hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Acronis True Image Yedek alma Yükleme (FORMATA SON)

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Acronis True Image Yedek alma Yükleme (FORMATA SON) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "@hadic Elimde usb dvdrw olsaydı denerdim olmadığı için fikrim yok ama sende varsa deneyebilirsin, bildiğim! kadarıyla usb bağlantıları görüyordu acronis ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS)

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 03-11-06, 09:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #26 (permalink)
FAUST
V.I.Member
Bilgisayarım

FAUST Avatar

Katılım tarihi: 12.06.04
Nereden: Karagümrük
@hadic
Elimde usb dvdrw olsaydı denerdim olmadığı için fikrim yok ama sende varsa deneyebilirsin, bildiğim! kadarıyla usb bağlantıları görüyordu acronis server versiyon tam emin değilim eğer usb dvdrw bulursam dener görüşlerimi yazarım...
Eski 13-11-06, 14:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #27 (permalink)
tamozdem
New Member

Katılım tarihi: 03.10.04
merhabalar lütfen yardımm :(

Alıntı:
hadic tarafından iletildi. Mesajı göster
ilk önce ellerine sağlık demek istiyorum..
benim sorum su olacak, usb dvd ile yazabiliyormuyuz ve de yazdığımızı tekrar yukleyebiliyormuyuz..ghost2k3 ile ben usb dvd ye yazamadım ve yukleyemedim..
selam arkadaşlar,

peki acronisten usb arabirimden bağlı birden çok ( 4-5) diske eş zamanlı restore yapılabiliyor mu ? elimde alınması gereken 100 lerce imaj var ve acronis bunu yapabiliyor mu çok merak ediyorum. şimdiden teşekkür ederim.
tamozdem çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-11-06, 15:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #28 (permalink)
tamozdem
New Member

Katılım tarihi: 03.10.04
problemim o değil ki :(

Alıntı:
FAUST tarafından iletildi. Mesajı göster
@hadic
Elimde usb dvdrw olsaydı denerdim olmadığı için fikrim yok ama sende varsa deneyebilirsin, bildiğim! kadarıyla usb bağlantıları görüyordu acronis server versiyon tam emin değilim eğer usb dvdrw bulursam dener görüşlerimi yazarım...
ben usb diskleri görüyorum acroniste yani o aşamaya kadar problem yok. ama image ı bir seferde sadece bir diske atıyor..disklerin hepsini seçip aynı anda hepsine atamıyorum.
tamozdem çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-11-06, 02:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #29 (permalink)
BesTCooL
Cool Member
Bilgisayarım

BesTCooL Avatar

Katılım tarihi: 29.10.04
Nereden: Sevgigsm Team
harıka bı calısma elıne saglık

Sizlerde benim gibi ayda 1 kere format atanlardansanız ihtiyacınız olan bu programdır, sisteminizin yedeğini alıp windowsunuz çöktüğünde yada sistem aptallaştığında sistemin format zamanı geldiğini düşündüğünüzde bu program sayesinde aldığımız sistem yedeğini çok kısa sürede format atmadan geri yükleyeceğiz.
İlk önce temiz formattan sonra sistemi kurup gerekli sistem güncelleştirmelerini yapıyoruz, bileşenlerin sürücelerini ve daha sonra kullandığımız 3. parti yazılımlarımızı (winamp, winrar, cd/dvd yazma programları, medya oynatıcılar, antivirüs programları vs...) kurup bu programların güncellemelerini yapıp (antivirüs vs..) windowsumuzu kullanıma hazır hale getirip bir defalığına yeniden başlatıyoruz. Hatta istenirse oyun bile yükleyebiliriz ama ben tavsiye etmem çünkü image dosyamızın boyutunu büyüteceğinden gerek görmüyorum tabi siz isterseniz yükleyebilirsiniz. Bütün herşey tamamsa linkini verdiğim Acronis True İmage Server programının rar dosyasını çekip içinden çıkan kullanacağımız programın isosunu içeriğini açmadan direk iso olarak nero ile yazdırıyoruz. Zaten nero ile isoyu yazdırdığımızda kendisi iso içindeki dosyaları cdye yazıp boot edilebilir cd haline getirecek...
İso dosyamızı yazdırdıktan sonra cdimizin içine bakıyoruz ve doğru yazdırdıysak resimdeki gibi klasörü görecez...

------------------------------------------------------------------------
Daha sonra cdyi takıp pcye restart atıcaz ve bilgisayarımız cdyi görüp windows kurduğumuz zaman ki gibi boot edip programı çalıştıracak resimde görüldüğü gibi...

-----------------------------------------------------------------------
Cdyi yükledikten sonra aşağıdaki resimde görünen ekran karşılayacak bizi, burda windowsa girmek yada acronis programımızı çalıştırmak isteyip istemediğimizi sorucak biz üstekki Acronis True İmage Server yazan yere tıklayacaz, tıkladıktan sonra hemen yanındaki ekran çıkacak ve programı açmasını bekleyecez...

Programı yüklemeyi bitirdikten sonra aşğıda resimde gördüğünüz gibi program arayüzüne ulaşaca, bu ekranda; yedek alıp yükleyebiliriz, aldığımız yedeğin doğruluğunu kontrol edebiliriz ve birebir hdd kopyalayabiliriz; bizi ilgilendiren ilk iki seçenek yani Backup ve Recovery diğer seçenkler daha ileri düzey kullanımlar içindir... Bu ekranda En üstte bulunan Backup seçeneğine tıklıyoruz.

Backup seçeneğine tıkladığımızda aşağıda resimdeki ekran çıkacak ve bize program hakkında bilgi verecek next deyip geçiyoruz...

Next dedikten sonra resimdeki ekran gelecek, burada yedeği komplemi yoksa belli dosya/klasörlerin yedeğinimi alacağımızı soruyor biz burda üstteki seçeneği yani The Entire Disc Contents or individual partition seçeneğini seçip next diyoruz...

Next dedikten sonra çıkan ekranda hangi partitionun yedeğini alacağımızı soruyor benim işletim sistemim C sürücüsünde olduğu için C partitionunu seçiyorum. Sizde doğru partitionu seçip next deyin. (ÖNEMLİ NOT: Windows altında işletim sisteminiz C sürücü isminde yada başka sürücü adıyla adlandırılmış olabilir, bazen program bu sürücü harflerini kafasına göre değiştirebiliyor yedek alacağımız sürücüyü doğrulamak için sürücü boyutlarına mutlaka ama mutlaka dikka edin!!!!)

Next dedikten sonra çıkan ekranda alacağımız yedeği nereye atacağımızı söylüyor, ben resimde 2. bir depo olarak kullandığım partitionu seçtim, sizinde varsa ayrı bir hddiniz orayı seçebilirsiniz yada programın en güzel özelliği olan aldığımız imagı direk cd yada dvdye yazdırabiliriz. Bu durumda programımızın çalıştığı ayrı bir dvd/cd yazıcınız olması gerekli. Yandaki resimde benim seçtiğim klasörü gösteriyor, daha sonra 2. resimde gösterdiğim yere basın oraya basınca seçtiğimiz klasör sonuna kendi uzantısı olan (.tib) ekleyecek. Daha sonra Next deyip devam ediyoruz...

NExt dedikten sonra resimdeki gibi alacağımız image türünü sorucak burda en üsteki full image yani Create New Full Backup Archive seçeneğini seçip Next diyoruz

Next dedikten sonra çıkan ekranda arşivimize şifre koyma, sıkıştırma oranı ve alacağımız arşivi boyutlayıp boyutlamayacağımızı soracak;

1-Arcive Protection: Bu seçenekte istersek alacağımız arşive şifre koyabiliriz,

2-Compression Level: Burdan alacağımız arşivi ne kadar sıkıştıracağımızı soruyor; Maximum seçeneğinde en yüksek sıkıştırma olur ve en kısa sürede image alır fakat bu seçeneği önermiyorum siz Normal seçeneğinde bırakın,

3-Archive Splitting: Bu seçenkte alacağımız image dosyasını cd yada dvd hatta disket boyutlarında parçalara ayırarak image almamızı sağlar burdada bence Automatic seçeneğinde bırakmamız alacağımız image için en sağlıklısı olur.

Üstekki seçenekler ayarladıktan sonra next deyip geçiyoruz aşağıdaki ekran gelicek burayıda next deyip geçiyoruz...

Next dedikten sonra herşey hazır artık resimde gördüğünüz üzere alacağımız image ile ilgili bilgiler veriyor herşeye hazırsanız artık Procced seçeneğine basarak image alma işlemine başlıyoruz bunda sonra sizin yapacağınız birşey yok herşey otomatik olup bitecek...

Herşeyi doğru yaptıysanız anlattığım şekilde image alma işlemini başarıyla tamamlamış olmanız lazım, burda belki resimler uzun uzun yazımlar kafanızı karıştırmış olabilir ama 1 kere image alıp geri yüklediğiniz zaman herşeyin çok kolay ve kısa olduğunu göreceksiniz.

http://www.sevgigsm.net/forum/index....n.html#msg1554
musaden olmazsa silebilirm...

En son BesTCooL tarafından düzenlendi: 19-11-06 saat 02:48.
BesTCooL çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 04:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #30 (permalink)
alonzo
Member

Katılım tarihi: 20.04.05
Re: Acronis True Image Yedek alma Yükleme (FORMATA SON)

cd siz çalısan bir imaj alma programı var mı?
alonzo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 09:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #31 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 2

hiçbir imaj programı cd veya disketsiz çalışmaz. bir kere temel mantık budur. sistemin çöktüğü zaman cd veya disketle açıp sistemi yeniden yüklemek yani.
Eski 30-01-07, 12:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #32 (permalink)
gonulbas2
Cool Member
Bilgisayarım

gonulbas2 Avatar

Katılım tarihi: 20.04.05

ghost programı ile karşılaştırırsak bunun ne gibi artı ve eksi yönleri mevcut?
gonulbas2 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-02-07, 00:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #33 (permalink)
BesTCooL
Cool Member
Bilgisayarım

BesTCooL Avatar

Katılım tarihi: 29.10.04
Nereden: Sevgigsm Team

ghost sat HDD lerde sorun cıkarıyor ayrıca bunda gordugum kadarıyla alınmıs bir backupu guncelleme sansı da var tek dezanvatajı GHOST daki gibi backupun icerigini gorememek...
BesTCooL çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-02-07, 11:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #34 (permalink)
aybulus
New Member

Katılım tarihi: 20.02.07
Nereden: Eskişehir

Baboli eline sağlık pm attım ...
aybulus çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-02-07, 11:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #35 (permalink)
diablo
Moderator
Bilgisayarım

diablo Avatar

Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

Alıntı:
gonulbas2 tarafından iletildi. Mesajı göster
ghost programı ile karşılaştırırsak bunun ne gibi artı ve eksi yönleri mevcut?
yeni acroniste imaj atarken internete bağlanıp gereken driverları çekme gibi bir özellik var.

diablo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-03-07, 00:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #36 (permalink)
x-vipen
V.I.Member
Bilgisayarım

x-vipen Avatar

Katılım tarihi: 17.08.05
Nereden: ankara
Blog Mesajları: 3
Resimler: 23

arkadaşlar birye soracam şimdi bunu hdd sizmi kullanacaz yani gost gibi hdd den hddeye gibimi yoksa hddki bilgiyi cd ye akraılıp tekrar ilerki günler için kurulum gerektirmeden kumakmı walla ben bir şey anlamadım ya kusura bakmayın şimdi ben bunu ikinci bir ayrı veya farklı bir boyuttla diskmı lazım bu işlemi yapmak için yoksa sadec cd olsa yeterlimi acep
x-vipen çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-03-07, 14:17 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #37 (permalink)
FAUST
V.I.Member
Bilgisayarım

FAUST Avatar

Alıntı:
x-vipen tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar birye soracam şimdi bunu hdd sizmi kullanacaz yani gost gibi hdd den hddeye gibimi yoksa hddki bilgiyi cd ye akraılıp tekrar ilerki günler için kurulum gerektirmeden kumakmı walla ben bir şey anlamadım ya kusura bakmayın şimdi ben bunu ikinci bir ayrı veya farklı bir boyuttla diskmı lazım bu işlemi yapmak için yoksa sadec cd olsa yeterlimi acep

Yazdıklarından anlayıp vereceğim cevap şöyle ki; acronisi yazdığımız cdde sadece program bulunuyor. İmage almamıza ve geri yüklememizi sağlayan program dışında herhangi birşey kayıtlı kalmıyor. Aldığımız yedeği başka bir hdd içinde yada hddmizin başka partitionunda saklayacağız. Yedek alırken direk cd yada dvdye yazdırabiliriz. Ama eğer win xp yedeği alıyorsak cd boyutu yetmez. Dvdde yetmeyebilir bu bizim windowsumuza yükleyeceğimiz programlarla ilgili. Sadece Win xp kurup hiçbir driver program vs kurmadan yedek alırsak dvd yetebilir. Benim kurduğum xp ve yüklediğim program ile image boyutu 6 gb oluyor...
FAUST çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-03-07, 19:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #38 (permalink)
x-vipen
V.I.Member
Bilgisayarım

x-vipen Avatar

Alıntı:
Yazdıklarından anlayıp vereceğim cevap şöyle ki; acronisi yazdığımız cdde sadece program bulunuyor. İmage almamıza ve geri yüklememizi sağlayan program dışında herhangi birşey kayıtlı kalmıyor. Aldığımız yedeği başka bir hdd içinde yada hddmizin başka partitionunda saklayacağız. Yedek alırken direk cd yada dvdye yazdırabiliriz. Ama eğer win xp yedeği alıyorsak cd boyutu yetmez. Dvdde yetmeyebilir bu bizim windowsumuza yükleyeceğimiz programlarla ilgili. Sadece Win xp kurup hiçbir driver program vs kurmadan yedek alırsak dvd yetebilir. Benim kurduğum xp ve yüklediğim program ile image boyutu 6 gb oluyor...
kardeş walla ben bunu çözemedim ya bunun trsi filan yokmu ya bu çok zor yaw
Eski 11-03-07, 20:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #39 (permalink)
x-vipen
V.I.Member
Bilgisayarım

x-vipen Avatar

kardeş verdiğin linkte hangisini indirecezki acaba birde ben burdan 10 homu indirdim ama zipin içinde böyle bir dosya inmedi direk exe si geldi acaba yanlışımı indirdim acaba sen isodan bilan bahsetmişsin imndirdiğim linkte bana böyle bir seçenek gelmedi ya
Eski 02-04-07, 11:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #40 (permalink)
FAUST
V.I.Member
Bilgisayarım

FAUST Avatar

@x-vipen

Akşam pm atıcam
FAUST çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-04-07, 21:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #41 (permalink)
musti38
New Member

Katılım tarihi: 02.04.07
Nereden: KAYSERİ

üstadım önce teşekkür ederim ha ne vardı şunu bir süre önce öğrenseydim xxclone adlı bir program yükledim ingilizcemde berbat kurdum baktım yedek aldığım tüm dijital fotoğraf program video belge yani depo olarak kullandığım yeri silmiş şimdi onları tekrar geri getirmek istiyorum bu program depo olarak kullandığım harddisk bölümünün içine " System Volume Information " diye bir klasör açmış sanki içinde benim eski d de olan program dosyalarım var gibi ama ne yapacağım nasıl geri getireceğim eski depomu bilmiyorum bu işlerden anlayan biri olarak yardımcı olursanız inanın size çok minnettar kalırım şimdiden teşekkürler.
musti38 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-04-07, 00:26 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #42 (permalink)
ekucuk
Rookie Member

Katılım tarihi: 28.08.06
Nereden: İstanbul

Alıntı:
Ama eğer win xp yedeği alıyorsak cd boyutu yetmez. Dvdde yetmeyebilir bu bizim windowsumuza yükleyeceğimiz programlarla ilgili. Sadece Win xp kurup hiçbir driver program vs kurmadan yedek alırsak dvd yetebilir. Benim kurduğum xp ve yüklediğim program ile image boyutu 6 gb oluyor...
Yüklü programların boyutuna göre imaj dosyası değişebilir ama sadece Xp sisteminin imajı 668 mb tabii ghost programı imajından bahsediyorum. ben programı ve imajı cd'ye attım oradan kullanabiliyorum.

Eğer Acronis sadece XP sistemi tek cd'ye sığdıramıyorsa bu dezavantaj değilmidir?

Ona göre kullanalım. Teşekkürler...
ekucuk çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-04-07, 09:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #43 (permalink)
diablo
Moderator
Bilgisayarım

diablo Avatar

Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

Ghost ile xp ve office 2 cd ye sığıyor. Acronistede durum yaklaşık böyle. İmaj yapmayıda bilmek lazım tabi
diablo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-04-07, 16:51 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #44 (permalink)
canourly
New Member

Katılım tarihi: 29.04.07
Thumbs up Re: Acronis True Image Yedek alma Yükleme (FORMATA SON)

ellerine sağlık kardeş yararlı bilgilerin için
canourly çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-04-07, 18:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #