Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Bilgisayar Programlama > Genel(Code) »

OYUNLAR NASIL YAPILIR??

Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki Genel(Code) forumu altında OYUNLAR NASIL YAPILIR?? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "HANGİ PROGRAMLA OYUNLAR YAPILIR???..." şeklinde özetlenebilir....

Kapalı konu
 LinkBack Konu araçları |  
Eski 07-08-06, 16:00   #1 (permalink)
BaRo_VaNpİr
Cool Member

BaRo_VaNpİr Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.07.06
OYUNLAR NASIL YAPILIR??

HANGİ PROGRAMLA OYUNLAR YAPILIR???
Eski 07-08-06, 16:06   #2 (permalink)
BaRo_VaNpİr
Cool Member

BaRo_VaNpİr Avatar

Bilgisayarım
oyun yaparsam herkese dağıtcam bu forumdaki
BaRo_VaNpİr çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 07-08-06, 16:12   #3 (permalink)
BaRo_VaNpİr
Cool Member

BaRo_VaNpİr Avatar

Bilgisayarım
program vermek yasakmış daha yeni okudum lütfen program vermeyiniz
BaRo_VaNpİr çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 07-08-06, 21:59   #4 (permalink)
methhoo
Rookie Member

Katılım tarihi: 21.06.06
c#'a direct-x sdksı yüklenerek 3 boyutlu oyunlar yapabiliomuşsun , ama şahsen yapmış değilim..
methhoo çevrim dışı  
Eski 11-08-06, 15:14   #5 (permalink)
sagopa1443
Member

sagopa1443 Avatar

Katılım tarihi: 05.08.06
Nereden: MARDİN
baba

valla vanpir kardeş bende dört dörlük bir program var yasak olmasaydı hemen yollardım neyse sağlık lsun
sagopa1443 çevrim dışı  
Eski 11-08-06, 15:27   #6 (permalink)
BaRo_VaNpİr
Cool Member

BaRo_VaNpİr Avatar

Bilgisayarım
sağol
BaRo_VaNpİr çevrim dışı  
Eski 11-08-06, 17:08   #7 (permalink)
İnci1907
New Member

Katılım tarihi: 11.08.06
Nereden: istanbul
bende istiommm
İnci1907 çevrim dışı  
Eski 11-08-06, 17:22   #8 (permalink)
kakus
Cool Member

kakus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.11.05
Nereden: ~iïisTaNßUL~
oyun yapmak o kadar basit bi şey değil3D Game Studio die bi progmram olması lazım ona bi goz at
Eski 11-08-06, 17:31   #9 (permalink)
BaRo_VaNpİr
Cool Member

BaRo_VaNpİr Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
sagopa1443 tarafından iletildi.
valla vanpir kardeş bende dört dörlük bir program var yasak olmasaydı hemen yollardım neyse sağlık lsun
peki yaptın mı oyun
BaRo_VaNpİr çevrim dışı  
Eski 12-08-06, 11:29   #10 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1
http://www.karabit.org/index.php?opt...d=17&Itemid=32
http://www.karabit.org/index.php?opt...d=26&Itemid=32
http://www.karabit.org/index.php?opt...d=22&Itemid=32
gördüğün gibi kolay bişey değil
Indra çevrim dışı  
Eski 12-08-06, 12:35   #11 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9
Nediosunuz Siz babacanlar ucmayın yafs oyun öyle her evinde ""sıkılıpta ahanda sıkıntımdan oyun yazdım"" diyenlerin yaptığı gibi bişey değil bu..

Öyle mario yazmak gibi bişey değil ki bu..Adamakıllı oyun yazabilmeniz için microsoftun yazılım mühendisleri kadar yetenekli olmanız gerekir yeri geldimi

Pc ye takla bile attırmanız lazım

Bunun içinde şahsi kanım max seviyede c++ bilmeli onun yanındada directx10 u ortaustu seviyede bilmeli yanında bolca grafik bilgisi edinmeli ve bolcada zaman ayırmalısınız hepsi bu yani oyun yazmak <<<bu kadar kolay

Biryerde duymuştum paylaşayım bilmeyen arkadaşlara yanlışsada düzeltin lütfn

Half life 2 için tam 4 yıl çalışmalar yapılmış ve oyunun üretiminde 40000 kişi çalışmış ama yanlış bilgi olabilir bende emin değilim ama kısacası kolay iş değil
Lazaronnie çevrim dışı  
Eski 21-08-06, 15:38   #12 (permalink)
bigbigmen
Rookie Member

bigbigmen Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.11.04
Nereden: istanbul
Alıntı:
Lazaronnie tarafından iletildi. Mesajı göster
Nediosunuz Siz babacanlar ucmayın yafs oyun öyle her evinde ""sıkılıpta ahanda sıkıntımdan oyun yazdım"" diyenlerin yaptığı gibi bişey değil bu..

Öyle mario yazmak gibi bişey değil ki bu..Adamakıllı oyun yazabilmeniz için microsoftun yazılım mühendisleri kadar yetenekli olmanız gerekir yeri geldimi

Pc ye takla bile attırmanız lazım

Bunun içinde şahsi kanım max seviyede c++ bilmeli onun yanındada directx10 u ortaustu seviyede bilmeli yanında bolca grafik bilgisi edinmeli ve bolcada zaman ayırmalısınız hepsi bu yani oyun yazmak <<<bu kadar kolay

Biryerde duymuştum paylaşayım bilmeyen arkadaşlara yanlışsada düzeltin lütfn

Half life 2 için tam 4 yıl çalışmalar yapılmış ve oyunun üretiminde 40000 kişi çalışmış ama yanlış bilgi olabilir bende emin değilim ama kısacası kolay iş değil
arkadaşa kesinlikle katılıyorum
oyun yazmak için c++ veya vb.net farketmez bunları çok iyi bilmek nerdeyse uzmanlık derecesinde. dircetx orta derece ve grafiktir photoshoptur 3DMax tir. bunlarıda çok iyi bilmen lazım.
tabi bu verdiğim program isimleri örnektir. Senin yazıcağın sana gerekli olan hangisiyse onu kullanırsın...
Cin olmadan adam çarpılmaz...
bigbigmen çevrim dışı  
Eski 21-08-06, 19:40   #13 (permalink)
Burakhan
Cool Member

Burakhan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.06.06
Nereden: Manisa
evet beyler o kadar kolay bişey değil...
Bugün half life 3 ü çıkarayım yarında bi F.E.A.R 2 ye göz atayım gibi bişey deil yani
O oynadığınız basit dediğiniz mariolar bile 2-3 günde yapılıyor...
Ama yok ben daha kolay bi yola kaçayım diyorsanız
Gamer Maker 6 programını deneyin.Java diline dayalı bi program.Hiç bir şekilde dil bilmeden oyun yapabilirsiniz.Yalnız dil derken ingilizce şart Bide akıl ve zeka olması lazım
Hadi kolay gelsin
Eski 06-09-06, 16:35   #14 (permalink)
mehmetserif
New Member

Katılım tarihi: 08.03.06
Valla oyun yazmak olayı gercekten cok zor yani once harika bir matematiginiz ve de programlamada harika bir bilginiz olması yani programlama derken C ++ ve de DirectX ayrica VB.NET ile hicbirsey yapamassiniz.
mehmetserif çevrim dışı  
Eski 07-09-06, 11:38   #15 (permalink)
invader
Rookie Member

invader Avatar

Katılım tarihi: 07.10.05
Talking

Eğer 2 yıl süre ile programlama çalışırsanız Mario yu tek başınıza yazabilecek düzeye gelebilirsiniz.
Eski 29-09-06, 19:01   #16 (permalink)
kobealtug
Rookie Member

kobealtug Avatar

Katılım tarihi: 29.09.06
Nereden: KADİKÖY UNDERGRAUND
Alıntı:
invader tarafından iletildi. Mesajı göster
Eğer 2 yıl süre ile programlama çalışırsanız Mario yu tek başınıza yazabilecek düzeye gelebilirsiniz.
1 haftada gecemi gündüzüme kattım bildiğiniz klasik yılan oyununu anca yazdım
Eski 01-03-08, 21:38   #17 (permalink)
farkut92
New Member

Katılım tarihi: 01.03.08
Nereden: üsküdar
Ynt: OYUNLAR NASIL YAPILIR??

hangi programla yaptın ismini söyleyebilirmisin
farkut92 çevrim dışı  
Eski 01-03-08, 22:06   #