hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Teknik Servis Takip Programı

Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki Genel(Code) forumu altında Teknik Servis Takip Programı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Teknik Servis 2006 küçük ve orta çaptaki teknik servisler için hazırlanmış ücretsiz teknik servis takip yazılımıdır. Müşterilerinizden aldığınız ürünleri detayları ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Bilgisayar Programlama > Genel(Code)

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle
Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 25-08-06, 08:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
yeliz78
Power Member
Bilgisayarım

yeliz78 Avatar

Katılım tarihi: 22.08.05
Nereden: Karadeniz Bölgesi
Teknik Servis Takip Programı

Teknik Servis 2006 küçük ve orta çaptaki teknik servisler için hazırlanmış ücretsiz teknik servis takip yazılımıdır.

Müşterilerinizden aldığınız ürünleri detayları ile kayıt edebilir, ürünün teslim alındığına dair müşterilerinize fiş verebilir, yine aynı şekilde ürün tesliminde teslim edildiğine dair fiş verebilirsiniz.

Modüller :
Program 7 ana modülden oluşur:
1. Yeni Kayıt : Müşterilerinizde gelen ürünleri kayıt edeceğiniz modüldür. Arızalı yada bakım için gelen ürünleri bu kısımda kayıt edip, kayıt işlemi sonucunda müşterinize fiş verebilirsiniz.

2. İş Bitimi : Arıza / bakım için gelen ürünlerin sorunları giderildiğinde yada giderilmeden teslim edileceğinde bu modül kullanılır. Yine aynı şekilde ürünün eksiksiz teslim edildiğine dair müşterinize imza karşılığı fiş verebilirsiniz.

3. Eski Fiş : Daha önceden firmanıza bırakılan ancak fiş vermediğiniz müşterilerinize bu modül aracılığı ile fiş verebilirsiniz.

4. Stok : Deponuzda bulunan ürünleri bu modülden takip edebilirsiniz.

5. Şirket : Şirketinize ait bilgileri (şirket adı, sorumlu adı, fişlere bastırılacak açıklamaları vs.) bu modülden düzenleyebilirsiniz.

6. Raporlar : Müşterileriniz ve cihazları hakkındaki bilgileri bu modül sayesinde kolayca kağıda dökebilirsiniz. Bu modül içeriğinde ayrıca, ayrıntılı bir arama kısmı bulunmaktadır.

7. Kullanıcılar : Yazılımı kullanacak kişileri bu kısımdan tanımlayabilir, haklar verip alabilirsiniz.

Kurulum :
http://www.hemenpaylas.com/download/...Setup.rar.html

Yukarıdaki linkte verdiğim dosyayı indirip kurduktan sonra, kurulum yaptığınız dizinde bulunan tserver.exe isimli dosyayı çalıştırınız. Çıkan kutucuktaki sistem bilgilerini, o yapıyı bozmadan kendi sistem bilgilerinize göre değiştiriniz.
Kaydet butonuna basıp çıktıktan sonra. nfiles dizini içindeki liste.txt isimli dosyayı notepad ile açıp içeriğini kendi ürün gruplarınıza göre değiştiriniz. Dikkat edilmesi gereken kısım, her ürün grubunun arada boşluk kalmadan alt alta yazılması ve 15 karakterden fazla olmamasıdır.

Server Kurulumu :
Programı ağ ortamında kullanacaksanız, Kurulum başlığı altında yazdığım açıklamaları kendinize göre düzelttikten sonra, Denetim Masası içindeki Firebird Server Manager isimli uygulamayı çalıştırın. Eğer Denetim Masası altında Firebird Server Manager isimli uygulamayı göremiyorsanız, bilgisayarınızı kapatıp açın. Buna rağmen yine göremiyorsanız programı kurduğunuz yerdeki Firebird-1.5.3.4870-0-Win32.exe isimli programı çalıştırıp kurun ve bilgisayarınızı kapatıp açın.

Firebird Server Manager isimli Denetim Masası uygulamasını çalıştırdıktan sonra as an application ve automatically seçeneklerini seçip, orada görünen buton start butonu ise o butona basıp server olarak bilgisayarınız ayarlayın. Güvenlik duvarı uyarı verirse engellemeyi kaldır seçeneği ile devam edin. Bu işlem sonucunda, görev çubuğunuza Firebird Server Manager Simgesi yerleşecektir.
Daha sonra server olarak kurulum yaptığınız dizindeki data klasörüne tam paylaşım verin.

Bu uygulama sadece server olarak kullanacağınız bilgisayarda yapılmalıdır. Client bilgisayarlarda Firebird Server Manager için ayarlama yapmaya ve dizinlere paylaşım vermeye gerek yoktur.

Uyarı :
Program kodları arasına, sisteminize zarar verebilecek herhangi bir kod bilinçli olarak yerleştirilmemiştir. buna rağmen sisteminizde doğabilecek aksaklıklardan sorumluluk kabul etmediğimi bildiririm.

İlk kullanım için :
kullanıcı adı : admin
şifre : 12345

En son yeliz78 tarafından düzenlendi: 25-08-06 saat 09:12.
yeliz78 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-08-06, 09:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 2
vaay sen mi yazdın yeliz? VB mi kullandın?
Eski 25-08-06, 09:12 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
yeliz78
Power Member
Bilgisayarım

yeliz78 Avatar

Evet ben yazdım. Delphi ve Firebird kullandım. Bıraktım VB' yi. Kullanmıyorum artık.
Nasıl olmuş.
Eski 25-08-06, 16:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
izmen
Rookie Member

izmen Avatar

Katılım tarihi: 14.08.06
Nereden: İSTANBUL
konu yararlanan ve yararlanmak isteyen herkese hayırlı olsun

yeliz sanada başarılarının devamını diliyorum.

Eski 25-08-06, 16:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
yeliz78
Power Member
Bilgisayarım

yeliz78 Avatar

Teşekkür ederim...
Eski 25-08-06, 17:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
ulkerlee
Rookie Member
Bilgisayarım

ulkerlee Avatar

Katılım tarihi: 26.07.04
Nereden: İstanbul
Valla şuan indirdim kesinlikle mükemmel ellerine sağlık çok teşekkür ederim böyle bir programı bize hediye ettiğin için Çalışmalarında başarılar dilerim.
Eski 06-09-06, 13:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
TROLTROL
New Member

Katılım tarihi: 06.09.06
Nereden: bursa
İNDİRME SORUNU

HEMENPAYLAS ACILMIYOR SORUN VAR SANIRIM...

YARDIMCI OLURMUSUNUZ ?

ŞU AN DÜZELDİ....

En son TROLTROL tarafından düzenlendi: 06-09-06 saat 13:40.
TROLTROL çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-09-06, 13:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
KutsaL
New Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 06.09.06
Nereden: Bursada
Hemen paylaş açılmıyor sorun var sanırım linki başka bi yere download edebilirmiyiz.
KutsaL çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-09-06, 16:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
yeliz78
Power Member
Bilgisayarım

yeliz78 Avatar

Rapidshare var benım bildiğim başka paylaşım sitesi, orasıda 30 gün sonra siliyor. Bildiğiniz başka site varsa upload ederim.

Edit: Şu an denedim, sorun yok iniyor...
Eski 12-09-06, 08:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
yeliz78
Power Member
Bilgisayarım

yeliz78 Avatar

Başka bir forumdan bir arkadaş kendi serverine upload etmiş.

http://www.sanaldestek.net/Teknik2006Setup.rar

Sorun yaşayanlar buradan indirebilir.
Eski 22-09-06, 11:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
yeliz78
Power Member
Bilgisayarım

yeliz78 Avatar

Bir ricam olacak.
Programı ciddi anlamda kullananlar buraya kullandıklarına dair bir mesaj yazarsa, kullanım oranına göre bu programı ciddi anlamda bir teknik servis programı haline getirmeyi düşünüyorum.
Eski 25-09-06, 11:43 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
yeliz78
Power Member
Bilgisayarım

yeliz78 Avatar

3 gündür kimse bişey yazmadığına göre kullanan yok sanırım, o zaman uğraşmaya değmez...
Eski 25-09-06, 12:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
izmen
Rookie Member

izmen Avatar

Alıntı:
yeliz78 tarafından iletildi. Mesajı göster
3 gündür kimse bişey yazmadığına göre kullanan yok sanırım, o zaman uğraşmaya değmez...

yelizcim ben kullanıyorum ama hani sen barkod bölümü eklemesi yapacaktınya ben onu bekliyorum.

(ayrıca 5 gündür buralarda değildim) bilgin olsun istedim.

ayrıntıları forumun diğer konusunda zaten düzeltmiştin. sende fikirlerini bize söylersen bizde sana katkıda bulunuruz. tabi yapmak için değil fikir tartışması olarak. programı kapsamlı bi hale getirirsek ozaman daha çok kullanıcısı ve fikri olan ortaya çıkar.

izmen çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-06, 13:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
yeliz78
Power Member
Bilgisayarım

yeliz78 Avatar

Barkod bölümü eklemesi yapacağım yapmasınada mantık nedir bu barkodda? Nasıl çalışır, nasıl okur, barkodlar tek tip midir değişik midir, kac karakter vardır, işlevsel olarak kaç değişik barkod okuyucu vardır vs. vs. vs. Bu cevapları bilmem lazım...

Benim fikrim, müşteri tabanlı, satış yapabileceğiniz, teknik servis takibi yapabileceğiniz, belki periyodik bakım sözleşmesi olabilir, o tip bir yapı kurmak... Pek ince detaylar yok şu an kafamda...
Eski 25-09-06, 16:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
izmen
Rookie Member

izmen Avatar

Alıntı:
yeliz78 tarafından iletildi. Mesajı göster
Barkod bölümü eklemesi yapacağım yapmasınada mantık nedir bu barkodda? Nasıl çalışır, nasıl okur, barkodlar tek tip midir değişik midir, kac karakter vardır, işlevsel olarak kaç değişik barkod okuyucu vardır vs. vs. vs. Bu cevapları bilmem lazım...

Benim fikrim, müşteri tabanlı, satış yapabileceğiniz, teknik servis takibi yapabileceğiniz, belki periyodik bakım sözleşmesi olabilir, o tip bir yapı kurmak... Pek ince detaylar yok şu an kafamda...

zaten şu anda kullandığımız program bahsettiğin işleri yapıyor.eksikleri daha önceki konuda söylemiştim. yazıcı dan çıktı problemi,ayrıca kapama tuşunun yeri, yandaki kırmızı yazıların rengi sanki siyah daha iyi olur ,birde belki daha görsel bir ara yüz.

aslında sifariş formu gibi birşeyde olsa fena olmazdı.
yani bir bilgisayar kurma similasyonu olabilir. parçlar,fiyatları,girilip toplam tutarı göstere bilir.
banka kartları bölümü yapıp tutarı girdiğimizde faiz oranı, taksitsayısı ve miktarı gösteren seçenek eklenebilir.

BARKODLA İLGİLİ
-------------------------------------------------------
http://www.bilkur.com.tr/turkce/barkod.htm

buradan gerekli bilgiyi okuya bilirsin.

----------------------------------------------------------------
böyle bir bilgiyi buldum internette farklı bi forum sitesinde
( yazan sali nikli arkadaş.)
Barkod okuyucu icin herhangi bi kod yazmana gerek yok...
yaptigi islem sudur:
1. barkoddan sayiyi okuyup, aktiv komponente yazar(Textbox vs..)
2. ENTER tusuna basar...

eger bir text editor acip barkod okuyucuyla barkod okutursan göreceksin ki, editore sayiyi yazip alt satira gececektir...

(revne nikli arkadaş)

Evet sali arkadasin dedigi gibii...
Barcode okuyucu herhangi bir barkoda tutuldugunda sanki barcodeda yazan yazı klavyede elle
girilmiş gibi bilgisayara yansitilir.. Eger marketlerde dikkat etmisseniz Makina barcode'U okumadıgında gorevli numarayi elli giriyorrr. Kısaca okuyucu işleri biraz otomatikleştiriyor...

Işin diger bir kısmı var... Barcode numarası veren sistemi tasarlamak.. bunun icin cesitli standartlar var diye biliyorum.. Kolay Gelsin...

(ns nikli arkadaş)

konu ile o kadar da alakalı değil ama ben de kiloyla alınan ürünlerin üzerine tartıldıkları

anda yapıştırılan barkodları merak ediyorum.
normal ürünlerdeki barkodlardan farklı olarak bunlarda her gramda fiyat artıyor. aldığımız

hiçbir ürün istediğimiz kiloda olmuyor birkaç gram eksik/fazla oluyor ve bu fiyata yansıyor.
her grama farklı kayıt girmek imkansız olduğuna göre nasıl oluyor bu.

cevap veren (sanal programcı nikli arkadaş)
urun kodu olan barkodu ve gramini yaziyorlar, sistemde barkodu okuyup urunun kg fiyatini

bulup barkoddaki gram ile carpiyor
-------------------------------------------------------------------

denemedim ama buradan indireceğin demo program belki aydınlatıcı olur.
http://www.falcovis.com/?gclid=CL69-...FQxaEQodRRucIw

--------------------------------------------------------------------

şu an için bunları buldum.
izmen çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-06, 13:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
axelrudipell
New Member

axelrudipell Avatar

Katılım tarihi: 27.09.06
Nereden: Istanbul
Merhaba; Yeliz öncelikle güzel bir program tebrik ederim. Ancak ben bir çok eksik gördüm ve bunları sana iletmek istiyorum. Öncelikle fiş açmaktan vazgeçsen bile fiş numarasını atıyor, kendi fiş numaralarımı vermek istiyorum. Stok bölümünü gördüm ancak stoktaki ürünleri nasıl olacakta kullanacağım.. Şimdilik bunlar sanırım ilk eleştiri benden geldi
axelrudipell çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-06, 14:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
yeliz78
Power Member
Bilgisayarım

yeliz78 Avatar

Teknik Servis Programı

Yazdığın bütün eksik hata vs. onları biliyorum zaten.
Kendi fiş numaranı vermen konusunda ise, ilk defa böyle bir öneri alıyorum. Bu mümkün değil. Bu fiş numarasına millet öyle bir taktı ki niye onuda anlamıyorum. Niye kayıttan vazgeçince fiş numarası artmaya devam ediyor. Generatör o şekilde ayarlandı o yuzden o şekilde oluyor. İşin gerçeği o şekilde daha kolayıma geldiği için o şekilde oldu. Yani niye bu kadar önemli fiş numarası onu merak ediyorum. Sonuçta iptal edince artsada artmasada her müşteriye ayrı fiş numarası veriliyor. Bir numaranın 2 kişiye verilmesi teknik olarak mümkün değil. Ancak veritabanı generatörüyle oynanması lazım.

Sözün özü saçmalamış olabilirim, hoş görün. Oruç beni bu sene çok kötü etkiledi. Bu projeyi geliştirebileceğimi pek düşünmüyorum. Ben geliştiririm diyen varsa kaynak kodları ve kullandığım componentlerin isimlerini söyleyebilirim. Özel Mesajdan yada buradan bana ulaşabilirsiniz...
Eski 27-09-06, 17:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
axelrudipell
New Member

axelrudipell Avatar

iftardan sonra görüşelim derim bu halin hiç hoşuma gitmedi.. Bu kadar sabırsız biri değilsin dimi? Yoksa bu program için bu kadar sabretmiş olamazsın :p İlk teklifte ısrarlıyım yemek ye kendine gel Fiş numarsına nie taktım.. Servis formlarındaki numaraları programa uyarlayıp pc kaydı ve servis formu arasındaki uyumu sağlamak istiyorum.. Zaten şu zamana kadar onları kayda aldım amaç eskileri sisteme girmeden devam etmek.. Ben başka da bişi istemiyorum senden :p Sen orucunu aç yeter Sanırım ben de saçmaladım.. :s
Eski 27-09-06, 17:16 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
axelrudipell
New Member

axelrudipell Avatar

Yok stok olayını da istiyorum.. Kesinlikle olması gerekiyor..
Eski 27-09-06, 17:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #20 (permalink)
deep_dream
Silver Member
Bilgisayarım

deep_dream Avatar

Katılım tarihi: 14.06.04
Kodları ben alabilirim.
Eski 30-09-06, 09:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #21 (permalink)
sekoline