hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

ASP NEDİR

Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki ASP forumu altında ASP NEDİR başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Ne işe yarar? Hangi işletim sisteminde en verimli çalışır? Kullanılan kompilerın asp ye etkisi nedir?..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Bilgisayar Programlama > ASP

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle
Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 30-09-04, 19:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım
3DMark Vantage: REZALET

TuVNeRa Avatar

Katılım tarihi: 20.05.04
Nereden: İstanbul
Resimler: 1
ASP NEDİR

Ne işe yarar? Hangi işletim sisteminde en verimli çalışır?
Kullanılan kompilerın asp ye etkisi nedir?
Eski 30-09-04, 23:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
Sozuak
Senior Member

Katılım tarihi: 14.06.04
Nereden: Ankara
Basitçe anlatımıyla active script pages demek yani server da çalışan betikler. Asp bir dil değildir sadece bir yöntemdir. Microsoft tarafından geliştirildiği için windows ortamında çalışan sunucularda çalışır. Asp uzantılı dosyaların içinde çeşitli programla dillerinden parçalar yazıp çalıştırabilirsiniz( java gibi) . Linux ta bildiğiniz gibi php çalışıyor. ASP ile php yi bir tutmak yanlış olur zira php bir dildir asp değildir. Yöntemin adıdır.
Bu konuda asp yi daha iyi açıklayan bir yazı vardı ama kaydettiğim linklerden ulaşamadım. Google da asp nedir diye arttırdığımda gelen linklerden aşağıdaki umarım işine yarar.

http://www.istanbul.edu.tr/iletim/egitim/asp.htm

Sevgi ve saygılar

Barış
P4 LGA 64 bit-3.0@3.87 /Asus P5WD2Premium WIFI TV/550W FSP Psu/2x512 DDR2-675 Kingston@688/Sapphire X850XT@XT PE/Seagate 250GB x 3+200Gb/Creative Audigy/SkyStar2/Asus VENTO 3600 Case /20.1 " BenQ FP2091 LCD/2200 VA UPS/HP SJ 5400CXI/Lexmark C510 Color Laser/Altec-Lansing 5+1 Speaker/MS Wireless keyb.Mouse set/US Robotics Wi-Fi ADSL +US robotics 56 k Ext Modem/Apache Webcam/Nec 4551A DVDRW x 2 /Asus VR Guard cooler/Bluetooth+Asus MyPal 620
Sozuak çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-04, 23:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım
3DMark Vantage: REZALET

TuVNeRa Avatar

Katılım tarihi: 20.05.04
Nereden: İstanbul
Resimler: 1
Server tabanlı olduğuna göre sadece Windows Server ve benzeri işletim sistemleri için mi?
TuVNeRa çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-10-04, 10:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
Sozuak
Senior Member

Katılım tarihi: 14.06.04
Nereden: Ankara
SErver tabanlı olduğu için değil microsoft tabanlı olduğu için sadece windows işletim sistemi tabanlı web serverlarda çalıştırılıyor. Php de server tabanlıdır ve asp nin rakibidir daha doğrusu asp php nin rakibidir. Bedava olması nedeniyle php çok yaygın aynı zamanda windows altında da çalıştırılıyor ve açık kaynaklı olduğu için tüm dünyadan binlerce kişi gelişimine katkıda bulunuyor.

Yani bir hosting firması asp diyorsa web server windows tabanlıdır. PHP diyorsa linux tabanlıdır. Bu arada php ile de javascript kullanılabiliyor.
Sozuak çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-10-04, 13:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
AfterRain
Power Member
Bilgisayarım

AfterRain Avatar

Katılım tarihi: 30.09.01
Nereden: Trabzon
Blog Mesajları: 1
asp basit siteler için web yayımlama araçlarıyla her işletim sisteminde çalışabiliyor. ben eskiden 98 li bi makinadan asp sitesi yayınlamıştım.
Sempron 3000+, Asus A7N8X-X, Twinmos 512Mb DDR400, 4Gb Seagate 3200rpm, 60Gb Seagate Barracuda 7200rpm, LG 52X CDRom, LG 48x16x48 CDRW, 128MB GeForce FX5200, AverMedia TvCapture98, Creative PCI128, Zyxel 660R-61
Sony Ericsson T610, Renault Symbol 2007 1.4i
AfterRain çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-10-04, 13:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
erollium
Silver Member

erollium Avatar

Katılım tarihi: 22.07.04
Nereden: Bursa
Win98, Me işletim sistemlerinde ASP dosyalarını calıştırabilmen icin, PWS kurulu olması lazım, Win 2000, XP İşletim sistemlerinde ise IIS kurulu olmazı lazım.

Bookmarks

Konu araçları

Saat ayarı GMT +3. Saat : 22:20.

HWMVideo