Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Bilgisayar Programlama bölümü içerisindeki Web Programlama forumu altında iyi bir web progrmacı olmak için ne yapılmalı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar ben okulum bilişim teknolojileri bölümü 11.sınıf web prpgramcılığı bölümünü seçtim.Şimdi zorlanmamak için napmalıyım nasıl daha çabuk kavrayabilir ve sorunsuz ..." şeklinde özetlenebilir....
arkadaşlar ben okulum bilişim teknolojileri bölümü 11.sınıf web prpgramcılığı bölümünü seçtim.Şimdi zorlanmamak için napmalıyım nasıl daha çabuk kavrayabilir ve sorunsuz bu işi yaparım kazasız belasız
Ynt: iyi bir web progrmacı olmak için ne yapılmalı
Kavrama işin kolay kısmı. İndranın dediklerini yapmak yeter. Ama sonrasında faaliyet göstermek asıl mesele. Yada işe yarar, amatörlükten azda olsa uzaklaşmış çalışmalar ortaya koyabilmek gerekir bu işte başarılı sayılabilmek için. Buda "olayı kavrayım yeter, bununla ay'a bile çıkarım" mantığıyla imkansız. Nasıl ki ressam gördüklerini tuale aktarmak için yeteneğinden başka bir şeye ihtiyaç duymaz. Bu işte de aynı şekilde yetenek ( yada kabiliyet ve beceriklilik ) olmadan birşey yapılamaz. Ayrıca bu tür yazılımcı kişilerin en büyük silahı hayal güçleridir. Çünkü teknloji bir çok imkanı şuan bize sağlıyor. Bunları en doğru şekilde bir araya getirip özel çalışmalar yapmak ise programcının hayal gücünün genişliğiyle sınırlı.. Kısacası zor bir iş
Bunların yanında, web programlama işinin %90'ı çalıp çırpmak ve hazır scriptler vs kullanmaktır Güzel gördüğün bi efekti, animasyonu vs i alıp kendi sitene göre düzenleyip kullanırsan baya iyi şeyler yaparsın.
Alıntı:
Indra tarafından iletildi.
Hadi hadi. Herkes biliyor
Haklısın. Zaten kendine programcı (en azından wepçi (manavçı gibi bişey) ) diyen adam öğrenirken mutlaka çalacak, kurcalayacak editleyecek. Yoksa ben o adamı webçi diye anmam. Ama belli bir yerden sonra çalmak olmaz. Üretmekte lazım. Çünkü web 2.0'ı devirdi gidiyo. Öyle bir zaman gelecek ki, hiç kimsenin script'i kimseyi kesmeyecek.
İşin mantığı çalıp çırpıp ortaya iyi bişey koymak değil. Çaldığın şeyin mantığını kapmak. Önce proje ortaya koyulur. Sonra projedeki pürüzler kendini gösterir. Daha sonra bu pürüzleri gidereceğimiz yöntemleri düşünürüz. Eğer bulamazsak çalarız Çaldığımızda da zaten olayı kapmış oluruz.
Ben 10 yıldır web tasarımıyla ilgiliyim. İlk öğrendiğim html ve css'ti. Şuan hala html adına yeni öğrendiğim yada fark ettiğim özellikler keşfediyorum. Css ona keza..
Yalnız şunu belirtiyim. Forumda da bir çok kez kavgasını yaptım. Günlük hayatta da bir iki adama kafa göz girdiğim oldu. Sırf bu işe değer verip ciddiye almadıkları için. Fiyat kırıp piyasayı düşürdükleri için. Adam yarım yamalak öğreniyor birşeyler, sonra tasarımcıyım diye ortalığı ciritliyor. 1 ytl'ye site kuruyorum diyor. Gelde ağzını burnunu kırma Bunlarada dikkat edelim
Mesela bundan 1,5 yıl önce bi web sitesi işine giriştik.. Hiç birşey bilmiyorken şu anda hemen hemen bütün temel bilgilere sahibim.. İşin yolu hazır olanı kendine uyarlamak.. Bnm yaptığım buydu çünkü.. Ha sen birde bu işin eğitimini alıcaksın bundan iyisi şam'da armut
arkadaşlar benim de okulum bilişim teknolojileri bölümü 11.sınıf web prpgramcılığı bölümünü seçtim.Şimdi zorlanmamak için ACCESS İ iyi bilmem gerek bunun için acaba elinde access cd leri olan varmı veya video lu ders cd leri olan varsa gönderebilirmi