arkadaþlar elimde bir iframe scrollbar kod var. kodda ayarlamalarý yaptým ve yaýmýda yayýna verdim. fakat scroll barýn altýnda yatay hareket çizgizi çýktý. bunu nasýl kaldýrabilirim. aþaðýdaki kodda geniþ ayarlarýyla oynayýnca scrollbar bozuluyyor. ne yapabilirim.
yatay scroll çýkýyorsa çerçeve içini taþan bir içeriðin var demektir. Bu durumda çerçeveyi geniþletmek þarttýr. Ama geniþletince bozuluyor demiþsin. Ne bozuluyor? Pek anlayamadým.
ama scrolling="no" yaparak kaydýrmalarý komple kapatabilirsin. Bu da bir çözümdür. Yada olmadý frame içine koyduðun içeriði bir div içine alýrsýn. Bu divin style="width:300px" dersen içeriðin geniþliðini kýsmýþ olursun. Otomatikman alt scroll kalkar
Lan abdest alýrken ilk önce ayaklarýný yýkayan ulvi
merhaba geniþiliði daraltýnca çerçevenin görünmesini istediðim alan daralýyor. bu div kodunu nasýl yapacam. verdiðim kodda modifiye edilmiþ halini yayýnlarsanýz sevinirim. (olmasý gereken deðerlerle birlikte)
verdiðin kod'a hiçbirþey yapma. src kýsmýna yazdýðýn murat.htm dosyasýný aç. Oradaki içeriðin en baþýna <div style="width:300px"> yaz. 300'ü ben öngördüm. Kendine göre deðiþtir. Ayný sayfadaki içeriðin en sonuna da </div> yaz. Hepsi bu kadar..
MErhaba dediðiniz gibi yaptým. çerçevenin içindeki yazý alaný küçüldü. ama çerçevenin altýndaki scroll bar hala kaybolmadý. yazý çerçeveden daha küçük olmasýna raðmen yatay scroll barý kullanýyor ve sað tarafta yazýlarýn olmadýðý bir alana kayýyor. bu neden olur. acaba problem murat.html dosyasý içindemi. eðer ondan kaynaklanýyorsa hangi kýsmý incelemeniz gerektiðini belirtirseniz o kýsmý buraya kopyalayýp yapýþtýrýyým.
Evet verdiðin bilgilere göre problem o dosyadaki içerikten kaynaklý. Kullandýðýn tablolarý width dediðin tüm alanlarý bi kurcala bakalým. Aþýrýya kaçan bir deðer var mý yokmu? Olmadý tüm içeriði sil denemelik birþeyle yaz öyle kurcala iþte.. Deneme yanýlma yani
merhaba bu iframe kodu içinde yes yerine no deyip scrollbarý kaldýrsam ve yazýnýn devamini okumak için mausu aþaðýya kaydýrnca yazýnýnda aþaðýya kaymasýný saðlayacak bir kod varmý
hayýr malesef yok. Kullanýcý ancak iframe týklayacak ki bu arkaplanda o bölgeye focuslanmaktýr. Týkladýktan sonra mouse scroll topunu yuvarlarsa yada klavyeden aþaðý ok tuþuna basarsa, scroll olmadan da aþaðýya çekebilir. Ama bunu her kullanýcý bilmez. Birde yazýyý yukarýdan aþaðý seçerse frame scroll edebilir.
yani murat.htm kalkacak. Verdiðim kodu, iframe'yi çýkartýp onun yerine ekleyeceksin. Ama explorer bunda da benzer bir sonuç çýkartabilir. Çýkarmayabilirde. Ama firefox veya google-chrome veya opera ayný problemi çýkarmaya bilir.
deðiþtirirsin ama bu sadece internet explorer 6.0 için geçerli. Yani diðer explorer sürümlerinde hiç denemediðim için bilgim yok. Ve diðer tarayýcýlarda da çalýþmaz.
merhaba arkadaþlar. siteme arama motoru eklemek istiyorum. internette arattým google reklamlý ve basit bir kod buldum. bu kod gibi olupta sadece sitemde arama yaptýrabileceðim reklamsýz ve kolay bir kod var mý. html için. ayrýca nasýl çalýþtýrýlacaðýný basitçe anlatýrsanýz sevinirim.