Bu sayfada Bilgisayar Programlama kategorisindeki Flash forumunda Resme Tiklaninca Ayri sayfada acilmasi başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaslar flash la yapilan sitemde resimlerime tiklayinca farkli bir sayfada aciliyor. Tamam ama ben diyorumki hani hos guzel tam resim ...
Arkadaslar flash la yapilan sitemde resimlerime tiklayinca farkli bir sayfada aciliyor. Tamam ama ben diyorumki hani hos guzel tam resim boyutunda bir sayfada acilsin tamami ile explorer da acilmasin resimin buyuklugu 640x320 ise o kadar buyuklukte bir guzel pencerede acilsin.
Varmi bilen acaba var ise lutfen bir action kod istiyorum..
merhaba dostum şu sitede flash dersleri kısmı oluştu yeni bi bak istersem güzel dersler var piyaasada olmayan dersler var güzel kaynaklar var bi bak istersem...
chat sitesi olduğuna bakma forumu süper...
selametle kalın...
En son m4gnetic tarafından düzenlendi: 06-23-2008 saat 23:54
Öyleyse bize resmin boyutu lazım.. Bunun içinde new Image() ve imaj.width şeklinde nesnelerede erişebiliyoruz.. Yani herşey dinamik olarak herhangi ek bir bilgi girmeden yapılabilir.. Resmin en ve boyu kadar penceremizi resizeTo ederiz olay tamamdır..
<script>
var GosterilecekResim = new Image();
GosterilecekResim.src = "resmin adı ve adresi.jpg vs vs";
window.resizeTo(GosterilecekResim.width,GosterilecekResim.height );
</script>
Yukarıdaki kodu açılan yeni sayfaya yerleştir.. Bu açılan yeni pencereninde javascript ile menubar status bar address bar vs gibi alanlarını kapatman gerekir.. En şık hali böyle elde edersin..
window.open('deneme.html<<<yukarıdaki kodlar aha bu sayfada dursun..', '_blank','toolbar=no,location=no,status=no,scrollbars=no,copyhis tory=no,menubar=no,width=760,height=415,top=0,resizable=no',left =0);
Pencere başta iri bi halde açılır ama yukarıdaki resimle ilgili javascript kodunda belirttiğin resim yüklenene kadar o şekilde duracaktır.. Yani resmin yüklenmesi bittiği anda sayfa resize edilecektir.. Buradanda anlarız ki yukarıdaki resimle ilgili kodları bir fonksiyona alacağız be bu fonksiyonuda body onload="" parametresiyle tetikleyeceğiz... Kolay gelsin..
Lan abdest alırken ilk önce ayaklarını yıkayan ulvi
flashdan sonrakı kısım explorerda mı açılıyo.eğer flashda açılıyorsa movie clipi boyutlandırabılırsın.Flashda sahneyı boyutlandırmayı bılıyorsan ki şöle
ılk açılısta en altta size=550*440 yazar bu ana sahnenın boyutu eğer moviclip içindeysen onun size değerini değiştirerek yapabilirsin...
Kolay gelsınn...