Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Bilgisayar Programlama > Genel(Code) »

C# 'de olayları gösteren kısım yokmu visual basicteki gibi?

Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki Genel(Code) forumu altında C# 'de olayları gösteren kısım yokmu visual basicteki gibi? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "C#'de olayları gösteren kısım yokmu visual basicteki gibi?Olayla kastettiğim,örneğin bir textbox koyuyorum form'a,sonra buna "Textchanged" olayını kod yazmadan visual basicteki ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 21-08-08, 04:01   #1 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Katılım tarihi: 19.09.03
Nereden: Varolmayan bir dünyada yalnız yaşayan biri ve ona eşlik eden kara gölge
C# 'de olayları gösteren kısım yokmu visual basicteki gibi?

C#'de olayları gösteren kısım yokmu visual basicteki gibi?Olayla kastettiğim,örneğin bir textbox koyuyorum form'a,sonra buna "Textchanged" olayını kod yazmadan visual basicteki gibi kolayca seçmek istiyorum.
Visual basicte kod kısmında seçmek çok kolaydı.

"Bağımsızlık benim karakterimdir" "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir"
RRidgeback çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-08-08, 04:05   #2 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Nereden: Varolmayan bir dünyada yalnız yaşayan biri ve ona eşlik eden kara gölge
Ynt: C# 'de olayları gösteren kısım yokmu visual basicteki gibi?

Pardon sorumun cevabını buldum ama bir sorum daha var.C#'de If'li ifadelerde visual basicteki gibi "if not a<0" gibi "not"(değil) ne şekilde kullanılabiliyor?Yani if'i olumsuza çevirmek istiyorum "eğer şöyle değilse o zaman şunu yap" gibi.
RRidgeback çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-08-08, 13:28   #3 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1

"If not a<0" ile "If a>0" aynı seyler değil mi? Böyle bişeye niye gerek duyuyosun?
Indra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-08-08, 19:57   #4 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9

Alıntı:
RRidgeback tarafından iletildi. Mesajı göster
Pardon sorumun cevabını buldum ama bir sorum daha var.C#'de If'li ifadelerde visual basicteki gibi "if not a<0" gibi "not"(değil) ne şekilde kullanılabiliyor?Yani if'i olumsuza çevirmek istiyorum "eğer şöyle değilse o zaman şunu yap" gibi.
Değil için genelde c tabanlı dillerde ! işareti kullanılır, bir dene bakalım.

Bu arada sorunu çözdüm demişsin ama paylaşma zahmetine girmemişsin. Eğer yazarsan başka insanlarda merak edip girdiklerinde aradığını bulamadan gitmemiş olurlar. Paylaşım ruhu
Lazaronnie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-08, 02:32   #5 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Cevaplarınız için teşekkürler...

Alıntı:
Indra tarafından iletildi. Mesajı göster
"If not a<0" ile "If a>0" aynı seyler değil mi? Böyle bişeye niye gerek duyuyosun?
Küçüktür büyüktür işaretinde tamam da,"eşit değil ise" demem gerektiğinde sorun çıkabilir.

Lazaronnie'nin dediği ! işareti işe yarıyor sanırım,teşekkürler.

Visual C#'de "olaylar"ı gösteren kısım,design penceresinde kontrolü seçtikten sonra,"properties" panelinde sarı renkli "yıldırım" simgesi gibi olan simgeye tıklayınca açılıyor.

En son RRidgeback tarafından düzenlendi: 22-08-08 saat 02:58
RRidgeback çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-08, 11:32   #6 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1

Eşit değil <> operatörü C de.
Indra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-08-08, 15:45   #7 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Cevabınız için teşekkürler.<> operatörü stringlerde de geçerli mi?
RRidgeback çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
c#, de, kısım, visual

Konu araçları

C# 'de olayları gösteren kısım yokmu visual basicteki gibi? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
total bir oc nin hikayesi resimli 32 kısım tekmili birden yazan-çizen @comanchee comanchee Overclocking 6 10-02-08 01:50
VERY IMPORTANT....25 DK WinXP kurulumu....1.kısım Canary Genel(OS) 3 02-07-04 11:12

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 23:53.