Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Off Topic > T.T.K. »

Böyle teknik servis olmaz...

Bu sayfada Off Topic bölümü içerisindeki T.T.K. forumu altında Böyle teknik servis olmaz... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Ben sizlere iki gün içinde yaşadığım sorunları aktarayım... Benim bilgisayarım PIII 800 Mhz bir bilgisayardı... Onu ben de herkes gibi ..." şeklinde özetlenebilir....

Kapalı konu
 LinkBack Konu araçları |  
Eski 03-08-05, 23:28   #1 (permalink)
darth sidious
Power Member

darth sidious Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.04.05
Nereden: The World Is Yours
onthe fire Böyle teknik servis olmaz...

Ben sizlere iki gün içinde yaşadığım sorunları aktarayım...

Benim bilgisayarım PIII 800 Mhz bir bilgisayardı... Onu ben de herkes gibi bazı parçalarını yenilemek amacı ile ORBİM BİLGİ İŞLEM HİZ. LTD. ŞTİ. Ye götürdüm... Orada çalışan bir kaç kişiyi tanıdığımız için de işimizin aksaklık olmadan yürüyeceğini zannettik... Biz bilgisayarı teslim ettiğimizde içindeki parçalardan sadece:
PIII 800 Mhz işlemci, Asus Anakart, 512 sd ram, 250w power supply değiştirilecekti..
Alacağım konfig. PIV 3.2, Asus P4P800-X anakart, 512 ddr ram, 400w power supply..

İlk önce aradıklarında bilgisayarımda bulunan SCSI portu kullanamayacağımı teknik servis müdürü bana iletti ve bilgisayarımdaki parçalar nedeni ile bir hata oluştuğunu ve bilgisayarımın 20 saniye sonra kendini kapattığını ekledi. Ben de SCSI portu söylediği için kendisine teşşekkür edip telefonu kapadım.
Bir saat sonra ben aradığımda ise sorun hala devam ediyordu. Teknik servis müdürünün tepkisi aynen şöyle oldu “Siz bizi rahat bırakırsanız çözüm bulabileceğiz!!!” O an kızgınlıkla telefonu kapadım.
İki saat sonra mağazanın satış temsilcisi bizi aradı ve bilgisayarımızın hazır ve her parçasının çalışır olduğunu bize belirtti.
Yarım saat sonra bilgisayarımızı aldık ve eve getirdik. Hard disk formatlandığı için yeniden sistemi yüklemem gerekiyordu. Ben yüklemelerini rica etmiştim ama yüklenmemişti. Windows XP sp2 yi bilgisayarıma kurduktan sonra internete bağlanabilmek için Surecom Ethernet kartımın driverinı disket ile yükleyecektim. Bir baktım disket sürücü çalışmıyor. Bilgisayarın içini açtığımda Disket sürücüsünün hiç bir kablosunun takılmamış olduğunu gördüm. Bilgisayarı kapatıp disket sürücüyü takıyordum ki taktığım anda bilgisayar yeniden başladı ve bir süre sonra kapandı. Tekrar açtığımda ise bilgisayar harddisk, disket sürücü, cd rom sürücü ve cd rw de dahil olmak üzere hiç bir parçayı görmüyordu. Daha sonra hiç uğraşmadan bilgisayarı kapattım. İçini incelemeye başladığımda Fanın ledlerinin hiç birinin, fan kontrol mekanizmasının ve bilgisayarın reset tuşunun takılı olmadığını gördüm. Disket sürücünün kablosunu yerinden çıkarttıktan sonra geri bilgisayarın kasasını kapattım ve servise yeniden gitmek üzere hazırladım. Ertesi gün teknik servise gitmeden önce bilgisayarın kablolarını sökerken bir de baktım ethernet kartım başka bir marka ile değiştirilmiş. Parçayı ben aldığım ve eski makineme ben monte ettiğim için herşeyini biliyordum. Benim aldığım marka SURECOM idi ma üzerinden çıkan parçanın üzerinde hiç bir şey yazmıyordu. Kızgın bir şekilde Ankaradaki en yetkili kişiyle görüştüm. Yetkili kişi böyle birşey olmayacağı konusunda ısrar ediyor ve diğer hatalarını düzelteceklerini söylüyordu. Biz Selanik ceddesindeki teknik servis bölümüne gittiğimizde adamların tavırları çok ilgimi çekti. Hepsi oldukça kabaydı. Teknik servis müdürü ile görüştüğümüzde hatayı, gördüklerimi ve parçanın değiştirilmiş olduğunu belirttim. Orada bulunan tüm çalışanlar üstüme yürüdü. Ve benimle kavga edeceklerini ima ettiler. Bilgisayarımı hemen düzelttirip oradan ayrıldım. Ama bir daha ORBİM COMPUTER SHOP tan hiçbir şey almamaya yemin ettim. Ondan sonra üst düzey yetkilisi ile görüştüğümde onlar da kabul etmedi. Ben de bir daha onlarla iş yapmayacağımı ve kimseye tavsiye etmeyeceğimi söyledim ve telefonu kapadım.

Soruyorum size ey bilgisayar kullananlar Trilyonluk bir bilgisayar şirketinin böyle yapması doğru mu?

Aynı olay sınıf arkadaşımın başına gelmişti ve adamlar o dediği anda bu yanlış parççayı hemen değiştirdiler.

Böyle muamele görmek sizce adalet mi?
Bir de insan yeni bilgisayar toplattıktan sonra sorunsuz çalışmasını ister.. İnsanın içinde sorunsuzdur nede olsa diye bir his vardır ya hani... İşte ben o hissi hiçbir zaman göremedim.

Zaman ayırıp da bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim.
Eski 04-08-05, 09:53   #2 (permalink)
ALIENWARE
hM Haber Editörü

ALIENWARE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.09.04
Nereden: N/A
Walla ne diyim geçmiş olsun, zamanında benzer olaylarda bnm başıma da geldi, gerçi hangimizin gelmedi, bu adamların hepsi şerrefsiz olmak zorundamı, sende bundan sonra güvenilir yerlerden alışveriş yaparsın, Ankaradayım demişsin, bnm sürekli alışveriş yaptığım yerleri tafsiye edim sana oralardan onlarca parça aldım kesinlikle garanti vs. konusunda hiç bir memnuniyetsizliğim olmadı. Reklam gibi olcak ama Kocatepe Hizli Sistem, Epdata Bilgisayar buda hizli sistemin hemen 50-60 metre altında.

Nacizane blogum:fromVincent
ALIENWARE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 04-08-05, 10:42   #3 (permalink)
grindcore
Member

Katılım tarihi: 04.08.05
Nereden: ankara
malesef yapıyorlar benimde başıma geldi format atmak için götürdüm 1 saat sonra alabilirsiniz dediler tamam dedim bir saat sonra gidip aldım ve negöreyim benim ses kartını degişmişler .sinirlendim götürdüm tekrar degimediklerini ifade ttiler karakola gittim polis getirdim özür dileyerek degiştiler yanlış olmus dediler ben malesef artık güvenmiyorum biir kaç arkadaşında başına geldi bu tür olaylar
grindcore çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 04-08-05, 10:50   #4 (permalink)
ROMAZ
Cool Member

ROMAZ Avatar

Katılım tarihi: 22.07.04
Nereden: İSTANBUL/ BOSTANCI
Blog Mesajları: 2
Resimler: 13
Tüketici haklarına şikayet et bence , işe yaramazsa bile onları kara listeye alıyorar diye biliyorum

Senki ilk vazgeçemeyişim,ilk kıskançlığım,ilk ömrüme yazdığım,uzaklardan sevdalandığım kızdığım,affetmediğim affedemediğim.Olmayacak bir duaya amin demek gibi sevdiğim,hep geç kaldığım,bitiremediğim,unutamadığım.
ROMAZ çevrim dışı  
Eski 04-08-05, 11:40   #5 (permalink)
Simplicity
V.I.Member

Simplicity Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: hezeyanlarda...
Resimler: 2
öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunar, kendi yorumumu eklerim;
madem bu işin içinde toplama bilgisayar ile uğraşıyoruz. kendimiz değiştirelim.
bilgisayarı söküp takmak artık pek zor bi olay değil. ben 3 yıldır pc kullanıyorum. son 2 senedir de bilgisayarı kendim tamir ederim (3 yıllık garantisi var güya )
giderim vatan, teknosa, (pc gold hariç ) istediğim parçayı alır. oturur kendim takarım. ve hiç bir problem yaşamadım...
Simplicity çevrim dışı  
Eski 04-08-05, 12:03   #6 (permalink)
ALIENWARE
hM Haber Editörü

ALIENWARE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.09.04
Nereden: N/A
Alıntı:
ROMAZ tarafından iletildi.
Tüketici haklarına şikayet et bence , işe yaramazsa bile onları kara listeye alıyorar diye biliyorum
Bak bu güzel fikir, kesin sonuç alırsın, dediği gibi kara listeye alırlar, en ufak bi yanlışlarında kabak onların başına patlar. Hakkını aramalısın
ALIENWARE çevrim dışı  
Eski 04-08-05, 13:09   #7 (permalink)
CrKN
V.I.Member

CrKN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.10.04
Nereden: 216
Blog Mesajları: 1
Valla yazdıkların doğruysa adamlar iş yaparak değil resmen hırsızlık yaparak para kazanmaya çalışyolar. Bence;
-O en yetkili kişiye de bilgisayarını göster.
-Olmazsa şikayetvar.coma yaz.
-Tüketici haklarına başvur.
-Olmadı temiz bi sopa çek teknik servistekilere. Başka da yapacak pek bişey yok zaten.
Eski 04-08-05, 15:42   #8 (permalink)
darth sidious
Power Member

darth sidious Avatar

Bilgisayarım
Arrow

Öncelikle sorunumla ilgilenen herkese teşekkür ediyorum.
Bu ORBİM dediğim yer pisliğin ortası tam olarak. Bir sürü büyük şirkete iş yapıyorlarmış. Bu yazıyı o büyük şirketlere gönderdim.

Bir de polisle gidilebilirmi? gerçekten gidiliyorsa hemen gidelim...
darth sidious çevrim dışı  
Eski 04-08-05, 15:47   #9 (permalink)
darth sidious
Power Member

darth sidious Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
ALIENWARE tarafından iletildi.
Walla ne diyim geçmiş olsun, zamanında benzer olaylarda bnm başıma da geldi, gerçi hangimizin gelmedi, bu adamların hepsi şerrefsiz olmak zorundamı, sende bundan sonra güvenilir yerlerden alışveriş yaparsın, Ankaradayım demişsin, bnm sürekli alışveriş yaptığım yerleri tafsiye edim sana oralardan onlarca parça aldım kesinlikle garanti vs. konusunda hiç bir memnuniyetsizliğim olmadı. Reklam gibi olcak ama Kocatepe Hizli Sistem, Epdata Bilgisayar buda hizli sistemin hemen 50-60 metre altında.
O Epdata ve Hızlı sistemin marifetlerini de biliyorum.. Benim dersanem o selanik caddesinin başındaydı.. Her zaman oralardan fiyat alırdım.. ama onlarda aynı halt çıktı neden mi?

Orası iyidir ne de olsa HS diye tavsiye ettiğim arkadaşım şikayetlerle dolu olarak bana geldi..
Epdata ise hiç benimle ilgilenmedi..

Her zaman tüm parçalarımı kendim değiştiririm ama bu sefer garanti maranti diyerek oraya götürdüm..

Bence ankaranın en iyisi işlerini en iyi yapanı Mavi Bilgisayar çünkü adamlar disiplinli bir şekilde çalışıyorlar hem de eğer makinen bozulduysa evden alıp geri eve bırakıyorlar... Kuzenim aldığı için biliyorum + ben de oradan 4-5 parça aldım.. En ufak 3-5 milyonluk fanı bile ayağına getiriyorlar adamlar...
darth sidious çevrim dışı  
Eski 04-08-05, 16:41   #10 (permalink)
CrKN
V.I.Member

CrKN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.10.04
Nereden: 216
Blog Mesajları: 1
bu mavi bilgisayar bu mavi bilgisayar mı ? sen ciddi misin ?
CrKN çevrim dışı  
Eski 04-08-05, 16:47   #11 (permalink)
equnix
V.I.Member

equnix Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.06.05
Nereden: İstanbul
Dostum sen davanda belki haklısın çünkü birde karşı tarafı dinlemek lazım şimdi önyargı ile ulan adamlar ne kadar üç kağıtçıymış dmek yanlış olur. Şimdi üstad senin yanlışın şurda kardeşim madem bilgisayardan anlıyorsun parçalarının ne olduğunu biliyorsun o zaman bilgisayarını adamlara teslim ederken bir tane form isteyecektin ve o forma teslim ettiğin parçaların marka ve modellerini yazacaktın ve formun bir nüshasını adamlara diğer nüshasını kendine alacaktın. Hadi formu almadın diyelim bilgisayarı almaya gittiğinde hemen kasayı açtırıp parçalarını kontrol edecektin ve bilgisayarı tüm parçaları orda çalıştırp teslim alacaktın. Bunu sadece sana değil bundan sonra bilgisayarını teknik servise götüren arkadaşlar içinde yazıyorum ki bu olay diğerlerine de ders olsun.
Eski 04-08-05, 17:16   #12 (permalink)
Kommix
Banned user

Kommix Avatar

Katılım tarihi: 02.10.04
Senin olayın bayaa bi benzeri (aynısı bile denebilir aslında) benim başıma geldi. izmit platon bilgisayar'da bilgisayara format atılacaktı (ben anlamadığım bi sebep yüzünden format atamıyodum, hata veriyodu, 3 farklı cd denedim geçmedi hata, neyse). kasayı adama verirken (120gb samsung hdd vardı) adam bana ücretin 10 milyon olacağını söyledi. tamam dedim, iki gün sonra bilgisayarı almak için gittim oraya yine, teknik servisteki eleman (ki bu adamın hiçbir hatası yok, çok da iyi bir insandır, sonraki olayların hiçbirine de karışmadı zaten) bana kasayı verdi ve karşıki dükkana ödeme yapacağımı söyledi. kasayı alıp karşı dükkana giderken dikkatimi kasanın üzerine yapıştırılmış kağıt çekti: üzerinde 45 milyon yazıyordu?! dükkana girip elimdeki kasanın ücretini vermeye geldiğimi söyledim, ama iki gün öne fiyatın 10 milyon olarak söylendiğini de belirttim. adam olayı soğuk bir sakinlikle anlattı: harddiskte problem varmış, harddiski de zaten oradan almış olduğum için garantiye gitmiş, bununla da kalmayıp yerine başka bir harddisk, 120 gb SEAGATE hdd takılmış (üstelik ben hdd'yi oradan alırken özellikle seagate olmamasını istemiştim), eklenen miktar bunların ücretiymiş. bunların benden habersiz neden yapıldığını söyledim, adam gevelemeye koyuldu. ciddi ciddi sinirlenmeye başladım, bi yandan da yandan bi adam gelip kasamı yerden aldı, 1-2 metre öteye taşıdı ve başında beklemeye koyuldu! bu hareketten sonra cidden kızdım, adamla daha hararetli bir biçimde tartışmaya başladım, adam da aynı hararete ulaşınca "yeter lan hastanede rehin hasta mı tutuyosunuz ulan" dedim ve adamın eline 10 milyonu sıkıştırıp kasamı aldım öteden. ikinci eleman kasayı vermemekte ısrar ediyordu, bi yandan da kapıları kapandı dükkanın (evet ciddi ciddi dükkanı kapattılar ) !!! orada 3 kişi benim saldırmamı beklerken ilk konuştuğum adam geldi ve vurmaya başladı. gerizekalı herif, yumruk kavramını ilk benim üzerimde deniyormuş gibi zayıftı yumrukları. 4-5 tane fiskenin arasında biri hedefini buldu ve dudağım patladı. ben ise özellikle vurmaktan çok bağırıyordum, aklımda buradan hemen çıkıp karakola gitmek vardı. bağırışlarım duyulmuş olmalı ki, bana saldıran adamın yanındaki üç eleman adamı tutup kapıları açtığında bütün millet kapının önündeydi. kapıdan kasayı almadan çıktım, "ebenizi..." diye başlayan gelecek zaman kipli küfrü ettikten sonra karakola doğru yürümeye başladım. sonra durdum, reşit olmadığım için beni çok takmayabilirdi karakoldakiler. babamı aradım, karakola gitmek yerine platon bilgisayar'a gitmeye karar verdi, gittikten sonra da gerzek herif babamın kendisinden bi buçuk kat büyük cüssesinden korkmuş olmalı ki () "mıyır kıyır" şeklinde konuşmaya başladı. babam da sinirlerini kontrol edebilen bir insandır, sonradan olması muhtemel olayları göz önünde bulundurarak dalmadı adama sonuç olarak; dayak yedim, yedikten sonra babamı çağırmış bi bebe gibi göründüm, ama karakola gitseydik eminim adamın başına bayaa bişeyler gelirdi kasamı da geri aldım. artık dükkanın önünden her geçişimde farklı stilde bir hareket yapıyorum adama, deliye dönüyo ama asıl intikamımı alamadım, ben ona üzülüyorum :nope:
Kommix çevrim dışı  
Eski 04-08-05, 18:49   #13 (permalink)
Arslan_M
V.I.Member

Arslan_M Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.08.04
Nereden: İstanbul
hocalar bende bir ltd bilgisayar sirketinde calısıyorum... cokta buyuk bir firma sayılmayız ama yinede oldukca yogunuz ve anlattıgınız tarz olaylar maalesef bazen bizdede oluyor... tamamen işe yeni girmis stajer arkadaslarımızın (hepsinin diil) sorumsuzlukları yuzunden basımıza geliyor... bazen musteriye yanlıs pc toplayıp gonderdigimiz bile oluyor sizin bahsettiginiz firma ne kadar buyuk bilemem ama genelde bu tarz ufak pc cilerde bi basıbozukluluk oluyor yani.. sanada gecmis olsun arkadasım mutlaka tuketici haklarına basvurmanı oneririm...
Eski 04-08-05, 20:38   #14 (permalink)
diepainkiller
Senior Member

diepainkiller Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.08.04
Nereden: Polatlı
onthe fire

Geçmiş olsun kardeş,her meslek grubunda böyle meslek etiğinden uzak ŞEREFSİZLER var malesef...
diepainkiller çevrim dışı  
Eski 04-08-05, 21:04   #15 (permalink)
iBR
Senior Member

iBR Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.07.02
Nereden: izmir/MUĞLA/türkiye
arkadaşım ankaradaysan ankarada bilgisayar parcası alınacak yer belli ve bu sitede bir cok kez adının gectiği bir yerdir... gigatek bilgisayar burada gercekten muşteri memnuniyeti önemlidir.. bu yaşadıgın gibi sorunlar yaşayacağını hiç sannetmiyorum..
iBR çevrim dışı