Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Off Topic bölümü içerisindeki T.T.K. forumu altında İngilizce Ögrenmenin En Kolay Yolu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "İngilizce..." şeklinde özetlenebilir....
ingilizce, almanca ve fransızca için görsel ve işitsel alanda çok yararlı olduğuna inandığım Tell me More dil eğitim setlerini kullanabilirsiniz... ben almancasını aldım ve gayet yararlı, memnunum...
ben ingilizce ozel ders veriyorum arkadaslar (bu ciddi)
seyi denesek? hani bi adam cikiyo ya gecenin 3'unde televizyona. eller boole hep yana acik annatiyo musti gibi 10 tane kelime ezberletiyo "advanced memoli power" midir nedir. Ayni adam baska bi programda da 500 tane rakami ezberden okuyo. Zekadan beyni firlamis booole gozler mozler. Bi de sunucu var tiyatro oyuncusu sevimsiz bi kadin (ferhunde teyze'de falan oynuyodu) o da yalanciktan sasiriyo falan aptal taklidi yapiyo. Adam bi kelimeyi ezberletmek icin turlu senaryolar kuruyo. Kelimeyi 10 kere cumle icinde kullanirim daha iyi. Akil sagligim mi bozulcak hikaye uydurcam diye. Bi sure sonra o hikayeler birbiriyle baglantili olmaya da baslar gayri ihtiyari, kafayi siyirirsin takinti yaparsin allah muhafaza.
__________________ Bir: "de"'nin, "ki"'nin nerede ayrı yazılacağını, nerede bitişik yazılacağını bilmiyorsanız yabancı dil konusunda atıp tutmayın.
İki: Burada bir alt kültürü paylaşıyoruz. Başka alt kültürleri mümkün mertebe uzak tutun.
Üç: Yirim sizi ben. yirim.
ben ingilizce ozel ders veriyorum arkadaslar (bu ciddi)
seyi denesek? hani bi adam cikiyo ya gecenin 3'unde televizyona. eller boole hep yana acik annatiyo musti gibi 10 tane kelime ezberletiyo "advanced memoli power" midir nedir. Ayni adam baska bi programda da 500 tane rakami ezberden okuyo. Zekadan beyni firlamis booole gozler mozler. Bi de sunucu var tiyatro oyuncusu sevimsiz bi kadin (ferhunde teyze'de falan oynuyodu) o da yalanciktan sasiriyo falan aptal taklidi yapiyo. Adam bi kelimeyi ezberletmek icin turlu senaryolar kuruyo. Kelimeyi 10 kere cumle icinde kullanirim daha iyi. Akil sagligim mi bozulcak hikaye uydurcam diye. Bi sure sonra o hikayeler birbiriyle baglantili olmaya da baslar gayri ihtiyari, kafayi siyirirsin takinti yaparsin allah muhafaza.
lakın o adamın enlattıgı sey dogru yaf beyının her ıkı lopunuda calıstırıp bu sekılde on hafızadan kalıcı hafızaya aktarıyor
lakın o adamın enlattıgı sey dogru yaf beyının her ıkı lopunuda calıstırıp bu sekılde on hafızadan kalıcı hafızaya aktarıyor
o setler bende var. bir ara kullanıyordum(fotografik hafıza teknikleri) sınavlarda bayağı bir yararını görmüştüm.. herşey çok rahat aklımda kalıyordu.. okul bitsin zamanımda olursa scannerdan geçiririm nete koyarım sizde faydalanırsınız.. (yasaktır herhalde )
a) ayrik loblu adamcaazin teknigiyle calisalim. Kollarimizi iki yana 20'ser derece aciyoruz, dirsekten sabitliyoruz ve elleri sallayarak sunu dusunuyoruz hep birlikte: Yeni bi bilgisayar topladiniz. Herbiseyi aldiniz, eve geldiniz montajini yapacaksiniz. anakarti yerlestirdiniz, islemciyi taktiniz, fani ekran kartini modemi carti curtu yerlestirdiniz, kablolari taktiniz. Makinayi fise taktiniz a-aaa. makine acilmiyo. Dusun dusun en sonunda buldunuz. Ram'leri unuttunuz. Fakat bilgisayarci cok uzakta. sen ram'i unut, gerisini topla gel. iste bu "ram'i unut" cumlesindeeen napiyoruz, remote kelimesini cagristirip, ram'leri alacagimiz yer cok uzakta oldugu icin kelimeyi uzaklikla bagdastirip artik gerisini de anliyosunuz. Hadi baglantiyi yaptik. Arti butun bu senaryoyu da turkce kurduk. Kelimeyi bu senaryoya baglamak icin ne kadar ugrastik?
b) cumle icinde kullanma teknigini - ki ben boyle ogrendim ingilizceyi- deneyelim. "Abi televizyonun remote'unu uzatsana" (veya "ben remote gordum, babamin remote'u var) cumlesi yetiyo gibime geldi.