hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Telsim Mobile Video Streaming...

Bu sayfada Mobil İletişim/Cep Telefonları bölümü içerisindeki SymbianOS forumu altında Telsim Mobile Video Streaming... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Evet Symbian işletim sistemine sahip telefonlarda Telsim ile ücretsiz TV izlemek için neler yapmanız gerektiğini resimlerle anlatıyorum... Öncelikle MMS özelliğimizi ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > İnternet, Cep Telefonları ve Mobil uygulamalar > Mobil İletişim/Cep Telefonları > SymbianOS

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 08-06-05, 00:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
EzerchE
Moderator
Bilgisayarım

EzerchE Avatar

Katılım tarihi: 12.07.02
Nereden: Bursa
Resimler: 6
Telsim Mobile Video Streaming...

Evet Symbian işletim sistemine sahip telefonlarda Telsim ile ücretsiz TV izlemek için neler yapmanız gerektiğini resimlerle anlatıyorum...

Öncelikle MMS özelliğimizi açtırmadıysak telsim i arayıp mms hizmetini başlatıyoruz. Yaklaşık 10 dk içinde hizmet devreye giriyor.

Cep telefonumuzda mesajlar bölümüne girerek MMS yazıp 7070 e gönderiyoruz.

Gelen mesajlardan ilkini öncelikli mms ayarımız olarak kaydediyoruz.

Gelen ikinci mesajı direk siliyoruz. Dikkat: Eğer silmezsek ve cihaz bu profil ile internete bağlanırsa süre bazında ücretlendiriliyor.

Tekrar mesaj bölümüne girip video yazıp 7070 e gönderiyoruz.

Mesajı download ediyoruz ve telefonumuz mms profilini kullanarak gprs e bağlanıyor.

veee....

Ayrıca bu hizmeti kullanarak sürekli güncellenen yeni haberleri film fragmanlarını çizgi filmleri vs. istediğiniz zaman seyredebilirsiniz. Servis şimdilik ücretsiz hizmet veriyor.

En son EzerchE tarafından düzenlendi: 08-06-05 saat 00:32.
EzerchE çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-06-05, 22:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
http://h!j@cker
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

http://h!j@cker Avatar

Katılım tarihi: 31.03.05
Nereden: H!j@cker WorlD
güsel ama bildiğim kadarıyla faturalı hatlarda ve konturlulerde olmuyo ama faturalı telsim kullananalar için gayet iyi güzel di moderator amca...
Eski 10-06-05, 01:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
EzerchE
Moderator
Bilgisayarım

EzerchE Avatar

Hattım kontürlü, ben kullanıyorum.Zaten bu screenshotları kendi telefonumdan çektim. kontürlü hatlarda gprs hizmeti yok, mms hizmeti var bu olay da mms ile ilgili.
Eski 10-06-05, 03:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
http://h!j@cker
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

http://h!j@cker Avatar

Katılım tarihi: 31.03.05
Nereden: H!j@cker WorlD
Alıntı:
EzerchE tarafından iletildi.
Hattım kontürlü, ben kullanıyorum.Zaten bu screenshotları kendi telefonumdan çektim. kontürlü hatlarda gprs hizmeti yok, mms hizmeti var bu olay da mms ile ilgili.
anadım bi deneyem bakemm
http://h!j@cker çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-06-05, 16:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
Z@gor
Power Member
Bilgisayarım

Z@gor Avatar

Katılım tarihi: 23.09.04
Nereden: TurkLAND
Resimler: 1
benim hatta kontörlü ve telsimin bu servisini uzun zamandan beri kullanıyorum fakat yayını tam olarak vermiyor ekran seri bir şekilde değilde yavaş yavaş gidiyor ayrıca sestede sorun var ne denildiği pek anlaşılmıyor müşteri hizmetlerini arayıp durumu sordum onlarda bu servisin deneme yani test aşamasında olduğunu bu yüzden bu tür sorunların olabileceğini söylemişlerdi.şimdilik bu servisi pek kullanmıyorum ama ilerde düzgün bir şekilde çalışmaya başladığında kullanırım tabiki.
Z@gor çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-06-05, 16:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
EzerchE
Moderator
Bilgisayarım

EzerchE Avatar

realplayer ayarlarını değiştir. bende herhangi bir problem yok. son version real player ı yükle bir de.
Eski 14-06-05, 00:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
Z@gor
Power Member
Bilgisayarım

Z@gor Avatar

Katılım tarihi: 23.09.04
Nereden: TurkLAND
Resimler: 1
demekki sorun benimle alakalıymış realplayer'ın yenisini bi deneyeyim bakalım düzelecekmi
Z@gor çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-07-05, 18:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
disci55
Senior Member

disci55 Avatar

Katılım tarihi: 26.09.04
Nereden: samsun
duzgun yayın izleyemek realplayer ile alaklı degil,bu sebekenin hatası demeyelimde,yetersizliginden kaynaklanıyor.yakın zaman once daha duzgun goruntu ile tv izleme olayını japonya'daki j-phone sirketi nec ile ortak baslattı.turkiyede daha bu sistemin alt yapısı bile kurulamadı.bu yuzden uzun bir sure telsimin bu yayını ile idare edecegiz
disci55 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-05, 13:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
KaBuS
Rookie Member

KaBuS Avatar

Katılım tarihi: 10.08.04
bu gprs sistemleri böyle yavas olduğu sürece bu özellikleri kullanamak cok gereksiz. bizzat kendim kulandım bir dönem ama ne görüntü net nede ses. ses ve görüntü normal tv yayınından 5-10 sn geç geliyor. dag basına kalanlar içinb uygun ama hiç tavsiye etmem :p
Eski 06-08-05, 23:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
serdarski
Cool Member

serdarski Avatar

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: Istanbul
Durum

Alıntı:
KaBuS tarafından iletildi.
bu gprs sistemleri böyle yavas olduğu sürece bu özellikleri kullanamak cok gereksiz. bizzat kendim kulandım bir dönem ama ne görüntü net nede ses. ses ve görüntü normal tv yayınından 5-10 sn geç geliyor. dag basına kalanlar içinb uygun ama hiç tavsiye etmem :p
Zorunlu olmadıkça kullanılmayacak bi şee. Ancak dağ başında kullanılır. Tv seyretmeye meraklı olduğumuzu ve nereye gidersek gidelim 1 tv bulabileceğimizi düşünürsek cep telefonundan tv seyretmek gereksiz gösteriş oluyor.
serdarski çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-08-05, 00:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
EzerchE
Moderator
Bilgisayarım

EzerchE Avatar

yolculukta vs oldukça sık kullanıyorum, görüntü kalitesi verdiğim screenshotlarda belli gayet net, ses olarak müzik dinlerken pek net olmasa da yine de anlaşılır geliyor. akıcılık ve netlik kanala göre değişebiliyor mesela mtv pek kaliteli değil fakat türk kanalları oldukça net çıkıyor. teknolojiyi kullanmak gösteriş olarak nitelendirilmemeli. tabi gerçekten o amaçla kullananlara ben de karşıyım. ayrıca buraya uğraşıp yazdığım bu yazı için teşekkür etmek yerine gösteriş ve gereksiz olduğunu düşünenlere de diyecek hiç bir lafım yok.

En son EzerchE tarafından düzenlendi: 07-08-05 saat 00:35.
Eski 05-03-06, 20:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
demir2415
Rookie Member

Katılım tarihi: 25.02.06
Nereden: Mersin
Telim mms ile bağlanıyor

ya arkadaşım dediklerini yaptım yanlız 20 dakikadan fazla telsim mms ile bağlanıyor yazıyor ama hiç biryere bağlanmıyor neden böyle oluyor acaba

mail adresim demir2415@hotmail.com
demir2415 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-06, 16:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
cumper
Member
Bilgisayarım

cumper Avatar

Katılım tarihi: 11.09.04
Nereden: İSTANBUL
Bende de herşey normal gibi ilerliyor tam player açılıyor bağlasınmı diye bir uyarı geliyor. tamam diyorum bağlantı ayarlarını kont edin diyor sorun nerden kaynaklanıyor. Telefonumun markası 3230 onuda ibraz edeyim..
Eski 10-07-06, 11:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
memo2956
New Member

Katılım tarihi: 10.07.06
crying

Alıntı:
serdarski tarafından iletildi.
Zorunlu olmadıkça kullanılmayacak bi şee. Ancak dağ başında kullanılır. Tv seyretmeye meraklı olduğumuzu ve nereye gidersek gidelim 1 tv bulabileceğimizi düşünürsek cep telefonundan tv seyretmek gereksiz gösteriş oluyor.
abi şimdi bu tamamen kontör yemiyormu
memo2956 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-07-06, 12:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
peculiar
V.I.Member
Bilgisayarım

peculiar Avatar

Katılım tarihi: 08.10.04
Resimler: 2
yok kontör harcamıyo rahatça kullanabilirsin.
peculiar çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-06, 17:48 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
memo2956
New Member

Katılım tarihi: 10.07.06
gprs nasıl açıcam bende gprs ayarları yok diyor
memo2956 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-06, 19:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
peculiar
V.I.Member
Bilgisayarım

peculiar Avatar

yanlış hatırlamıyorsam GPRS yazıp 7070 e yollayacaksın ama mms kullanılıyor tv izlemek için
Eski 21-07-06, 20:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
EzerchE
Moderator
Bilgisayarım

EzerchE Avatar

Ben herşeyi anlattım, iyi okuyun.
Eski 17-09-06, 15:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
keremcaan
New Member

keremcaan Avatar

Katılım tarihi: 17.09.06
Nereden: izmir
abi hersey tamamda mesajları donwload ettikden sora ne yapıoz eger anasayfaya giriyorsakj olmuyor ne yapmam gerekiyor?
keremcaan çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-09-06, 17:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #20 (permalink)
peculiar
V.I.Member
Bilgisayarım

peculiar Avatar

tekrar şöyle bi hatırlatma yapalım o zaman
RealOne Programı Olan telefonlar içindir.

MMS yazıp 7070 e Gönderin.
İki tane yapılandırma mesajı gelecek. Mesajın içinde sağlıyıcı Telsim_MMS yazan mesajı kaydedin. Diğerini KAYDETMEDEN SİLİN.

video yazıp 7070 e gönderin. Gelen mesaj ilk defa telefizyon izleyene kadar mesaj kutusunda dursun. Açmanıza gerek yok.

Sonra Menü den realone programına girin.
Şeçenekler -> Ayarlar -> Bağlantı Ayarları -> Yakın Kopya.
Yakın kopya kullan şeçeneği Hayır olacak.

Sonra geri diyip ''Şebeke Ayarları'' na girin.
''Varsayılan eriş. nok.'' seçeniğine girin. ve Telsim_MMS i seçin.
''Çevirimiçi Süresi'' seçeneği Sınırsız Olacak.

Buradan çıkarak Menü -> Servisler -> Seçenekler -> Yer İmi ekle yapın.
İsim: Video
Adres: http://217.31.233.18:8080/index.wml
Erişim Noktası: Telsim_MMS (jiostiği yana doğru çevirerek bu seçeneği bulun)
Kullanıcı Adı: (Boş Olacak)
Şifre: (Boş Olacak)

Bu bilgileri yazdıktan sonra seçennekler-> Kaydet yapın.

Sonra Video yazılı yer iminin üzerine tıklarak ücretsiz olarak televizyon izleyebilirsiniz.
Eski 26-10-06, 22:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #21 (permalink)
djtaha
New Member

Katılım tarihi: 26.10.06
Nereden: ANKARA
ben bunu telefonuma yapmıştım gayette güsel zaman geçirmek amaçlı fln iyi oluyo telsimdede hiç bi ücret ödenmio ama avea ücret alıo
djtaha çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-10-06, 22:26 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #22 (permalink)