusunu,sag ve sol tuştaki rehber mesajlar gibi kısımları degiştirir istenilen bir programı açar ayrıca bluetooth açar kapatır ve son olarakta istenilen bir saatte telefondaki menuler arası geçişi yapar (mesela saat 10 ders başlarken sessize alır veya telefonu gece saat 2 de kapatır)
(psiloc eprofiles--www.psiloc.com-türkçe)

***screensaver:eprofiles ile beraber çalışır bir çok çeşit erkan koruyusu vardır ayrıca kendi resimlerinizi animasyonlarını koyabilirsiniz (psiloc screensaver-www.psiloc.com-türkçe)

***fscaller:arayanların resimlerini tam ekran gösterir.(www.symbianware.com)

***blacklist:istemediginiz numaraları engeller.Bazı eski versiyonları burda çalışmıyor(www.symbianware.com)

***blzinstalapp:blz uzantılı dosyaları yani n-gage oyunlarını yükler

***smartmovie:avi uzantılı videoları izlemenizi saglar kendi videonuzuda converter ile yapabilirsiniz(türkçe).Ayrıntılı bilgi için:smartmovie ayarları

(http://www.lonelycatgames.com/mobile...martmovie.html

***erecoder:sesleri kayıt eder ve telefonda açtıgınızda konuşmaları veya gelen konuşmaları kayıt edebilirsiniz(yarı ingilizce yarı türkçe)
(www.psiloc.com)

***flashcards:bir nevi sözlüktür http://www.ectaco.com/software/list...I1.x=24&I1.y=16(demosu iş yapar)

***resco viewer:resim göstericisi ve editorüdür çok hızlı(http://www.resco-net.com)

***3GPP Philips Camcoder PRO:kamera programı(http://my-symbian.com/7650/applicati...=4&fldAuto=775)

erecoder ve 3GPP Philips Camcoder PRO kullanırken setting card mermory seçerseniz hafıza kartınız kadar kayıt yapabilirsiniz(sınırsız dedikleri şey)

n-gage için birkaç yama

isimlerini pek hatırlamıyorum
yama 1 :mesajların hafıza kartına kayıt edilmesi için yapılmış yama 3650 ve 6600 daki mesajlar->ayarlar->diger->hafıza kartı olayı
yama 2 :sims oyununu ngage arenada oynamak için gerekli olan yama
yama 3:blue faction red faction renklerinin degiştirilmiş hali üzerine kuruluyor

ipuçları
***mms den resim ve müzik dosyası dışında dosya göndermek istiyorsanız uzantısını degiştirip gönderebilirsiniz bilgisayarda araçlar-> klasör seçenekleri->görünmünden uzantılılar gizledeki tiki kaldırdıktan sonra mesela zipli dosyanın uzantısını degiştirirseniz mms ten gönderebilirsiniz
***www.euploader.com girip sag taraftaki uplod tıkladıktan sonra bir sayfa dolusu notepad te yazdıgınız dosyayı ordan upload edip download adresinde arkadaşınaza yollarsanız 2 konture birçok mesaj gönderebilirsiniz tabii o gonderdiginiz adresteki dosyayı arkadaşınız gprsten alamalıdır turkcell için 20kb 1 kontur bunu biraz hayal gücünü kullanarak gelişterebilirsiniz.Mesela dosya adı hep sabit olur "xax.txt" gibi arkadaşınız 3 defa kısa kısa çalırınca oda gprs den indirebilir böyle kontur harcamamış olursunuz unutmadan ordaki upload edilen şeyler bir saat sonra silinir(ücretsiz-üyeliksiz)biraz karışık gelebilir ama bir defa yapınca çok basittir

yeni çıkan programları,

www.my-symbian.com
www.handango.com
www.symbianware.com
www.psiloc.com dan takip edebilirsiniz

tecrübeli arkadaşlar lütfen eksiklerimi tamamlayın!!!

isteginiz programları sagda solda ayamayın email atın hata20tr@yahoo.com

En son hata20tr tarafından düzenlendi: 14-08-04 saat 19:15
hata20tr çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 14-08-04, 22:50   #2 (permalink)
mervee
Senior Member

mervee Avatar

Katılım tarihi: 03.07.04
kısaca ELİNE SAĞLIK

no school-no boys-no work-no love

En son mervee tarafından düzenlendi: 14-08-04 saat 22:53 Sebep: yok
mervee çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 15-08-04, 03:24   #3 (permalink)
MeM@Ti
Power Member

MeM@Ti Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.06.04
Nereden: NİĞDE
onthe fire

Alıntı:
mervee tarafından iletildi.
kısaca ELİNE SAĞLIK
+1
Eski 15-08-04, 03:27   #4 (permalink)
MeM@Ti
Power Member

MeM@Ti Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.06.04
Nereden: NİĞDE
onthe fire

Alıntı:
hata20tr tarafından iletildi.
Symbian telefonlar için yapılmış bir işletim sistemidir
sis uzantılı dosyalar symbian işletim sisteminin dosyalarıdır.
jar uzantılı dosyalar java uyumlu telefonlarda yüklenebilen dosyalardır

İlk defa symbian uyumlu telefon almışsanız bilmeniz gerekli bazı şeyler vardır bunlar;
*#06# telefonun seri(imei) numarasını gösterir
*#0000# telefonunuzdaki işletim sisteminin versiyonunu gösterir
*#7370# telefonunuz telefon hafızasındaki herşeyi sıfırlar fabrika ayarlarına dön komutunda farklıdır.

Telefon ile alındıgında yapılması gerekenler
***ekstra->işlem kaydı->ayarlar işlem kaydı süresi 1 gün
bu telefonunuz daha hızlı çalışmasını saglar kaynak (nokia n-gage forum)
***mesajlar->ayarlar->diger hafıza kartını şeç
bu özellik 3650 ve 6600 de vardır bunu yaparsanız bluetoothla gelen mesajlarınız telefon hafızasına degilde kart hafızasına yazılır buda çok büyük boyutlu dosyaları telefonunuza atmanızı saglar(mesela mp3)

Telefona nasıl dosya yüklenir
Sis dosyası
***3650 6660 7650 ve n-gage qd için bluetooth veya kızıl ötesi ile dosya telefona gönderilir dosya yönetici ile otamatik olarak yükleyebilirsiniz
***n-gage veya siemens sx1 için usb ile oldukça kolay şekilde telefona istediginiz
dosyayı bilgisayarım e g z bilgisayar hangi diski gösteriyorsa onun içine others sound klasörlerinin yanına kolaybilirsiniz ve telefonda dosya yönetici ile yükleyebilirsiniz
Jar dosyası
her telefonada aynıdır bir dosya editor programı ile(efileman,fexplorer,seleq vb...)ile jar uzantılı dosya bulunur ve aç denirse kendisi hemen kuracaktır java oyunlarını telefondaki uygulamalardan oynayabilirsiniz

Telefona nasıl format atılır
3650 6600 n-gage n-gage qd ve 7650 için *#7370# yazarak telefon hafızanızdaki herşeyi silebilirsiniz yanlız bu işlemi yaparken telefonunuz şarjının yarıdan fazla olmasına dikkat edin hatta mümkünse şarja takın
sonra hafıza kartını biçimlendirerek telefonuzu yeni almış gibi yapabilirsiniz (7650 de hafıza kartı yoktur)
mesela telefona format atacaksınız ama telefon açılmıyor veya garip garip hatalar verip format atmanızı engelleniyor burda yapmanız gereken kalem tuşuna ve telefonu açma tuşuna wallpaper gelene kadar basıp bekleyip format atmaktır buna safe mode deniyor
ayrıca 6600 için kalem tuşuna yeşil tuşa(konuşmak için bastıgınız) ve 3 tuşuna telefon açılana kadar basarsanız telefonunuz formatlanacaktır

Bazı yararlı bilgiler

***Telefon hafızanızı mümkün oldugunca boş bırakmaya çalışın bu telefonunuz açılmasını ve telefonunuz hızını etkileyecektir ayrıca bazen programlar hata verebilir bu konumda telefonunuz açılmaz ve telefona format atamayacak kadar
zamanızda olmayabilir eger programlarınız kart hafızasında olursa hafıza kartını çıkarttıgınızda telefonu kullanbilirsiniz ama sorun tel hafızasındaki programlarsa kullanamazsınız
telefonun bozulması için bir sebeb olması gerekmez mesela benim telefonda kalibrasyon hatası çıktı bunu sebebi kullanıcı kaynaklı degilmiş ben daha sonra teknik servisten ögrendim

***3650 n-gage oyunlarının çalışmaması ramdan kaynaklanır

***n-gage de göre kamera vardır http://www.concordcam.com/products/w...s/wireless.htm
resimleri bluetooth ile gönderebilirsiniz

Telefon hataları ve sebebleri

***Real playerda bazen dosyalar fazla büyükder bunu sebebi video boyutur telefonda çalışan real player dosyalarının büyüklügü 176X132 olmalıdır(176X132 den tam olarak emin degilim ama buna yakın birşey)
*** psiloc erecoder kullanıyorsanız ve sound klasörlerini silerseniz ereconder çalışmaz çünkü erecoder dosyalarını bunun içine kayıt eder sonradan oluştırsanız bile problem çıkar
***Bazen yöneticiden yüklediginiz programların kalan sis uzantılı esas dosylarını silmezsiniz sebebini bilmiyorum ama fexplorer ile bu dosyaları e:\ nin içinden silebilirsiniz
***Sis uzantılı dosyaları yükledikten sonra dosya fazla büyük gibisinden hata alırsanız bunun anlamı siz sony ericsson p800 veya p900 tarzı symbian telefonlar için olan programı yüklemişsinizdir çalışmama sebebide ramdir
***Bazı programlar telefon türüne göredir aynı program 6600 çalışır n-gage çalışmaz mesela fscaller 2.7 versiyonu
***bazı sis dosyaları vardır yüklerken series60skinsupport diye bir hata mesajı verir bunu anlamı yüklediginizin tema oldugu anlamına gelir 6600 ve 7610 temalar yüklebilir n-gage 3650 7650 vb telefonlara tema yüklenmez(6600 deki series60skinsupport programını n-gage vb telefonalar yükleseniz bile çalıştırmaz)

Hangi telefonda daha iyi?

***7650,3650/3600,3660/3620,6600 için

http://my-symbian.com/7650/compare.php

***6620,7610,Siemens SX1

http://my-symbian.com/7650/compare2.php

***N-gage,n-gage qd

http://my-symbian.com/7650/compare4.php

***efilman:zip destekler,tümünü şeç vardır,gereksiz dosyaları siler,sesleri çalar (wav,midi),yavaştır(psiloc efileman-www.psiloc.com-türkçe)

***fexplorer:hızlıdır,compress memory vardır(sıkıştırma,hafızada azda olsa yer açar),ara yüzü sade ve kolaydır(www.gosymbian.com-beleş)

***eprofiles:telefondaki tercihlerin gelişmiş şeklidir mesela telefonu genelde sessize aldıgınızda wallpaperi,renk paletlerinin,alarm ve takvim ses tonlarını,ekran koruyucusunu,sag ve sol tuştaki rehber mesajlar gibi kısımları degiştirir istenilen bir programı açar ayrıca bluetooth açar kapatır ve son olarakta istenilen bir saatte telefondaki menuler arası geçişi yapar (mesela saat 10 ders başlarken sessize alır veya telefonu gece saat 2 de kapatır)

***screensaver:eprofiles ile beraber çalışır bir çok çeşit erkan koruyusu vardır ayrıca kendi resimlerinizi animasyonlarını koyabilirsiniz (psiloc screensaver-www.psiloc.com-türkçe)

***blacklist:istemediginiz numaraları engeller.Bazı eski versiyonları burda çalışmıyor(www.symbianware.com)

***smartmovie:avi uzantılı videoları izlemenizi saglar kendi videonuzuda converter ile yapabilirsiniz(türkçe).Ayrıntılı bilgi için:smartmovie ayarları

***erecoder:sesleri kayıt eder ve telefonda açtıgınızda konuşmaları veya gelen konuşmaları kayıt edebilirsiniz(yarı ingilizce yarı türkçe)
(www.psiloc.com)

***flashcards:bir nevi sözlüktür http://www.ectaco.com/software/list...I1.x=24&I1.y=16(demosu iş yapar)

***resco viewer:resim göstericisi ve editorüdür çok hızlı(http://www.resco-net.com)

***3GPP Philips Camcoder PRO:kamera programı(http://my-symbian.com/7650/applicati...=4&fldAuto=775)

erecoder ve 3GPP Philips Camcoder PRO kullanırken setting card mermory seçerseniz hafıza kartınız kadar kayıt yapabilirsiniz(sınırsız dedikleri şey)

n-gage için birkaç yama

isimlerini pek hatırlamıyorum
yama 1 :mesajların hafıza kartına kayıt edilmesi için yapılmış yama 3650 ve 6600 daki mesajlar->ayarlar->diger->hafıza kartı olayı
yama 2 :sims oyununu ngage arenada oynamak için gerekli olan yama
yama 3:blue faction red faction renklerinin degiştirilmiş hali üzerine kuruluyor

ipuçları
***mms den resim ve müzik dosyası dışında dosya göndermek istiyorsanız uzantısını degiştirip gönderebilirsiniz bilgisayarda araçlar-> klasör seçenekleri->görünmünden uzantılılar gizledeki tiki kaldırdıktan sonra mesela zipli dosyanın uzantısını degiştirirseniz mms ten gönderebilirsiniz
***www.euploader.com girip sag taraftaki uplod tıkladıktan sonra bir sayfa dolusu notepad te yazdıgınız dosyayı ordan upload edip download adresinde arkadaşınaza yollarsanız 2 konture birçok mesaj gönderebilirsiniz tabii o gonderdiginiz adresteki dosyayı arkadaşınız gprsten alamalıdır turkcell için 20kb 1 kontur bunu biraz hayal gücünü kullanarak gelişterebilirsiniz.Mesela dosya adı hep sabit olur "xax.txt" gibi arkadaşınız 3 defa kısa kısa çalırınca oda gprs den indirebilir böyle kontur harcamamış olursunuz unutmadan ordaki upload edilen şeyler bir saat sonra silinir(ücretsiz-üyeliksiz)biraz karışık gelebilir ama bir defa yapınca çok basittir

yeni çıkan programları,

www.my-symbian.com
www.handango.com
www.symbianware.com
www.psiloc.com dan takip edebilirsiniz

tecrübeli arkadaşlar lütfen eksiklerimi tamamlayın!!!

isteginiz programları sagda solda ayamayın email atın hata20tr@yahoo.com
selam şimdiden sana teşekkür ederim ama ben bir şey sorcam bende 3650 cep tel. var ben bunun bluetooth kablosunu bulamadım acaba kızıl ötesi portu ile ben bu telefona symbian veya gerekli programlar yükleye bilrmiyim acaba dostum bana yardımcı olursan sevinirim saygılar
MeM@Ti çevrim dışı  
Eski 15-08-04, 05:16   #5 (permalink)
kaf_sin_kaf
Senior Member

kaf_sin_kaf Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.08.04
Nereden: karşıyaka
[quote=hata20tr]

(www.psiloc.com)

çok saol valla yeni almıştım zaten çok hayra geçtin.Peki bu programların hepsini yüklemelimiyim?Öyle ise nereden bulacam bu programları?
E-mail atarsan sevinirim.İstersen önce ben atayım????
Eski 15-08-04, 12:33   #6 (permalink)
hata20tr
Senior Member

Alıntı:
MeM@Ti tarafından iletildi.
selam şimdiden sana teşekkür ederim ama ben bir şey sorcam bende 3650 cep tel. var ben bunun bluetooth kablosunu bulamadım acaba kızıl ötesi portu ile ben bu telefona symbian veya gerekli programlar yükleye bilrmiyim acaba dostum bana yardımcı olursan sevinirim saygılar
bluetooth kablosu olmaz zaten kartı olur bluetooth kartı alırsan kızıl ötesinden daha iyi olur daha çok şeyde işini görür mesela pc suitte falan kullanbilirsin sen birde bluetooth kartı diye ara
hata20tr çevrim dışı  
Eski 15-08-04, 12:52   #7 (permalink)
hata20tr
Senior Member

Alıntı:
kaf_sin_kaf tarafından iletildi.
çok saol valla yeni almıştım zaten çok hayra geçtin.Peki bu programların hepsini yüklemelimiyim?Öyle ise nereden bulacam bu programları?
E-mail atarsan sevinirim.İstersen önce ben atayım????
programları ben sana gönderirim email at hata20tr@yahoo.com
hata20tr çevrim dışı  
Eski 04-02-06, 19:29   #8 (permalink)
magic_ocean
hARDWAREMANIAC

magic_ocean Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.10.04
Nereden: İstaNbul'un HerYErinde
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
bilmeyenler var aramızda konu canlansın
Eski 13-02-06, 20:31   #9 (permalink)
CyberKnight
hARDWAREMANIAC

CyberKnight Avatar

Katılım tarihi: 01.03.05
Nereden: İstanbul
Resimler: 9
evet bilgiler guzel..paylasım icin saol...

burası yerimi bilmiyorum ama bende 6630 var ve ben bunun symbian versionunu yukseltmek istiyorum...data kablomda var.nası yapabilirim ?
Eski 15-02-06, 19:37   #10 (permalink)
EsPeRaNZa
Moderator

EsPeRaNZa Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.05.05
Nereden: İzmit/Kocaeli
Blog Mesajları: 1
Versiyon yukseltme nokia shoplarda yada telefoncularda olur Herkese vermezler o versiyonu
Eski 26-05-07, 12:55   #11 (permalink)
POLATMUSTAFA
New Member

Katılım tarihi: 26.05.07
Nereden: KONYA
Re: ilk defa symbian telefon kullananlar için

KARDES BEN FORMAT CEKTIM TELEFONUMA 6600 SYMBIAN AMA CEKTIKTEN SONRA TELEFONUMUN DILI INGILIZCE YE DONDU BUNU NASIL DUZELTE BILIRIM BEN SU AN DAHA YENIYIM NASILSORU BOLUMUNE YAILACAGINI BILMIOM AMA OGRENIRIIM LUTFEN BANA TURKCELESTIRMEYI BULURSANIZ SEVINIRIM
POLATMUSTAFA çevrim dışı  
Eski 26-05-07, 13:01   #12 (permalink)
barbarian666
V.I.Member

barbarian666 Avatar

Katılım tarihi: 20.07.04
Nereden: mobil durumdayım:)
Resimler: 3

Alıntı:
POLATMUSTAFA tarafından iletildi. Mesajı göster
KARDES BEN FORMAT CEKTIM TELEFONUMA 6600 SYMBIAN AMA CEKTIKTEN SONRA TELEFONUMUN DILI INGILIZCE YE DONDU BUNU NASIL DUZELTE BILIRIM
dil seçeneklerinden ingilizceyi türkçe yapacaksın ....
Eski 26-05-07, 16:06   #13 (permalink)
redroseee
New Member

redroseee Avatar

Katılım tarihi: 25.05.07
Nereden: ankara

selam ben dede bı n80 var bazı programları yuklemek ıstıyorum ama bı turlu olmuyoo
redroseee çevrim dışı  
Digg this Post!