Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki Genel(Code) forumu altında OYUNLAR NASIL YAPILIR?? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "HANGİ PROGRAMLA OYUNLAR YAPILIR???..." şeklinde özetlenebilir....
Nediosunuz Siz babacanlar ucmayın yafs oyun öyle her evinde ""sıkılıpta ahanda sıkıntımdan oyun yazdım"" diyenlerin yaptığı gibi bişey değil bu..
Öyle mario yazmak gibi bişey değil ki bu..Adamakıllı oyun yazabilmeniz için microsoftun yazılım mühendisleri kadar yetenekli olmanız gerekir yeri geldimi
Pc ye takla bile attırmanız lazım
Bunun içinde şahsi kanım max seviyede c++ bilmeli onun yanındada directx10 u ortaustu seviyede bilmeli yanında bolca grafik bilgisi edinmeli ve bolcada zaman ayırmalısınız hepsi bu yani oyun yazmak <<<bu kadar kolay
Half life 2 için tam 4 yıl çalışmalar yapılmış ve oyunun üretiminde 40000 kişi çalışmış ama yanlış bilgi olabilir bende emin değilim ama kısacası kolay iş değil
Nediosunuz Siz babacanlar ucmayın yafs oyun öyle her evinde ""sıkılıpta ahanda sıkıntımdan oyun yazdım"" diyenlerin yaptığı gibi bişey değil bu..
Öyle mario yazmak gibi bişey değil ki bu..Adamakıllı oyun yazabilmeniz için microsoftun yazılım mühendisleri kadar yetenekli olmanız gerekir yeri geldimi
Pc ye takla bile attırmanız lazım
Bunun içinde şahsi kanım max seviyede c++ bilmeli onun yanındada directx10 u ortaustu seviyede bilmeli yanında bolca grafik bilgisi edinmeli ve bolcada zaman ayırmalısınız hepsi bu yani oyun yazmak <<<bu kadar kolay
Half life 2 için tam 4 yıl çalışmalar yapılmış ve oyunun üretiminde 40000 kişi çalışmış ama yanlış bilgi olabilir bende emin değilim ama kısacası kolay iş değil
arkadaşa kesinlikle katılıyorum
oyun yazmak için c++ veya vb.net farketmez bunları çok iyi bilmek nerdeyse uzmanlık derecesinde. dircetx orta derece ve grafiktir photoshoptur 3DMax tir. bunlarıda çok iyi bilmen lazım.
tabi bu verdiğim program isimleri örnektir. Senin yazıcağın sana gerekli olan hangisiyse onu kullanırsın...
Cin olmadan adam çarpılmaz...
evet beyler o kadar kolay bişey değil...
Bugün half life 3 ü çıkarayım yarında bi F.E.A.R 2 ye göz atayım gibi bişey deil yani
O oynadığınız basit dediğiniz mariolar bile 2-3 günde yapılıyor...
Ama yok ben daha kolay bi yola kaçayım diyorsanız
Gamer Maker 6 programını deneyin.Java diline dayalı bi program.Hiç bir şekilde dil bilmeden oyun yapabilirsiniz.Yalnız dil derken ingilizce şart Bide akıl ve zeka olması lazım
Hadi kolay gelsin
Valla oyun yazmak olayı gercekten cok zor yani once harika bir matematiginiz ve de programlamada harika bir bilginiz olması yani programlama derken C ++ ve de DirectX ayrica VB.NET ile hicbirsey yapamassiniz.