hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Program yazmak istiyorum. Yeni başladım sıfırdan başlamak için program ve kitap tavsiyesine ihtiyazım var

Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki Genel(Code) forumu altında Program yazmak istiyorum. Yeni başladım sıfırdan başlamak için program ve kitap tavsiyesine ihtiyazım var başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bilgisayar rogramı yazamak istiyorum... çocukluktan beri hayalim... ve şimdi yeni bir bilgisayar aldım.. daha bir hafta oldu... ve program yazmak ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Bilgisayar Programlama > Genel(Code)

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 01-07-08, 21:28 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
sekko16
Rookie Member

Katılım tarihi: 01.07.08
Nereden: İZMİR
Lightbulb Program yazmak istiyorum. Yeni başladım sıfırdan başlamak için program ve kitap tavsiyesine ihtiyazım var

Bilgisayar rogramı yazamak istiyorum... çocukluktan beri hayalim... ve şimdi yeni bir bilgisayar aldım.. daha bir hafta oldu... ve program yazmak hayalimi gerçekleştirmek istiyorum ama bunu düşük düzeyde bırakmak istemiyorum. o yüzden sağlamve basit bir temelle bu işe başlamak sitiyorum.. lütfen bana program ve kitap tavsiye edermisiniz.. şimdiden çok teşekkür ediyorum Serkan..
sekko16 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 21:51 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
WaLLoP
V.I.Member
Bilgisayarım

WaLLoP Avatar

Katılım tarihi: 21.10.07
Nereden: Nereye
Ynt: Program yazmak istiyorum. Yeni başladım sıfırdan başlamak için program ve kitap tavsiyesine ihtiyazım var

önce program yazmak için programlama dili bilmen lazım 1 kitap alırım ondan kendi kendime öğrenirim kadar basit değil kendi başına yazabileceğin program hesap makinesini tarzında bir programı geçmez yine de şevkini kırmış gibi olmayım kurslar var onlara gidebilirsin programlama dili olarak basitten başlamak istersen visual basic var
Eski 02-07-08, 00:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
sekko16
Rookie Member

Ynt: Program yazmak istiyorum. Yeni başladım sıfırdan başlamak için program ve kitap tavsiyesine ihtiyazım var

İlgine çok teşekkür ederim wallop... Şevkimi kırmaz benim bu tür sözler... elbetteki doğruyu söyliyeceksin... ben pışpışlanmak için yazmadım o mesajı zaten... gerçekten öğrenmek istiyorum... ve senin dediğinin farkındayım... yani bi kitap alayım başlıyayım... kadar basit olmadığını biliyorum.. Fakat buna bir yerinden başlamam lazım... Bana tavsiye edilebilecek bir kitab, yada ilk etap da okumam gereken başka bişey bana bir aşinalık kazandıracak... yani bu işe giriştiğimde birşey duyduğumda... hönnk... yerine .. Hmmmm.. evet yaa.. bununla ilgili bişey okumuştum... demek...Beynimin bu konuya daha fazala adapte olmasını sağlıycaktır... BÖyle düşündüğüm için istemiştim... ama tekrar söylüyorum.. sana katılıyorum.. o kadar basit değil.. Ama ben yinede istiyorum ...
Eski 02-07-08, 01:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
lazarus
Silver Member
Bilgisayarım

lazarus Avatar

Katılım tarihi: 03.07.05
Nereden: TUR
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1

bu çeşit konular forumumuzda bolca var, bir araştırma yaparsanız yeterli bilgiye ulaşırsınız..
lazarus çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-08, 21:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
sekko16
Rookie Member

Sana katılıyorum Lazarus, bolca var... Hatta çok fazla bolca...Ben genel bi gezinti yaptım... Fakat sabit bir kanıya varamadım.Yani takib ettiğim yazılarda çokfazla tavsiye var... içinden seçtiklerim olmadımı oldu... Bir ikitane... Teke indirmek istiyorum... Bunu kendi başıma yaparsam yanlış yerden yada daha az iyi olan yerden başlarım diye korkuyorum... Ama sizlere birde sitemde bulunmak istiyorum.. Çok teşekkür ederim yazımı dikkate almışsın ve hatta zahmet etmiş cevap yazmışsın... Ama bence forumda bolca var.. Gez bulursun demek yerine bana bir kitap yada ne bilim, program ( ikisi birden olsa süper olur)falan tavsiye etseydin çok daha fazla yardımcı olurdun.. Ama yine çok teşekkür ederim ilgine...

NOT : Yanlış anlamazsan birşey daha söylemek istiyorum Lazarus... Eğer bu resimdekisen isen ki öyle olduğuna inanıyorum... Sana daha önce, Galatasarayın eski futbolcularından Saffet'e ne kadar benzediğini söyleyen oldumu?
Eski 04-07-08, 22:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
lazarus
Silver Member
Bilgisayarım

lazarus Avatar

Alıntı:
sekko16 tarafından iletildi. Mesajı göster
Sana katılıyorum Lazarus, bolca var... Hatta çok fazla bolca...Ben genel bi gezinti yaptım... Fakat sabit bir kanıya varamadım.Yani takib ettiğim yazılarda çokfazla tavsiye var... içinden seçtiklerim olmadımı oldu... Bir ikitane... Teke indirmek istiyorum... Bunu kendi başıma yaparsam yanlış yerden yada daha az iyi olan yerden başlarım diye korkuyorum... Ama sizlere birde sitemde bulunmak istiyorum.. Çok teşekkür ederim yazımı dikkate almışsın ve hatta zahmet etmiş cevap yazmışsın... Ama bence forumda bolca var.. Gez bulursun demek yerine bana bir kitap yada ne bilim, program ( ikisi birden olsa süper olur)falan tavsiye etseydin çok daha fazla yardımcı olurdun.. Ama yine çok teşekkür ederim ilgine...

NOT : Yanlış anlamazsan birşey daha söylemek istiyorum Lazarus... Eğer bu resimdekisen isen ki öyle olduğuna inanıyorum... Sana daha önce, Galatasarayın eski futbolcularından Saffet'e ne kadar benzediğini söyleyen oldumu?
hocam yeteri kadar aramamışsın demek ki. arasaydın benim ne tavsiye ettiğimi öğrenirdin neyse artık sana kalmış orası.

Not: Saffet'e de pek benzemem aslında sana oyle gelmiş.
Eski 04-07-08, 22:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
sekko16
Rookie Member

Alıntı:
lazarus tarafından iletildi. Mesajı göster
hocam yeteri kadar aramamışsın demek ki. arasaydın benim ne tavsiye ettiğimi öğrenirdin neyse artık sana kalmış orası.

Not: Saffet'e de pek benzemem aslında sana oyle gelmiş.

Ahbe arkadaşım şu kardeşini üzmesende diyiversen şu öğrenmem gereken programı ne iyi olur ya.. Ama illede uğraş diyosan uğraşayım.. ne yapalım.. saol
Eski 06-07-08, 15:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
pckopat_07
Power Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: Antalya
Resimler: 16

madem işi ilerletmek de istiyorsun ... o iş bi iki kitapla olmaaz ... ÖSS de iyi bi sonuçla bilgisayar mühendisi olcan bu kadar kolay
pckopat_07 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-07-08, 20:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
lazarus
Silver Member
Bilgisayarım

lazarus Avatar

Talking Ynt: Program yazmak istiyorum. Yeni başladım sıfırdan başlamak için program ve kitap tavsiyesine ihtiyazım var

Alıntı:
Ahbe arkadaşım şu kardeşini üzmesende diyiversen şu öğrenmem gereken programı ne iyi olur ya.. Ama illede uğraş diyosan uğraşayım.. ne yapalım.. saol
neyse dayanamadım soyleyeyim bari. Hocam önce Pascal öğren ardından da visual birşeyler yapacaksan Delphi öğren, Delphi zaten pascalın visual yapılmış halidir. Bu sadece başlangıç olur ama güzel şeyler ortaya çıkarırsın sonrasında da C ve C++ öğrenip biraz da Java kasarsan güzel bir kod yazma bilgin olur. Tabii algoritmalarına yapacak bişey yok o senin yetin. Pascal için kitap önerim Memik YANIK, Delphi için de Marco CANTU. Bundan sonrası sana kalmış, Hade kolay gele...
Eski 08-07-08, 11:16 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
sekko16
Rookie Member

Alıntı:
pckopat_07 tarafından iletildi. Mesajı göster
madem işi ilerletmek de istiyorsun ... o iş bi iki kitapla olmaaz ... ÖSS de iyi bi sonuçla bilgisayar mühendisi olcan bu kadar kolay

O Tiren malesef benim için kaçtı arkadaşım ...
Eski 08-07-08, 11:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
sekko16
Rookie Member

Alıntı:
lazarus tarafından iletildi. Mesajı göster
neyse dayanamadım soyleyeyim bari. Hocam önce Pascal öğren ardından da visual birşeyler yapacaksan Delphi öğren, Delphi zaten pascalın visual yapılmış halidir. Bu sadece başlangıç olur ama güzel şeyler ortaya çıkarırsın sonrasında da C ve C++ öğrenip biraz da Java kasarsan güzel bir kod yazma bilgin olur. Tabii algoritmalarına yapacak bişey yok o senin yetin. Pascal için kitap önerim Memik YANIK, Delphi için de Marco CANTU. Bundan sonrası sana kalmış, Hade kolay gele...

Çok saol... Dayanamadın söyledin valla... Benimde gözlerim bozulmak üzereydi.. Senin dediğini yaptım daha çok inceledim forumu.. Delphi ile phyton arasında gidip gidip geldim.. Ama şimdi net im..inşallah çok pahalı değillerdir o kitaplar ... Daha bundan sonra birde kursu var bunun.. oooff off... NE zormuş bu program yazmak... Lazzarus ya ben daha senin başını ağrıtıcam gibi.. müsade varmı...
Eski 08-07-08, 11:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
chona
Member
Bilgisayarım

chona Avatar

Katılım tarihi: 08.07.08
Nereden: Samsun

selam arkadaşım ben üni de bilgisayar mğretmenliği okuyorum sana bi kaç kitap tawsiyesinde bulunabilirim.
öncelikle sana C dilini tawsiye ederim zaten c yi bilen asp php pascal java vs. dillere hemen kolayca adapte olabiliyor.

tawsiye ettiğim ve çok da anlaşılır bulduğum kitap murat taşbaşının yeni başlayanlar için C adlı bi kitabı war hatta dışında bi bebek resmi bile war kitabın
onunla başlamanı tawsiye ederim en baştan sıfırdan almış konuyu. üstelik her açıklaması da mantıklı
chona çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-08, 11:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
sekko16
Rookie Member

Alıntı:
chona tarafından iletildi. Mesajı göster
selam arkadaşım ben üni de bilgisayar mğretmenliği okuyorum sana bi kaç kitap tawsiyesinde bulunabilirim.
öncelikle sana C dilini tawsiye ederim zaten c yi bilen asp php pascal java vs. dillere hemen kolayca adapte olabiliyor.

tawsiye ettiğim ve çok da anlaşılır bulduğum kitap murat taşbaşının yeni başlayanlar için C adlı bi kitabı war hatta dışında bi bebek resmi bile war kitabın
onunla başlamanı tawsiye ederim en baştan sıfırdan almış konuyu. üstelik her açıklaması da mantıklı
Arkadaşım Nerde okuyosun hangi il..?
Eski 08-07-08, 12:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
Revlis
Cool Member
Bilgisayarım

Revlis Avatar

Katılım tarihi: 17.06.02
Nereden: Antalya

Hobi olarak ilgilenceksen C++ derim. C ye sakın başlama C++ ı falan sonradan öğrenmesi daha rahat değil, eski alışkanlıklar saçını yoldurur. Kodlamanın eğlencesini yaşarsın..

Maddi beklentilerin varsa C# , Vbasic .net bunlarla çok hızlı şekilde büyük müşteri kitlelerinin istediği masa üstü ve web programlarını yazabilirsin. Ayrıca php vs öğrenmene gerek yoktur. Programlmanın sefasını yaşarsın..

Ha c türevleri ile makineye daha yakın dha süper (oyun,vs) yazılmaz mı yazılır o yüzden hala hobi altında. O diller ile hızlı program geliştirmek için öğrenmek içinde çok zamana ihtiyacın var. Bu öğrenme süreci yaşına bağlı olarak pahalıya mal olabilir. Sen babalar gibi C++ bilirsin ama pc den zerre anlamayan arkadaşın Bilgisayar Mühendisliğine gider sen onun ödevlerine yardımcı olursun
Revlis çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-08, 12:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
chona
Member
Bilgisayarım

chona Avatar

Katılım tarihi: 08.07.08
Nereden: Samsun

Alıntı:
Arkadaşım Nerde okuyosun hangi il..?
dostum samsunda okuyorum ondokuz mayıs üniversitesinde..
chona çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-08, 12:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
sekko16
Rookie Member

Alıntı:
chona tarafından iletildi. Mesajı göster
dostum samsunda okuyorum ondokuz mayıs üniversitesinde..
Hmm.. Benimd içimden nedense İzmir diye geçmişti... hocam kolay gelsin sana... Bu taraflarda olsaydı keşke..
Eski 08-07-08, 23:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
lazarus
Silver Member
Bilgisayarım

lazarus Avatar

Alıntı:
Çok saol... Dayanamadın söyledin valla... Benimde gözlerim bozulmak üzereydi.. Senin dediğini yaptım daha çok inceledim forumu.. Delphi ile phyton arasında gidip gidip geldim.. Ama şimdi net im..inşallah çok pahalı değillerdir o kitaplar ... Daha bundan sonra birde kursu var bunun.. oooff off... NE zormuş bu program yazmak... Lazzarus ya ben daha senin başını ağrıtıcam gibi.. müsade varmı...
Var. Burda her zaman sorulara cevap var yeter ki insan üzerine düşeni yapıp araştırsın, denesin, hazıra konmasın çünkü programlama böyle uğraştırıcı ve emek isteyen bir iş. Takıldığı yeri sormak da herkesin hakkı, bildiğimiz kadarını seve seve yanıtlarız.
Eski 11-07-08, 21:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
qwertyasdfgh
New Member

Katılım tarihi: 11.07.08
Nereden: bir de sehir mi

Alıntı:
Bilgisayar rogramı yazamak istiyorum... çocukluktan beri hayalim... ve şimdi yeni bir bilgisayar aldım.. daha bir hafta oldu... ve program yazmak hayalimi gerçekleştirmek istiyorum ama bunu düşük düzeyde bırakmak istemiyorum. o yüzden sağlamve basit bir temelle bu işe başlamak sitiyorum.. lütfen bana program ve kitap tavsiye edermisiniz.. şimdiden çok teşekkür ediyorum Serkan..
eger kisa vadeli dusunuyorsan direk c# ya da javadan baslayabilirsin.

ama uzun vadeli dusunuyorsan once temel kavramlari ogrenmek gerekiyor.

baslangic dilin C olsa cok saglam olur ama slkllip birakmaman gerekiyor. uzun uzun tamamen Cnin her alanina hakim olan gerekiyor ki ileriki diller cocuk oyuncagi gibi gelsin. (tabi object oriented bir dil kullanacagini varsayiyorum. lisp, prolog gibi bir sey kullanirsan her sey cok ters gelebilir.)

sonra ne alanda program yazacaksan o alanda arastirma yapip kendine bir dil secip ona yogunlasabilirsin.

bir dili ogrenmekten kasit syntaxi ogrenmek ise bu 1 saatlik bir is. esas zor olani bundan uzman olmak, dilin davranislarini ve "trick"lerini bilmek, genel olarak programin calisma sirasinda tam olarak nelerden gectigini bilmek ve kutuphaneleri hakkinda hatiri sayilir bilgi sahibi olmak gerekiyor. ve eger takim isi yapacaksan ogrenmek gereken sey cok daha artiyor. (dependancy management concurrency vsvs.)

en son olarak da eger piyasada calismak istiyorsan rapid application development olayini kavraman gerekiyor.

program yazmak kitap okuyarak olacak bir sey degil. program yazan bir insan olmak istiyorsan program yazmalisin.

algoritma kismini soyle aciklayim. eger arastirma konularina girmeyeceksen cok basit algoritmalari ogrenmen yeterli. bunlarin hepsi internette var. hatta cogu durumda kullanilan framework bir cok seyi sagladigi icin sadece hangi algoritmanin nerede daha cok ise yaradigini bilmek yeterli. algoritmanin nasil calistigini bilmek ise yarasa da elzem bir sey degil.

ve ingilizce ogren. turkce kaynaklarla ilerlemen cok zor olabilir.

--bir bilgisayar muhendisi.
qwertyasdfgh çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-07-08, 18:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
sekko16
Rookie Member

[b][b][b]Hepinize çok teşekkür ediyorum.. Verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı... Hatta bunlarla ilgili kitap almak istediğim bir kitapcı "sen bilgisayar bölümü mezunu musun " dedi ban.. Sorduğum sorulardan ve istediğim şeylerden öyle tahmin etmiş.. Hani siz bana şu kitap bu program ve algoritma falan demiştiniz ya.. Bende onlarla ilgili bişeyler sormuştum.. Ordan yani... Demek istediğim Söyldiklernizin hepsini ( nerdeyse hepsini ) araştırdım son 6 günüm sadece bunları araştırmakla geçti.. Hattaa kafam şişti.. Şu algoritma denen şey de baya takılcak gibiyim.. Ama öğrenilmicek bişey değil.. Verdiğiniz bilgiler arasında Öezellikle "Lazarus " "qwertyasdfgh " ve "chona" arkadaşlarımın ki ( yada abnilerimin ) Çok işimi yaradı.. zaten onlara yoğunlaşmıştım.. ve araştırdığım yerlerdeki insanların bana söylediklerinden doğru yolda olduğumu anladım.. Neyse çok uzattım.. Özet olarak Hepinize tek tek ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.. Özellikle de nicklerini saydığım ( üşenmeyip bi daha yazıcam )LAzarus qwertyasdfgh ve chona arkadaşlarım ( yada abilerim ) e Çok teşekkür ederim.. Ama dedğiniz gibi epey emek istiyor.. Uygulamada çok sorun yaşıycam.. Ne yapacağımı bilmiyorum ama.. Nereye başvuracağımı biliyorum... Emek döken ellerinizden öperim... Serkan ...
Eski 25-07-08, 19:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #20 (permalink)
ugurozaltin
Rookie Member

Katılım tarihi: 25.07.08
Nereden: manisa

Visual Basic ve Delphi ve C üzerinde araştırmaya başlıyorum bende.

Programlamacı olma yolunda ilk adımımı atıyorum

Bir meraklı daha buldunuz başınıza....
ugurozaltin çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-07-08, 05:29 A