hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

online kartvizit oluşturma

Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki Flash forumu altında online kartvizit oluşturma başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba arkadaşlar, bir site oluşturmaya çalışıyorum. bu site üzerinden ziyaretçiler kendilerine göre kartvizit oluşturup gönder dediklerinde site yöneticilerine ulaşmış olacak ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Bilgisayar Programlama > Flash

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 08-05-08, 17:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
onurkaya
Rookie Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 12.07.05
online kartvizit oluşturma

Merhaba arkadaşlar,

bir site oluşturmaya çalışıyorum. bu site üzerinden ziyaretçiler kendilerine göre kartvizit oluşturup gönder dediklerinde site yöneticilerine ulaşmış olacak ve baskısı yapılıp müşteriye gönderilecek. www.basrika.com veya Matbaa | AloKartvizit.com da olduğu gibi. tercihen asp ile bütünleşirse daha çok memnun olurum. ama diğer dillerde de olabilir. bu konuda yardım ederseniz çok memnun olurum. teşekkürler.
onurkaya çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-05-08, 17:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member
Bilgisayarım

Lazaronnie Avatar

Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9
Ynt: online kartvizit oluşturma

Asp ile yaparsında neyi soruyosun onu anlayamadım ben, anlamadığın konu nedir?

F@H User : Lazaronnie | Score : 1344 | WU : 15
Çarşı, alayına karşı.

Lazaronnie çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-05-08, 19:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
onurkaya
Rookie Member
Bilgisayarım

mesela AloKartvizit adresinde flash ve php birleştirilerek bir uygulama geliştirilmiş. bunun gibi.
Eski 08-05-08, 20:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member
Bilgisayarım

Lazaronnie Avatar

Yahu onu anladık tamamda bu iş için en az 3-4 tekniği kullanman gerekecek sen neyi biliyosun hangileri var olmazki böyle bi soru, çok genel yani, tüm olayı baştan anlatması bir kitap sürer burda;

Sana en iyisi tavsiye vereyim takıldıkça yönlendirelim seni; ilk önce asp öğren, daha sonra photoshop kullanmayı öğren bu kartvizit tasarlamak için lazım olucak javascript öğrenirsen işine yarayacak son olarak bir veritabanı uygulamasına hakimiyet sağla, bu access olur mysql olur mssql olur sana kalmış, dikkat edersen çok genel konular bunlar, yani bizi zor durumda bırakma daha tekil bir problem sorarsan bize direk bir cevap alabilirsin, başlangıç olarak sitenin gövdesini tasarla derim ok?
Eski 10-05-08, 11:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
onurkaya
Rookie Member
Bilgisayarım

Alıntı:
Lazaronnie tarafından iletildi. Mesajı göster
Yahu onu anladık tamamda bu iş için en az 3-4 tekniği kullanman gerekecek sen neyi biliyosun hangileri var olmazki böyle bi soru, çok genel yani, tüm olayı baştan anlatması bir kitap sürer burda;

Sana en iyisi tavsiye vereyim takıldıkça yönlendirelim seni; ilk önce asp öğren, daha sonra photoshop kullanmayı öğren bu kartvizit tasarlamak için lazım olucak javascript öğrenirsen işine yarayacak son olarak bir veritabanı uygulamasına hakimiyet sağla, bu access olur mysql olur mssql olur sana kalmış, dikkat edersen çok genel konular bunlar, yani bizi zor durumda bırakma daha tekil bir problem sorarsan bize direk bir cevap alabilirsin, başlangıç olarak sitenin gövdesini tasarla derim ok?
bu kadar genel olarak algılanacağını düşünmemiştim. asp, access, mssql konusunda bilgim var. ben sadece flash veya ajax veya java farketmez. böyle bir uygulamanın nasıl asp ile bütünleştirileceği (diğer dillerde de olabilir, ama tercihen asp) konusunda sorunum var.
Eski 10-05-08, 12:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member
Bilgisayarım

Lazaronnie Avatar

Asp'de querystringler vardır url'den değişken ve değişkenlerin tuttuğu verileri alırsın bu şekilde ve sayfalar arası bilgi aktarımını sağlarsın, post metodu ise url'den bağımsız görünmeden sessiz sedasız yollarsın verileri, şimdi javascript ve ajax aynı şeydir zaten, ben flashtan anlamam, ajax senin işine yalnızca veri iletirken yarayacaktır server-client ilişkisini sayfalarda dolaşmak yerine sayfanda ayıracağın belli yerleri güncellemek için kullanırsın ama anladığım kadarıyla sana o örnek verdiğin sitedeki gibi bir tasarım yazılımı lazım bu durumda javascript kullanarak bir yazılım üretmen mümkün ama oldukça teknik bilgi gerektirecek bir şey bu, flashta'da durum aynen böyle, flash olarak tasarlaman gerekeceği gibi actionscript ilede programlama yapman gerekecektir, onu nasıl halledersin bilmiyorum zaten aklına takılan yerde burası sanırım, ama tavsiye istersen şunu önerebilirim, o verdiğin siteye gir o flash tasarım aracını tarayıcına ekleyeceğin bir plug-in yardımıyla indir, gerekirse flashı editlersin bu şekilde sitene adapte edebilirsin..

Bookmarks
Konu araçları

online kartvizit oluşturma ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Okulda yaptığım Kartvizit. Elsi Grafik Tasarım 0 04-02-08 14:36
DVD oluşturma saab Divx/DVD 2 15-01-08 13:01
maillerime kayan dijital kartvizit nasıl eklerim? jackal20 Genel(OS) 2 29-11-06 20:56
Ağ oluşturma musto44 Network 10 15-04-05 07:35
Kartvizit BLueYeS T.T.K. 1 03-11-04 21:21

Saat ayarı GMT +3. Saat : 23:02.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999