Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Off Topic > T.T.K. »

Öğretmenlerin dizüstü serüveni

Bu sayfada Off Topic bölümü içerisindeki T.T.K. forumu altında Öğretmenlerin dizüstü serüveni başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Öğretmenlerin dizüstü serüveni Eğitim dünyasının bilişim heyecanı Özal'la başladı. O her okul için bilgisayar öngörmüştü. AKP iktidarı da her öğretmene ..." şeklinde özetlenebilir....

Kapalı konu
 LinkBack Konu araçları |  
Eski 14-04-05, 12:09   #1 (permalink)
doncamillo
Moderator

doncamillo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.06.04
Resimler: 15
Exclamation Öğretmenlerin dizüstü serüveni

Öğretmenlerin dizüstü serüveni

Eğitim dünyasının bilişim heyecanı Özal'la başladı. O her okul için bilgisayar öngörmüştü. AKP iktidarı da her öğretmene dizüstü bilgisayar vaat ediyor. Ama bir türlü arkası gelmiyor.

Projenin uygulanabilir hale gelmesi yıllarca sürdü. İhaleler tamamlanıp marka ve kredi sağlayacak bankanın belli olmasından sonra, her şey yoluna girecek diye beklerken yeni sıkıntılar ortaya çıktı.

Güya KDV ve banka faizi alınmayacaktı. Ama olmadı. Bu durum, öğretmenleri üzmüşe benziyor. Bu konuda alkış bekleyen hükümet ise, adeta eleştiri bombardımanı altında. Öğretmenlerden öğretim üyelerine, eğitim örgütlerinden okul yöneticilerine kadar hemen herkes büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Hepsinin farklı bir gerekçesi var.

İşte size iki ilginç örnek; ilki emekli bir profesörden, ikincisi de bir eğitim sendikasından.

''Sayın Abbas Güçlü,

Lütfen bu tiyatroyu seyredin (En azından gözünüzde canlandırın!): Milliyet'ten, yılan hikâyesine dönmüş olan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı ihalenin sonuçlandığını öğrendim ve bir adet Toshiba bilgisayar almaya karar verdim.

Toshiba'yı aradım.

Soru: Peşin almak istiyorum, fiyatı nedir?

Cevap: 1.062 dolar ama, peşin alamazsınız; Vakıfbank'a gidin, kredi alın.

Soru: Tamamı 1.062 dolar! Bunun için niye kredi alayım? Peşin almak istiyorum. Cevap: İhale böyle, peşin alamazsınız; Vakıfbank'a gidin, kredi alın.

Soru: Emekli maaşımı Garanti Bankası'dan alıyorum, oraya gitsem olur mu?

Cevap: Hayır, Vakıfbank'a gidin, başka yolu yok!

Merakım iyice arttı! Vakıfbank'a gittim.

Soru: Toshiba PC almak için geldim, ne yapayım?

Cevap: Size kredi açacağız ama önce kredi kartı almalısınız, sonra ihtiyaç kredisine başvuracaksınız, Banka değerlendirecek, eğer durumunuz uygunsa, size önce kredi kartı postalanacak, sonra kredi çıkacak, Toshiba'ya bildireceğiz, ürünü adresinize yollayacaklar. Ama şimdiden uyarıyoruz; Toshiba 45-60 günde teslim ediyor, bu arada da ürünü almadan, bir iki taksit ödemiş dahi olabilirsiniz!

Soru: Toshiba'nın fiyatı 12 aylık faizi dahil 1.700 YTL, benim aylık emekli maaşım 2.200 YTL; herhalde kredi çabuk çıkar...

Cevap: Bununla maaşınızın hiçbir ilişkisi yok, her kredi aynı usullerle verilir! (Herhalde, hortumlama işlerinden ağızları yanmış; yoğurdu üfleyip yemek istiyorlar)

Elime bir adet kredi kartı başvurusu, bir adet de ''ihtiyaç kredisi'' formu tutuşturdular, yolladılar.

Kredi kartı formunda iki adet garantör (herhalde kefil demek bu, hayatımda ilk defa birisi bana kefil olmak durumunda kalacak gibi gözüküyor!) yeri açılmış, sayfa sayfa sorular var.

Sonuç: Şimdi düşünüyorum, bu kadar meşakkate ne gerek var... Birkaç yüz dolar fark verip normal yollardan bir PC alayım. Belki biraz indirim de yaparlar. Hem de akşama evinizde olur. Ne dersiniz?..

Saygılarımla,

Prof. Dr. Eyüp İlyasoğlu

(Marmara Üniversitesi, İng. İşl. Böl., Em. Öğr. Üyesi)

İkinci mektup ise Eğitim Bir Sen'den:

2.5 yıllık çalışma sonunda gelinen nokta, eğitimcileri hayal kırıklığına uğratmış ve şok etkisi yaratmıştır. Kampanyada verilecek olan Toshiba L10 - 102 model dizüstü bilgisayarın nakit bedeli 1.062 Dolar olarak belirlenmiştir. Bugünkü memur maaşıyla bu miktarı karşılayabilecek öğretmen sayısı oldukça sınırlıdır. MEB de bunun farkında ki 600 bin eğitim çalışanının olduğu ülkemizde kampanya hedefini 120 bin adet olarak belirlemiştir. Vakıfbank'ın 1.60 faizle kredi verecek olması hükümetin yıllık enflasyon tahminin iki katına, 2006, 2007 enflasyon hedeflerinin ise dört katına tekabül etmektedir. Bu haliyle kampanyanın hiçbir cazibesi kalmamıştır...

Özetin özeti: Projeye bir kez daha göz atmalarında sonsuz yarar var.
Fuat SAKA diyor ki:
Aldılar güzelleri kaldı yaramazları...
Sigmund FREUD diyor ki:
Birara kadınları anladığımı sandım; sonra sandığımı anladım...
doncamillo çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 14-04-05, 13:42   #2 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
Resimler: 21
Ben bu projeye hep soguk baktim eger sevgili ogretmenlerimiz bu bilgisayarlari gercekten kendilerini gelistirmek icin kullanacaklarsa bir sozum olmaz.Fakat ben bunun olacagina inanmiyorum sadece gereksiz bir masraf olarak kalacak bu is yuksek ihtimalle.
system 3
msi s430x-025Tr notebook
orgasmico çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 14-04-05, 13:53   #3 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Katılım tarihi: 06.08.04
Nereden: Adana'da yaşıyorum
Alıntı:
orgasmico tarafından iletildi.
Ben bu projeye hep soguk baktim eger sevgili ogretmenlerimiz bu bilgisayarlari gercekten kendilerini gelistirmek icin kullanacaklarsa bir sozum olmaz.Fakat ben bunun olacagina inanmiyorum sadece gereksiz bir masraf olarak kalacak bu is yuksek ihtimalle.
+1

fayadaları şu olabilir: teknoloji ve bilgisayar dünyasına biraz daha yakınlaşır insanlar, hot-spotlar artar(bunu çok istiyorum), dizüstlerinin fiyatı düşer, nüfusun bilgisayar ve internet kullanım oranı artar(gelişmiş ülkelerin çok gerisinde oldugumuz bilinen gerçek), insanlar cep telefonları yerine bu tür şeylere para harcamaya başlar.

Tabi dez avantajhlarıda çok olacak bence zamanında yazmıştım bir sürü.. O zman bu kampanyaya karşıydım ama şimdi çokta karşı değilim.. Tek üzüldüğüm nokta o cihazlardan gerçekten faydalanabilecek kişinin sayısının çok az olacağı.. ve yine milyonlarca dolar dışarı akacak..
Eski 14-04-05, 14:11   #4 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
bir de ben ulkemizde ki ogretmenlerin kalitesine inanmiyorum 11 senelik egitim hayatimda(universiteyi saymazsak)(yani universiteye gitmeden onceki) (lise-orta -ilk) egitim hayatimda dogru duzgun 3-4 ogretmenim oldu ama geri kalanlar hayatimda bir iz bile birakmadilar.Sanki klasik egitim sisteminde ogretmenlerimiz harikalar yaratiyorda daha ileri gitmek icin mi bu kampanya.Ayrica egitim hayatinda bilgisayar kullanimi ile ilgili bir anim var.Bu sene lise 2 de bir cocuga fizik dersi veriyordum.Ayni ogrenci ye Fizik hocasi bir odev vermis odevin konusu da Newtonun yasalari.Bende Fizik muh okudugum icin arkadasa bu yasalari ve cikarimlarinin kafamdan yazdirdim ve cikarimlarini nasil bulunduklarini anlattim.Arkadasin ogretmeni ne yapsa begenirsiniz odevin kaynagi illa intenet olacakmis.Hangisi daha faydali intenetten cikti almak mi yoksa birilerinden isin anlatilmasini istemek mi?Ayrica bu yontemin sadece bu ogretmen tarafindan kullanildigini degil daha bir cok kiside gordum duydum okudum.Egitim sistemine boyle katki saglanacaksa hic olmasin daha iyi
orgasmico çevrim dışı  
Eski 14-04-05, 14:31   #5 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.04
Nereden: Cybertron
Resimler: 4
Neden bu kadar kötümseriz?
Tamam albenisi fazla olan bir kampanya değil bende kampanya kısmına zaten takılmıyorum ama şu varki teknolojiyi eğitimin 1e1 içinde kullanan insanlarda var ki özellikle meslek hayatına atılan yeni öğretmenler bu konuda oldukça başarılılar izlediğim kadarıyla.

Geçmişe bakıyormuş gibi yapıp geçmişe takılı kalmayalım.
10 tanesinden 2 si hatta bırakın 1 tanesi bile bu tür teşvikler(yada göz boyamalar diyelim) ile bişeyleri aşar ileri doğru bir adım atarsa

En basitinden şu hesabı yapın yaklaşık olarak:

BİR ÖĞRETMEN ÖĞRETMENLİK HAYATI BOYUNCA KAÇ ÖĞRENCİ YETİŞTİRİR....
Eski 14-04-05, 14:36   #6 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Alıntı:
bir de ben ulkemizde ki ogretmenlerin kalitesine inanmiyorum 11 senelik egitim hayatimda(universiteyi saymazsak)(yani universiteye gitmeden onceki) (lise-orta -ilk) egitim hayatimda dogru duzgun 3-4 ogretmenim oldu ama geri kalanlar hayatimda bir iz bile birakmadilar.Sanki klasik egitim sisteminde ogretmenlerimiz harikalar yaratiyorda daha ileri gitmek icin mi bu kampanya.Ayrica egitim hayatinda bilgisayar kullanimi ile ilgili bir anim var.Bu sene lise 2 de bir cocuga fizik dersi veriyordum.Ayni ogrenci ye Fizik hocasi bir odev vermis odevin konusu da Newtonun yasalari.Bende Fizik muh okudugum icin arkadasa bu yasalari ve cikarimlarinin kafamdan yazdirdim ve cikarimlarini nasil bulunduklarini anlattim.Arkadasin ogretmeni ne yapsa begenirsiniz odevin kaynagi illa intenet olacakmis.Hangisi daha faydali intenetten cikti almak mi yoksa birilerinden isin anlatilmasini istemek mi?Ayrica bu yontemin sadece bu ogretmen tarafindan kullanildigini degil daha bir cok kiside gordum duydum okudum.Egitim sistemine boyle katki saglanacaksa hic olmasin daha iyi
Yaralarımı depreştiriyorsun.. ben öğretmenler konusunda belki senden daha tecrübeliyimdir.. ilkokulu 3 farkli şehir 5 farkli okul 8 farkli öğretmenle okudum orta okulu 2 farkli şehirin anadolu lisesinde liseyide yine 2 farkli anadolu lisesinde..

Bunun dışında ershanlere şunlar bunlar var haddinden fazla öğretmen tanidim.. bunlarinda disinda akrabalarim tandiklara vss vs var onlari hic saymayayim(sadece akrabalarimdan 5-6 tane ogretmen var) Ama bende senin gibi düşünüyorum benim gördüğüm %10 u hariç öğretmenlerin hiçbir adam değil.. Ne öğretmen olarak ne insan olarak..

Hayatımda gerçekten gerek bilgili gerekse karakteriyle iz bırakabilmiş toplasan 8 tane öğretmen sayamıyorum. Yeni öğretmenler daha bir beter. daha kompleksliler ve ezberci egitiminin canlı örnekleri olarak şimdi ezberci öğretim yapıyorlar..

Benimde bolu anadol. lis. orta 2 de Sibel Pehlivan diye hocam vardı aşırı kompleksli bir karı hayatında bir kere ingilitereyi görmüş her ders "ben ingilteredeyken...." le başlayan anılarını dinlerdik, neymiş mayonezini evde kendi yaparmış fabrika şeyleri yemzmiş bilmemne.. Aşırı temizlik takıntılı manyagın tekiydi.

Bilen bilir andaolu liselerinde eskiden ortaokulda fen mat ingilizceydi, ben bu kadından iki kez dönem ödevi allmak zorudna kalmıştım bu dersten geçebilmek için, orta 2 de konum "Kansere neden olan faktörler ve akciger kanserinin sebepleri"ydi, kadın ansiklopedik bilgi kabul etmiyordu, tıp kitaplarınıda ingilizceye çevirmek ölüm zaten belli bir kısmdan sonrası hep tıbbi terimler içeriyor kendide okusa anlamıyacak ve en az 7 sayfa istiyor.. ve kesinlikle el yazısı istiyor.. Aile boyu kanser olacaktık sıkıntıdan doktorlar bile yardım edemedi adamlarda kitaplarını aldım o bile işe yaramadı..

Neyse orta 3 de elektrik çarpması sonucu şoka giren insana nasıl müdahale edileceğine dair bir ödev vermişti ve yine en az 7 sayfa ingilizce olacak.. Çıldırıyordum az kalsın ne yaparsam yapayım 2 sayfayı geçmiyordu ödev.. Yine başka bir hocamda spor ayakkabı kuralları nedeniyle spor ayakkabıyla geldigimizde sınıfın en uzak köşesinde ayakkabaıları çıkartırır çoraplarla sıramıza kadar yürüttürür ve der boyunca (kışın bile) çoraplarla ders dinlettirmeye çalışırdı.. Çok hasta oldum bu yüzden, ayaklarım benim hassas oldugundan spor ayakkabı harici ayakkabıda rahat edemiyorum (hala) koşamıyorum falan.. Çok çileler çektim o yüzden ciddi anlamda öğretmenlerden nefret ediyorum..

İlkokuldayken suçsuz yere sopayla cetvelle yediğim dayakları hiç anlatmayayım en iyisi
pegasus01 çevrim dışı  
Eski 14-04-05, 14:41   #7 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Alıntı:
gurkansozer tarafından iletildi.
Neden bu kadar kötümseriz?
Tamam albenisi fazla olan bir kampanya değil bende kampanya kısmına zaten takılmıyorum ama şu varki teknolojiyi eğitimin 1e1 içinde kullanan insanlarda var ki özellikle meslek hayatına atılan yeni öğretmenler bu konuda oldukça başarılılar izlediğim kadarıyla.

Geçmişe bakıyormuş gibi yapıp geçmişe takılı kalmayalım.
10 tanesinden 2 si hatta bırakın 1 tanesi bile bu tür teşvikler(yada göz boyamalar diyelim) ile bişeyleri aşar ileri doğru bir adım atarsa

En basitinden şu hesabı yapın yaklaşık olarak:

BİR ÖĞRETMEN ÖĞRETMENLİK HAYATI BOYUNCA KAÇ ÖĞRENCİ YETİŞTİRİR....
yetiştirdiklerine değil yetiştiremediklerine bakmalı..
pegasus01 çevrim dışı  
Eski 14-04-05, 15:04   #8 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
bende anadolu lisesi mezunuyum ve bende ortaokulu anadolu lisesinde okudum .Dah a dogru duzgun ingilizce bilmeyen matematik ve Fen hocalari yuzunden ne kadar zorluk cektigimi anliyorsun heralde.Psikyatrlara gittim o zamanlar ortalama ustu bir zekayla basarisiz olmak ne kadar cok koymustu.2 psikyatr a gittim ikiside ortalamanin usutunde bir zekam oldugunu sayisal zekaya dayanan bu 2 derste basarili olamamin mumkun olmayacagini soylediler.Bu yuzden felaket miktarda kin besledim cogu ogretmene.Bir de dusun bizim gibi kac cocuk bu ezberci egitim sistemi yuzunden heba olup gitti.Ogretmenlerin kalitesi degismedikce artmadikca siz ne kadar olanak bilgisayar,labaratuvar hede hodo saglayin bos
orgasmico çevrim dışı  
Eski 14-04-05, 15:19   #9 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Alıntı:
bende anadolu lisesi mezunuyum ve bende ortaokulu anadolu lisesinde okudum .Dah a dogru duzgun ingilizce bilmeyen matematik ve Fen hocalari yuzunden ne kadar zorluk cektigimi anliyorsun heralde.Psikyatrlara gittim o zamanlar ortalama ustu bir zekayla basarisiz olmak ne kadar cok koymustu.2 psikyatr a gittim ikiside ortalamanin usutunde bir zekam oldugunu sayisal zekaya dayanan bu 2 derste basarili olamamin mumkun olmayacagini soylediler.Bu yuzden felaket miktarda kin besledim cogu ogretmene.Bir de dusun bizim gibi kac cocuk bu ezberci egitim sistemi yuzunden heba olup gitti.Ogretmenlerin kalitesi degismedikce artmadikca siz ne kadar olanak bilgisayar,labaratuvar hede hodo saglayin bos
Meger ne cok ortak yonumuz varmis.. hemen hemen ayni seyleri yasamisiz..bende ayni durumlari yasadim.

Kin konusunda ben daha da beterdim.. Ciddi ciddi okulu silahla basakcatim kastamonu anadolu lisesindeyken.. Hatta her planini en ince ayrintisina kadar yapmistim haftalarca... Ben ilkokul 5 te gumushanedeyken hocayla mahkemelik olmustum ayrica.. Gumushanede yer yerinden oynamisti valla(ilk dava benimkiydi sanirim) .. Cok uzun hikaye ama kisaca soyle ozetliyim. Hoca 28 yillik ogretmen ama cağin çok çok gerisinde kalmis omrunde gümüşhaneden dişari sadece askrligi zamaninda cikmiş biriydi. Hiçbirşey bilmediği gibi o sene benimle birlikte sınıfa yeni kayıt olan 4 kişiyede anormal bir karne vermişti. benim karnem 2 geçer gerisi hep ortaydıi Bunların içinde beslenme vs vs.. ve hepsi orta.. Geçer not verdiği derslerde o zamanlar en sevdiginm ve en basarili oldugum fen ve matematik. Nihayetinde sinif degistirmistim donem ortasi epey psikolojik sorunlar yasamistim kafamda, yuzumde yaralar cikmisti vs. vs..
Adamın asıl niyetide kendi ogrencilerinin anadolu lisesini kazanmasi yeni gelenlerin kazanamamsiydi. Hatta sınıfta bir kız vardı yemin ediyorum ilkokul 5. sınıfta olmasına ragmen kız daha okuma yazmayı tam olarak bilmiyordu bile.. Onun karnesi bile hep pekiyi falandı.

Bir gece peder donemin nasıl olduysa bir şekilde ulaşıp M.E. bakanı Köksal Toptan'a telefonda karneyi baştan aşagı saymıştı.. Bir önceki okulum olan Konya Özel ideal fen lise'indeki hocalarım hayret etmişti çünkü ordayken matematik ve fen basta olmak üzere çok başarılıydım(ama tembeldim ödev mödev yapmazdım )

Sonuç: O adamın kendi öğrencilerinin sadece bir kaç tanesi anadolu lisesini yedekten kazanmıştı ben asıldan ve 60. olarak kazanmıştım (ve hiç çalışmadan sadece zevkline matematik problemleri çözerdim o kadar..).
Ayrica davayi 3 yil sonra kazandim ama bir hayrini gormedim Niye açıldı onuda hala anlamıyorum.

Şimdilerde de nedense matematige ve fen dallarına kafam fazla basmıyor sanırım ortaokulda hep anlamadan geçtigim ve çalışmadıgım için
pegasus01 çevrim dışı  
Eski 14-04-05, 15:29   #10 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
ben biraz daha sansliyim o konuda lisede de Fenciydim
sonra Hacettep Fizik muhe gittim
simdi bolum degistirmek icin sinava giriyorum
orgasmico çevrim dışı  
Eski 14-04-05, 15:53   #11 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
laptop cok fazla ogretmenlere hesap makınası falan verelım.
Eski 14-04-05, 15:59   #12 (permalink)
ylmzsmsk
Silver Member

ylmzsmsk Avatar

Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: 40º kuzey paraleli 29º doğu boylamı
Alıntı:

bu kampanyadan öğretmenlerden çok öğretmen tanıdığı olan kişiler yararlancak diye düşünüyorum. öğretmen kendine alıyormuş gibi eşine dostuna arkadaşına alacak bu notebookları.
P4 3,0 prescoot. Gigabyte 8IPE1000-G, 2 X 256 DDR 400 Elixir, S-media Fx 5700 128 mb, Western Digital 160 Gb Sata, Lg 52X Cdrom, Lg 24x12x40 CDRW, 15" Philip Monitör, dandik kasa ve psu floopy yazmaya gerek yok geriyede bişi kalmamış
ylmzsmsk çevrim dışı  
Eski 14-04-05, 16:03   #13 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Alıntı:
ylmzsmsk tarafından iletildi.
bu kampanyadan öğretmenlerden çok öğretmen tanıdığı olan kişiler yararlancak diye düşünüyorum. öğretmen kendine alıyormuş gibi eşine dostuna arkadaşına alacak bu notebookları.
+1 öylede oluyor zaten. Daha aönce yazmıştım yine yazayım..

Bundan 1-1,5 ay önce falan insan görünümlü öküz bir adam(her anlamda böyle bir adam) ilkokulda okuyan çocuklarının OYUN oynaması için bir öğretmen tandıgının tavsiyeleriyle ve onun hakkını alarak notebook alacakmış. Adama "oyunlar notebookta daha iyi oynanır " demişler diyenlerden bazılarıda bir kaç öğretmen arkadaşı.. Eh gerisini siz tahmin edin.
pegasus01 çevrim dışı  
Eski 14-04-05, 17:37   #14 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.04
Nereden: Cybertron
Resimler: 4
Alıntı:
pegasus01 tarafından iletildi.
yetiştirdiklerine değil yetiştiremediklerine bakmalı..
Neden özel bir sebebi var mı? Kötüleri görmek neden bu kadar işimize geliyor onu anlamadım.

Ben iyi bir durumda eğitim sistemine sahip olduğumuzu savunmuyorum ama bu kinleriniz ve önyargılı davranışlarınız bizi daha ileriye götüremeyecek ne yazık ki? Hepimiz, her türlü meslekte iyi olmayan saçma uygulamaları olan insanlarla karşılaşıyoruz hergün. Tabiki öğretmen deyince en öne çıkanlardan biri çünkü eğitim-öğretim görevini üstlenen şahıs. Sırf 4 senelik okuyup devlete kapak atmak için öğretmen olan çok insan var. Ama bunun yanında sizin hiç yokmuş gibi gösterdiğiniz bu işe can koymuş insanlarda var arkadaşlar. Öğrencisine neyi ne kadar daha fazla veririm diye çırpınan insanlarda var ki böyle insanlar oldukça yetiştirdikleri insanlarda onları örnek alacak ve bu iş dallanacak ve bir takım şeyler düzelecektir. İnsanları bu işten soğutursanız o zaman görürsünüz asıl kaliteyi

Hiçbirşeyden haberi olmayıp da bana fizik anlatmaya çalışan öğretmenlerimde oldu çok daha fazlası da. Ama kalkıp herşeyin mantığını anlatmaya çalışan elindeki ve çevresindeki tüm imkanları değerlendiren insanlarda vardı. Benden powerpoint sunumu nasıl hazırlanır diye öğretmemi isteyende vardı.
Özel ders vermek için derste bırakmaya kalkışan bir öğretmenimiz vardı. Biraz mücadeleyle kendisinin yerine ders anlatabilir nitelikte bilgili birisi getirildi. "Kalitenin arttırılması lazım" demekle kalite artmıyor.

Burda bu teknolojiden anlıyoruz diye insanların sorularını cevaplıyoruz. Bu kadar insanlara yükleneceğimize herkes etrafındaki bir kaç mğretmene öğretsin temel şeyleri nolacak görelim bakalım nolacak? Hiçbirimiz doğuştan bilmiyorduk herşeyi, avantajımız bu dönemde yetişmiş olmamız. Yeterki ilgilerini çekecek bişeyler gösterin. Tahtaya yazmaktan daha kolay olduğunu görsün mesela slayt hazırlamanın daha etkileşimli ve zevkli ders anlatma fırsatı olduğunu söyleyin. Bunu gören insan zaten elinden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyor. Takıldığında vazgeçmesine izin vermeyin. Kalitenin kendi kendisine artmasını beklerseniz , amerika gelip bize kaliteyi ve demokrasi getirir üzülmeyin

Şimdi burdan yok bana şunu yaptılar yok bana bunu yaptılar topu odundur bişeyden anlamaz gibi gösterip koca bir topluluğu suçlayamazsınız.

Hesap makinası da iyi fikir hepimize lazım. Keşke bir de pozitif düşünce için makina yapsalardı
gurkan çevrim dışı  
Eski 14-04-05, 17:54   #15 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Alıntı:
Gurkansozer tarafından iletildi.
Neden özel bir sebebi var mı? Kötüleri görme