Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Bilgisayar Programlama > Java »

JAVA YAZILIM ve TASARIM -4- (JDBC ve MySQL)

Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki Java forumu altında JAVA YAZILIM ve TASARIM -4- (JDBC ve MySQL) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Tekrar merhaba. Bu makalemde jdbc-mysql köprüsüne değineceğim. Öncelikle işletim sisteminizde MySQL’in yüklü olması gerekmektedir. Bunun için www.mysql.com adresinden ‘ products ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 20-03-06, 18:40   #1 (permalink)
tanthana
Rookie Member

Katılım tarihi: 10.02.06
Nereden: denizli
JAVA YAZILIM ve TASARIM -4- (JDBC ve MySQL)

Tekrar merhaba. Bu makalemde jdbc-mysql köprüsüne değineceğim. Öncelikle işletim sisteminizde MySQL’in yüklü olması gerekmektedir. Bunun için www.mysql.com adresinden ‘products’ linkine tıklayınız. Daha sonra ‘MySQL 5.0 Community Edition’ linkine tıklayın. Burada kırmızı çerçeveyle işaretlenmiş olan MySQL5.0, MySQL Tools’dan ‘MySQL administration’, ‘MySQL QueryBrowser’ ve ‘MySQL connector/j’yi işletim sisteminize kurun. Connector/J, Jdbc’nin MySQL’e bağlanmasını sağlayacak olan gerekli lib dosyasıdır. Herhangi bir compiler programa bağımlı kalmadan, Connector/J klasörünün içindeki ‘mysql-connector-java-3.1.12-bin.jar’ dosyasını bilgisayarınızda yüklü olan java dosyasının içinde yer alan, jre klasörünün içindeki lib klasörüne kopyalayın. Örneğin bendeki yol adresi şöyle : C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\lib…Eğer bir compiler programı kullanıyorsanız, açtığınız projenin path’ine de bu ‘mysql-connector-java-3.1.12-bin.jar’ dosyasını tanıtmanız yeterli olacaktır.
===============>
Artık sıra geldi bir veri tabanı yaratmaya. Bunun için MySQL administrator’ı kullanacağız. Aşağıdaki resimleri takip ederek kendinize bir veri tabanı oluşturunuz. Daha sonra oluşturduğunuz veri tabanına sağ tıklayarak, ’Create new table’ ile tablonuzu oluşturabilirsiniz. Sonunda veri tabanımız ve içinde tablomuz hazır.
Ben kendi yarattığım tabloya üç tane veri koydum, loginID (primary key-otomatik sayaç), user ve password kolonları. MySQL query browser’i kullanarak tablo üzerinde ekleme, silme güncelleme vb. değişiklikleri yapabilirsiniz. Veri tabanımız hazır olduğuna göre, sıra geldi veri tabanımıza ulaşabilmek için gerekli program parçacığını yazmaya. Aşağıdaki örnekte gördüğünüz şekilde. Bu örnekte aynı sınıf içinde jdbc-mysql sürücüsünü yükleyip, veri tabanı ile bağlantıyı sağlayıp, veri alışverişinde bulunacağız. Aslında ayrı ayrı olması gereken işlerin hepsini tek bir sınıf içinde yapacağız. Sonuç olarak bu programlama tarzı elbette efektif olmayacaktır. Size, birbirinden bağımsız her işlem için ayrı bir sınıf ve gerektiğinde farklı metodlar oluşturmanızı öneririm. Böylelikle programınız hem hızlı, hem de etkiliyici olur.

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 20:42.