Sayfa 1, toplam 2 12 SonSon
Results 1 to 10 of 19

ekran koruyucu nasıl yapılır????

Bu sayfada Bilgisayar Programlama kategorisindeki Genel(Code) forumunda ekran koruyucu nasıl yapılır???? başlıklı konu tartışılıyor; ben kendi resimlerimle bi ekran koruyucu oluşturmak istiyorum nasıl yapabilirim......

  1. #1
    Member
    Katılım tarihi
    19.05.2004
    Mesaj
    115
    Like
    0 defa

    crying ekran koruyucu nasıl yapılır????

    ben kendi resimlerimle bi ekran koruyucu oluşturmak istiyorum nasıl yapabilirim...

  2. #2
    Power Member estoriclaf Avatar
    Katılım tarihi
    26.02.2005
    Mesaj
    567
    Like
    0 defa
    sorunu biraz daha açık yaz, koruyucu sıfırdan kendin mi yapmak istiyorsun, yoksa bu işi yapan hazır programlar var bunları mı soruyosun. eğer sıfırdan kendin yapmak istiyorsan kullandığın program ne

  3. #3
    Gold Member Indra Avatar
    Katılım tarihi
    29.03.2004
    Nereden
    Somewhere In The Middle Earth
    Mesaj
    5.135
    Like
    39 defa
    görsel programlama dillerinin hepsiyle kolayca bunu yapabilirsin.hangi dili biliyosan yardımcı olalım.

  4. #4
    Rookie Member
    Katılım tarihi
    04.09.2004
    Mesaj
    14
    Like
    0 defa
    Merhaba arkadaşlar,
    eldeki jpeg uzantılı resimlerle hangi programla ekran koruyucu yapabilirim.

  5. #5
    V.I.Member lazarus Avatar
    Katılım tarihi
    03.07.2005
    Nereden
    IST@NBUL
    Mesaj
    1.084
    Like
    0 defa
    Blog Mesajları
    1
    arkadaşlar her türlü görsel programlama diliyle ekran koruyucusu yapabilirsiniz. ekran koruyucu da aynı .exe dosyalar gibidir ve kendi başlarına çalışabilirler sadece uzantıları .scr'dir. ekran koruyucu yapmak için bir form yaratın, rengini siyah yapın(boş ekran görüntüsü vermek için yada başka bi renkte olabilir), ve üzerindeki titleları yok ettirin. daha sonra formun enini ve boyunu ekranın enine,boyuna eşitleyin. daha sonra .jpeg resimlerinizi bu formun üzeerinde göstertin. ister bu projedeki dosyanın uzantısını el ile .scr yapın yada proje oluşturulurken .scr olarak belirtin. ayrıca ekran koruyucudan çıkabilmek için tuşa basıldığında formun kapanmasını sağlayan kodu da ekleyin, tamamdır. ekran koruyucunuz hayırlı olsun

  6. #6
    Power Member estoriclaf Avatar
    Katılım tarihi
    26.02.2005
    Mesaj
    567
    Like
    0 defa
    slayt halinde göstermek istiyorsanız, bir timer nesnesi içine koyup uygun kodları yazın, eğer başka makinelerdede sorunsuz kullanmak istiyorsanız resimleri exe dosya içine gömün.

  7. #7
    Rookie Member
    Katılım tarihi
    04.09.2004
    Mesaj
    14
    Like
    0 defa
    peki sizin tavsiye ettiğiniz görsel programlama dillerinden hangisi iyi

  8. #8
    V.I.Member lazarus Avatar
    Katılım tarihi
    03.07.2005
    Nereden
    IST@NBUL
    Mesaj
    1.084
    Like
    0 defa
    Blog Mesajları
    1
    aslında boyle bi tavsiye vermek gerçekten zor. hangi programlama dili temeline sahip olduğunuzu bilmek lazım. ve dilleri birbirlerinden oyle hemen ayıramayız şu iyidir bu kötüdür diye. mesela bana göre; visual basic'i bilirim ama c++ bidiğim için hiç sevmem ve onda hiçbişi yazmam. ama kimisine göre de süperdir. ayrıca hemen her uygulama artık kendisi içerisinde geliştirebiliniyor. yani bu birazda zevk,alışkanlık ve istek meselesi gibi. bana kalırsa adı da zaten üzerinde olan ve hızlı win. programlama sağlayan delphi'yi tavsiye ederim öncelikle. sonrada visual basic'i. ama sadece bu proje için yoksa "forever c++" ... mesela bu ekran koruyucusunu yazmak delphide 10 dk'dır ve anlaşılması öğrenilmesi her iki dilinde kolaydır. kolay gelsin.

  9. #9
    Power Member estoriclaf Avatar
    Katılım tarihi
    26.02.2005
    Mesaj
    567
    Like
    0 defa
    Alıntı redsock tarafından iletildi.
    peki sizin tavsiye ettiğiniz görsel programlama dillerinden hangisi iyi
    eğer bu işte çok bişey bilmiyorsan pascal + delphi yapabilirsin sana yararı olur, ben ilk başlayan herkese aynı tavsiyeyi yapıyorum

  10. #10
    Rookie Member
    Katılım tarihi
    04.09.2004
    Mesaj
    14
    Like
    0 defa
    valla hocalar gram programlama dili bilmiyorum ama sizlerden gelen tavsiyelerle nerden başlayabileceğime karar verebilirim. çünkü programlamaya merak sardım ve ğrenmek istiyorum.bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sayfa 1, toplam 2 12 SonSon

LinkBacks (?)

  1. 10-05-2011, 18:37

Benzer Konular

  1. Cevap: 10
    Son Konu: 30-10-2010, 18:48
  2. ekran kartı markasını nasıl öğrenirim?
    By ArgyrE! in forum Ekran Kartları
    Cevap: 6
    Son Konu: 09-08-2005, 16:27
  3. overclok nedir, nasıl yapılır?
    By maviufuklar in forum Overclocking
    Cevap: 1
    Son Konu: 03-07-2005, 00:32
  4. Overclock nasıl yapılır. AMD 2500+
    By challengerm in forum Overclocking
    Cevap: 34
    Son Konu: 22-06-2005, 19:52
  5. ebayden neweggden ekran kartı nasıl alınır
    By tuffguy in forum Ekran Kartları
    Cevap: 8
    Son Konu: 27-05-2004, 18:03

Reklam