Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki Genel(Code) forumu altında program tasarım başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkdaşlar bu program nasıl yapılır hakkında hiç birşey bilmiyorum
daha çözmez bile sayılmam program konusunda bunun bir programı flan mı ..." şeklinde özetlenebilir....
arkdaşlar bu program nasıl yapılır hakkında hiç birşey bilmiyorum
daha çözmez bile sayılmam program konusunda bunun bir programı flan mı var yoksa başka bir mantığımı var yardımcı olurmusunuz.
en önemlisi yazacak olduğun program ne üzerine olacak. örneğin basit bir isim ve adres kayıt programı ile başlayabilirsin. Genelde herkes böyle başlamıştır ben böyle başladım. Daha sonra başka programlar yazacaksan yazacak olduğun program hangi sektöre hitao edecekse o sektörü çok iyi bilen birisnden konunun işleyişi hakkında bilgi alacaksın. Mesela personel ve maaş takip programı yazacaksan o işi ve hesaplamalarını iyi bilen birisinden yardım alacaksın. Tğm bunlara karar verdikten sonra hangi dilde yazacağın önemli. Visual basic,delphi,C,C++,C# bu platformlardan birisini seçeceksin. ya yazmaya başlayacaksın. Tabi program mantığını bilmen gerekecek tavsiyem eğer hiç kod yazmayı bilmiyor ve yeni başlamak istiyorsan ben visualbasic tavsiye ederim.
Bence basic ten başla.En basit programlama dilidir.Programlamanın mantığını anlama; değişken, döngü , sorgulama vs tekniklerini kolayca kavrayabilirsin.Fakat herhangi bir kaynak veremeyecem ben okulda öğrendim çünkü.
Bence basic ten başla.En basit programlama dilidir.Programlamanın mantığını anlama; değişken, döngü , sorgulama vs tekniklerini kolayca kavrayabilirsin.Fakat herhangi bir kaynak veremeyecem ben okulda öğrendim çünkü.