hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Sıfırdan Flash Dersleri

Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki Flash forumu altında Sıfırdan Flash Dersleri başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhabalar; Bir anlık gazla okulda öğrenmeye başladığım flash hakkında öğrendiklerimi sizlerla paylaşmak istedim bakalım neler olucak diyip uzatmadan başlıyorum... Gerekenler: ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Bilgisayar Programlama > Flash

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

Kapalı konu

LinkBack Konu araçları
Eski 02-04-06, 03:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
Ruthless
V.I.Member

Ruthless Avatar

Katılım tarihi: 30.05.02
Nereden: İzmir
Post Sıfırdan Flash Dersleri

Merhabalar;
Bir anlık gazla okulda öğrenmeye başladığım flash hakkında öğrendiklerimi sizlerla paylaşmak istedim bakalım neler olucak diyip uzatmadan başlıyorum...

Gerekenler:
Macromedia Flash 8 trial download
Öncelikle frame mantığını bugun öğrendiğim kadarıyla anlatmak istiyorum.Frame bir çeşit şeffaf kağıt gibi düşünülebilir yerleştirdiğimiz şekillerin hareket edebilmesi için framelerin hareket ettirilmesi gereklidir yani kağıtın kenarına birbirini takip eden resimler çizip hızlıca çevirmekle frameleri yerleştirmek ve izlemek aynı mantık.

ilk önce hareket eden nesneler nasıl yapılıyor ona bir bakalım...

Okla gösterdiğim kutucuğa frame adını veriyoruz öncelikle 1. frame mimizi seçiyoruz,ardından sol tarafta gördüğünüz oval tool seçiyoruz ardından kagitta herhangi bir noktaya bir daire yapıyoruz,bizim amacımız daireyi hareket ettiren bir flash yapmaktı bunun için flashda animasyon yapımında kullanılan 2 mantıktan biri olan motion tween kullanmalıyız.Okla gösterdiğim alana sağ tıklarsanız "Create Motion Tween" seçeneğini görüceksiniz önce bu seçeneğe tıklıyoruz ardından istediginiz hıza göre herhangi bir frame seçiyoruz(hız daha sonra tekrar ayarlanabilir) sag tıklıyoruz "Insert Keyframe" seçeneğini seçiyoruz ve görüyoruzki ilk frame den keyframe e kadar bir ok oluştu ve zemin mavi oldu(mavi motion seçeneğinin default rengi).
Devam etmeden önce keyframe mantığınıda anlatmak istedim frame ve keyframe de şu anda aynı nesneler bulunmakta cunku herhangi bir degisiklik yapmadık nesne üzerinde keyframe de uyguladıgımız degisiklik aradaki bos framelerde adım adım değişikliğe sebep olucak ve böylece cismimiz hareket etmeye başlayacak.
Şimdi keyframe sol tıklayıp icindeki dairemizi istedigimiz yönde hareket ettiriyoruz hareket ettirmek için sol toolbardaki en ust en soldaki toolu kullanıcaz (bu toolla yapabiliceklerimizi daha sonra tekrar anlatıcam),nesnemizi keyframede istedigimiz bir yere götürüyoruz.
ilk frame

keyframe

ilk kayan flash nesnemizi basariyla yaptık şimdi ctrl+enter a basıp şaheserimizi izliyebiliriz Fark ettiyseniz animasyonda dairemiz kayıp sonra tekrar başa dönücektir bu olayı daha güzel göstertmek için 60. frame e sag tıklıyıp insert keyframe dersek ve içindekileri siler ilk framdeki nesneyi seçip copy dedikten sonra 60. frame i seçip paste in place seçeneğini kullanırsak nesne kopaylandıgı sayfadaki yerini otomatik olarak bulacaktır.Artık ctrl+enter yaptığınızda cisminiz kaydiktan sonra eski haline dogru ters harekette bulunacaktır.

İşte en basit bir örnekle motion tween mantığını,frame ve keyframe kavramlarını anlatmaya çalıştım shape mantığınıda yarın anlatırım herhalde...

Çok amatörce bir çalışma olacağını bildirip bu işe bugun 0 dan başladığımıda hatırlatmak isterim
Her türlü sorunuza cevap vermeye çalışıcam şimdi c++ ödevime geri döneyim
İyi Geceler herkese...
Eski 02-04-06, 21:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator
Bilgisayarım

BLACKandWHITE Avatar

Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 11
Ellerine sağlık Ruthless , devamını bekliyoruzz...
BLACKandWHITE çevrim dışı  
Eski 02-04-06, 22:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
Pusu
V.I.Member
Bilgisayarım

Pusu Avatar

Katılım tarihi: 03.11.04
Nereden: Antakya
Eline sağlık.Sen öğrendikçe biz de öğrenecez işallah

Pusu çevrim dışı  
Eski 02-04-06, 22:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
baron47
New Member

baron47 Avatar

Katılım tarihi: 06.03.05
Nereden: mardin/zınnar
benim gibi amatör bi insan için çok iyi bir yazı...
baron47 çevrim dışı  
Eski 02-04-06, 22:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
kallone
Banned user
Bilgisayarım

kallone Avatar

Katılım tarihi: 13.05.04
Nereden: MeRaM
Bu bölüm böyle hareketlenir işte eline saglık
kallone çevrim dışı  
Eski 03-04-06, 01:30 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
Ruthless
V.I.Member

Ruthless Avatar

Saolun arkadaşlar 2. bölümü yazmak için yeteri kadar gaz aldim ancak c++ ödeviyle ugrasicam sabaha kadar yrn 2. bolume yani shape mantigina değinicem...
iyi çalışmalar...
Ruthless çevrim dışı  
Eski 09-04-06, 12:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
Ruthless
V.I.Member

Ruthless Avatar

2. Bölüm

Evet arkadaşlar biraz geç oldu ama kusura bakmayın artık malum vizeler yogun bu aralarşimdi sizlere shape mantıgını aktarıcam shape mantıgı sekil değiştirmeyle ilgilidir.

Mesela bir daireyi kareye çevirelim...
Öncelikle new flash document diyerek bos bir sayfa acıyoruz...

Öncelikle bir daire çiziyoruz be daireyi çizdiğimiz frame tıklıyoruz asagıda tween yazan bir kısım var tween yazan kısımdan shape özelliğini seçiyoruz...

ardından 30. frame e sag tıklıyoruz ve insert key frame e tıklıyoruz ardından 30. framedeki dairemizi siliyoruz yerine bir kare çiziyoruz vede ctrl+enter a basıyoruz işte hepsi bu...
http://img164.imageshack.us/my.php?i...titled14yo.swf
işte flash animasyonumuz bunun gibi görünecektir...

Aynı şekilde ilk frame e yazı yazıpda aynısını yapabilirsiniz yada bir akreyi yazıya dönüştürebilirsiniz...
Bir dahaki yazıda görüşmek üzere
Ruthless çevrim dışı  
Eski 09-04-06, 13:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator
Bilgisayarım

BLACKandWHITE Avatar

Katılım tarihi: 23.11.02
Resimler: 11
ellerine sağlıkk, çok yararlı oluyor..
BLACKandWHITE çevrim dışı  
Eski 25-04-06, 18:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
ahalim19
Member
Bilgisayarım

ahalim19 Avatar

Katılım tarihi: 09.05.04
Nereden: Sakarya
bence yeni başlayanlarm için güzel bir konu olmuş
yararlı olacağından eminim
tam gaz devammmm
Eski 29-04-06, 12:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
problem
Power Member
Bilgisayarım

problem Avatar

Katılım tarihi: 04.03.05
Nereden: Bursa
ben bugün gördüm burayı. çok iyi olmuş eline sağlık. umarım devam eder, aktionları sabırsızlıkla bekliyorum... ve darısı diğer programların başına.
Eski 03-05-06, 02:30 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
Esra20
New Member

Esra20 Avatar

Katılım tarihi: 01.05.06
Nereden: ALMANYA.
ellerine saglik baya yararliymis
Esra20 çevrim dışı  
Eski 29-05-06, 17:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
fly bebeğim fly
New Member

Katılım tarihi: 29.05.06
kardes devamı gelırse sevırnım supersn sen... !!!
fly bebeğim fly çevrim dışı  
Eski 03-06-06, 02:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
nazocann
New Member

Katılım tarihi: 21.08.05
Ellerine emeklerine saglik cok tesekkürler
nazocann çevrim dışı  
Eski 04-02-07, 05:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
syt70
New Member

Katılım tarihi: 04.02.07
Re: Teşekürler

Bir konu ancak bu kadar güzel anlatılabilir. Kendi adıma çok teşekür ederim. Aylardır yapamadığım şeyi hallettim. Devamını bekler, kolaylıklar dilerim.
syt70 çevrim dışı  
Eski 23-08-07, 19:17 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
Sh3ll
New Member

Katılım tarihi: 23.08.07
Ynt: Sıfırdan Flash Dersleri

saol
Sh3ll çevrim dışı  
Eski 29-08-07, 19:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
ridvan_asci
Rookie Member

ridvan_asci Avatar

Katılım tarihi: 18.05.07
Blog Mesajları: 1
Sıfırdan Flash Dersleri

Arkadaşlar flash la ılgılı sorularınız olursa yardımcı olurum...bende ders hazırlamayı dusunuyırum ama bıraz kapsamlı olacak sıfırdan flash program anlatımı olacak.sımdılık ders anlatımları uzerınde calışıyorum yakında sızlere de sunacağım ama sorularınız olursa daha kolay ıcerık oluşturabılırım....
iyi çalışmalar....
isteyen arkadaşlara mail:ridvanasci@gmail.com
ridvan_asci çevrim dışı  
Eski 22-11-07, 16:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
iaw
New Member

Katılım tarihi: 21.05.07
Nereden: İSTANBUL

eyvallah. Sağolasın çok makbule geçti
iaw çevrim dışı  
Eski 05-01-08, 11:29 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
Şafak92
Member

Şafak92 Avatar

Katılım tarihi: 05.01.08

Güzel paylaşım saol
Şafak92 çevrim dışı  
Kapalı konu

Bookmarks
Konu araçları

Sıfırdan Flash Dersleri ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
FLASH dersleri bölümü açılsın!!! 7800GT hARDWAREMANIA 4 20-08-05 13:31
FLASH FLASH FLASH Nfs Underground BAKIN... PoLaT_ALeMDaR Oyunlar 22 15-06-05 16:45

Saat ayarı GMT +3. Saat : 23:07.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999