Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Bilgisayar Programlama > Web Programlama »

iyi bir web progrmacı olmak için ne yapılmalı

Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki Web Programlama forumu altında iyi bir web progrmacı olmak için ne yapılmalı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar ben okulum bilişim teknolojileri bölümü 11.sınıf web prpgramcılığı bölümünü seçtim.Şimdi zorlanmamak için napmalıyım nasıl daha çabuk kavrayabilir ve sorunsuz ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 05-09-08, 02:53   #1 (permalink)
toroskurdu51
Senior Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.06.08
Nereden: mersin
Arrow iyi bir web progrmacı olmak için ne yapılmalı

arkadaşlar ben okulum bilişim teknolojileri bölümü 11.sınıf web prpgramcılığı bölümünü seçtim.Şimdi zorlanmamak için napmalıyım nasıl daha çabuk kavrayabilir ve sorunsuz bu işi yaparım kazasız belasız
toroskurdu51 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-08, 10:39   #2 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1
Ynt: iyi bir web progrmacı olmak için ne yapılmalı

Öncelikle öğretmenlerini dinle adam akıllı. İnternettede pek çok kaynak var onları açıp inceleyebilirsin. Kavrama işi sana kalmış.
Indra çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-08, 15:13   #3 (permalink)
soner33
New Member

Katılım tarihi: 29.08.08

dersi dinle oyun oynama kızlara sataşma ilgilenme cananlarla
soner33 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-08, 15:14   #4 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9

Kavrama işin kolay kısmı. İndranın dediklerini yapmak yeter. Ama sonrasında faaliyet göstermek asıl mesele. Yada işe yarar, amatörlükten azda olsa uzaklaşmış çalışmalar ortaya koyabilmek gerekir bu işte başarılı sayılabilmek için. Buda "olayı kavrayım yeter, bununla ay'a bile çıkarım" mantığıyla imkansız. Nasıl ki ressam gördüklerini tuale aktarmak için yeteneğinden başka bir şeye ihtiyaç duymaz. Bu işte de aynı şekilde yetenek ( yada kabiliyet ve beceriklilik ) olmadan birşey yapılamaz. Ayrıca bu tür yazılımcı kişilerin en büyük silahı hayal güçleridir. Çünkü teknloji bir çok imkanı şuan bize sağlıyor. Bunları en doğru şekilde bir araya getirip özel çalışmalar yapmak ise programcının hayal gücünün genişliğiyle sınırlı.. Kısacası zor bir iş
Lazaronnie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-08, 18:37   #5 (permalink)
toroskurdu51
Senior Member

Bilgisayarım

elimden gelenin en iyisini yapcam
toroskurdu51 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-08, 21:23   #6 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım

Bunların yanında, web programlama işinin %90'ı çalıp çırpmak ve hazır scriptler vs kullanmaktır Güzel gördüğün bi efekti, animasyonu vs i alıp kendi sitene göre düzenleyip kullanırsan baya iyi şeyler yaparsın.
Indra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-08, 21:26   #7 (permalink)
toroskurdu51
Senior Member

Bilgisayarım

indiregandi yani
toroskurdu51 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-08, 21:27   #8 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım

Genelleme yapmayalım, ayıp oluyo
Lazaronnie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-08, 22:31   #9 (permalink)
toroskurdu51
Senior Member

Bilgisayarım

gırgırına dedik
toroskurdu51 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-08, 22:56   #10 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Lazaronnie tarafından iletildi. Mesajı göster
Genelleme yapmayalım, ayıp oluyo
Hadi hadi. Herkes biliyor
Indra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-08, 23:53   #11 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Indra tarafından iletildi. Mesajı göster
Hadi hadi. Herkes biliyor
Haklısın. Zaten kendine programcı (en azından wepçi (manavçı gibi bişey) ) diyen adam öğrenirken mutlaka çalacak, kurcalayacak editleyecek. Yoksa ben o adamı webçi diye anmam. Ama belli bir yerden sonra çalmak olmaz. Üretmekte lazım. Çünkü web 2.0'ı devirdi gidiyo. Öyle bir zaman gelecek ki, hiç kimsenin script'i kimseyi kesmeyecek.

İşin mantığı çalıp çırpıp ortaya iyi bişey koymak değil. Çaldığın şeyin mantığını kapmak. Önce proje ortaya koyulur. Sonra projedeki pürüzler kendini gösterir. Daha sonra bu pürüzleri gidereceğimiz yöntemleri düşünürüz. Eğer bulamazsak çalarız Çaldığımızda da zaten olayı kapmış oluruz.

Ben 10 yıldır web tasarımıyla ilgiliyim. İlk öğrendiğim html ve css'ti. Şuan hala html adına yeni öğrendiğim yada fark ettiğim özellikler keşfediyorum. Css ona keza..

Yalnız şunu belirtiyim. Forumda da bir çok kez kavgasını yaptım. Günlük hayatta da bir iki adama kafa göz girdiğim oldu. Sırf bu işe değer verip ciddiye almadıkları için. Fiyat kırıp piyasayı düşürdükleri için. Adam yarım yamalak öğreniyor birşeyler, sonra tasarımcıyım diye ortalığı ciritliyor. 1 ytl'ye site kuruyorum diyor. Gelde ağzını burnunu kırma Bunlarada dikkat edelim
Lazaronnie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-08, 13:11   #12 (permalink)
toroskurdu51
Senior Member

Bilgisayarım

evt haklı
toroskurdu51 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-08, 14:19   #13 (permalink)
2-RuN
Cool Member

2-RuN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.08
Nereden: Konya

Mesela bundan 1,5 yıl önce bi web sitesi işine giriştik.. Hiç birşey bilmiyorken şu anda hemen hemen bütün temel bilgilere sahibim.. İşin yolu hazır olanı kendine uyarlamak.. Bnm yaptığım buydu çünkü.. Ha sen birde bu işin eğitimini alıcaksın bundan iyisi şam'da armut
2-RuN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-10-08, 16:45   #14 (permalink)
TAEKWONDO
New Member

Katılım tarihi: 04.10.08

arkadaşlar benim de okulum bilişim teknolojileri bölümü 11.sınıf web prpgramcılığı bölümünü seçtim.Şimdi zorlanmamak için ACCESS İ iyi bilmem gerek bunun için acaba elinde access cd leri olan varmı veya video lu ders cd leri olan varsa gönderebilirmi

msn adresim yilintaekwondocusu@hotmail.com
TAEKWONDO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-10-08, 19:19   #15 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım