+ Cevap Yaz
Results 1 to 13 of 13

Acele Yardım (WinXp ve Win 2003 Kurulmuyor)

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda Acele Yardım (WinXp ve Win 2003 Kurulmuyor) başlıklı konu tartışılıyor; Merhaba sevgili arkadaşlar. Benim sorunum. şu. Arkadaşa bir Lg Cd-Rw aldık. 52.x32x52 modellerinden. Sistemde WinXp kurulu idi. Sonra bilgisayara bir ...

Silver Member Max Payne Avatar
    Katılım tarihi
    05.12.2001
    Nereden
    İstanbul

Acele Yardım (WinXp ve Win 2003 Kurulmuyor)

Merhaba sevgili arkadaşlar.
    Benim sorunum. şu.
    Arkadaşa bir Lg Cd-Rw aldık. 52.x32x52 modellerinden. Sistemde WinXp kurulu idi. Sonra bilgisayara bir oyun yüklemeye kalktığımızda .cab dosyalarını kopyalamıyordu. Bizde temiz bir format atmaya karar verdik. Kuruluma başladık. Win Xp cdsini takdık. Başlarken F6 tuşuna basdık. Segate 80Gb Sata Disk var arkadaşda. Nvidia cd'sinde ki sata sürücülerini tanıttık. Sonra cd'den hdd ye dosylar kopyalanmaya başladı. O sırada modem.sys kopyalama hatası verdi. Önce cd de bir hata var zannettim. Ama bende de kuduk winxp yi cd sağlam. Tamam dedik Win 2003 deniyelim. Ondada başka bir dosya hata verdi. Cd-Rw yerine cd-rom dan kurmaya çalışdık bu seferde driver.cab hatası verdi. Sata sürücüsünün yeni versionunu indirdik. Sadece cdrom u takarak kurmayı denedik, sadece cd-rw ile kurmayı denedik. ama nafile değişik değişik dosyalrı kopyalama hatası veriyor. Önceden böyle bir hata yokdu. Birden oluverdi. CD-Rw yi takdık sistem bu duruma geldi. Ama cd-rw yi tamamen söküyoruz hata yine devam ediyor.
    Sİstem şöyle.

Amd Barton 2500+
    Asus A7N8X - E Deluxe
    256 x 2 400MHZ Ram
    Fx5700 Ekran Kartı.
    56K modem.

Siz ne diyorsunuz???
    Yarın Win2000 denicez olmazsa Suse kurcaz

V.I.Member DeeJaY_gT Avatar
    Katılım tarihi
    07.07.2004
    Nereden
    ĭکт@ивﺙℓ
    Merhaba arkadaşım,
    Öncelikle .cab dosyalarını kopyalamıyo diye neden format attın anlamadım ama herseye sıfırdan başlamak iyidir.Senin ya cd lerin bozuk yada cd-rom'un kafası... eger win xp cdsi senin pcde çalışıyorsa yada boşver... bence sen evde düzgün bir xp kopyala sonra kendi cd room arkın pcsine tak birde öle dene.Benim kararım cd romun bozuk bence cünkü oyun kurarken bile kopyalama hatası vermis...Kolay gelsin..

hARDWAREMANIAC tHE_PaSSeNgEr Avatar
    Katılım tarihi
    31.01.2004
    Nereden
    Ankara - İstanbul
    garip gelebilir ama ramlerden kaynaklanabilir. benimde şöyle bişey geldi başıma. xp yi bootable cd ile kurmaya çalıştığımda önce cab dosyalarında hata veriyor sonrada direkt mavi ekrana düşüyordu. ramleri değiştirdim sorun düzelti. bence ramlerini bi kontrol et.

Senior Member
    Katılım tarihi
    14.06.2004
    Nereden
    Ankara
    Evet bence de ram hatası. Çift modül varsa tek tek takarak dene.Yoksa birşekilde başka modüllerle dene. Geçnlerde de böyle bir tutarsızlık arkadaşın başına gelmişti. Ethernet kartının bozuk olmasından kaynaklanıyormuş o. Sisteme bağlı sorunlu bir aygıt saçmalamaya neden olabiliyor ama öncelik ram da

Barış
    P4 LGA 64 bit-3.0@3.87 /Asus P5WD2Premium WIFI TV/550W FSP Psu/2x512 DDR2-675 Kingston@688/Sapphire X850XT@XT PE/Seagate 250GB x 3+200Gb/Creative Audigy/SkyStar2/Asus VENTO 3600 Case /20.1 " BenQ FP2091 LCD/2200 VA UPS/HP SJ 5400CXI/Lexmark C510 Color Laser/Altec-Lansing 5+1 Speaker/MS Wireless keyb.Mouse set/US Robotics Wi-Fi ADSL +US robotics 56 k Ext Modem/Apache Webcam/Nec 4551A DVDRW x 2 /Asus VR Guard cooler/Bluetooth+Asus MyPal 620

Katılım tarihi
    05.12.2001
    Nereden
    İstanbul
    Ramlardan kaynaklanabilir. Dual ddr ram var. Cd Rom bozuk tamam cd-Rw de bozuk olamaz ya. Benimde aklıma geldi tek ram olarak takdık yerlerini değiştirdik ama gene olmadı. Bir yerden ram bulup öyle denicez birde benim dvd rom ile denicez.

Member ozdes Avatar
    Katılım tarihi
    21.02.2003
    Nereden
    TEKİRDAĞ
    geçen günde benim arkadaşın başına geldi. temel donanımları hariç diğerlerini söktü öyle kurdu. sorunu çözdü yani. bi donanımdan kaynaklanıyo olabilir

hARDWAREMANIAC TuVNeRa Avatar
    Katılım tarihi
    20.05.2004
    Nereden
    İstanbul
    Bence de sorun RAM ler...
    Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerlerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur

Member amasaim Avatar
    Katılım tarihi
    15.07.2004
    Nereden
    antalya
    evet ram

Silver Member erollium Avatar
    Katılım tarihi
    22.07.2004
    Nereden
    Bursa
    Hdd e bak bad sector var mı!!! , Rami değiştir!!!. BIOS dan, USB portları kapatıp Win XP kurmayı dene halen hata veriyorsa, CDRW sorunludur. Zaten son zamalarda LG de bozdu kendini.......
    Saygılar..

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    cab dosyası kopyalanmıyor diye format atılırmı yahu
    şaka bi yana sorun donanımsal yani ram galiba.

Katılım tarihi
    05.12.2001
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı BLACKandWHITE tarafından iletildi.
    cab dosyası kopyalanmıyor diye format atılırmı yahu
    şaka bi yana sorun donanımsal yani ram galiba.

Sadece .cab değilki. Çoğu yerde sorun çıkarıyor. Nforce sürücülerini bile kuramadım. Bu gün aldım benim dvd romu. Götürdüm, çıkarttık cd-rom ve cd-rw yi benim dvd yi takınca canavar gibi kuruyor hiç bir sorun yok. Aldım adam dan cd-rom ve cd-rw yi getirdim takdım benim sisteme aynı hataları bende de veriyor. Cd-Rom ve cd-rw de bozulmuş. İkiside LG. Valla anlamadım ikisi birden nasıl bozulur.....
    Sakın siz LG ye bulaşmayın. Bozdu hepten kendini...

Power Member heskin35 Avatar
    Katılım tarihi
    10.06.2004
    Nereden
    Balıkesir/İzmir
    cab dosyası kopyalanmıyor diye bir daha format atma cd yi yada cd romu değiştir. görünüşe göre sorun donanımsal değişik konfigürasyonlar denemelisin.

Katılım tarihi
    05.12.2001
    Nereden
    İstanbul
    Her şey tıkıtr tıkır çalışırken birden hatalar boy gösterdi. Bir çok konfigurasyon denedim. Parçaları değiştirdim. Gereksiz tüm parçaları çıkarttım. Gene aynı... Xp kurulmuyor taki başka bir cd sürücü takana kadar. Başka bir cdrom da hiç bir sorun yok. Dediğim gibi sorun yaratan sürücüler başka sistemde de aynı sorunları yaratıyor...

+ Cevap Yaz

Reklam

Reklam 2
Reklam 3