hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Teknik Servis Takip Programı

Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki Genel(Code) forumu altında Teknik Servis Takip Programı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Ozaman kendi işinizi yapın. Kendi işinizi geliştirin. Herkez kendi işini yapsın...." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Bilgisayar Programlama > Genel(Code)

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

Kapalı konu

LinkBack Konu araçları
Eski 09-01-08, 17:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #151 (permalink)
Development
New Member

Katılım tarihi: 09.01.08
Nereden: istanbul
Ynt: Teknik Servis Takip Programı

Ozaman kendi işinizi yapın.
Kendi işinizi geliştirin.

Herkez kendi işini yapsın.
Development çevrim dışı  
Eski 09-01-08, 18:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #152 (permalink)
diablo
Moderator
Bilgisayarım

diablo Avatar

Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

Alıntı:
Development tarafından iletildi. Mesajı göster

Sizin Bu işe yarar yaramaz basit yada değil yapmış olduğunuz çalışma diğer ticari amaçla yazılmış çalışmalara bakarken ("Ya işte Bunun Ücretsizi var internette ") Demelerine sebep olur.
Bu düşünce çok saçma. Birileri çıkıpta Microsoft'a bunu diyebildimi? Neden piyasada linux var? Yazılımlar aynı amaca hitap ediyor gibi gözüksede aslında kendi detaylarında çok farklı şeyler taşır. Burda yeliz arkadaşımızın yaptığı şey çok güzel bir davranıştır. Benimde bir arkadaşım bu tür bir yazılım yaptı ve piyasada parayla satılan birçok paralı ve pahalı yazılım var. Kendi şirketimizde de bu tür bir yazılım kullanıyoruz ve senin sandığın gibi ""Ya işte Bunun Ücretsizi var internette " gibi yorum yapılmıyor.

Kaldıki yeliz arkadaşımızn yazdığı yazılım düzeyinde basit bir programı fahiş fiyatlarla satanlar varsa yanlışı esas onlar yapıyordur.

diablo çevrim dışı  
Eski 09-01-08, 23:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #153 (permalink)
GhostMan
Cool Member
Bilgisayarım

GhostMan Avatar

Katılım tarihi: 17.05.05

@Development sen ne hakla sorguluyosunki. yeliz hnm. nezaketen cvp vermiş açıklamış cvp vermek zorunda olmadığı halde sen hala uzatıyosun. bende programcıyım. eğer program satmak istiyorsan yaparsın aynı programın daha gelişmiş versiyonunu firmanın seni seçmesini sağlarsın seni seçmesi için geliştirirsin programını firmada parayı basar seni seçer...ayrıca free ama reklamdan para kazanarak geliştirilen programlarda var.
GhostMan çevrim dışı  
Eski 16-01-08, 12:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #154 (permalink)
ComandantE
New Member

Katılım tarihi: 16.01.08
Nereden: İstanbul

Ücretsiz Teknik Servis Programı ararken rastladım bu forumu ve sırf cevap vermek ve Yeliz Hanımı tebrik etmek için üye oldum.
Öncelikle Program yazdığınız ve ücretsiz olarak dağıttığınız için teşekkür ederim çalışma ve başarılarınızın devamını dilerim Yeliz Hanım.

Bence burada boşa tartışıyorsunuz çünkü binlerce program ücretsiz dağıtılıyor ve yine binlerce program para ile satılıyor. Ücretsiz dağıtanlara siz yazılım dünyasını baltalıyorsunuz yapmayın veya para ile satanlara çok pahalı satmayın, ucuza satın demek mümkün değil.
ComandantE çevrim dışı  
Eski 20-01-08, 20:30 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #155 (permalink)
noidol
New Member

Katılım tarihi: 20.01.08
Nereden: konya

yeliz hanım ben stok bölümüne kayıt yapamıyorum bana bi yardım etseniz şimdiden teşekkür ederiz
noidol çevrim dışı  
Eski 21-01-08, 09:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #156 (permalink)
yeliz78
Ziyaretçi

Alıntı:
noidol tarafından iletildi. Mesajı göster
yeliz hanım ben stok bölümüne kayıt yapamıyorum bana bi yardım etseniz şimdiden teşekkür ederiz
Hata falan mı veriyor? Sorunu daha açık yazarsanız yardım ederim tabiki.

Eski 21-01-08, 09:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #157 (permalink)
kalpazan
V.I.Member
Bilgisayarım

kalpazan Avatar

Katılım tarihi: 08.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2
Resimler: 9

Emekleriniz için teşekkür ederim.Daha önce de görmüştü konuyu amaböyle bir programa ihtiytacım olmadığı için ilgilenmemiştim.Ama şimdi teknik serviste olduğum için baya işime yarayacak.İndiriyorum şimdi.Deneyelim görelim.Görüşlerimi ve takıldığım yerleri de buraya yazarım.
Eski 21-01-08, 10:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #158 (permalink)
kalpazan
V.I.Member
Bilgisayarım

kalpazan Avatar

ilk sorunla karışınızdayım programı çalıştırmayı başardım fakat programa ilk girişteki kullanıcı adı ve şifreyi girince program kayboluyor :S biryerde yanlış mı yaptım acaba ???
kalpazan çevrim dışı  
Eski 21-01-08, 11:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #159 (permalink)
yeliz78
Ziyaretçi

Kapcorp progmı için :

Kullanıcı Adı : admin
Şifre : 123
Şifre giriş ekranında ayar butonu var, onunla corpdata.fdb dosyasının bulunduğu yeri göstermeniz gerekiyor.

Eski 21-01-08, 11:51 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #160 (permalink)
kalpazan
V.I.Member
Bilgisayarım

kalpazan Avatar

teşekkürler...Programı bi kurcalayalım bakalım
kalpazan çevrim dışı  
Eski 30-01-08, 10:29 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #161 (permalink)
yeliz78
Ziyaretçi

Defalarca yazmama rağmen hala mail yada msn ile programın kurulumu hakkında yardım isteniyor. Son defa tekrar açıklayım, lütfen artık Kapcorp hakkında nasıl kuruluyor, güncelleme var mı diye sorular sormayın, sıkıldım artık çünkü.

http://www.hardwaremania.com/users/yeliz/KapCorp.rar

Programı indirip, bilgisayarınızda C sürücüsüne açın. C sürücüne açtığınız Kapcorp dizinine tam paylaşım verin.
Sıkıştırılmış dosya içinde Firebird uygulamasını bilgisayarınıza kurun. Daha sonra şifre giriş ekranındaki "Ayarlar" butonuna basın ve açılacak olan pencerede sürücü kısmından "C" sürücüsünü seçin ve "Server IP Numarası" yazan kutuya anamakine olarak seçtiğiniz bilgisayarın iç IP numarasını yazın ve kaydet butonuna basın.

Kullanıcı Adı : admin
Şifre : 123

Ağ üzerinde çalıştırmak için, programın tamamını anamakineye ve terminal makinelere kurmanız lazım. Şifre giriş ekranında "Ayarlar" butonu ile anamakineyi programa tanıtmanız lazım. Yukarıda yazdığım işlemleri uygulamanız lazım.

Kapcorp bitti, güncelleme, düzenleme, yeniden yazma gibi bir şey söz konusu değil. Lütfen tekrar ediyorum bu tip isteklerde bulunmayın.

Kurulum yapılacak yer :
C:\Kaprcorp\Kapcorp.exe şeklinde olmalı. D sürücünde, flashdiskte, anamakineden kısayol atarak terminal bilgisayarlarda çalışmaz.Mutlaka C sürücüne kurulmalıdır.

Firebird ilk kurulduğunda, güvenlik duvarı programlarınız uyarı verir. Firebird SQL Server, veri alışverişi yapmak için 3050 numaralı portu açar. Bu portun açılmasına izin vermezseniz program ağ üzerinde çalışmaz. Virüs var falan diye ortalığı karıştırmayın.

Umarım artık nasıl kuruluyor türü sorular almam. Kurulum ve güncelleme istekleri dışında her türlü yardımcı olmaya çalışırım.

Eski 05-02-08, 17:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #162 (permalink)
blaster2005
V.I.Member
Bilgisayarım

blaster2005 Avatar

Katılım tarihi: 16.11.05
Nereden: Transilvanya (İzmir)
Resimler: 13

Yeliz hanım kapcorp programında pratik yedek alabileceğimiz bir kısım varmı. ben bulamadım onun için soruyorum. yada kapcorp dizininin içindeki data klasörünü yedeklememiz yeterlimi ?
blaster2005 çevrim dışı  
Eski 05-02-08, 20:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #163 (permalink)
yeliz78
Ziyaretçi

Merhaba.
Data klasörünü yedeklemeniz yeterli.

Eski 06-02-08, 11:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #164 (permalink)
blaster2005
V.I.Member
Bilgisayarım

blaster2005 Avatar

Katılım tarihi: 16.11.05
Nereden: Transilvanya (İzmir)
Resimler: 13

Teşekkür ederim.
blaster2005 çevrim dışı  
Eski 18-02-08, 09:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #165 (permalink)
deklare
New Member

Katılım tarihi: 16.02.08
Thumbs up Ynt: Teknik Servis Takip Programı

Yeliz Hanım Merhabalar;
Sitelerde gezerken teknik servis programlarına bakıyordum. Sizin yapmış olduğunuz program gözüme çarptı. Herkesin programı övmesi ve gelen tebrikler üzerine tarafınızdan yapılmış olan programı indirdim ve şöyle kaba taslak bir göz attım. Programınız küçük ölçekli firmalarda kullanılabilecek tarda bir servis programı. Fakat programınız DEMO olarak kullanılabiliyor. Biz bu programı lisanslı olarak almak istersek;
1-Programın Fiyatı nedir?
2-İleride güncelleme yapılacak mı? veya çıkan güncellemelerden ücretsiz yararlanabiliyor muyuz?
3-Programda kullanmalar başladıkça databaselerde şişme meydana gelip programın çalışması yavaşlıyor mu?
4-İleride ihtiyaçlarda eksiklik yada yanlışlık olması durumunda sizden destek ve programlar ilgili yama tarzı güncellemeler alabilecek miyiz?
Sizden ricam konu ile ilgili bilgi vermenizdir. Tabiki ben biraz bunlar için geç kalmış gibi görünüyorum. Yazılanlara ve çizilenlere bakarsanız hepsi 2006 yılında yazılmış. Fakat dediğim gibi ben yeni araştırırken gördüm. Kolay gelsin. İyi çalışmalar diler başarılarınızın ve bu şekilde çıkacak programlarınız için başarılarınızın devamını temenni ederim. Saygılarımla.
deklare çevrim dışı  
Eski 27-02-08, 17:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #166 (permalink)
GENCSAN
New Member

Katılım tarihi: 27.02.08
Nereden: AFYON

Link Nerde Kardesim
GENCSAN çevrim dışı  
Eski 27-02-08, 18:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #167 (permalink)
yeliz78
Ziyaretçi

Teknik Servis Takip Programı
Al kardeşim burada bak.
Teknik Servis diye başlayan satır, üstte mavi olan satır. Bir satır üstte mavi. Mavi ve bir satır üstte.
Arabaya benzinde alıyım mı abi?

Eski 28-02-08, 09:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #168 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7

Alıntı:
Ben size pahalıya verin yazmadım ücretiz vermeyin yazdım dikkat ederseniz.

siz makul bir fiyata verin ayrıca 200 - 250 Ytl. Pazarda ticaret yapan insan için bile çok bir para değildir.

İnsanlar ticaret yapıcaklarsa yazılımıda kullanmak zorunda olduklarını ve bununda bir sektör olduğunu anlamalıdırlar Türkiye'de

Sizin Bu işe yarar yaramaz basit yada değil yapmış olduğunuz çalışma diğer ticari amaçla yazılmış çalışmalara bakarken ("Ya işte Bunun Ücretsizi var internette ") Demelerine sebep olur.

Siz Rekabet yaratın ama çalıştığınız sektörede zarar vermeyin çünkü bunun zararı birgün gelir sizede dokunur.

Bu konu hakkında daha fazla yorum yapmıcam sizlerin insiyatifine kalmış ben sadece fikrimi söyledim..
o zaman parayla program satan firmalar yeliz le irtibata geçsinler programın haklarını satın alsınlar onlar satsınlar.

Alıntı:
Kimmiş O dağıtanlar ?
Hangi firma ?
200 - 250 Ytl Para çok bir para değil arkadaşım.
Biryerlerden kazanıyorlar nabıyorlar paramı aklıyorlar araştırma yapmadığınız konularda havada cümleler kurmayın.
Sen araştırma yapmadığın şeyler hakkında konuşma..Ben 250 ytl yi kazanmak için kaç km yol gidiyorum haberin varmı? Hem ayrıca parayla satın aldığım halde içinde reklam barındıran,pushd kodlar diye tanımladığım kodlar barındıran ve hataları olan bir yazılımı kullanmaktansa ücretsiz dağıttığı halde yazdığı programın arkasında duran hala destek vermeye çalışan birinin programını kullanırım.

Alıntı:
yeliz78 tarafından iletildi. Mesajı göster
200-250 lira çok para değil derken bence bir kere daha düşünün. Para konusu görecelidir. Kimine göre azdır kimine göre servettir.
Bu programı bırakın 200-250 lirayı 20 liraya satsam Türkiye' de alıcı bulamam. Programın hakkında kısmına hesap numarası yazdık. Ama yemin ederim şimdiye kadar 1 lira dahi para kazanmadım.
Sizinki Linux - Windows çekişmesine benzemiş biraz.
Neyse fazla söze gerek yok. Zaten bu programı güncellemeyi bıraktım, sebebide para kazandırmaması değil sadece, değerinin bilinmemesi yada benim dışımda 3-5 kişiden başka değer veren olmaması.
Kullanan sayısı sana az geliyor sanırım bence en az 300 kullanıcısı vardır ki bu konu üzerinden görüyor insanlar sonuçta.Program sitelerinde yüklümü bilmiyorumgerçide oralarda yüklesen başını kaşıyamazsın gibi hissediyorum

Alıntı:
Ozaman kendi işinizi yapın.
Kendi işinizi geliştirin.

Herkez kendi işini yapsın.
Bu nasıl bi kuyruk acısı anlamadım ki...Senin düşünemediğin şeyi başkası yaptı diye mi sindiremiyorsun..

Sen yapsaydın arkadaşım.İçine de 3-5 reklam kodu gömüp reklam alsaydın.Adam gibi websitesinden tanıtımını yapıp o sitenede reklam alsaydın.Heryere link verip google da rank yapsaydın para kazansaydın..Bu nasıl bi mantıktır ki BEDAVA olana karşı çıkıyorsunuz.Aksine takdir edip HİÇBİR İŞE YARAMAYAN DANDİK YAZILIMLARA PARA VERME ZORUNLULUĞUNDAN KURTARMIŞSINIZ" diyeceğinize...Zaten gelen giden vuruyor işletmelerin sırtına...

Alıntı:
diablo tarafından iletildi. Mesajı göster
Kaldıki yeliz arkadaşımızn yazdığı yazılım düzeyinde basit bir programı fahiş fiyatlarla satanlar varsa yanlışı esas onlar yapıyordur.

Yeliz yeri gelmişken..

Yazdığın basit ve kullanımı kolay programı hala kullanıyorum.Çok teşekkür ederim.

İnternete Attığım İmza
karaca çevrim dışı  
Eski 28-02-08, 10:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #169 (permalink)
yeliz78
Ziyaretçi

Ben teşekkür ederim @karaca

Eski 28-02-08, 15:52 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #170 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7

yeliz,

kapcorp win98 de adres hatası veriyor.ve benim bunu win98 de çalıştırmam gerekiyor.nasıl yapabilirim?
karaca çevrim dışı  
Eski 28-02-08, 16:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #171 (permalink)
yeliz78
Ziyaretçi

Verdiği hatanın ekran görüntüsünü yollayabilir misin?

Eski 19-03-08, 02:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #172 (permalink)
SpeedHawk
New Member

Katılım tarihi: 19.03.08

tskr yeni indirdim biraz baktim harika hazirlayan akadaslara tskr...
SpeedHawk çevrim dışı  
Eski 26-03-08, 09:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #173 (permalink)
proftayfun
New Member
Bilgisayarım

proftayfun Avatar

Katılım tarihi: 26.03.08
Nereden: Gazianep

Elinize Sağlık....
proftayfun çevrim dışı  
Eski 21-04-08, 13:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #174 (permalink)
chatperes
New Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 17.04.08

mrb yeliz ben Levent programı bugün buldum kurdum ilk sürümde dış servis olayı vardı ama bunda pasif. Bana özellikle o gerekli. Ayrıca server programında açılışta hata mesajı veriyor açamıyorum hatalara okey dedikten sonra ise kullanıcı adı ve şifreyi kabul etmiyor. Bana yardımcı olabilirmisin?? Msn ekledim seni "lewent" olarak müsait olduunda ordan yardım edersen sevinirim...
chatperes çevrim dışı