Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Bilgisayar Programlama > Genel(Code) »

programlamaya yeni başlıycam ilk önce hangi dili öğreneyim

Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki Genel(Code) forumu altında programlamaya yeni başlıycam ilk önce hangi dili öğreneyim başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "ben programlamaya yeni başlaycam ama programlama hakkında hiç bir şey bilmem ama programlama dillerini google dan araştırırım kodları en kolay ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 25-09-08, 01:03   #1 (permalink)
muhbir50
Rookie Member

Katılım tarihi: 12.06.08
Nereden: kıbrıs
programlamaya yeni başlıycam ilk önce hangi dili öğreneyim

ben programlamaya yeni başlaycam ama programlama hakkında hiç bir şey bilmem ama programlama dillerini google dan araştırırım

kodları en kolay nasıl öğrenebilirim programlamayı en kolay nasıl başlaya bilirim

hedefim en kolay dan en basit den başlayım adım adım ilerleyim butun dilleri öğreneyim

visual basic ASP C/C++ Assembly PHP delphi...... ve daha bir sürü dillerin
eğitim ders videolarını izleyerek öğrendiğim şeyleri deftere not alarak anlamayıı öğrenmeyi amaçlarıım zeka seviyeme güvenirim

ilk önce hangi dilin eğitim video sunu izleyim kodlamayı öğrenmek için nerden başlayım
muhbir50 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-08, 05:30   #2 (permalink)
lazarus
Silver Member

lazarus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.07.05
Nereden: IST
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
Ynt: programlamaya yeni başlıycam ilk önce hangi dili öğreneyim

bu iş için önce araştırma yeteneğin gelişmiş olmalı ve böyle arkadaşlara yardım amaçlı forumda birçok konu var. bi arama yaparsan gereken bilgiye ulaşırsın...

örneğin:
Program yazmak istiyorum. Yeni başladım sıfırdan başlamak için program ve kitap tavsiyesine ihtiyazım var
lazarus çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-08, 14:00   #3 (permalink)
nominal
New Member

Katılım tarihi: 25.09.08
Nereden: Izmit

C++ veya C#
nominal çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-08, 16:46   #4 (permalink)
muhbir50
Rookie Member

madem yeni başlaycak olanlara C++ veya C# dilleri önerilir ilk önce C++ ve C# dillerin ders videolarını eğitim setini izleycem öğrendiğim şeyleri deftere yazacam

benim hem sanatcı ruhum var yani gizli bir yeteneğim var şair,ressam,şarkıcı....... olabilirim hem da zeka seviyem yüksekdir yaşıtlarım tv de araba motor sinema filmler izlerkan ben ana haberbülteni doğru söz eden bakanları dinlerim bilime meraklıyım belgeseller izlerim bilim dergileri okurum geleceği düşünürüm hayat ta ki gizemleri farketmeye çalışırım yaratılışı düşünürüm düşünmeyi severim sosyal hayatım yok evden işe işden eve her seyim pc bir tek pc de gözlerim yorulunca bırakırım sürekli düşünmeye başlarım

ben bu C++ ve C# dillerini tek izleme de öğrendiğim seyleri deftere yazıp anlarım öğrenebilirim değilmi bir tek kodlarıı komutlarııı anlamak da zorluk çekebiliiriim

onun için sordum kodları komutları anlamakta zorluk çekmemek için en basit en kolay nerden başlayım C++ ve C# dilleri kolay mış C++ ve C# dillerini öğrenecem video dan ders alarak öğrenmeyi amaçlarım
muhbir50 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-08, 11:10   #5 (permalink)
yakgul
New Member

yakgul Avatar

Katılım tarihi: 21.08.06
Nereden: İlde

Öncelikle hedefiniz nedir, masaüstü programcılık mı web programcılığı mı ?
bunu tespitten sonra eğer hedefiniz masaüstü programcılık ise delphi, vb, c++, c# olabilir ben kişisel olarak delphiyi öneririm.
bunu için Delphi Türkiye © 1998-2006, Delphi Türk - Türkçe Delphi Sitesi, www.delphidunyasi.net,www.pckahvesi.com sitelerine bakabilirsiniz. ayrıca en az 2 delphi kitabı ve 1 de veritabanı programcılığı konusunda kitap almalısınız,

web programcılığı derseniz şu an asp net var ama önce daha kolayından başlamalısınız bunun için de öncelikle html ve javascript öğrenmeli sonra asp yada php ye geçebilirsiniz daha sonraki aşamada ise asp nete yönelirsiniz.
KariyerVideo | Bilgisayar Dersleri | Görsel Dersler | Asp.Net Dersleri | C# Dersleri |CorelDraw Dersleri | Delphi,ajax,firefox,vb.net,sql, | Webhocam.net Görüntülü Dersler , Html Dersleri , Asp Dersleri , Php Dersleri , Css Dersleri , Java Script Dersleri , Visual Basic Dersleri , Photoshop Dersleri , Teknoloji Haber , Site Tanıtımı , Dersler , Programlar , Dökümanlar size yardımcı olabilir.
Kolay gelsin.
yakgul çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-08, 18:17   #6 (permalink)
muhbir50
Rookie Member

yardımınız için tesekgur ederim

ben hedefimi profösyönel programcılık koydum daha hangi şeyi öğreneyim karar veremedim ama isdediğim bir şey var sa bu programcılıkta en kolay en basit adımı atmak ssora basamak basamak ilerlemek

siteler için de tesekgur ederim ama ben butun visual basic c++.c## delpi.pascal.asp html PHP.assembly......... ne kadar programlama programı varsa internet de hepsinin görsel eğitim setlerini buldum yavaş yavaş indiririm da burası kıbrıs kitab varmı acaba nerden bulacam kitabları
muhbir50 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 16:32   #7 (permalink)
nominal
New Member

Katılım tarihi: 25.09.08
Nereden: Izmit

Ama programlama diline baslamadan once algoritma mantigini kavraman gerek programlamanin temeli budur kodlar isin kolay kismidir

Bu arada sana programlama dilleri arasinda ki farki soliyim kod farki vardir
mesela c++ , basic e gore daha zordur daha kapsamlidir, bi program icin daha fazla kod yazman gerekir ama avatajli kismi ise daha cok ayrintiya girersin daha cok ince ayar yapma gibi sansin olur yani yazdigin program kapsamli olur
nominal çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-10-08, 15:21   #8 (permalink)
muhbir50
Rookie Member

programlama diline başlamadan önce algoritma mantığını kavramam gerektiğini anlatdığın için tesekgur ederim

bu tür şeyler isterim en kolay en basit adımı öğreneyim madem programlama diline baslamadan önce algoritma mantığnı öğrenmem gerekir algoritma programlama dilinin için de olan bir şey değil mi programlama diline başlamadan önce algoritmayı nasıl kavraycam

benim bu programlama da başlaycağım ilk sey en kolay dilin görsel eğitim setini izleyim deftere not almak sora pratik yapmak için internet de öğrendiğim dilden bir şeyler bulacam internet de çeşitli dillerin kodları var

sonra bir soraki dile geçecem yeni başlayanlar için en kolay c++ mış c++ da pratik yapdık dan sora visual basic in görsel eğitim setini izleycem deftere not alacam visual basic de örnekler bulup pratik yapacam

sonra bir soraki dile geçecem yeni başlayanlar için delphi da var mış delphi nin görsel eğitim setini izleycem deftere not alacam delphi de örnekler bulup pratik yapacam

butun dillerin görsel eğitim setlerini indiririm hepsini izleyim pratikler yapıp öğrenecem ama basamak basamak yapacam en basit dilden en zor dile kadar basamak basamak çıkacam hangi dil hangi dil den daha kolay daha zor araştıırarak öğrenirim şimdi en kolay c++ visual basic delphi varmış diğerlerini bilmem
muhbir50 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-10-08, 17:06   #9 (permalink)
deep_dream
Silver Member

deep_dream Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.06.04

c++ kolaymıymış onu kim dedi yahu.?
Eski 02-10-08, 01:27   #10 (permalink)
muhbir50
Rookie Member

kim dedi bilmem araştırırkana yeni başlayanlar için c++ tavsiye si aldım

necin zor mu
muhbir50 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-08, 05:02   #11 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Katılım tarihi: 19.09.03
Nereden: Varolmayan bir dünyada yalnız yaşayan biri ve ona eşlik eden kara gölge

Bildiğim kadarıyla c++ kolay bir dil değil.En kolayı sanırım Visual Basic olarak kabul ediliyor(ama ben onda da zorlanıyorum)

"Bağımsızlık benim karakterimdir" "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir"
RRidgeback çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-08, 11:21   #12 (permalink)
WaLLoP
V.I.Member

WaLLoP Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.10.07
Nereden: Nereye

c++ kolay diye kim dedikolay bil dil arıyorsan visual basic var
Eski 02-10-08, 13:59   #13 (permalink)
Mr.D34DLY
Silver Member

Mr.D34DLY Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.04
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 6
Resimler: 103

pascal la :d başla en temeliyle Visual BAsic sonra Visual C++ die devam edersin.
Cpu Aes : 2682 puan
FPU Julia : 1755 Puan
FPu MAndel : 1013 Puan
FPU Sinjulia : 2830 Puan

http://www.hardwaremania.com/forum/i...mi-106287.html
Mr.D34DLY çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-10-08, 00:08   #14 (permalink)
muhbir50
Rookie Member

benim zaten pc de işim yok butun programlama dillerinin görsel eğitim setlerini yavaş yavaş indiririm

sıra sıra başlaycam öğrenmek için ilk pascalı izleycem sora visual basici izleycem sora c++ yı izleycem

izlerkana unutmamam gereken önemli bir şeyler varısa deftere not alacam pratik içinda programlama sitelerinde çeşitli dillerden kodlar var onları pratik olarak kullanacam

öğretmen video öğrenci ben
muhbir50 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-10-08, 02:06   #15 (permalink)
taner_1881
Member

taner_1881 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.12.07
Nereden: çoook uzaklarda istanbulda:D
Resimler: 3

Alıntı:
muhbir50 tarafından iletildi. Mesajı göster
benim zaten pc de işim yok butun programlama dillerinin görsel eğitim setlerini yavaş yavaş indiririm

sıra sıra başlaycam öğrenmek için ilk pascalı izleycem sora visual basici izleycem sora c++ yı izleycem

izlerkana unutmamam gereken önemli bir şeyler varısa deftere not alacam pratik içinda programlama sitelerinde çeşitli dillerden kodlar var onları pratik olarak kullanacam

öğretmen video öğrenci ben
ha gayret o zman kolat gelsin umarım ögrenırsın vıdeolarla kodlar cok karısık cunku ben okulda ögretmen anlatırken bıle zorlanırdım
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-10-08, 08:50   #16 (permalink)
ugurd08
Rookie Member

ugurd08 Avatar